Аз ли бързам или тя се бави… или има някой друг?

Ще ви разкажа една случка, която ми се случи скоро, и която все още е в прогрес, така че ще търпи развитие и ще се радвам на съветите ви 🙂 А докато аз описвам основните събития и вие четете, ще добиете ясна представа за цялата ситуация.

Преди 2 седмици се запознах с момиче. Взех Skype-а й. След като мина традиционния период от няколко дни й писах и така 2-3 пъти... Обсъдихме доста теми... Допадна ми как мисли и разсъждава, и реших да се срещнем.

Първата среща мина добре според очакванията ми, достигнах до физически контакт - докосвания, на които тя отвърна положително, прекарахме приятно.

На следващата среща, отново след няколко дни я целунах, след като по подходящ начин, с повечето от действията си, й бях показал, че имам намерения за връзка с нея. Тя отвърна на целувката, след което последва въпрос дали съм доволен, че съм постигнал целта си. Аз й споделих, че винаги оставам доволен от нещата, които върша. Бързо след това се разделихме, като й казах да ми се обади, но тя настоя да й се обадя аз.

На следващият ден й пратих SMS, с който я провокирах, да ми се обади. Тогава чух нещо от рода на "да успокоя топката", "доста бързам"... Казах й, че не разбирам за какво ми говори... Уговорихме се да се срещнем на другия ден...

Като се срещнахме започна да ми обяснява, че не търси нищо от мен, така че да се успокоя с предлагането... Или образно казано, аз и предлагам алкохол, а тя търси вода в момента и имало откъде да я получи...

Запазих спокойствие, но започнах да се държа, така че да разбере, че не обичам да ме разиграват... преустановихме срещата почти веднага, а тя ме помоли да изчакам с нея, докато дойде автобуса, но аз казах, че бързам и изчезнах с вятъра...

Вечерта получих няколко SMS-а, в които ми пишеше, че не искала да ме наранява в някакъв бъдещ момент... не искала да наранява никого... И не можела да разбере с какво е заслужила озлоблението ми...

Отговорих й че по-скоро изпитвам симпатии към нея... И засега до тук. Действието се развива в разстоянието на около 2 седмици. Анализа на положението ме води на мисълта за друг, с който освен по думите й, не личи да имат някакви сериозни отношения.

Съветите за бъдещи действия от моя страна ще ми помогнат доста, а също и вашия по-задълбочен анализ на дадената ситуация, като например грешки при действията и разсъжденията ми, разтълкуване на нейните и т.н.

сподели бутон

14 мнения за “Аз ли бързам или тя се бави… или има някой друг?

 1. Приятел, просто с две думи нямам думи……
  Тази ситуация е наистина много сложна. Разбирам те, но не ми идва добра идея, която да ти дам.

 2. Хич не го мисли „другия“. Тя е проявила много ясен интерес към тебе. Особено щом си я целунал.

  Как си й показал, че искаш връзка? И сигурен ли си, че и тя иска връзка след две срещи?

  Първата грешка, според мене е, че си й казал, че винаги си доволен от нещата, които правиш. Може би смяташ, че така показваш увереност, но в случая ми си струва, че е прозвучало леко арогантно. Увереността е страхотно нещо, но само ако не се вземаш на сериозно, защото иначе лесно преминава в арогантност. То си е майсторлък да спреш да се взимаш на сериозно и в същото време да бъдеш адски уверен в себе си. Но си струва усилията защото е много секси и жените пощръкляват.

  Друга грешка е, че си искал тя да ти се обади. Това е груба грешка, даже. Жените не обичат да поемат отговорнастта в свалката. Ти трябва изцяло да я поемеш отговорността и инициативата и да контролираш динамиката на отношенията ви.

  Какво значи това, че си я провокирал да ти звънне? Във всеки случай ми изглежда като още по-груба грешка.

  Друга грешка е, че си преустановил срещата. Трябвало е да я изслушаш внимателно и да бъдеш учтив от… до…

  След това, като не си я изчакал на спираката си проявил слабост, а не характер. Ти си я поканил или най-малкото инициирал срещата, после внезапно я „преустановяваш“ и накрая не искаш да изчакаш момичето на спирката и я лъжеш, че нямаш време, което очевидно не могло да бъде вярно след като сте имали среща.

  Какво да си помисли тя…

  Направи си среща с друго момиче и давай по куул. А с това девойче също пробвай да продължиш, но имай предвид, че тя вече има едно наум за тебе и ще трябва да си още по-куул с нея.

 3. Аз ли бързам или тя се бави? Ами, не.. нито едно от двете. Верният отговор е, че ти грешеш. Човек, само докато четох, какво си писал, ти открих 11 грешки. Представяш ли си тя колко е открила? Нормално е да се държи по този начин. За това, ще разделя коментара си на 2 часи – Анализ и Съвети и ще ти опиша ситуацията детайлно, за да разбереш, къде бъркаш.

  Анализ:

  1. Самия факт, че е излезнала с теб или с който и да било друг освен с приятеля й означава, че тя търси нещо, а това, че е излезнала с теб е само в твой плюс. Трябва да разбереш, какво търси и да й го предложиш. Даже да няма приятел, както подозираш, ситуацията е същата.

  2. Тези изчаквания за разговори в скайпа, включително и за първи път. В скайпа трябва да я „захапеш“ много здраво. Това с изчакването от няколко дни е за телефонно обаждане и среща, защото ти като й се обадиш, няма да я питаш „как си“ и да й затвориш, а се обаждаш, за да си уговорите среща. Докато в скайп само обменяте информация и си говорите съвсем неангажиращо. След това може да изчакаш 3-4 дена без да си пишете и тогава да й се обадиш по телефона.

  3. Това, че сте се целунали, означава все пак някакъв интерес и от нейна страна, но репликата ти за постигната цел, много зависи как си я казал. Наистина може да е прозвучало арогантно, а и по мое мнение е искала да чуе, че не ти се спира с целувка, че искаш и нещо повече от нея (не е задължително да е секс) – не го е чула.

  4. Как може да й кажеш „обади ми се“, ти луд ли си? Това е много груба грешка. Тя е на среща с теб, защото търси нещо, а ти трябва да й го предложиш. Не тя да си го вземе, а ти да й го предложиш – ти не си магазин, за да дойде тя и да си вземе нещо.

  5. Не знам какъв SMS си й пратил (беше хубаво да знаем съдържанието, за да ти дадем по-точен съвет), но тя вече ти е дала много ясен сигнал, че иска ти да се занимаваш с нея, а не тя с теб, а ти продължаваш да й казваш „занимавай се ти с мен“. Особено, ако това което търси е внимание (най-вероятно), което приятеля й не й дава, сети се, че ще се занимава с теб точно никога. Още веднъж ще ти кажа – тя търси, а не пердлага. Може да има сделка и тя да предложи нещо насреща, ако има какво да вземе. Иначе, няма сделка.

  6. Явно си има някой до себе си (щом има от къде да „пие вода“), но щом той не й го доставя.. ти за какво си в картинката 😉

  7. Грешка е, че си започнал толкова бързо да предлагаш това и онова. Пак ще ти дам пример с клиент в магазина. Клиента влиза, за да си избере нещо и чак след това да го купи. Когато продавача „подхване“ клиента с предложения за този или онзи артикул, най-вече без да знае, какво търси клиента… в общия случай, клиента си излиза и отива в друг магазин, където ще се чувства спокойно и ще може да си избере. Така е и в твоя случай.

  8. В единия момент й предлагаш връзка, а в следващия, когато тя е малко по-хладна с теб, прекратяваш срещата и дим да те няма. Това в нейните очи звучи, като „не ми пускаш бързо – майната ти“ – в прав текст!

  9. Като си променяш поведението от добър и мил на срещата, до това да я прекратиш за най-малката глупост, на нея не й звучи никак обнадеждаващо за бъдещите ви отношения. А и това „Запазих спокойствие, но започнах да се държа, така че да разбере, че не обичам да ме разиграват“ си е било жива грубиянщина за нея. Можеше да й го покажеш по много по-делеиактен начин, а не с прекратяване на срещата.

  10. Сценката с автобуса е бил един тест, който не си издържал. В превод „искам нещо с теб, но ако съм малко по-студена на моменти, ще бъдеш ли мил и търпелив с мен?“. Ти си й отговорил – не! като си си тръгнал с очевадната лъжа, че нямаш време и бързаш.

  11. Ако в един момент се държиш добре с нея и й обещаваш разни неща, предлагаш й връзка или каквото и да било там, и в следващия момент действията ти говорят друго.. има противоречие на думи и дела. Тя на какво да вярва?

  Накратко: Всичко е с главата надолу. Използваш грешна тактика с тези хиляди изчаквания м/у срещи обаждания и т.н., не тълкуваш правилно сигналите, които тя ти дава, променяш си поведението и я объркаваш, не издържаш тестовете й и като за капак се държиш прекалено наперено, на границата на арогантността, ако не и зад нея. Според теб вероятно не е така, но в случая е важно тя, какво мисли.

  Така че, стигнахме и до следващата част.

  Съвети:

  Остави я за известно време, да се пооспокои и й се обади. Извини се, че не си я търсил, но си бил зает и не си имал време, но сега си свободен и я покани на среща.. направи й предложение на което да не може да откаже 😉 На срещата се дръж естествено, както на последната. Покажи й, че не си й обиден. Веселете се, а накрая я изпрати, ако ще да живее на луната. И преди да я оставиш, я целуни. Уговорете си нова среща и веднага след това изчезваш яко дим. Става дума, след уговарянето на следващата ви среща. След това я „захапавш“ в скайп и не пусакш. Ако не успееш да изкопчиш ден за среща й кажи, че ще й се обадиш.. да не се налага пак тя да ти го казва.. а ако си уговорил вече, й кажи, че ще й се обадиш допълнително за час на срещата. Това е. Сега си ти на ход.

 4. Още малко разяснения за грешката след целувката.

  „Винаги съм доволен от нещата, които върша“ е малко самонадеяно и самодоволно изказване. Аз лично не бих казал такова нещо, дори и да е истина. Още по-малко след целувка. Според мене е трябвало да кажеш, че целувката много ти е харесала и да не отговаряш на въпроса й директно.

  Възможно е, както казва BlackDiamond, момичето да е искало да разбере дали искаш нещо повече. Но според мене е възможно и да е имала предвид друго. Дали си имаш конкретна цел, която е по-важна отколкото самата тя и времето, което прекарваш с нея. Т.е. дали не си отишъл на втората среща с идеята, че трябва да стигнеш до целувка и след като си постигнал целта си вече си доволен и не е толкова интересно.

  И понеже няма как да си сигурен е по-добре да си малко уклончив, но да й покажеш, че ти харесва да си с нея и изобщо това, което правите заедно. Така тя ще разбере, че искаш нещата да продължат, но същевременно оставяш известна неопределност, което, ако тя иска нещо повече, ще създаде тръпка и очакване да види какво точно имаш предвид.

 5. И да си има друг, то той още е на етап „Харесала съм си го“.

  Според мен голямата ти грешка е избързването и това, че започваш да говориш на момичето за сериозна връзки, а още едва се познавате. Жените се плашат от това, всеки се плаши от това 🙂

  Друга грешка е това, че започваш да и прилагаш номера (методи), които са приложими само ако вече имате дълга връзка с момичето. Такива отдръпвания и предаване на важности не минават.

  Даже трябва много да се избягват. Момичетата търсят мъж, който да им търпи глупостите и да ги пази. Трябва още в началото на отношенията да й го покажеш всичкото това.

  Промени тези неща и опитай пак. Имаш някакви шансове да оправиш нещата…

 6. @All That Jazz, за самонадеяността на репликата му съм 100% съгласен с теб. Относно уточнието явно не си ме разбрал, какво съм искал да кажа. И аз същото имах предвид, каквото и ти, но има още много възможни варианти за това, което може да е искала да чуе. За това направих не докрай изчерпателното уточнение, че „не е задължително да е секс“. Можеш да прецениш, какво е искала да чуе, само ако си бил там и си чул какво е казала точно, с какъв тон го е казала, с каква интонация, с какво чувство и т.н. Просто вариантите наистина са много. Само той може да разбере, какво е искала да чуе тя от него.

  Както и да е. Нищо не е загубено, така че да се хваща в ръце и да действа с момичето, а ние ще помагаме с каквото можем.. както винаги 🙂

  @7-8, ако има нещо ново, насреща сме 🙂

 7. BlackDiamond, не приемай това, което пиша като критика към тебе или твоето мнение. Просто още едно мнение.

  Абсолютно вярно е това, че всяка ситуация си е сама за себе си и в свалките няма една формула. Никой от нас, независимо колко добре разбира психологията на свалките не може да даде абсолютно правилните съвети и всеки може да сгреши включително и аз, особено като даваме съвети без да сме били там в самата ситуация. Но точно затова свалките са толкова интересни.

  Какво е имало предвид момичето никой от нас със сигурност няма как да знае.

 8. Нямах намерение да те критикувам. Съжалявам, че съм се изказал неподходящо и си ме разбрал погрешно. Имах предвид, че и двамата казваме едно и също, но с различен изказ. В думите ми няма и капка критика или укор. Уверявам те! 🙂 И аз допълвам твои коментари и ти мои. Това си е съвсем в реда на нещата. Така че, няма никакъв проблем. 🙂 Измисли ли начин да си сменим координати, че както пердполагам си разбрал, напуснах онзи тракер.

 9. BlackDiamond, няма абсолютно никакъв проблем от моя страна. Аз не се смятам за адски компетентен непогрешим и т.н. Тъй че няма проблеми. Доста сходно мислим и двамата и също се радвам, че на твоята възраст си схаванал толкова много неща за жените. При мене отне повече време и стана по доста болезнен начин.

  А начин за размяна на координати не съм измислил, но нямам нищо против да си разменим.

 10. Надали си най-големия сваляч на света, но определено си доста компетентен. Четеш литература по въпроса, практикуваш, усъваршенстваш се, което е добре. И аз бих попрочел това-онова, но нямам от къде, а и английския ми, никакъв го няма.

  Радвам се, че още един човек от високо ниво има добро мнеие за мен (макар, че се познаваме сравнително малко).. както и аз за него. Само не разбрах от къде знаеш на колко години съм, но това няма особено значение. 🙂 Have A Nice Day 🙂

 11. В едно от твоите мнения ти беше споменал, че си на 22 години, ако не се лъжа. Ако е така, то аз съм почти десет години по-дърт :-). Като се замисля сега мога да кажа, че на 22 хал хабер си нямах как да се държа с жените.

  За книгите, да, предполагам няма много преведени на български, а сигурно и няма къде да се намерят дори на английски точно тези, които са баш по темата. Иначе английския можеш винаги да го усъвършенстваш, независимо на какво ниво си сега.

  А четенето на книги наистина ми отвори очите за неща, които сега ми се виждат толкова очевидни и въпреки това аз не можах да извлека поука от собствения си опит… Тъй че според мене ти заслуваш много повече респект. Но и предполагам, че поначало не си бил „безнадежден“ случай. 🙂

  А мнения давам с голямо удоволствие, и то само за неща, които съм изпробвал на практика и знам, че поне при мене са вършили страхотна работа и ако „колегите“ тука ги правят както трябва ще им бъде много по-лесен живота.

  A nice day to you too! 🙂 Изкушавам се да ти пожелая bonne apres-midi. 🙂 Аз работя на английски, но сега живея във Франция.

 12. Да, наистина съм споменал на колко години съм. Факт, на 22 съм.. поне до следващия 15 април. 🙂 Само ще ти кажа, че грешно предполагаш. До преди няма и 5 години бях безнадежден случай не само по начало, а и по каквото друго се сетиш. Бях толкова „залупен“, че си нямаш на представа. Само където не бях тъп зубър с цайси и шини. Само това ми липсваше. Бях стеснителен, притеснителен, несигурен, не можех да говоря толкова и по този начин както сега и сигурно съм бил най-добрата душичка поне на балканския полуостров, ако не и в цяла европа.. да не казвам в света.. трябва да бъдем скромни все пак 😛 🙂 Имах си обожателките, но ГРАМ не знаех какво да правя с тях. Нямах много приятели, не ходех никъде с никой, нищо интересно не ми се случваше, седях винаги на последния чин, заеквах… аве.. пълна трагедия бях. Малко по малко се поотворих, взех да се поосъзнавам, да се променям.. то всички се променяме нон-стоп де, но имам предвид в положителна насока, и малко по малко нещата започваха да се случват. 🙂 Така че, не си мисли, че съм се родил такъв, какъвто съм сега 😉 Заеквам си и до ден днешен, но това не пречи да ми висят по врата какви ли не мацки 😉 Включително и с по 5-6 години по-големи от мен 🙂 Явно има защо да го правят 🙂

  Ако те интересува още нещо, измисли начин да си сменим координати и може да си обменяме опит и да си говорим още много 🙂 Аз съм „за“ 🙂

 13. Това момиче въобще бе знае дали иска да е с теб. Играе си на котка и мишка.

 14. виж аз ще ти кажа че сигорно има друг човек в живота й, и предполагам че иска да е с него но явно не се получава и търси някой,колкото да не е сама но,колкото да не е сама незначи друга връска за това недей да влагаш много чуства и недей да прибързваш толкова караи го по спокойничко и нещата ще се подредят малко по малко!! това е моето мнение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *