Насоки за публикуване

За да публикувате в сайта, е необходимо да сте регистриран потребител и да влезете със своето име и парола. Регистрацията на нов потребител се осъществява от връзката в края на тази страница. От формата "потребители", която е на всички страници, се осъществява влизането като потребител в системата.

Когато се логнете ще имате възможност да предложите публикация. Докато пишете материала, го запазвайте като чернова. Прегледайте го за грешки и неточности. Когато сте напълно готови, задължително го предложете за публикуване! Публикуват се само предложените за одобрение материали, а не черновите!

Някои насоки за авторите в сайта при публикуване на материали:

1 ) Пишете интересни и атрактивни заглавия, такива, каквито биха грабнали хората и биха ги накарали да щракнат на тях. Примерно: 22 правила за това как да получиш любимата жена. Такива заглавия с конкретика и ясни послания харесват хората.

2 ) Пишете на кирилица, грамотно и не бързайте да предлагате за публикуване. След като статията е готова - прегледайте я поне още веднъж за грешки от всякакво естество. Накрая натиснете бутона за изпращане за одобрение.

3 ) Пишете текста на равномерни параграфи по 4-5 реда, за да е лесен и приятен за четене. Опитайте се да разделите параграфите смислено. Нека дължината на текста е минимум 4 параграфа.

4 ) Ако копирате новина от друг сайт (след като сте се уверили, че това е разрешено), задължително в края ѝ посочете източник с връзка. Ако статията/новината е преводна, също.

5 ) Не публикувайте глупости - ще администрираме строго всичко, така че всяка неприлична публикация ще бъде отстранявана навреме. За провинения ще следва изтриване на акаунта и бан завинаги.

6 ) Не се ограничавайте да публикувате само научни материали. Пишете за случки и преживявания, като това е основната цел на сайта - да споделяме опит. Преценете сами за какво да пишете, за да е интересно на другите.

7 ) Може да слагате връзки в темата, но не прекалявайте. Също така не прекалявайте с форматирането на текста. Нека всичко изглежда естествено и се запази досегашният стил на сайта.

8 ) Това не е форум, така че е хубаво материалът да съдържа поне 300-400 думи. Всякакви кратки изказвания и въпроси, ще бъдат изтривани. За да сте полезни или за да споделите опит, е нужно да се опише проблема по-подробно.

9 ) Вашата публикация не трябва да съдържа вулгарни и/или заядливи думи и изрази. Забранено е и да се качват снимки с порнографско или друг вид нелегално съдържание. Ако се съмнявате дали някоя публикация противоречи на всичко това - по-добре не я пускайте за одобряване!

Естествено, трудно е пост да отговори на всички тези изисквания, но се опитвайте да ги спазвате до известна степен. Така Вашият материал ще бъде прочетен от повече хора. Повече хора ще Ви помогнат и при нужда.

Регистрация на нов потребител (автор) в блога за свалячи