Как свалката да стане лесна…

Това е въпрос на вътрешно настроение. Нещата са лесни, когато не си мислиш, че правиш нещо особено или че трябва да правиш нещо специално. Когато не се вземаш на сериозно. Когато процесът на свалката ти харесва и те забавлява страхотно.

Свалката винаги е трудна дори да стане бързо, когато:

1. Се опитваш да си много специален в присъствието на красиви жени.

2. Когато се страхуваш, че всеки момент ще загубиш вниманието им.

3. Когато се страхуваш от жената насреща.

4. Когато се страхуваш, че ще кажеш нещо грешно.

5. Когато се чудиш как да угодиш на жената с всички сили (а тя става все по-капризна и ужасно се забавлява).

6. Когато се "оглеждаш" в жената, за да получиш одобрение.

7. Когато използваш клишета, от които дори на тебе ти се драйфа, но нищо по-умно не ти идва на ум.

и т.н.

Списъкът може да се удължи доста.

споделяне на връзка

44 мнения за “Как свалката да стане лесна…

 1. Много се радвам да те видя, да пускаш тема в сайта. Ти си изписал десетки статии, но като коментари по други теми.

  Ти си може би най-компетентния в областта на свалячите и всичко, което споделяш ще е ни е безкрайно полезно.

  За завършек по темата бих казал: „Свалтака би минала много по-лесно, ако просто общуваш с момичето отсреща, както си говорите с най-добрия си приятел“.

  Тоест без всичко гореизброено 🙂 Понякога гениалните неща са много прости.

 2. Съгласан съм, че има свалки, от които се забавляваш истински и ти е прятно , но когато става въпрос за конкретна жена към която насочваш вниманието си, мисля че нещата са по-трудни. Малко мъже могат да се предпазят от изброените по-горе неща, просто защото когато човек изпитва силни чувства, това му се изписва на лицето. Който може да го скрие – добре, ама аз знам, че не е никак лесно.

 3. All that jazz имам въпрос от лично естество,ако може драсни ми един емайл наистина -Galinmixa@abv.bg.Мерси

 4. По принцип най-голямата грешка е 6 т. Това напрваш ли го… труп си.

  Сега ще ви разкажа една история от последните дни свързана с мен и една мацка, като потвърждение на темата. В неделя най-добрата ми приятелка имеше рожден ден и трябваше да отида вечерта. През деня обаче си купих едни книжки и нямаше как – оставих ги у тях преди да излезем и да се срещнем с останалите. Когато си тръгвах, забравих за тях и се прибрах. Точно тези книжки станаха причина да се върна там и да се получи една интересна ситуация със съквартирантката на приятелката ми. Отидох да си взема плика с нещата (който пак забравих 😀 и трябва пак да ходя до там) и въпросната съквартирантка ме очакваше. Преди това ми бяха казвали за нея, че си има гадже, че нямам шанс и т.н., но нещата станаха. Изкаранме почти 5 часа в страхотно забавление, без никакво напрежение, и както си имаше гадже и нямаше да ме погледне според съквартирантките й, така нещата м/у нас се получиха 🙂

  Аз не бях отиштл да я свалям, да я съблазнявам и не знам си какво още, а просто да си взема забравените вещи. Забавлявахме страхотно и нещата се получиха от самосебеси. Има и по-пикантни подробности, но специално ги изпускам в разказа. Най-важното е, че ТЯ ме пожела, без аз да направя каквито и да било постъпления към „розичката“ й.

  Накратко: бъдете безкрайно естествени, не се притеснявайте и нещата ще се получат и без „да си искате“ 🙂

 5. Абе щом тя те е очаквала, не ще да са се случили нещата от самосебе си. Ти може и да не си имал никакви намерения, ама тя…….., май е знаела какво прави!
  Е, в крайна сметка е важно да ви е било приятно заедно!
  Но ето, че и моята гледна точка се потвърждава:“Бъдете себе си!“ Ние харесваме вас, а не манипулациите ви!

 6. Като си оставиш скайпа (в друга тема съм казал къде е безопасно) ще си поговорим доста за това „да бъдеш себе си“. Попринцип е вярно, но с много условности!

 7. Да, Здравка, има много условности в това да бъдеш себи си.

  Примерно ако си неуверен по-добре изобщо да не бъдеш себе си.

  Изобщо това да бъдеш себе си е пълна глупост защото ти си това, което решаваш да бъдеш с всяко свое действие. Или пък оставяш нещата в ръцето на подсъзнанието, което обременено с фалшиви комплекси. Тъй че по-добре да изпозваш трикове за да се освободиш от комплексите отколкото да следваш примиренческата идея – „аз ще бъде себе си и все накоя ще ме хареса“.

 8. Lover, само едно уточнение.

  Има известен риск ако се държиш като приятел да влезеш в графа – само приятели. Така че зависи как точно го правиш. Винаги трябва да включваш лека, закачлива провокация в общуването с жените. Може да я докосваш леко от време на време, но съвсем небрежно, все едно си „само приятел“. Тя със сигурност ще започне да се чуди какво става и ако има някакво привличане ще я човърка любопитството защо след като не се страхуваш да я докосваш не напровиш нещо повече.

  Предизвикателното повезение може да е в това, което казваш или което недоизказваш. Или в силата на погледа ти. Но все по някакъв начин девойчето трябва да бъде провокирано. А същевременно приятлското поведение само ще засили напрежението, защото тя няма да е 100 процента сигурна какво става и така тя не може да те сложи в шкафчето си. Ако мога да използвам метафората на BlackDiamond.

 9. Аз не казвам, че е лесно или че няма условности. Но не съм съгласна, че по-голямата част от нас трябва да е фалшива или пък поведението ни изградено само от трикове! Въпросът изобщо не опира до това някой просто да те хареса, докато се примиряваш! Естествено, че трябва да се бориш, но с почтени средства! Искам да кажа, че откритият и искрен човек се цени по-високо като личност. Ако е само за свалка-хубаво /може и да те върже/, ама истинската същност все някога ще си проличи.

 10. Какво точно означава да бъдем фалшиви?

  Да вземем историята на Иво. Момичето го харесвало и му давало сигнали, които Иво правилно е изтълкувал. Иво се е държал „естествено“ (сереч наивно и неопитно), показал е твърде явно чувствата си и по този начин тръпката у девойката е угаснала и тя започнала да се прави на дръж ми шапката. Иво започнал да се изнервя, да му е криво, почнал да се чувства несигурен, а дейвойката го прави ли, прави на луд. 🙂

  Кой кого манипулира в тази ситуация???

  На Иво му писва от игричките на девойката и си казва майната й, има един куп други жени! Зпочва да танцува с тях. Девойката става ревнива и го завлича в ъгъла и започва да го целува.

  Значи, когато Иво е показвал себе си такъв какъвто е, тя не го е харесала. Когато й показал, че ще си намери друга изведнъж тя го тръгва да го целува. Само да отбележим, че това рядко се случва, жената да вземе инициативата.

  Да поразсъдим малко. Ако за нея най-важното беше какъв е „истинският“ Иво, то не би трябвало да има никаква разлика преди и след дискотеката, защото тя е имала време да го опознае и е знаела що за човек е. Няколко танца с други жени едва ли могат да променят един мъж. 😉

  Значи девойката просто не е могла да го оцени. Оценила го е едва когато е видяла, че той няма да стои като кутре на два крака пред нея е да чака тя да му свирне. 😉

  И значи някои от „триковете“ са просто начин да накараш една жена да спре да се прави на принцеса, да слезе на земята и да те оцени.

 11. Все пак мисля, че е много важно след като си приложил някои от „триковете“ и си привлякъл вниманието и, да спреш и стъпка по стъпка да разкриеш какъв страхотен човек си и защо трябва да е с теб! В живота не може само с номера, защото те натоварват!

 12. Има една крилата фраза на английски:

  All’s fair in love and war.

  В любовта и на война всички средства са позволени.

 13. Ей, пак ме затапи! Добре де! Ама не бива да се губи мярката. Аз това имам предвид. След като постигнеш целта си и мацката те е забелязала или…………там каквото е станало, да дожеш личните си качества, за да разбере другата страна смисъла да сте заедно.

 14. Съгласен съм, но всъщност добрата „игра“ означава да не преиграваш. А и когато нещата започнат да стават по-сериозни вече има по-малко игра, но според мене пак трябва да има елементи на игра, за да се поддържа тръпката.

  При това, самата игра е начин да тестваш човека.

 15. @zdravka76, тук е момента да направя едно много, ама много важно уточнение! Когато една жена види и другата ти страна (било тя и истинската ти) тя съпоствя 2те „личности“ с които е комуникирала и когато разбере, че си „играл“, най-честоисползваната реплика, която мъжа чува тогава е ТИ МЕ ИЗЛЪГА. И се започват едни драмиииии, олеле. Тя не оценява, че той иска да й се разкрие такъв, какъвто е и да градят отношения на „чиста основа“, а тя изръсва тази култова за жените реплика и по най-бързия начин прекратява отношенията си с въпросния мъж. Така че, това е една много опасна зона с тези признания и показването на „другия аз“.

 16. Оцеляват наистина най-добрите! Колкото по-малко лъжете, толкова по-малко ще ви се налага да се оправдавате. Все пак аз мисля, че истината е много ценна и не бива да се пренебрегва!
  Знам, че животът е суров ама……….какво да се прави?!

 17. Хммм. Интересни размисли…

  Само дето не разбирам за какво точно става дума.

  Според мене, най-важното нещо за да стане един мъж добър сваляч е „вътрешната игра“. Т.е. мъжът трябва да надиграе себе си, страховете си, несигурността и неувереността си.

  Другата страна на нещата са игрички тип „отдръпване“, предизвикване на ревност, различни видове закачки, създаване на усещане за мистериозност и т.н. Това аз наричам външна игра.

  Лъжите са за мъже, които не умеят да играят. На тях не им остава нищо друго освен да лъжат просто защото са твърде неуверени и смятат, че само с лъжи могат да постигнат успех с жените.

  Лъжите са неща от типа на: преструвки колко много те е грижа за жената, думи от рода на колко „мисля за тебе“, няма друга на свете като тебе, купуване на подаръци – отвратителна инсинуация, купуване на едно питие на мацката на бара… Това са все прийоми изключително в сферата на лошите играчи, които знаят че не могат да бъдат готини и забавни или се страхуват да бъдат такива.

  Тъй, че тук аз виждам голямото неразбиране на нещата. Колкото по-добър свялач ставаш, толкова по-малко лъжеш. Единствената „лъжа“ е, че успяваш да излъжеш подсъзнанието си и да го препрограмираш.

 18. BlackDiamond можеш ли да дадеш пример на тези две страни на личността?

  Сега ми идва наум една случка, която се надявам да е показателна за всички четящи тука.

  Значи с момичето вече бяхме на целувки. Седим си в едно заведение една вечер и тя ме пита ти влюбен ли си в мене. Аз й казвам, че тя силно ме привлича, но да говорим за влюбване е доста пресилено. Това си беше самата истина. Честно, не смятах, че след моето откровение нещата ще продължат, но получих страстна целувка веднага, там в заведението, предполагам като награда именно за това, че не съм някой лигав мухльо, който би излъгал само и само да преспи с жена. И нещата станаха още същата вечер.

 19. А, ще доидеш ти на моята, ама…………! Защо трябва да се мъча толкова в дълги обяснения! Видя ли, че и ние жените можем да оценим доста високо истината. Това имам предвид като казвам да сте по-открити и да бъдете „себе си“. Е, сега там номерата на свалячите пак ги прилагайте, че да става свалката интересна, ама всичко да е с мярка.
  А твоята история пак ми показва, че всеки е различен. Девойката те е харесвала и явно е била по-влюбена в теб, отколкото ти в нея, затова са станали нещата. Аз лично нямаше да предприема такава стъпка, докато не съм сигурна, че мъжът тотално си е изгубил ума по мен. Но това е въпрос на личен избор и стратегия.

 20. @All That Jazz, напълно съм съгласен, че за да имаш 2 самоличности трябва да си лъжец, а лъжци са само слабите играчи. Ставаше дума за това „да си себе си“. Когато използваш манипулации, по-гаднички трикове и т.н. за да сваляиш някоя мацка – използваш само тази стратегия. Когато показваш себе си в свалката – пак показваш само себе си. Но има и един трети вариант, който се опитах да обясня в предишния си коментар, за който ти питаш и това е този в който, например си романтична натура, а знаеш че момичето/жената, която си си набелязал си пада по по-хадр изпълнителите. Тогава влизаш в ролята на лошото момче или там каквото се изисква за успех, успяваш да я свалиш, но нещата започват да се задълбочават. Искаш тази започваща връзка да продължи (освен ако не живееш за бройката, разбира се) и започваш да разчиташ на нежната натура на женската същност. Тогава започваш да ставаш по-мек в отношенията си и да бъдеш себе си все повече. Точно за това за което говорим. И тук вече жената усеща разликите и осъзнавайки, че няма начин да си и такъв, и такъв, казва „ти ме излъга“ и прави опит да прекрати отношенията ви във възможно най-кратки срокове. Точно за този случай, който е доста често срещан в интерес на истината, е случая в който не е хубаво „да бъдеш себе си“, защото това вече е губещо. Това, че ако не се разкриеш и нещата продължат в желаната посока, но се основават на лъжа е друг въпрос. Но ето просто един пример, в който не е хубаво да си себе си. Има и много други примери,които мога да приведа в този ред на мисли, но не смятам, че е необходимо да го правя сега.

  Но пък я си помислете, ако на този човек свалките не му се отдават и единствения му изход са манипулации.. какво става тогава. Да бъде себе си ли? И никоя да не го харесва? Не мисля, че някой човек с този или подобен проблем би се съгласил!

 21. Здравка, аз не съм си променил начина на мислене откакто си говорим тука за свалки.

  Историята, която разказах е от преди повече от 6 месеца.

  Причината поради която ти си против играта на мъжете е защото както всяка жена ти смяташ, че можеш да правиш каквото си искаш, да разиграваш мъжете както ти падне и това едно Божествено твое право. Така смята (почти) всяка жена.

  В същото време жените очакват и искат мъжете да не играят игри, защото така губят силата си, властта си. Жените искат най-вече да имат власт над мъжете и веднага щом я получат те губят интерес.

  Още един пример от моите случки за онагледяване:

  Обаждам се по телефона на една жена, която знам, че много ме харесва, но тя е красива, има много ухажори и ми върти игрички. (Аз вече съм направил грешката да й покажа, че много я желая и тя играе доста хард.) Казвам й да се видим вкъщи, тя отвръща – не, дай де се видим в еди-кое си кафе. Аз викам – о, супер, страхотна идея! То ми е любимото! Между другото наистина любимото ми кафе. След пет минути се обажда, кой?, пак тя и ми казва, ами всъщност аз съм гладна и може би не е лоша идея да се видим у вас, ти нали готвиш хубави неща…

  Това също не е прясна история. Когато това се случи, аз бях много разочарован, че тя ми каза не, дай да отидем на кафе. Обаче бях попрочел книги за свалките и вече имах достатъчно самоконтрол, че да скрия чувстватата си и да се престоря на много въодушевен от идеята за кафето. Въпросната жена не се усети. Това което е усетила е, че няма власт върху мене. Нейните игрчки не ми минават и тя се предаде…

  Сега, днес бих постъпил по същия начин, но наистина ще прегърна предложението с ентусиазъм. Без да „играя“, или по-скоро играта е толкова автоматизирана, че е като част от мене.

  Какво ще кажеш Здравка, аз лъжец ли съм бил тогава? Лъжец ли съм сега? Не се притеснявай да ми кажеш да, няма да се обидя. Искам наистина да ми кажеш какво мислиш.

  BlackDiamond, много интересен въпрос, но ще трябва по-късно да отговоря. Хем да помисля малко, пък и сега нямам време за писане да дълги обяснения.

 22. Какво мисля ли? Чак лъжец е силно казано! Тогава си искал да бъдеш сваляч и си се учил още на разни номерца. А сега си изпечен сваляч. Не някой грубиян, а един изискан джентълмен, който знае как да си поиска.Това мисля. Сам казваш, че това вече е автоматизирано при теб. Добре! Поздравявам те, че с труд и добро желание си постигнал това, което си искал!
  И все пак да знаеш, че ще срещнеш и жени, които ще те изненадат и няма да можеш да приложиш уменията си или поне ще те затруднят в свалката! Учудвам се, че жената се е отказала от кафето, само защото ти си се съгласил с нейната идея! Мисля, че доста добре е знаела какво прави и ти си бил набелязан отдавна. Ако не искаше да е с теб, тогава с кафе и без кафе пак нямаше да стане! Ама нали трябва да сме интересни, затова и ние ви разиграваме.
  Прав си, че точно от позицията на жена и аз обичам да правя каквото си поискам и да разигравам другия пол около мен. И като успея, искрено изпитвам задоволство. Но не мисля, че като имам власт над някого и ще изгубя интереса си към него. Никога не можеш да контролираш другия напълно/то сами себе си ни е трудно да контролираме/. Аз ако искам такава власт, значи желая този човек, искам да го познавам добре и да предвиждам и направлявам ходовете му ако се наложи. Защо тогава да искам да го изгубя?

 23. Здравка, абсолютно права си, че въпросната жена, не е решила че ме харесва заради това което тогава й казах по телефона. Аз знаех, че ме харесва, но тя ми въртеше номера. И не е сигурно, че нещото щеше да се получи, ако аз не бях парирал нейните номра с мои номерца.

  Това го знам, защото още преди да започна да се уча на „занаят“ имаше много жени, които ме харесваха, но нещата почти никога до никъде не стигаха, независимо коло се опитвах да станат. А като понаучих някои и дрег „номер“ и изведнъж всичко потръгна.

  Ето по тази причина и „колегата“ Иво можеше да си остане с една студена вода накрая. Сега поне горят страсни целувки по устните му, за което много се радваме всички! 🙂

  И така виждаш, че твоята теория – жените да видят истинската същност на мъжа – издиша. Жените я виждат, оценяват я, и… те слагат в „шкафчето“ много иначе свестни мъже докато не намерят някой „истински“ мъж.

 24. Аз не мога да разбера, защо да не ги слагат в „шкафчето“си. Не е необходимо да се стига винаги до края, щом жената не го желае. Щом е станало така, значи мъжът не я е заинтригувал достатъчно. Просто трябва да сте наясно, че ние ги решаваме тези неща. Пък сега не можем да ви се сърдим- въртете тогава номера, това показва поне че се стараете и ако дават резултат ще е във ваша полза, ако ли не-значи нещо бъркате!

 25. Този спор май е един дуел между мене и тебе.

  Ето моя отговор:

  Този блог е посветен на това, какво да правят мъжете, за да не бъдат слагани в „шкафа“. Мъжете не искат да бъдат поставяни там по същата причина поради която жените искат да ги слагат там.

  Жените искат да имат власт над мъжете и усещането, че имат голям избор. Мъжете искат същото спрямо жените. Има начини един мъж да придобие власт над жените, да има голям избор и вместо жените да го слагат в шкафа почти винаги, той да ги слага там без да е необходимо в всички случаи да стига до края просто защото не всички жени си заслужават усилията. И този блог, както много сайтове, книги, курсове и т.н. допринасят за разпространение на тези умения.

  На тебе не ти харесва това, но истината е, че мъжете могат да се научат на много неща. Т.е. не е необходимо да си роден Казанова. Също както не е необходимо да си роден Святослав Рихтер, за да свириш добре на пиано. С много упражнения можеш и без особен талант да постигнеш доста прилично ниво. Между другото, в сферата на свалките най-добри стават тези, които нямат «талант».

  А това, че социалните умения не могат да се научат просто не е вярно. Между другото, знаеш, че в Япония гейшите ги обучават специално как да забавляват мъжете. Значи тези неща могат да се научат, могат да ти станат и втора природа.

  Мога да ти кажа, че чувството е страхотно, когато знаеш, че лесно можеш да създаваш привличане у жените и да го ескалираш според това какви цели имаш спрямо конкретната жена. Било защото просто искаш тя да е по-благосклонна към тебе, било защото ти е гот да си лафиш с красиви жени (които не винаги са глупави, както често хората генерализират), било защото искаш афера, приятелка или дори нещо повече.

 26. Не мога да не защитавам позициите на жените, все пак съм от тях! Както и не мога да се съглася,че тези умения могат да се дават наготово. Нека който наистина ги иска, да се потруди , да попрочете тук -там! В крайна сметка не е нужно всички да са свалячи!
  Аз също мога да ти кажа, че чувството е страхотно, когато можеш да създаваш привличане у мъжете и да ги въртиш на малкия си пръст! И сама да решаваш кого ще ощастливиш и кого ще пратиш в „шкафчето“. Пък било то не само с някаква цел, а просто за лично удовлетвориние!

 27. BlackDiamond, аз не мисля, че жените не харесват романтични мъже. От моя опит мога да кажа, че повечето жени харесват романтиката в една или друга степен.

  Проблемът не е романтиката. Според мене проблемът е в несигурността, неувереността и търсенето на одобрение. Когато сме били деца майкте ни са ни възпитали, че ако слушкаме и изпълняваме това, което тя иска ще бъдем възнаградени с нейните ласки и обич.

  Вече като мъже този шаблон на поведение често го повтаряме с жените и нещата куцат. Жените търсят „истински“ мъж. А истинският мъж е мъж, който не им се подчинява. Просто те не могат да уважават мъж, когото могат лесно да контролират и манипулират. Затова често се случва жените да избират пълни темерути, идиоти, простаци и какви ли още не. Не защото гледат на качествата им, както си мисли Здравка, а защото търсят силния мъж.

  Обаче нищо не пречи да си силен и роматичен. Повечето жени биха предпочели силният и романтичен мъж пред някое тъпо и нахално прасе. Но просто не винаги имат този избор. И вместо да приемат някой от много романтици, които те лесно правят на маймуна, те си избират прасето. Вярно че грухти и в някои по-крайни случаи ги бие, ама за тях е по-жано да е силен характер.

  Накратко и съвсем схематично:

  1. Най-добрият вариант е силна и роматична личност. Това са много редки екземпляри. Има ги предимно по филмите.
  2. След това идва силната, но нероматична личност, дори и да е дебил или прасе със зурла, няма значение, важното е че е силен.
  3. След това идва интелегентният, романтичен, понякога много успешен в живота но слаб в отношенията си с жените мъж, който просто недоумява как прасетата прокопсват.
  4. И на опашката идва простият, неромантичен и слаб мъж.

 28. Определено не е неободимо всички да са свалячи. Аз също не съм пристрастен сериен сваляч, както може би си мислиш. Както виждаш, си падам малко философ и ми е по-интересно да обяснявам това, коеот съм открил, отколкото постоянно да съм на „лов“ за жени. 🙂

  Но естествено когато откриеш как действат нещата винаги има един период на много свалки. Един вид нещата се отприщват и те обхваща еуфорията.

  А тези неща никой не казва, че идват наготово.

  Но знаеш ли какво. Аз мисля, че ние мъжете сме по-облагодетелствани от това, че сме в по-лошата позиция. За да постигне успех средностатистическият мъж трябва доста да се потруди, да поработи върху себе си и в крайна сметка да стане по-истински мъж. При вас жените има страхотно много игрички, но те с нищо не ви правят по-силни като личности. Даже ви вредят.

 29. BlackDiamond, още малко философстване по въпроса.

  Когато един мъж осъзнае, че има проблам с жените и реши да направи нещо, за да подобри положението, най-често започва играта на „лошото“ момче. Това е най-лесната игра и тя почти винаги подобрява шансовете, защото лошото момче винаги има повече жени от захароснато момче.

  Според мене проблемът, който описваш идва от преиграването на лошото момче. Всъщност, играта лошо момче не е необходима. Играта на увереното момче е абсолютно необходима и трябва да стане втора природа, ако по природа си неуверен. Просто трябва да се препрограмираш. Неувереността е лукс, който никой сваляч не може да си позволи. Но другите игри не са абсолютно необходими.

  Аз съм свалял жени като съм играл ролята на шута. Колкото и невероятно да ти звучи… Дори тази роля може да е секси, ако я играеш с абсолютна увереност в това, което правиш. Още повече, че шутът уж се прави на глупак, но в крайна сметка успява да изиграе всички и да ги на прави на глупци. Така че един умел шут винаги излиза сух от водата, по-остоумен от другите и т.н.

  Ако все пак играеш лошото момче – вкарай малко и меланхоличното момче в картинката, или замисленото или каквото там се сетиш и ти идва отвътре. Така ще покажеш, че си сложна натура и жената ще иска да разбули загадката на твоята противоречива личност.

  Накрая, да добавя, че твоята „истинска“ природа е също само една игра, която си научил да играеш най-добре. Излзането от тази „истинска“ игра е излизане от зоната ти на конфорт, нещо което така или иначе е добре да правиш колкото се може по често.

 30. Не слагай всички жени под един знаменател, Jazz! Казвам ти, че има такива жени, които ценят качествата, вярвай ми! Аз съм жив пример затова.
  Не си прав като казваш, че нашите игрички с нищо не ни помагат/зависи как ще ги изиграеш/. Нали разбираш, че не всечки мъже могат да влизат в подходящите роли като се наложи и ако жената е по-умела в това……………..и той е омаламощен и обезоражен! И тя вече си прави каквото си иска с него.
  Видях по-нагоре твоята класация. Аз имам до себе си един човек, който е най-бизо до 3 точка. В друга тема бях дала определение за „истински “ мъж. Потърси го, ако ти представлява интерес. Тъкмво да видиш една гледна точка. Но щом има толкова мъже има и различни определения за „истинския“.
  И за да опровергая твоите усилия в това свалката да стане по-лесна, ще ти кажа, че и без много тактики, ако жената е решила, че ще си нейн -ще стане лесно, ако ли не – тогава много от тактиките трябва да влязат в действие. Вече започвам да не ги отричам толкова вашите „игрички“ /явно имат ефект/. Но все пак, жената има много важна роля в това.

 31. Доста отдавна не съм влизал в блога и доста сте изписали, докато ме е нямало. Аз сега от своя страна ще ви го върна тъпкано 😀

  Първо към Zdravka76. Ролята е 50-50. Зависи кой и как ще си изиграе картите 🙂 Сама каза, че ако една жена си е набелязала конкретен мъж, ще направи всичко за да е неин. Също така си призна, че ако не е така, мъжките номера, вършат много добра работа. И в двете посоки има шанс за провал, независимо от положените пределни усилия. Както знаят някои от вас, аз изпълнявам женската тактика, която обикновено носи успях на жените, и използвам това в своя полза. И което е най-радващото – действа 🙂 Жените ме свалят, а аз си играя с тях и има много интересни случки в този дух. Но темата е друга. По-пасивната ми роля, т.е. на сваляния, ми е позволявала да „режа“ жените. Включително и за секс! Има една, която съм й рязал мераците не веднъж, а два пъти, макар че в един от двата пъти ме съблече почти напълно. Сега ме мрази до живот, но това е друг въпрос 😛 Винаги има шанс за неуспех, както предполагам вече сами разбирате, не зависимо дали си мъж или жена, и независимо от усилята и методите, които прилагате! Така че, няма запазени територии. И винаги съм се учудвал от женската пасивност. Говорил съм с много жени по темата и 90% от тях са ми казвали, че може да умират за някой мъж, но ако той не ги заговори и не направи нещо по въпроса, те няма да направят нищо, и ще оставят нещата да се разпаднат от самосебе си. Това не мога да го разбера. И най-вече се държат така, като че ли нямат сексуални желания, а мъжа, като си „поиска“ и те му „дават“. Едва ли не се жертват. „Аааайде, от мен да мине.. ще се жертвам, не че ще ми е проиятно, ама да ти направя кефа, а после ще ходя да готвя“ или нещо такова. Звучи ми адски тъпо това жената да „пусне“. Сериозно ви казвам, звучи ми точно, като че ли жените нямат грам либидо и се жертват от немай-къде.

  @All That Jazz, проблема не е в играта, а в двуличието. Това, че сега си един, а после си друг. И тук, може би, е момента да се съглася с теб по въпроса за несигурността, но по отношение на жените. Те не знаят в този случай, да ти вярват ли или не. И при положение, че си им дал предпоставки да не ти вярват, познай сам какво ще изберат. Мисля, че не е нужно да ти обяснявам, че жените търсят някаква сигурност и опора в така наречения силен пол. Каква сигурност могат да получат от човек, който в сегашния момент се държи по един начин, след малко по друг, а накрая не се знае какво ще направи и какъв ще бъде. Мисля, че за човек, който търси сигурност, това звучи, като доста несигурен вариант. Какво ще кажеш?

  Относно „лошото“ и „захаросаното“ момче, това че лошото има повече обожателки.. категорично не мога да се съглася с теб. Ще ти дам пример с самият мен. Аз мога спокойно да се причисля към „захаросания“ тип и те уверявам, че на доста места (независимо купон, кафенце или на работа) сме смесен тип мъже. Става дума, че има и сладникави, има и „лоши“. Почти няма случай, в който женската част от обкражението или компанията, да флиртува с „лошите“ момчета, а не с мен! Даже мога да кажа, че абсолютно редовно, агресивните (в добрия смисъл на думата) момчета, отиват и свалят някоя мацка, танцуват с нея, говорят си и какво ли още не, а тя ми хвърля едва ли не умолителни погледи да направя нещо спрямо нея. Когато не направя нищо, логично тя се поддава на напора на другия индивид, но даже да има дори един момент, в който да й обърна някакво внимание, онзи олеква! Така съм си правил експеримента само да си играя с момичето, което в същия момент е в обятията на bad boy-я, и колкото пъти тя почти му е поддала, аз правя някакъв нищожен жест или въобще отношение, внимание или каквото и да било друго, спрямо нея и той бива зарязан веднага! Това съм го правил с едно момиче за една вечер най-малко 10-15 пъти и ВИНАГИ сработва. В момента в който се откажа от нея, чак тогава другия успява да я спечели. И това са опити с не 1 и 2 момичета. Така че, забрави теорията за множествата обожателки на „лошите“ момчета!, и че сладникавите са назад в женската класация!

  Още нещо. Това за сложната натура и желанието да бъде разгадана. Много е вярно! В последно време, няма жена с която да съм излизал и да не ми е казвала, че съм „сложен“. В съвсем близкото минало, става дума за преди 1-2 седмици, поради сложната ми натура, една жена на 28 години ми предложи не просто секс (многократно), а ми каза, че ще ме вземе у тях поне за малко, за да вижеем заедно. zdravka76 знае за случая, макар и не в подробности.

  И последно, поне за сега, относно „Накрая, да добавя, че твоята “истинска” природа е също само една игра, която си научил да играеш най-добре.“ До някъде мога да се съглася, но в по-голяме степен – не. Защото на човек му се налага да „играе роля“, когато това не му е природа. Няма как истинското ти аз да не ти е природа! Иначе, съм склонен да се съглася с твърдението ти, но само ако го пречупя през много метафори.

  Айде, че написах поредния роман 🙂

  Вие сте на ход!

 32. Здравка, да, сигурен съм, че жените ценят качествата, но качествата сами по себе си не са секси и затова има много мъже с качества, които не привличат жените. И въпросът е как тези мъже могат да събудят задрямалия в тях сексапил. Добрата новина е, че сексапилът при мъжете зависи от поведението им, а не толкова от външността.

  Що се отнася до това, че игричките при жените не им помагат, имах предвид, че не им помагат да се променят като личности. Иначе жените са страхотни манипулаторки. Това изобщо не мога да отрека. Но точно там е проблемът. Жените могат лесно да получат всичко с манипулации, особено красивите жени. И затова имат много по-малко мотивация да се усъвършенстват като личности.

 33. BlackDiamond, според мене ти си достатъчно уверен в себе си мъж и това явно ти личи отдалече. Затова жените ти хвърлят умолителни погледи, както казваш. Това, че предпочитат тебе не ме учудва, защото повечето жени искат романтика. А „лошите“ момчета, освен че не са особено романтични, понякога вътрешно са адски неуверени.

  Много интересна дискусия с тебе и със Зравка както винаги! Но трябва да напиша един кратък роман в отговор, което точно сега не мога да направя.

 34. Благодаря ти за добрите думи и в отговор на твоя жест, ще ти кажа, че като човек, който е прочел почти всички постинги в блога и съсдал си впечатление за повечето участници в него, те отличавам, като най-ерудирания и интелигентен, не само в областта на свалките, човек, който дава качествени мнения и добри съвети на осаналите. Смея да те отлича, като капацитет №1, разбира се без да обиждам или подценявам останлите. Респект!

 35. Ей, поддържате се мъжете, бе! Как няма една смела жена да ме подкрепя в боя!Ама аз няма да се давам, я!

 36. Хаха, не е нужно да се даваш, ние сами ще те вземем 😛

 37. Смелчаги! Ама ще ви е доста трудно!

 38. Еми според мен е прав,но трябва да потдържате интригата.Ту да й показвате,че сте приятели ту,че не особено ви пука от нея 🙂

 39. здрава борба пада като гледам,но мисля да подкрепя здравка тук.качествата винаги са имали значение и ако ще всички номера на света да представиш пак жената ще е тази, която решава как точно да станат нещата.
  разбира се, другото нещо е ,че на нас ни е приятно ,когато играете-чувстваме се обградени от внимание,съответно и ние обръщаме такова, но това тотално не значи ,че сте успели със свалката.да дадем един пример с пазар.имаш 10 сергии с домати и всеки продавач изтъква своите-да всички изглеждат добре, но чак след като ги опиташ и намериш най-вкусните(с най-добрите качества) купуваш.като преди това,разбира се, не отказваш на никой от търговците.което ме навежда на мисълта, че голямата игра пак се играе от жените. макар че на мен лично ми се иска да не е толкова сложно всичко(намираш си твоя човек и точка), но щом всички играят не можеш просто да останеш отстрани.живота е борба е казал камю-успех

 40. Зависи за кои качества говорим…

  Повечето качества, които ние мъжете имаме и с които се гордеем не струват пет пари в очите на жените. Достатъчно е да си неуверен, а неувереността се появява, когато жените почнат са играят игри, и всички останали качества все едно ги няма.

  Започне ли един мъж да разбира женската игра и как да я парира с еквивалента игра и мъжът придобива увереност и осъзнава колко неуверени са жените.

  Ето това е цялата работа.

  Вервай ми, avenida, ако не схващаш това, което сега ти казвам, значи живееи в заблуда.

 41. мисля ,че мъжете така и не разбират колко много всъщност виждат жените и в това е проблема като цяло.всяко нещо струва-дали 5 или 10 пари няма значение.разбира се ние жените го оценяваме просто може би не по начина,които на вас ви се иска.да неуверени сме, както и вие, но мисля че това съвсем в реда на нещата(щеше да е странно ако беше обратното).но определено не мисля ,че трябва да се води един вид война и любовта да се превраща в бойно поле.не мислиш ли , че една свалка ще стане много по лесна и приятна ако се възприема като потенцял за добре прекарано време, отколкото като поредната битка за надмощие на половете?но пак повтарям -ако всички играят не можеш да стоиш безучастно-просто играй за забавление ,за тръпка,не до последна капка кръв.
  и малко извън темата- всички жени са заклети романтички(няма значение дали го признават).а в романтиката водещи са емоциите-така че запасете се с много приятни емоции и ние ще чакаме с отворени обятия да ни завладеете
  p.s.поздравления за дейното участие в сайта-възхищавам се на работата ти.

 42. Да, жените имат по-силно развито шесто чувство.

  Но имо мъже, които жените не могат да разгадаят и до последно се чудят какво става. Когато една жена срещне такъв мъж, тя неизбежно се чувста страхотно възбудена преди да е станало каквото и да било.

  Според мене войната е битка със собствените комплекси. Не със жените. Аз никога не обвинавам жените за неуспехите си и ако се усетя да го правя веднга се самоубеждавам, че това е тъпо.

  Да, мисля, че свалката е по-лесна когато не се взимаш на сериозно и когато не е битка на живот и смърт. Това беше идеята на тази тема.

  Спорът се разрази, защото Здравка не приема идеята за играта. А „играта“ е именно игра! Да не взимаш нещата прекалено навътре.

 43. zdravka76 и avienda срещу All That Jazz не ми звучи равностойно и честно. За това пък zdravka76 и avienda срещу All That Jazz и BlackDiamond.. тове вече звучи по-добре 😉

  Поддържам мнението да не е война, но в спора няма нищо лошо, а и в спора се разжда истината, нали така 🙂 Та на въпроса…

  Относно качествата, които жените казват че ценят у един мъж, а реално не ги ценят, съм 100% на мъжката позиция. Т.е. – не ги цените 😉 Едни от основните качества на мъжа са неговата ерудиция и интелект. Като доказателство, че не се ценят от жените, като привлекателни в сексуално отношение качества, въпреки твърденията им, ще преведа началото на женски разказ от доста известен „нежен“ блог. А самото начало на статията гласи „Имаше един тип, който адски ме кефеше визуално. Отговаря на следното описание – гребец, трениращ бокс за удоволствие, страхотно тяло, средно висок, хубава усмивка, правилни черти на лицето, къса прическа и не на последно място ужасно безмозъчен!“. За да няма остатъчни съмнения, че става дума за сексуално привличане ще оставя линка към статията http://justfabulous.cosmopolitan.bg/blogpost_1435_0.html Даже да не посетите линка, от преведения текст си личи ясно, че всички споменати сексуално привлекателни качества на въпросния „тип“ са външни.. страхотно тяло, правилни черти на лицето, къса прическа и т.н. Единственото споменато вътрешно качество на този мъж е мозъчната му деиност, която според авторката е липсвала тотално, но това не я е спряло да направи 2-3 опита за сексуална близост.. макар първите опити да са били неуспешни (за справка – вижте линка). Тя предприема още по крути мерки следващия път, за да може секса да се окаже реалност. Е, момичето въпреки упорития си труд не е постигнало целта, но темата е друга. Щом при „ужасно безмозъчен тип“ има такова желание за секс у девойката и такива усилия от нейна страна, значи ум, интелект, ерудиция, мисъл (каквато и да била).. тези качества нямат нищо общо с сексуалното привлиане.

  Качества, като романтика, чувство за такт, галантност и т.н. ги оставяме за друг разговор.

  Очаквам включвания от двете дами 😉

 44. nice аз ще ви се радвам от страни да науча нещо ново, че съм новичък :]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *