Какво искат жените от един мъж

Не очаквайте изчерпателен отговор. Жените да различни и харесват различни черти у мъжа. Но въпреки индивидуалността на всяка жена има няколко черти, по които всички жени си падат:

Лидерство - жените харесват силните мъже. Тук не става въпрос за физическа сила, а за това, че мъжът трябва да създава впечатление и да се държи като лидер. Един мъж трябва да има силна воля, да бъде независим и уверен в своите качества. Всеки мъж трябва да има самочувствие на успял човек.

Чар - това е нещо уникално и строго индивидуално. Всички харесват чаровните хора. Няма конкретно обяснение какво точно е чарът. Може би е това да накараш всеки да се чувства добре в твоята компания.
Динамичност - жените обичат доминиращите мъже. Това е една от чертите на лидера. Жените не си падат по мекушави, зависими и нерешителни мъже, които не правят това, което искат.

Агресивност - не става въпрос за физическа агресивност, а за агресивност към живота - това означава да знаеш какво точно искаш от живота и да знаеш как да го постигнеш. И най-важното - да правиш всичко възможно, за да го постигнеш.

Непредсказуемост - жените обичат непредсказуемите мъже, най-малкото, защото жените обичат да бъдат изненадвани. Предсказуемите хора са скучни. Способността да изненадваме жените трябва да се превърне в част от нас мъжете.

Стил и мода - каквото и да си говорим, всяка жена обръща внимание на мъжкия вкус към дрехите, живота, изкуството и т.н.

И много други неща, които няма да обсъждаме засега. Тези са основните и ако ги овладеете, останалото ще дойде от само себе си.

share button

22 мнения за “Какво искат жените от един мъж

 1. Не съм съгласна напълно, ако се правите на мн силни,доминиращи и непредсказуеми не разчитаите да ви тичаме,освен ако наистина много не ви обичаме. Ако пък непрекъснато като ни тичате вие, мъжете и давате всичко за нас, то тогава на нас не ни е интересно и не можем да оценим какво всъщност давате за нас===> грешна тактика са и 2те неща, правилният път е по средата- Ние, жените Обичаме мъже и момчета,които показват,че държат на нас,независими са,мили са и са склонни да ни изслушват,колкото и досадно да им е понякога това. После-обичаме изненадите,но когато те са приятни,а и ние много често си ви намекваме какво би ни изненадало,какво искаме.. въпросут е да разберете кога ви намекваме и какво ви намекваме,защото понякога наистина се получават страхотни недоразумения.

 2. Не помня кой беше казал, че силата е най-големият афродизиак – вярно е. Силните и успели мъже са харесвани от жените, а не лигльовци и мърмоковци. Само че наистина не бива да се прекалявате с това да се правите на силни – ако преигравате или го правите нарочно, това се усеща, повярвайте. И не се правете на нещо по от това, което всъщност сте – жената ще усети, че всичко е поза и в нейните очи ще сте по-скоро жалък. А силният човек има и още едно качество – може да губи с достойнство и чест. Слабият не може да приеме провала. Имайте го предвид.

 3. 1. Власт
  2. Интелект
  3. Чувство за хумор

 4. priZdrachna, ако само това са ти критериите – 1. Власт 2. Интелект 3. Чувство за хумор, язък ти за всичките постове досега… Наистина ли твърдиш, че един интелектуалец с чувство за хумор, притежаващ власт, е най-доброто за една жена?!? Много са ви занижени критериите в такъв случай 😉

 5. Власт – да се чете като Умение да спечели и задържи висока позиция в обществото, което означава сбор от много качества
  Чувство за хумор – да се чете като Умение да се забавлява, както и компанията и жената до себе си, което също е сбор от качества
  Интелект – да се чете като Умение да преценява ситуациите, да реагира адекватно и да се учи от тях – нужно ли е да повтарям? Сбор от качества.
  Т.е. ПриЗдрачна допълни списъка с три думи, а който иска и може да я разбере го е направил.

  А приемането на нещата буквално и хващане за думите без да се вниква в смисъла им, единствено с цел да се провокира автора им е сбор от едни други качества, които определено нямат място в списъка, на който е посветена темата!

 6. Съжалявам, че моите критерии не са така възвишени като мъжките – „Да носи чашка D и да прави мусака“…

  Не знам кое е най-доброто за една жена…аз мога да кажа само какво ме възбужда лично мен….

  Ти гледай да изпълниш тия, пък после питай за още…
  Жалко, че самоконтрола не оглавява списъка…убедена съм, че щеше да си първенец…

  Безкрай много пъти съм обяснявала какво ми трябва на мен, пък и на една жена, за да си позволя да се повтарям отново…

 7. Добре, Феникс, съгласих се с теб 🙂 Малко провокация никога не е излишна…

 8. Само че тук изниква нов въпрос – някой ще ми дефинира ли високопарната фраза „висока позиция в обществото“? Защото имам чувството, че в България и по света това са напълно различни понятия…

 9. ОК, ще ти го дефинирам. И то по лесния начин,
  Противно на всеобщите разбирания „позицията в обществото“ не се измерва с висок служебен пост, нулите в банковата сметка или местата които посещаваш респ. хората с които общуваш. Това е за скучните сноби, които си гъделичкат самочувствието по този начин.
  „Позицията в обществото“ се измерва с отношението на хората към теб като личност. С техния респект, доверие и уважение.
  Ще ти го илюстрирам с пример, за да съм сигурен, че няма да има повече тъпи въпроси.
  Кварталният бакалин може да има много по-висока позиция в обществото от кварталния богаташ. Първият си кара очуканото пикапче и продава сирене и домати, но е ведър, услужлив и честен човек, когото поздравяват всички в махалата и ако имат нужда от помощ знаят, че винаги могат да разчитат на него. Обратното важи с пълна сила.
  Докато вторият си кара мерцедеса, парадира с властта и парите си и с високомерното си отношение показва на всички, че се мисли за нещо повече от тях. Такъв човек „и сопола няма да си хвърля на него“, както казват по Врачанския край.

  Надявам се че ме разбра!

  И ако кварталната скъпоплатена курва би избрала втория (по разбираеми причини), то бъди сигурен, че всички останали жени биха избрали човека, чието сърце е по-голямо от банковата му сметка!

 10. Айде, стига толкова.

  Ето какво мисля аз.

  Да, наистина е добре да се ползваш с уважението и доверието на хората.

  НО, има огромно значение КАК печелиш това уважение и доверие. Защото аз пък ще ти кажа, че много от така наречените „любимци“ на общността се оказват накрая нагаждачи, популисти и лицемери. Има много начини да правиш всякакви мръсотии, но сред обществото да изглеждаш почти идеален.

  Това пък противопоставяне – бедния човек с широка душа – срещу злия капиталистически заможен експлоататор е просто тъпо. Това е редовното успокоение на мързеливците и малките души. Видиш ли,аз нямам много пари, но това е защото съм духовен. Избора да си беден можеш да го направиш, ако преди това си бил богат или ако си имал сериозна възможност да станеш богат. Но ако винаги си бил беден, и казваш че това е, защото си духовен – това е чиста проба л и ц е м е р и е.

  Врачанската мъдрост просто няма да я коментирам. Не обичам да черпя акъл оттам.

 11. Браво, Монолит – точно в целта!!! Именно това беше и намерението ми, задавайки поредния „провокативен“ въпрос… За ЛИЦЕМЕРИЕТО идеше реч… и по точно за това, че дори и когато пишеш във форум, пак може да си лицемер! Дано не се засегне сега някоя дребна душица 😉

 12. Когато пиша тези неща, нямам за цел да засегна никого. Поне не този път. 😉

 13. Valenc: „Само че тук изниква нов въпрос – някой ще ми дефинира ли високопарната фраза „висока позиция в обществото“? Защото имам чувството, че в България и по света това са напълно различни понятия…“

  Valenc: „Именно това беше и намерението ми, задавайки поредния „провокативен“ въпрос… За ЛИЦЕМЕРИЕТО идеше реч…“

  Къде точно в първия цитиран коментар споменаваш или дори намекваш за някакво лицемерие?
  И какво точно му е провокативното на въпроса, като сам признаваш, че питаш само информативно, защото не знаеш „българския“ смисъл ли влагам или „световния“?

  Ти ли не следиш собствената си мисъл или аз съм в грешка, внушавайки си, че такава изобщо съществува?
  Или просто е по-лесно да избегнеш продължение на дискусията като се скриеш зад гърба на Monolith, който умело ти направи услуга, отнасяйки основния въпрос за търсените мъжки качества към някакви си негови разсъждения за духовните богатства на социално слабите?

  Момчета, мисълта ми беше за начина по който да тълкувате изискванията на жените. Когато тя каже „искам мъж с власт“ това значи мъжът да е достатъчно силен характер, за да упражнява власт над околните, а не да е връзкар назначен в някоя правителствена комисия (примерно).
  Примерът с бакалинът, имаше за цел да онагледи теорията ми, че „мъж с обществено положение“ не трябва да се тълкува непременно като човек на висок пост или длъжност и придобита власт (а парите му са само изразно средство за демонстриране на тази власт), а по-скоро като мъж, който е заслужил, спечелил, придобил, утвърдил и запазил с времето своето „обществено положение“. И нямаше нищо общо с разсъжденията на Monolith за фалшивият морал. За това не виждам и смисъл да изказвам мнение по въпроса.

  За ваше успокоение ще добавя, че „дребната ми душица“ остана неосквернена и няма нужда да тормозите своите!
  А ако съм бил малко по-суров в коментара си, то определено не е от злоба, а защото харесвам дискусиите тук и се опитвам да допринеса с различна гледна точка, която в случая беше погрешно изтълкувана.

  Phoenix: „ОК, ще ти го дефинирам. И то по лесния начин“
  Явно не успях… а може би успях за всички, само не и за вас…

 14. Phoenix, прочети „48-те закона на властта“ – от Робърт Грийн и ще видиш кое с какво има връзка и защо.

  Не се изкарвай мъченик. Нямам представа дали Валенс целеше някакво спречкване или не, но аз не искам да те нареждам или нещо. Говоря по принцип.

 15. Phoenix, провокациите са в кръвта ми – обожавам ги, така че често ги ползвам, за което искрено се надявам, че ще ме извиниш… Но понеже и друг път сме спорили и имам добро мнение за теб като мислеща личност, ще се опитам да обясня подробно (не само на теб) какво имам предвид под термините „провокация“ и „лицемерие“.

  Почвам отначало с моя цитат:
  …някой ще ми дефинира ли високопарната фраза „висока позиция в обществото? Защото имам чувството, че в България и по света това са напълно различни понятия…“
  Ти ме питаш:
  „И какво точно му е провокативното на въпроса, като сам признаваш, че питаш само информативно, защото не знаеш „българския“ смисъл ли влагам или „световния“?“

  Phoenix, аз не питам – нито информативно, нито по какъвто и да е начин 🙂 Просто констатирам, че едно е „висока позиция в обществото“ по света, а съвсем друго е у нас – много правилно си го изяснил в следващия пост… И точно тук е провокацията – да видя дали ще тръгнеш да ми обясняваш неща, които отдавна знам или ще ми кажеш нещо ново… В интерес на истината, случи се по малко и от двете, така че – благодаря, наистина научих нещо ново от отговора ти.

  Сега за лицемерието. За съжаление, в България то винаги е на мода и понякога просто ме избива на безсилен гняв, когато се сблъскам с него!!! Когато писах поста, в който използвам тази дума, бях доста афектиран, но не на някого от форума, най-малкото пък на теб! Така че – ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ВСИЧКИ, КОИТО СА СЕ ПОЧУВСТВАЛИ ОБИДЕНИ от непрецененото ми мнение…

  Толкоз от мен, лека ви нощ!

 16. Аз обръщам внимание на чара,лидерството,стила и модата и непредсказуемостта….много обичам такива мъже…интересни са ми до някоя фаза послееее…ми онръзват и така…кръговрата на любовта все пак…

 17. Абе познавам много богати хора, които са духовити и т.н. Всичко си е до човека, иначе статията, ако спазваш нужните граници за това лидерство агресивност и т.н., си е 6+ 😉 .

 18. Добре сега да видим … Ако бях всемогъщ за един ден … щях да изтрия от лицето на земята всички жени и да напълня къщите на хората с бира, за да има мир и разбирателство!!! Ама хайде де … не съм…. и на Вас Жените не ви харесва горепосочения израз! Но както и да е … Винаги съм се смятал, за човек с по-различни виждания … сега съм почти пред провал на връзката ми, поради незнанието и неразбирането ми по въпроса с жените…. Я да видииим … Какво давах и какво получих … Дадох приятелство(получих го) дадох Свобода … абсоллютна и безгранична(ама не получих точно такава) Ревност от моя страна – 80%-ва + 70% потискане прави общо 10% ревност(бях ревнуван от стари приятелки, с които се познавам от близо 10 години и развалих отношенията си с тях, за да ми мирне главата) дадох доверие(получих малко такова в замана) … И така не съм Айнщайн, който е имал навика да разглежда проблема от ВСИЧКИТЕ му страни, но пък го разглеждам от немалко или проявявам разбиране. Винаги когато съм искал нещо съм питал за него съобразявайки се с женското мнение(когато аз исках да направя нещо в повечето случаи отнасях критики или отрицателно съгласие)…. След около два месеца завършвам и независимо как се развие връзката ми, аз ще успея в живота!!! … Дали тук или в чужбина, ще се уредя по елегантен начин! Но преди въпроса ми към вас, жени, трябва да спомена, че с моето момиче имаме и много общи виждания за морал и близка по същност ценностна система ….. а сега ми е паднало малко пердето пред очите и мисълта, но … К“ЪВ ВИ Е СКАПАНИЯ ПРОБЛЕМ БЕ ЖЕНСКИ??? ИМАТЕ ЛИ НЯКВА Ш***НА ПРЕДСТАВА КВО ИСКАТЕ??? ХОРАТА НЕ СА МЕДИУМИ ЗА ДА ВИ РАЗБИРАТ!!! НАУЧЕТЕ СЕ ДА СИ КАЗВАТЕ КАКВО ТОЧНО ЖЕЛАЕТЕ ОТ НАС!!!!
  (просто не можах да се сдържа xD)

 19. В най-добрия случай представата им е мъглява…Свикваи inspectore 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *