За или против курвите (проститутките)

Наскоро си говорихме с един приятел, който бачка като пиколо в хотел и като част от работата си той вика проститутки за някои от гостите. Покрай него се запознах с някой наистина доста свестни и хубави момичета, който си изкарват хляба с този "занаят".

Там бих искал да чуя вашето мнение за тези момичета, за или против това сте и защо? Смятате ли, че някога могат да имат нормална връзка? Смятате ли, че няма бивши курви?

Каква е разликата между жената и проститутката, че едната ти взима парите след секса, а другата ти взима парите и без секс :")

социални бутони

42 мнения за “За или против курвите (проститутките)

 1. Бивши курви няма. Нормални връзки могат да имат, защото могат да лъжат за миналото си.
  Странно ми е, че наричаш такива момичета „свестни“. Не мога да си представя свястна курва.

 2. Аз познавах една свястна. Единствената област, в която беше чалната, бяха парите. Искаше да има много.

 3. Заглавието е малко подвеждащо – курви бол, не всички курви са проститутки. Повечето са си просто курви…

 4. Аз съм виновен за заглавието и за тези двете изречения:

  „Смятате ли, че някога могат да имат нормална връзка? Смятате ли, че няма бивши курви?“

  А какво мисля за проститутките: Трябва и такива да има.

 5. За съжаление никога не съм познавал проститутка така, че мога само да кажа, че един мой състудент, англичанин, веднъж ми каза, че негов приятел се бил оженил за проститутка, която била българка. Когато го попитах как така, ама защо и тем подобни, той ми каза, че познавал въпросната „девойка“ и тя била много свястна жена…

  Иначе на въпроса за жените по принцип дали са проститутки по принцип… В известен смисъл да. Една от най-шокиращите идеи и обяснения на това, че всички жени са проститутки бях прочел в еднин сборник от есета. Ето сега той е пред мене. Значи есето е всъщност една глава от книгата The Manipulated Man, написана от жена – Esther Vilar.

  Та значи тя казва следното: най-късно на възраст от 12 години всяка жена решава да бъде проститутка. Или казано по друг начин, тя планира бъдещето си в което тя ще избере мъж, който ще върши работата като в замяна тя ще предостави вагината си.

  Честно, бях шокиран, защото това е сериозна книга и после на дълго и на широко се обяснява защо жените като манталитат са проститутки от ранен пубертет.

  Не че аз съм напълно съгласен, но пък има нещо вярно в това 😉

  Очаквам включване от Здравка и другите жени, които пишат тука.

 6. Аз съм твърдо против! За мен само изключително слаб мъж, който не може да си намери жена за секс, може да прибегне до проститутки! Чувал съм какви ли не щуротии, че даже да си женен, проституките освежавали сексуалния ти живот. Аз попринцип съм 100% против изневерите, но даже да приемем, че на някой му трябва „освежаване“, една обикновена забивка в бар, дискотека или каквото и да било друго е 100 пъти по-добрия вариант, защото имаш и задоволството, че „още ставаш“, „още те бива“ и т.н. А като си платиш… така че, това е едно потвърждение на думите ми по-горе.

  А за това, дали са проститутки от 12 годишна възраст нататък, мисля че има някаква доза истина (и аз мисля в/у този въпрос от години насам), но това може да важи само за жени, които не изпитват никакви или много слаби и повърхностни чувства към човека да себе си. Ако единствената им цел са пари и охолен живот. Защото познавам и момичета и жени, които не си изполават „катеричката“ за такива манипулации. Наистина се броят на пръсти, но самия факт, че ги има, доказва че това не е природа, а въпрос на избор в каква посока да използваш „оръжията“ си. Явно гореспоменатата писателка е от болшинството, но това си е неин проблем и на познатите й мъже. Мога да говоря много по темата и със „за“ и с „против“, но ще трябва да изпиша няколко станици. Не мисля, че е сега момента, но като цяло (в най-общи линии) това е позицията ми по въпроса.

  А дали могат да имат нормални връзки – НЕ! Кърти, казва че може заради лъжите, но той го разглежда само от страна на „лъгания“. А тя? Смяташ ли, че може да има нормална емоционална връзка и мислиш ли, че ще възприема секса по нормалния начин или ще е безвъзвратно променена в това от отношение от „работата“ си? По мое мнение, „Хубава жена“ е един неприложим напрактика филм. Даже да успее да се омъжи да има деца и т.н. не мился, че ще може да има НОРМАЛНА връзка с мъжа до себе си!

 7. Охооооо, напипахте добра тема. Включвам се с удоволствие.Моята позиция е твърдо против. Айде, бе Jazz, какво искаш да кажеш с това“в известен смисъл са проститутки“? Вие не сте ли тогава в известен смисъл жиголота? Същото е! Това са просто нормални взаймоотношения мужду хората / сескса имам предвид/. Против съм такива жени, защото манипулират мъжете по гаден начин и по-слабите от тях може и да се поувлекат. Тогава ако има какво да губят – ще го изгубят. И то защо? Защото не мислят с правилната глава! Въпреки че мъж прибягнал до такива услуги, не заслужава съжаление. Той е направил изборът си. Проститутките обаче съществуват, защото мъжете ги ползват. И двете страни са виновни. Ако няма търсене, няма да има и предлагане. Прав си BlakDiamond, мъже прибягнали до такива услуги са слаби. Трябва да се пробват в нормалния живот, ако имат съмнения дали още стават, но като си платят нищо няма да постигнат.
  Пак ще пиша, но сега нямам повече време.

 8. BlackDiamond имаше една стара мисъл „За всяко нещо си има време за всичко друго си има цял живот“, така че нека не избързваме с заключенията относно жените, всяка жена знае как да постигне това което иска.

  Незнам дали ви се е случвало, но поне от връзките който аз съм имал съм стигнал до заключението че жените доста умело ни манипулират, като в повечето случай голото им тяло е най доброто им уръжие за атака…….. Лично на мен ми е много трудно да откажа нещо на приятелката ми когато поиска нещо от мен в „критичен“ момент. А това дали търсят материалното или не наистина зависи от човека, но това не значи че не използват секса като метод за постигане на техните цели били те кожено палто, почивка на морето и др.

  В заключение ще кажа че според мен могат да имат нормална връзка, но едва след като приключат с този занаят. Като пример затова давам порно звездите повечето от тях са женени и дори имат по 1-2 дечица.

 9. Ще дам един доста метафоричен пример, надявам се, че няма да се „хващаме за думата“. Представи си проститутката, като салфетка. Тя бива използвана многократно, попива всичко разлято от всякакъв тип без значение от съдържание, цвят и т.н. Да, след време тя ще изсъхне, ще може пак да попива, но няма да е същата хубава салфетка, което е била в началото, а ще е оцветена във всякакви цветове, които са оставили нежелани петна по нея, ще бъде измачкана, накъсана на места… Да, пак е салфетка, пак можеш да попиваш с нея разни неща, но просто далеч не е това, което си представяш когато чуеш думата салфетка, нали? Така е и с жената-проститутка. Може да се омъжи, да си има деца и т.н., но няма да е същата жена, която би била, ако не е била използвана толкова време, като парцал. На външен вид даже не е същата, макр и в много по-малка степен. Но по-важното е, че отвътре е изцапана, смачкана, поразкъсана тук-там и т.н. В това е разликата. Даже да може да лъже мъжа си, както казва Кърти, тя няма да е същата. Тя няма да се чувства, както трябва, а ще бъде емоционално и физически амортизирана.

 10. Браво, BlackDiamond! Много добре си използвал сравнението! Подкрепям изцяло твоите разсъждения.

 11. Здравка, аз не мисля, че това което правят жените и мъжете е едно и също, т.е. че мъжете са жигола. Според мене има голяма разлика в начина на мислене на жените и на мъжете. Повечето жени очкават да дойде техният принц и да ги отведе далече от скучното ежедневие в света на мечтите. И как смятат жените да привлекат принца – с тялото си.

  Ние мъжете по принцип не разчитаме на тялото си за да постигнем успех в живота.

 12. Ехеееееее, не така! Не всички жени разчитат само на тялото си! Между нас има доста свестни с мозък в главата. А понякога и вие постигате успех с тялото си! Има ги и двете положения, не отричай! А пък аз от опит ти казавм, че ако една жена иска да привлече един мъж, може да го направи и без тялото си! „Не питай старило, а патило!“ Дори когато резултатите са без тяло, ефектът е невероятен!

 13. Това спор, който датира от много, много години и едва ли ще приключи в този сайт!
  Според мен, днес живота и начина ни на мислене е различен. Бих искала да нахвърлям няколко факти и тогава да продължа с размисъла си.Както има женски проститутки, така има и мъжки- бисексуални. Темата е за т. н. “ курви“! Според мен между курва и проститутка не стои знак за равенство. Курвата е жена, която обича секса и се възползва от моментите на слабост на мъжете, но го прави целенасочено без чувства към него. Проститутката е жена, която прави секс за пари.
  За втората група жени, мога да кажа само … всеки си избира професията според възможностите си и желанието за себеразвитие.
  All That Jazz, виждам, че си впечатлен от твърдението „най-късно на възраст от 12 години всяка жена решава да бъде проститутка.“- това не е пълната истина или не е правилната интерпретация на прочетеното. На определена възраст жената преценява кой път да избере- трудния, в който се бориш до припадък, но това те зарежда и ти доставя душевен “ Оргазъм“ или ставаш курва, може и проститутка, или си живееш посредствено.
  Против проституцията на непълнолетни, повечето тръгват в тази възраст и след това трудно променят пътя си. Не мисля, че могат да имат нормално семейство и да отгледат пълноценни деца. Те самите са убедени, че са проститутки, това е в главата им, ако успеят да избягат от там О.К. Доколкото знам има елитни проститутки, това вече е друго. Въпреки всичко тя си остава проститутка и след, като се омъжи- сполучливо, но какво от това … Смятам, че много от вас момчета биха си легнали с подобна жена!
  Курвите, могат да имат перфектни връзки… стига да са достатъчно умни :)!
  Момчета, искам да попитам “ Какви мъже ползват услугите на проститутки? … що за хора правят секса с непълнолетни проститутки?“

 14. Да, това е едно важно уточнение, което съм пропуснал да направя. Наистина има разлика м/у курва и проститутка! Курвата го прави за лично удоволствие, а проститутката – за пари!

  Няма никаква връзка м/у жиголо и бисексуалност. Бисексуален е мъж, който прави секс и с мъже и с жени. А жиголо е мъж, който прави секс за пари, вече в зависимост от сексуалните си наклонности с мъж, с жена или и с двата пола. Това вече е до ориентация. Но взимането на пари за предоставения секс го прави жиголо, а не пола на партньора му!

  Още нещо с което не съм съгласен от твърдението ти Hubavelka. Това са елитните проститутки. Единствената разлика с обикновените е, че не стоят на завоя да махат на тоя или ония, а обикновено клиента си ги избира от каталог. Иначе, пак си е проститутка и с нищо не е по-добра от тази на завоя.

  А за тези, които го правят с непълнолетни.. то е ясно. Или са с някакви психически отклонения – педофили, или са обикновени извратени комплексари, които чрез плащане на определена сума си измиват ръцете пред закона за педофилията и пред съвеста си, като преминават в графата на обикновената проституция, която не е позволена, но не е и забранена. На принципа „щом си плащам, значи може“.

 15. мисля, че не обърнахте внимание на едно нещо – парите. да, проститутките правят секс за пари това им е работата. според мен няма нищо недостойно в това. работа като работа. верно, гледа й се по друг начин. но кое е по-добре – една майка, докарана до ръба, да удря детето си или една майка, която дава живота си, за да живее то по-добре, пък било то и продавайки себе си. сиг ще кажете, че не съм права, защото са единици вторите, но вие знаете ли какво ги е накарало да идат на улицата?
  дали могат да имат „нормален“ живот – нне вярвам. там е проблемът – една такава жена винаги ще бъде възприемана като проститутка. но ако има достатъчно силен по характер мъж до себе си – защо не, живеем в толкова откачено време, че няма невъзможни неща
  а за елитните проститутки – не си прав BlackDiamond. не знам сега как е, но поне до колкото съм чувала, едно време е било различно – куртизантки, гейши и нз си как още са били наричани – те не просто са правели секс за пари, но са правели и компания, били са високо еродирани и компанията им е била търсена от най-горните слоеве на обществото. предполагам, че и сега има такива. дори ми позволете да дам за пример „дюс бигало – мъжко жиголо“ – там той БЕШЕ жиголо, но не прави секс с нито една от клиентките си и все пак бяха доволни и му плащаха

 16. Гейшите са нещо различно. Те са били специално обучавани, как да се държат в компанията на гостите на господаря си, как да ги забавляват, какво да правят в дадена ситуация и какво да не правят, включително и как да измъкват и ценна бизнес информация. А елитните проститутки са просто доста по-красиви от „обикновените“ си колежки, проститутки (в повечето случаи „бели робини“).

  Уточнение – гейшите са японски елитни компаньонки, а куртизанките – френски, по-скоро проститутки отколкото компаньонки, макар да не отричам, че са изпълявали и функциите на компаньонки.

 17. мхм, добре. аз просто си спомних за един филм – живот на куртизантка – там една такава промени изхода на цяла война като се противопостави на желанита на клиента си и му достави истинско удоволствие точно по противоположния начин

 18. Здравка, това, за което ти говориш не е акъл, а женски трикчета и накрая пак опира до тялото. Ти си играла труднодостъпната жена и така „акциите“ ти са се покачили члез елементарен трик. Сега твоят мъж е адски доволен, че след толкова усилия те е спечелил. Но цялата работа не е в това колко ти си интелигентна, а в това как си играла играта. Придстави си да беше имала конкурентка, която е била гразно и дебела, но безумно интелигентна жена – университетска преподавателка, която ден и нощ е показвала на твоя мъж, че те бие от всякъде… Мислиш ли, че щеше да успее пред товето секси тяло и игрички, колко трудо е един мъж да те притежава? 😉

 19. Смятам, че този спор става безсмислен. Прилича на борба между половете :)! Jazz, не може да твърдиш, че всички жени са проститутки, коя по душа, коя по професия. Жените са секси, защото това търсят мъжете в тях, а и усещането да си секси е приятно. Те жените искат малко :), внимание и добър секс, някои се задоволяват с повечко материалните блага, ако второто не е на ниво. Тук вече се изнася темата в друга посока и значението на думите, проститутка и курва се променя.
  Това означава ли, че всички хетеро- и бисексуални мъже сте “ курвари“ / грозна дума/?
  Както беше казано по- горе проститутки и курви ще има, докато има търсене. Колкото и лошо мнение да имаме за професията на тези момичета, толкова би трябвало да сме отвратени и от мъжете, които ползват услугите им.

 20. Аз само посочвам, че има такова мнение и аргументи в полза на твърдението, че жените имат мисленето на проститутки.

  Аз лично мисля, че има нещо вярно в това. Но това не означава, че споделям тази теза.

  Зависи какво разбираме под проститутка. В крайна сметка тази дума се употребява и не в буквалния смисъл. Според мене големият проблем на жените е, че не искат да поемат отговорност за деянията си. И затова искат да намерят мъж, който да ги отведе в страната на чудесата… А те могат и сами да отидат там.

 21. Jazz, света е тръгнал към матриархат!!!! … :)!
  Според мен на един мъж му трябва красива и посредствена приятелка, стига да не иска след време децата му да са вундеркинди. Умните и пробивни жени създават комплекси в мъжете.
  Всяка жена се нуждае от подкрепа, любов и разбиране, както и всеки мъж.
  Всички сме еднакво търсещи любов /и секс/!

 22. Една добра и стара тема е тази.
  Имах прятелка, стана танцьорка в клуб. Твърдеше как никога не се чукала с клиенти… на бас, че това е легендата за онези извън клуба. Около 3 години по-късно беше озлобена и амортизирана жена, все още добре изглеждаща…. която нямаше никакво намерение да се отказва от „занаята“.
  Програмистите амортизират очите си, миньорите губят слуха си, касиерките в супермаркетите изброяват ежедневно хиляди банкноти на ръка… а проститутките амортизират психиката си; просто риск на професията. И да, това променя.
  Вярно, че е секс за пари. Само по себе си няма нищо лошо в това. Бърз начин за получаване на удоволствие. Бърз начин за зашумяване на банкноти в джоба. Но…. не съм съгласна, че една майка може да бъде принудена от обстоятелствата да зареже детето си, за да го издържа по този начин.
  Проституцията, както и пубертета, са до време…. и когато това време отмине, мисля, че редовата (бивша вече) проститутка може да стане чудесна редова майка. И редова съпруга. Само…. тежко му на мъжа й, ако реши да й ги играе курвенски…. някога….

  А курвите.. това е друга тема. Курва се ражда. Няма такава професия, значи няма и отказване…..

  Така мисля аз. Жена съм, на 31, виждала съм неща… но не съм съгласна, че всички жени правят избора „давам вагина за осигуреност на който ме ще“ на около 12 години…. твърде е елементарно, а в това време все още мечтаем. По-скоро това се появява като потенциална възможност около 25 и нагоре, ако до момента персоната е успяла да се самоубеди как не може да се грижи сама за себе си и се търси закрилник-покровител. На 12… все още се търси партньор… за игрите….

  Има и още нещо, което ме възмущава… не всяка жена търси пари. Но почти всеки мъж си мисли как няма достатъчно много пари, за да направи някоя или определена жена щастлива. Виждала съм това в мъже от различни националности… присъщо е за мъжката психика и не се влияе от икономическото развитие на дадената страна. И в един момент става така, че понеже той няма достатъчно пари, не се бори за щастието си с дадена жена… защото ТЯ иска той да е осигурен…. Глупав, жален парадокс, който води до разпад на значително количество връзки….

  Все пак.. каквото и да е обобщение не може да покрие на 100% истината… опитах само да дам своята идея по въпроса….

 23. Ами може би отиваме към матриархат, но още не сме стигнали там…

  Почти всички жени, които познавам търсят мъж, който да им е опора в живота, нямам предвид само финансово разбира се. Но някой който да прави нещата да се случват, естествето това често включва и печеленето на пари.

 24. Предполагам, че Esther Vilar има предвид, че на тази възраст момичетата разбират, че имат тайно оръжие, с което да манипулират мъжете и започват да го правят.

  А за посредствените и красиви жени… Предполагам, че посредсвените мъже търсят посредсвени жени. Но за например бих предпочел емоционално интелигентна жена пред много интелигента, но емоционален темерут. Бях веднъж пред подобна дилема и не ми трябваше много време, за да разбера кое е по-важно.

  Има много фактори. Някои жени просто ме натоварват психически със самото си присъствие. Тъй че най-важно е да се чувстваш добре с някого.

 25. бих искала да започна с финала на изказването на All That Jazz,че най-важно е да се чувстваш добре с някого,в моят случай с приятеля ми,независимо с какво се занимавам(сештайте се с какво},и смея твърдо да заявя,че през всичките тези 10 години на съжителство с него,никога не сме имали спречквания точно заради това,което правя от 4 год.Примирил се е отдавна с това и ме приема такава,каквато съм.Питала съм го много пъти защто продължава да е с мен,има толкова свесни момичета,а той ми отговаря,,защтото си искренна спрямо мен,ако бях тръгнал с нормална жена каква е гаранцията,че и тя ще стане такава,а и сигурно щеше да ме лъже,а лъжата е най-коварното нещо,щеше да ме боли още повече“.А за него кво-има си добри доходи,и не се интересува от моите,макар и да не са малко.Съгласна съм с това,че такъв вид жени мислят само за пари,но такава мисъл имам само към другите мъже,със него съм коренно различна.

 26. много интересна тема захванахте ..да!
  А относно , кой мъже ползвали проститутки и че били слаби тва са глупости. Най-властните и богати мъже на света ползват проститутки. Тва е е дин голям + стига момичето да е здраво.
  Предимствата са следните ..
  -отиваш плащаш и си правих каквото си искаш
  -не се занимаваш да ходиш на бар, диско, танци, да използваш хватки, врътки техники, аз ме заболя главата колко неща сте изписали в тоя сайт за техники на сваляне и други неща. тва е много материал за учене и за какво каква е крайната цел – секс. сигурен ли е дории и с 1000 техники – не! като си платиш сигурен ли е – да 100 % е за какво говорим после аиде по живо по здраво и си продължава живота, а в противен случай почват едни телефони , едни срещи, отделяне на свободно време…ооо ужас!
  така плащаш ..правиш каквото правиш и чао. имаш и избор от всякакви малки, големи, руси, чернокоси, ученички и какви ли още не
  а на питането на здражка76 за непалнолетните..еми здражке едно 16-годишно момиче с свежа плът е къде къде по привлекателно от една 40 годишна лелка! нали..?
  айде със драве!
  иначе форума ви е хубав, браво!

 27. nik vaan, не знам на колко години си, но ми звучиш, като някой 17 годишен хлапак, който не е свикнал да полага усилия за нещата, които иска, да получава всичко на готово и да го кара по тънката лайсна. Само че, така губиш мнооооого от живота. Нямаш удоволствието да си извоюваш нещо, да си доволен от себе си и да си с едни гърди напред. Ако разчиташ само на парите да ти оправят живота, че да можеш да си купиш всичко, включително и жени…. повярвай, ще имаш безкрайно скучен живот, но няма да го осъзнваш, защото за да оцениш нещо, трябва да имаш базата за сравнение.. т.е. и гледката от другата страна на живота.

  А това за 16 и 40 годишната… леле в каква заблуда сииииии, лелееееее, нямаш си на представа даже.

  Но живота си е твой, можеш да си го опропастяваш, както намериш за добре.

 28. Не го бях забелязал коментара на nik vaan.

  Ами, nik, гледай сега, мъжете, които ползват услугите на проститутки са слаби, защото не могат да си хвнат жена за секс без да й плащат.

  Ти казваш, че точно мъжете, които плащат на проститутки били най-властни. Няма такова нещо. Ти като платиш на една проститутка и наистина се чувстваш властен над нея защото тя е длъжна да прави каквото й кажеш. Но това изобщо не те прави силен. Цялата работа е много куха. Ти си плащаш за да се почувстваш силен за един час, но после си си същия задръстеняк, на който му текат лигите като види красива жена, но не му ситска да я заговори.

  Просто трябва да вземеш живота си в ръце и ако положиш малко усилия съм сигурен, че ще се почувстваш сто пъти по-добре.

  Бъди сигурен, че име куп жени, които са разкрепостени и можеш да се забавляваш с тях страхотно. И те също са малки, големи, по-пълнички, кльощави, абе всякакви. Много по-богат избор има сред не-проститутките. 😉

 29. Нещо да кажете за нагоните? Защо една жена е курва и защо някои мъже ходят при проститутки?Просто хората имат различни сексуални потребности и когато човека с когото общуват не им ги решава, много ясно че те го търсят на друго място.Това е най простото определение.Разбира се че мъжете предлагат на жените пари за секс.И много от тях се съгласяват и без да са проститутки.Освен това биологията на мъжа и на жената е различна, особено при различните възрастови групи. Представете си един възрастен мъж който живее с една възрастна жена, която от преди 20 години се е отказала от секс.А той има физиологични потребности е съвсем нормален сексуално. Много ясно че ще предложи пари за секс. И не е задължително жената да е проститутка. И обратния вариант – жената е хиперсексуална, а партньорът и е един нормален 15 минутен мъж. Тя курва ли е. Просто тези неща не могат да се слагат под общ знаменател а лично според мен сексуалните потребности са като всички други и не трябва да им се придава такова голямо значение.

 30. Така. Съжалявам, че чак сега откривам тази тема, тъй като много мога да кажа по нея. Не знам дали темата вече е затворена, но искате или не – пак ще я отворя.
  Започвам. Аз съм от малко „по-старото“ поколение – вече съм на 31 г. И поради тази причина доста неща съм преживял, но и доста не съм 😉 Но думата ми беше за проститутките.
  Споменах вече, че съм от поколението, което все още ходеше в казарма, макар и за 1 година… Уволних се в самото начало на 1999 г. и започнах да си търся някаква работа. През май започнах като охрана в един от 10-те най-скъпарски хотели в София. Изкарах там 2,5 години и през това време, поради естеството на професията ми, както и тяхната, постепенно ги опознах – ТЯХ, проститутките…
  Мога да разказвам много за тях:
  Мога да ви кажа, че тогава – точно в последните 2 години на отминаващия ХХ век, цели две/трети (2/3) от живеещите в Студентски град момичета бяха на повикване в някой от 4-те големи клуба за удоволствия в София (там бяха съсредоточени голяма част от практикуващите „най-древната“ професия жени)…
  Мога да ви кажа, че съм си говорил с проститутка многократно по-интелигентна от мен и в пъти повече от повечето „обикновени“ жени, които имат много високо мнение за себе си! Момиче (беше на 23 – една година по-голяма от мен) с 4 чужди езика, от добро семейство, което просто… обичаше секса! И съчетаваше полезното с приятното – плащаха й, за да доставя и на нея да й доставят удоволствие (ТЯ така го възприемаше) – естествено, клиентелата й не се състоеше от какви да е хора 🙂
  Мога да ви кажа, че тя не беше изключение, десетки бяха като нея – умни, красиви, интелигентни, но просто по една или друга причина – проститутки… Питал съм ги и за това – как си представят живота си след… този период. Всички бяха единодушни, че просто няма да останат в България – „В чужбина винаги мога да си намеря що-годе свестен мъж, за когото да се омъжа и да му родя деца“ – това казваха и, Бога ми, аз им вярвах тогава!!! Вярвам им и сега… Това не ви ли говори нещо? Че много български жени нямат нищо против да бъдат проститутки в чужбина, само и само да не са тук, в нашата българска действителност…
  Естествено, за да не си помислите, че ги защитавам прекалено, ще дам и обратните примери:
  Веднъж две от тях се сбиха жестоко!!! Знаете ли за какво? Ами спореха коя да се качи при клиента и от дума на дума се хванаха за косите… Ама такъв бой не бях виждал – такова нещо и по филмите няма!!!
  Имаше и типични курви – такива, които правеха мръсно на всеки – ей така, заради идеята…
  Имаше всякакви – циганки, туркини, българки, такива, които не можеха да си кажат името, както и асистентки на разни светила в някои ВУЗ-ове (в Студ. град, естествено), умни, глупави, безбожно тъпи и т.н. и т.н.

  Не знам дали схванахте мисълта ми дотук… А тя е – ТОВА Е ПРОФЕСИЯ КАТО ВСЯКА ДРУГА!!! Просто не всяка жена е имала, има или ще има щастието да се занимава с това, което й харесва! Част от проститутките пък точно затова и са станали такива – защото им харесва да правят секс – толкова е просто! На всичко отгоре им плащат, да не говорим за подаръците от доволни клиенти – момичетата даже ги предпочитаха, защото парфюмчето или оригиналната френска козметика сводникът не може да ти ги вземе! Е, не че не може, ама за какво са му?!?

  И друго искам да кажа – тези жени не крият какви са… И точно затова заслужават някакво минимално и елементарно уважение! При тях липсва онова типично за жените лицемерие, онази изкуственост, която мен лично винаги ме е отблъсквала… И има ОГРОМНА РАЗЛИКА между проститутката и обикновената квартална курва/карачка/мастия и т.н. – знаете кои „жени“ имам предвид…

  Сега, 10-ина години по-късно, България е в ЕС! Все същото курвенско подобие на държава сме си, ноооо… вече сме много велики!!! А всъщност нещата не са се променили кой знае колко – просто колите са по-нови, престъпниците са по-хитри, полицията е по-безсилна, Премиерът е мутра (ама от най-лошите!)… А, забравих нещо – и проститутките вече са по-различни… Те почти са на изчезване, но за сметка на това много се увеличиха курвите. Лесно ще ги познаете – през деня те висят по моловете, а нощем – из „Червило“, „Брилянтин“, „Ялта“ и т.н. знайни и незнайни клубове, клубчета, дупки и др.

  И накрая – мнението ми – твърдо „ЗА“ проститутките!!! И съм твърд привърженик на легализирането на проституцията – холандците да не са по-тъпи от нас??? Знаете ли какви приходи им влизат в бюджета само и единствено благодарение на низките страсти на хората /мъжете/? Защо и тук да не стане така? И за държавата добре – повече приходи, и за самите „труженички“ – Законът ще ги пази, ще си имат задължителни медицински прегледи (не че сега нямат, но лекарите, които им ги правят, си рискуват практиката, тъй като проституцията е незаконна 🙂 ), ще имат сигурност и т.н.
  Изхождам и от простата логика – щом това е най-древната професия на Земята, значи има защо да се е появила… И следователно, понеже е най-древната, най-късно и ще изчезне! Може би малко преди да си самоунищожим планетата, което е въпрос единствено на време (дано поне да не съм жив да го видя…).
  И още нещо за финал, тъй като моралистите ще ме нападнат – я си представете – чисто хипотетично – мъж и жена. Семейство. Тя е бременна в 6-ия месец – сексът вече е противопоказен за НЕЯ… На НЕГО пък му се чука, та 2 не вижда!!! Какво правим??? Отговорът е прост – жената го пуска на проститутка! Да, точно така!!! САМАТА ЖЕНА не трябва да има нещо против – ние мъжете се нуждаем от секс, приемете го, скъпи дами! В Европа е така – в последните няколко месеца преди раждането на бебето мъжете се задоволяват при професионалистки, а съпругите им НЯМАТ НИЩО ПРОТИВ! И мъжът (за)доволен, и жената – че той няма да й нервничи и да къса и нейните нерви, защото тя не е в състояние да го задоволи. За разлика от нашата криворазбрана цивилизация…
  Много дълго стана, не знам дали някой ще има търпението да го прочете 🙂

 31. Отговорът на този въпрос е много прост и изчерпателен.
  Курвите до една могат да изреждат причини заради които са започнали да се занимават с проституция,но нито една от тях няма да ги направи свестни.
  Когато си курва си курва.Варианти винаги има и безизходицата която представят като причина много бързо пропада като мотивирана теория.
  Самото положение да си в безизходица е малко курвенско не мислите ли?Кой е този който няма да хване нещата в двете си ръце и да ги обърне в своя полза?Аз ще кажа!Слабият!Този който обича да скръства ръце и да лежи!А когато някой лежи значи така му е сладострастно,защото я няма болката от това да виждаш реално нещата и колко жалка е всъщност природата ти,умирайки и раждайки се всеки ден за едно ново съществуване!Движейки се все по-целеустремено напред и само напред.
  А който лежи в сладострастие,показва само,че иска да дойде някой и да го направи курва!Сякаш усилено му се моли да го обладае,сякаш му казва:
  Не виждаш ли как съм легнал и нищо не правя и чакам?Ела и ме обладай!
  Ето такива са курвите на днешно време!И мъже и жени!Седят и чакат,да дойде ебача и да ги навърви!Колко много приличат на проститутките които чакат!
  Такъв е и живота!Кара те да чакаш на някоя от безбройните му стоянки,наречени за по удобно:кариера,бизнес,работа,удоволствия,шоубизнес и след като те изнасили ти плаща заработеното във вид на заплата за която си доволен и заради която продължаваш да излизаш ден след ден за нова…
  Но все пак някой върви заради теб…Не всеки лежи,ако беше така нямаше кой да плаща.

  Аз не съм от курвите,нито от тези дето плащат.Аз съм извън този бизнес,защото така съм се изградил.И изборите на живота ми сочат точно това.Нито един от тях не ме обвинява във проституция!

  Колкото до проститутките,да!И те са курви!

 32. Борис, не мисля, че отговорът е толкова „прост и изчерпателен“, колкото се опитваш да го представиш…
  И не съм съгласен, че видите ли „беизходицата“ е накарала проститутките да станат това, което са. Пак казвам – някои от тези, с които съм общувал, можеха да изградят доста добра академична кариера… Или поне всички предпоставки за това бяха налице – ум, образование, необходимите връзки с „правилните“ хора и не на последно място – красота, макар че тя не е необходимо условие, за да завършиш докторантура или да станеш доцент (примерно)…

 33. Борис, това, което каза за работата и кариерата е мега идиотско. Дай сега всички да станем бунтари, анархисти и да не ни пука за никого, иначе щели сме да бъдем мързеливи курви?! Я слез малко на земята и не се прави чак толкова на велик.

  Валенс – да, много от студентките може би изкарват допълнително като проститутки. Всъщност обаче, из цялата държава момичетата се държат като проститутки – спят с някой, като очакват после някаква награда – я мобилен телефон, я нова дрешка, я нещо по-сериозно. Може би просто искат да навъртят голяма сметка на някой и да го оставят той да плаща всичко.

  Това обаче не означава, че тези момичета ще станат истински платени проститутки. Те просто си изкарват допълнителен доход и ползи така, и с времето ще заработят стандартни работи и всичко си се нормализира.

 34. Monolith, напълно съм съгласен със следното твое твърдение – „Всъщност обаче, из цялата държава момичетата се държат като проститутки – спят с някой, като очакват после някаква награда – я мобилен телефон, я нова дрешка, я нещо по-сериозно.“

  Напоследък обаче забелязвам положителна тенденция (или просто н.в. Животът ме среща напоследък все с такива хора 🙂 ) – все повече млади момичета започват да си дават сметка, че гореописаното поведение е печелившо само в краткосрочен план и се усещат, че трябва САМИ да направят нещо за себе си… На първо място – яко учене (за хубава диплома в престижна или „оборотна“ специалност), след това – добра работа, позволяваща им самостоятелност и т.н. и т.н.

  Искам да кажа – май времето на мутрите и мутресите си отива лека-полека, което не може да не ме радва 🙂

 35. Честит ден на Съединението!

  Да, така е. Даже много от момичетата са самостоятелни. Което до известна степен е добра тенденция. Стига само накрая да не станат еманципирани динозаври като в западна Европа и Америка.

 36. Те пък американските студентки (или колежанки, както е модерно да се наричат там) са такива „еманципирани динозаври“… Дори една малка част от това което съм слушал и гледал да е вярно, то нашите прото-мутреси са си цвете пред тях.

  Какво са виновни жените, че има глупави, слаби, мързеливи и неосъзнати мъже, които са готови да си платят за женско внимание по един или друг начин. Не е луд, който яде баницата…, нали?
  На който му липсва нещо и не умее да си го вземе, той си го купува… стига да има възможността! А който има нещо за (про)даване си търси цената. Нарича се пазарна икономика. И дори да ви звучи извратено в случая, то си е точно така. И един от принципите е че всичко е навързано – търсенето определя предлагането, предлагането определя цената, а цената определя търсенето. Саморегулираща се система – перфектна именно заради простотата си.

  Личната ми позиция е кратка точна и ясна:
  „Който си има п*тка – да си я пази… или да си я ползва по предназначение!“

 37. Сложил си звездата на неподходящото място. Не се разбира за пат*ка ли става въпрос, или за пут*а? 🙂

 38. То и за патките важи… ти твоята не я ли ползваш по предназначение 😉

 39. Намирам темата година по-късно от последния коментар…но и аз имам какво да кажа!Всички,които са написали коментар по-горе/с изключение на двама трима/са моралисти,или както е по-точно-КОНЕ С КАПАЦИ!Слепи ли сте??Хората в чужбина живеят с проститутките вече милион години,а само ние българите сме „против“…Обаче именно нашите българки са по чужбина и работят именно това!!Аз работя това!!Не,нямам сводник!Която е достатъчно глупава да избере тая професия,поне да избере да си я работи сама и да не дели доходите си с никой!Доволна съм е меко казано,но нормалния живот ми липсва…Някой ден,когато имам достатъчно пари ще се прибера в България и ще си купя своя къщичка,някъде на тихо и спокойно място,ще завъртя някой бизнес и ще си търся свестен мъж…пък дали ще се получи е друг въпрос!Прочетох и един интересен коментар“Курвите ги разпознаваш лесно-през деня са по моловете,нощем по клубове като Биад,Ялта,Червило…“ :)Значи извода,е че от толкова курви в България не остана място и за работещите момичета?Не търся съжаление…а разбиране!Ние не сме такива без причина!Всяка си има причина-дали някой я е накарал на сила да го прави,дали е била бедна и е искала да помогне на болен родител,дали е искала да си плаща висшето образование,дали е съчетавала полезно с приятно,дали просто е била алчна за пари…оправдания много!Просто разберете,че не всички можем да сме на едно мнение по темата,но все пак се поставете на мястото на тези момичета!Това е,което исках да споделя…Не се щокирайте моля ви се…

 40. Определено писалите над мен са малко назад с нещата.
  Първо “проститутката“ буди в мен много повече уважение от обикновената курва. Проститутката знае, защо го прави и с това си изкарва хляба. Няма нищо по долно от курвите, тва са жени който умират да се център на внимание и да са харесвани. Понякога го правят за подаръци или почивки, но много често просто ей така.
  Естествено че има и свестни проститутки. Както е написано и в горния коментар-голяма част от компаньонките са започнали по различни причини и са се сблъскали с проблеми, които не всеки е имал.
  Категорично съм против мнението на blackdaimond че мъжа е слаб, ако ползва услугите на компаньонките. Аз не съм го правил, но бих опитал. И не защото нямам шанс с други, това е доста елементарно мислене. Понякога мъжа иска нещо на момента, иска го веднага и не му се занимава да се прави на интересен на някоя кифла в заведение цяла вечер. Това е жалко за мъжа blackdaimond – да се унижава пред някоя непозната за да получи секс макар и да не я харесва много много. По добре да отидеш да платиш на някое момиче и да не се занимаваш с глупости и обикновени курви. А свалки…само с момиче което наистина ми харесва.

 41. Хаха виж тук възгледа е друг, аз по принцип обичам да се занимавам с жени заради тръпката. Не съм някакъв женкар или курвар или каквото и да е. Просто обичам, флирта свалките и т.н. За мен по-голямо удоволствие е не секса, а това да си тръгна с най-ухажваното момиче в заведението, а на следващия ден отново да съм в играта.

  Да, разделял съм двойки, може според някой да е тъпо или не морално, но за мен е голяма тръпка. Все пак колкото по трудна е една свалка толкова по-голямо е удоволствието ми от нея.

  А по темата разни хора разни идеали. Аз съм автора на темата и съм изказал своето мнение по въпроса.

 42. Аз съм твърдо за проститутките и против курвите.
  Всяка проститутка заслужава повече уважение от която и да е курва.
  Разграничавайте ги, от курвите боли най-много от всичко на света!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *