Мистериозно изчезване

Това е история, която е за момче и момиче, започва нормално, но после става озадачаваща.

И въпреки, че съм виждал, доста разнообразни неща, които да се случват между хората, това което ще опиша ме затрудни максимално в разгадаването на мистерията, тъй като в нищо не се вижда някаква логика.

Всичко започва в Интернет пространството, но не в сайт за запознанства, не във фейсбук или по друг начин, където някой търси човек от срещуположния пол. Момче и момиче (по скоро мъж и жена - тя е над двайсетте, той над трийсетте) се запознават в Интернет покрай сходни интереси. Комуникацията е не само между тях, а също и с голяма група хора споделящи същите интереси.

В началото момичето има гадже, но скоро прекратява връзката си, след което минава около половин година, докато почне самата история. През това време двамата си пишат много рядко - през две-три седмици и то по повод общия им интерес в Интернет, чисто делово, като далечни познати.

Докато един ден не се засичат по едно и също време онлайн и започва непринуден разговор в смях и закачки. Така минават няколко седмици. В един момент момчето усеща, че момичето го харесва. Момчето също харесва момичето, но в началото няма в себе си нагласата за връзка. Вероятно момичето усеща това и с всеки ден започва да разкрива все повече и повече себе си, като започва да разкрива по мъничко и постепенно надигащите се в нея чувства. Момчето отвръща на чувствата, но и то постепенно стъпка по стъпка. В този период момичето подлага на тестове момчето, като те са от най-разнороден характер и момчето издържа всеки тест успешно.

Идва момент, в който момичето първа проявява инициативата да се видят, но и двамата имат проблем - от различни градове са и двамата са заети за един месец напред, а той има и финансови затруднения (до степен, че не може да отиде и да я види, дори и за една вечер). Момчето споделя за финансовото си затруднение, момичето проявява разбиране, предлага дори да му помогне, той разбира се отказва такава помощ. И двамата се разбират, че след месец, като им приключат ангажиментите ще се видят. Момичето дори настоява тя да отиде първа при него и не само да се видят, а да остане при него. Той се зарадва и така и двамата са наясно, че просто трябва да мине този един месец.

През този месец всичко е перфектно с изключение може би на две неща - тя трябва да пътува в чужбина за няколко дни и най-добрата ѝ приятелка хем харесва и одобрява момчето, но като че ли с известни резерви понякога, тъй като момичето още не го е виждала на живо.

Идват последните три дни, преди тя да замине за кратко в чужбина на организирано пътуване с голяма група от България.

През тези последни три дни момичето излива наяве всичките чувства, които има към момчето, казва му че се е влюбила в него безвъзвратно, че го обича, въпреки, че не са се виждали, че той е всичко за нея, казва му да ѝ вярва, че за тези дни, в които няма да се чуват не би погледнала никой друг. Двоуми се дали изобщо да тръгва, защото не иска да го остави, тъжна е че се налага да чакат още малко преди да се видят, страда, плаче. Показва абсолютно с действията си, че обича истински. Момчето също показва, че е влюбен и иска да бъде с нея, успокоява я, че все пак това са няколко дни, след което те ще бъдат заедно.

Последно се разбират, че тя като се върне, ще го изненада и ще отиде при него ненадейно, без да му се обажда, за да го изненада, но все пак уговарят на коя дата тя ще се върне и ще се видят. Също му казва, че още първия ден, като пристигне в чужбина ще му се обади, моли го той да не ѝ звъни, защото иска тя да му направи изненада, дори подхвърля, че е измислила какъв подарък да му вземе, но че и с подаръка иска да направи изненада.

Тя тръгва, но първата вечер, когато трябва да е в чужбина не се обажда, не се обажда и на следващия ден. Той изпраща sms: "Пристигна ли, всичко наред ли е?", но няма отговор. Минават още 2 дни и той ѝ пише, че е приключил с ангажиментите си и е подготвил всичко, за да може да бъде с нея, след като тя се върне, споменава ѝ, че той също има хубави изненади за нея, без да уточнява какви са, но пак няма отговор. Момчето си мисли, че тя му подготвя някаква супер изненада и затова не му връща отговори. Няколкото дни, в които тя е в чужбина минават бързо, тя вече трябва да е в България, но пак не се обажда. Ден след като трябва да е пристигнала той ѝ звъни - свободно и никой не вдига. Пише ѝ sms: "Пристигна ли в България" - отново няма отговор. След още два дни, момчето вече е притеснено дали ѝ се е случило нещо, звъни - този път телефона е изключен. Вече ужасно притеснен, той я търси навсякъде, по телефони, социални мрежи, познати - никой нищо не знае обаче. За съжаление той няма нито адрес, нито контакти с нейни по близки хора, за да я открие.

Момичето изчезва мистериозно и три седмици той не знае нищо за нея. След три седмици, той установява, че тя е активна в Интернет, но прави всичко възможно да е скрита и той да не разбира нищо за нея.

Всичко това е супер мистериозно, защото няма логика в нито едно предположение, защо тя се скри. Разбира се има много варианти, поради които може да го е направила, но нито един от тях не изглежда логичен:

- това е тест изненада (дали той ще я търси или ще я забрави, но той я търси, не досадно да я търси, а загрижено и няма логика).

- това е просто изненада и тя ще дойде при него, както му беше намекнала без той да я очаква - няма логика, ако беше така, щеше да мине една седмица, максимум 10 дни, но не и 3 седмици.

- тя има друг - отново няма логика, ако беше завързала връзка в чужбина, щеше да му се обади поне първата вечер, че и втората от както е там, защото ако си пътувал цяла нощ и цял ден и си скапан от умора, е невероятно да си хванеш някой на момента, би трябвало поне няколко дни да минат, за да стане такова нещо, а дотогава тя няма причина да не се обади, най-малкото че е пристигнала.

- момичето освен, че вече е в България (със сигурност), а също така и ползва Интернет, не му се е случило нищо лошо - и това отпада.

- приятелката ѝ е промила мозъка ѝ - няма логика, да показваш и да казваш че си толкова влюбен, да си готов не само да се видиш, а да живееш с човека, с който искаш, мнение на приятелка, а дори и на родители няма да те спре.

- чувствата са ѝ охладнени и е размислила - добре, но това не става за ден-два-три... не може да си най-влюбената и обичаща жена на света, да си готова на всичко, за да си с мъжа, който искаш и на сутринта да си промениш мнението и да се скриеш, не стават тези неща за една нощ, седмици и месеци трябват за такова нещо

- събрала се е с бившия ѝ приятел - тя го ненавижда, да не говорим, че в чужбина няма как да се съберат.

- тя е искала само, да види дали той изпитва нещо към нея, а тя самата не е имала чувства - пак няма логика, той ѝ е показал, че са им споделени чувствата, а и ако е било само това, думи в последната им вечер, преди да тръгне, като "обичам те", "ти си всичко за мен", "ще те направя най-щастливия мъж на земята, като дойда при теб" не би ги казала.

- той, не я е обидил с нищо, нито е сгрешил някъде, самата тя му казва последния ден "ти си безгрешен във всичко и мога да ти имам пълно доверие и ти не се притеснявай за мен, като ме няма, аз искам само теб"

- моментните финансови затруднения на момчето и невъзможността му да отиде той първи при нея, също не би трябвало да са причина - тя проявява разбиране, иска тя да отиде при него за много време, семейството ѝ я е обезпечило много добре, така че тя не търси парите в един мъж.

Действително при всички варианти, за които може да се сети човек, няма логично обяснение, защо това момиче изчезна така и не иска да бъде намерено.

Ако имате идеи, каква може да е причината - това първо и второ - как може да постъпи момчето в този случай, моля споделете ги.

Благодаря за търпението ви да прочетете дългия разказ.

spodelime.com

4 мнения за “Мистериозно изчезване

  1. Ситуацията е доста странна, признавам. Бих те посъветвала обаче да не си блъскаш главата с въпроси защо е постъпила така, а да се съсредоточиш върху всички възможни начини да я откриеш, за да ти даде обяснение. Има начин да я откриеш, колкото и неоткриваема да ти се струва!

  2. @ oliveoil – в действителност имам доста богато въображение, като цяло, но в случая не намерих никаква логична причина „защо този човек се скри“, нито пък път как да го открия. Както и написах в темата – нямам адрес, нито контакти с нейни близки хора, нито информация за места където ходи и където бих могъл по случайност да я открия.
    Имам телефон, който е вечно изключен, социални мрежи в които не влиза (влизала е 2-3 пъти, но не отговаря на съобщения там) и един нейн познат за който знам само и на който също не отговаря и който има толкова информация, колкото и аз, даже и по-малко.
    С две думи, момичето не иска да бъде открито, а защо? си нямам ни най-малка представа, само хипотези, в които не намирам логика.

    Благодаря ти, че писа. Вече бях почнал да си мисля, че темата ще хване паяжина и никой няма да сподели нищо в нея 🙂

  3. Пичага ама вие дори не сте се видяли наживо какво толкова го мислиш? Какви са тия неща – “ той е готов да е с нея“ , „тя му казала че го обича“ , празни приказки и драсканици по скайп. Ква е тая любов без да сте правили каквото и да било? Стегни се и не се ангажирай емоционално с разни момичета дето дори не си виждал па какво остава да се правили нещо. Много неща може да са станали, може да се е увлявкла по някой друг, може и да е станало с нея нещо , но каквото и да е – не сте се видяли , не ти е отговорила , не те е потърсила, не си ти виновен. Престани да го мислиш толкова , най-вероятно са и се получили нещата с някой другм който също е „обичала“ докато „обича теб“ и е предпочела да е с него.Гледай напред за други мацки, не се вайкай, няма какво да я търсиш, достатачано си я търсил.

  4. До Iv4o : колкото и да не ти се вярва наистина е възможно да се влюбиш в човек от интернет , и защо би трябвало да правят нещо за да се влюбят ? Това са чувства и за да се влюбиш не е нужно да “ правиш нещо “ , то просто се случва , намираш човекът който те допълва и това ти е достатъчно.

    До Автора : Доста в трудно за разбиране , но по скоро според мен тя има някакъв личен проблем който не е свързан с теб , и мога да кажа че съм почти сигурна в това , и на мен ми се е случвало ..

    – може да се е депресирала за нещо ? (и да не иска да си пише с никой)
    поне това е първото за което си мисля .

    – не знам какво друго може да и се случва , но ти не си виновен .. може би иска да си почине , и в едно съм почти сигурна , че ако някой ден се почувства самотна пак ще ти пише.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *