Познаваме се, тя ме попита за името ми, но така и не си казваме ,,Здрасти!“

Здравейте!

Писал съм тук и преди и мога да кажа, че сайтът е много полезен и хората дават добри съвети. Та отново дойде момент, в който не знам какво да правя и ми е нужен малък съвет.

Ето накратко историята:

Момичето е една година по-малко от мен (9 клас) и имаме общи приятели, с които се събирахме малко преди училище, за да ходим заедно (вече не го правим). С тях обаче не сме кой знае колко близки. След известно време тя просто дойде при мен, попита ме за името ми и ме добави във фейсбук.

Тогава не бях особено заинтересован и не положих усилия да станем приятели или нещо такова. Сега обаче доста започнах да мисля за нея, попитах моята приятелка дали въпросното момиче харесва някого и отговорът беше отрицателен.

За мен се явява като проблем това, че не сме близки и дори здрасти не си казваме. Аз искам да станем близки, обаче НЕ ИСКАМ да ѝ пиша по фейсбук, защото не ме бива много в чатовете, не мога да измисля за какво да си говорим (така съм прецаквал много връзки). По-лесно ми е да си говорим на живо.

Та, искам от вас някакъв съвет как да станем по-близки. Аз си мислех просто да започна да я поздравявам по коридорите, обаче не си представям как това нещо ще се развие по-нататък, сякаш ще си останем само на "Здрасти!". Не мога и да се натреса в групичката им, защото както казах, не сме кой знае колко близки.

Е, така изведнъж да започна да я спирам и да си говорим как е, какво е правила днес и т.н. не ми се струва най-добрата идея. Може би трябва просто  да я поканя да излезем и ако се навие-навие. Обаче ме е страх, да не я стресна, някак си ако станем по-близки имам чувството, че нещата ще се приемат по-лесно от нея и аз ще имам повече шансове.

Може това за което питам да ви се струва глупаво, но аз не мога да измисля нищо свястно (което да не прецака шансовете ми с нея). Момичето не е някакво супер вървежно или недостъпно (като кифлите, харесвани от много момчета). Аз пък от своя страна съм срамежливичък, но напоследък успявам да го преодолея.

Приемам всякакви съвети.

сподели ме

Едно мнение за “Познаваме се, тя ме попита за името ми, но така и не си казваме ,,Здрасти!“

  1. Странното е че аз бях в почти същата ситуация като бях 9-ти, 10-ти клас, опитах се да се запозная с момче което харесвах страшно много, намерих го във фб и му писах но отговор така и не получих и си останах с едното гледане при среща с него. Не успях да си помогна, тъй като той беше очевидно по-срамежлив дори и от мен. Затова, момче стегни се и я покани да излезете, момичето едва ли ти е поискало фейсбука защото са ѝ малко приятелите 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *