Да продължа ли до край да се боря за любовта си?

Наскоро се разделих с невероятна жена, познавам я от 2 години, ходил съм с нея на кино поне 100 пъти и преди няколко месеца нещата стигнаха до желаната от мен развръзка. Всичко беше перфектно целувахме, излизахме заедно... беше прекрасно. Скарахме се и когато мислех, че всичко е свършило не се дръпнах, а поисках всичко да продължи и се получи.

Наскоро тя поиска от мен да бъдем приятели и ме помоли да не си тръгвам от живота й. Посещавах я известно време, тя коментираше отношенията ни казваше, че се радва, че някой мъж държи толкова на нея, че от много време не и се е случвало някой "да бъде в главата й", пак седеше до мен, обясняваше ми какво обичам, правеше цветята, които аз и правех от капачките на бутилки от минерална вода, леко се опираше в мен, когато седях до нея, казваше ми че ще продължим да излизаме с нея.

Но някак си се променят нещата. Не я посещавам толкова често, последния няколко пъти почти не си говорихме като бяхме в една компания. Изпратих й цветя с картичка за 14-ти с картичка, в която й описах как съм се чувствал с нея. Засякохме се в Скайп и тя ми благодари за цветята, каза, че са й харесали и ме попита "защо го правя нали каза че всичко е наред с теб?". Казах й, че независимо от всичко тя е любимата ми жена и ако не и изпратя цветя за 14-ти няма да съм аз.

И най лошото е, че тя има приятел (от 3-4 години), който е с 15 години по-голям от нея с дете почти на нейната възраст, който е в чужбина, виждат се 2-3 пъти годишно, но тя все пак работи за него.

Аз не мога да я приема като приятелка всеки път като я видя в мен се пали огъня. Мисля за нея много често и искам да продължа с нея до където мога да стигна, но не и до тук.

Та моля за съвет, да продължа ли да я посещавам, да я ухажвам, да я каня да излиза с мен, да поискам ли отново да бъда с нея независимо от поисканото от нея да бъдем приятели или да опитам да я забравя и да продължа на пред (това е доста трудно).

От време на време усещам, че още има чувства към мен, но понякога е толкова студена....

споделяне в социални мрежи

16 мнения за “Да продължа ли до край да се боря за любовта си?

 1. Здравей приятелю, прочетох историята ти и много ми заприлича на моята 🙁 , всъщтност не мога да ти дам никакъв съвет, защото и аз все още немога да реша какво да правя и съм мн. объркан! Много ще сам ти благодарен на теб или на някой, който може да ми даде съвет да го направи! Успех! 🙂
  P.S.
  пощата ми е : nga83(a)abv.bg
  Благодаря предварително!

 2. Приятел, честно ти казвам, според мен няма смисъл да продължаваш да се мъчиш. Според това което си написал – тя просто те държи като резерва и си играе с теб. Не ти трябва такава жена, която не знае какво иска. Губиш си само времето, вместо да обръщаш внимание на другите момичета.

  Е, ако толкова много държиш на нея – говори с нея и я накарай да избира. Но нека да ти отговори веднага, а да не те върти „Да си помисля…“ и такива работи. НЕ ТИ ТРЯБВА ЖЕНА, КОЯТО НЕ ЗНАЕ КАКВО ИСКА или си има за цел само да си държи „задна вратичка“.

 3. Забрави я, наистина няма смисъл да продължаваш да се измъчваш. Дори спри да се виждаш с нея. Така е най-добре за теб.

 4. Здравейте приятели!

  Напълно съм сагласен с Lover!
  Все пак искам да вмъкна едно НО в картинката.

  Това да си объркан и да не знаеш какво искаш не е чак толкова зле или нечовешко.
  Ако мислиш, че жената си заслужава не я изпускай! Имам предвид ако си напълно
  сигурен, че тя има чувства или ако те е загърбила защото мисли, че нямате бъдеще
  заедно, а всъщност те обича. Това да се опиташ да я „научиш“ и да й покажеш нещата
  или може би да й вдъхнеш вяра в живота може да спасят нещата.

  Казвам това от някакъв личен опит. Да речем, че съм бил в подобна ситуация и
  понякога както и жените така и мъжете взимаме решения, които са базирани на
  импулс емоция, но някак си гледаме да спазваме решението след това, за да не
  изглеждаме някак си тъпо.

  Пак като заключение ако взаймно се обичате жертвай от себе си за нея. И тя някой
  ден ще върне жеста.

  ПП.
  Пак казвам всичко зависи и не претендирам да е правилната постъпка.
  Все пак Lover може да е прав.

 5. move on!
  Наистина, струва ли си?
  Особено когато можеш да имаш всичко това с друга, да е взаимно, да е вълшебно…?
  Успех!

 6. Благодаря колеги, но ние се разделихме точно поради причината, че поисках всичко.

  Благодарен съм на тази жена, че изживях такава „приказка“ и ще я помня дълго… но найстина е добре да спра да я виждам и да прибера всичките подаръци, който ми е правила в някой кашон на тавана. Немога да я намразя и изгоня от живота си, „пускам“ я да си отиде сама… без агресия и нападки към нея. Декларирал съм любовта и желанието си, силно съжалявам че не се получи.

  VAL – „Струваше си всяка капка кръв, до последната…“

  Още веднъж благодаря за вниманието ,колеги хубаво е да чуеш неутрално мнение.

 7. Абе ти луд ли си? Какво си се размрънкал… тя беше идеална, целувахме се и бла бла.

  1. Няма идеален човек… всичко е въпрос на компромиси…

  Lover
  февруари 18, 2008 @ 7:51 pm
  НЕ ТИ ТРЯБВА ЖЕНА, КОЯТО НЕ ЗНАЕ КАКВО ИСКА …

  2. То другия вариант не съществува!

  3. Вместо да се жалваш и да се чудиш как да и угодиш, дали да я поканиш на кино или още куп велики идеи, вземи я разкарай и си гледай кефа. Да не е единствената жена, мацки под път и над път, само требе да знаеш къде да ги търсиш.

  4. Айде стига си издигал жените в култ, да ти приличат на статуята на Свободата ?!?!

  5. Има една приказка за една врата и пироните забити в нея, read it …

  Respect

 8. Ех, бих дала какво ли не, за да попадна на мъж като теб. Ето ти един съвет от жена, който ще ти прозвучи тъпо, но може и да проработи. Опитай стария принцип: не й се обаждай. Ако тя ти звънне се дръж приятелски и не показвай с нищо, че още гледаш на нея като на жена. Ако тя пожелае да излезете, отидете да се позабавлявате някъде на танци – много е важно да сте в клуб, в който не сте били заедно. Не я докосвай, не й прави комплименти, не говорете за връзката си и не й се натискай. Дръж се с нея като с приятел. Не я изпращай до вкъщи, просто я качи на такси. Ако след това ти звънне – значи тактиката е започнала да действа. Владей се и на следващите ви срещи и така, докато тя не ти се метне. Тогава може да поотпуснеш душичката. Е хайде, успех! Хубаво щеше да е, ако имаше повече от твоя вид.

 9. @жена е права – харесва ми тази тактика. Може да опиташ още веднъж, но наистина, ако се „приближиш“, тя ще се отдръпне, така че стой отстрани и внимателно наблюдавай. В този сайт има вече доста материал по темата „Езикът тялото“ – използвай го.

  @KingB – Малко си краен, но и ти си прав. Но има и жени, които заслужават уважение. За съжаление стават все по-малко, защото повечето се отдават на материализма. Но ги има и трябва да ги пазим, че много не останаха!

 10. @Freeman – Според мен, ако някога си обичал някого – не можеш да го намразиш. Ако го направиш, ще е твърде порочно и нечовешко. Но това не означава, че не можеш да се отдръпнеш от този човек, ако те дърпа поради някаква причина назад или ти е изгубил доверието.

  Понякога си мислим, че дадено момиче е невероятно и страхотно. След време се чудим на себе си как сме ходили с такава патка. И обратното – понякога ни е яд и осъзнаваме, че сме изтървали свястно момиче. Просто любовта е една такава шантава работа, че нямам думи…

  Играта продължава!

 11. Зарежи тази работа. Не е последната жена в живота ти. Ако държи на теб – ще ти го покаже. и за този тип „номера“ „оттегли се, пък тя ще почне пак да ти обръща внимание“ – ще го прави, защото не и е приятно, че губиш интерес. И понеже пак слагаш розовите очила (понеже си влюбен до уши и ти се иска да вярваш в хубавата развръзка) просто се връщаш на старото дередже – готов на всичко. Отчаян предлагаш и друг начин на развитие, на което тя – разбира се – отвръща „не“ и всичко се връща в началото.

  Щом до сега не се е отказала, не е сменила работата си и т.н. – просто потърси друга. ако не спреш сега – ще ти тежи с години и НЯМА да имаш пълноценна връзка, докато не я отхвърлиш. Тя е твърде обвързана с чичото и няма лесно да си напусне уредения живот. Тя си има представа как точно иска да протече живота й. Не, че това по някакъв начин и пречи да се забавлява в компанията на други мъже – напротив. Ще споделя трудностите, понякога добрите моменти с теб и после пак – освободена от „товара“ ще се връща при другия.

  На кратко – от един пострадал от такава случка и загубил три прекрасни студентски години в следствие – зарежи тази жена, изключи я от живота си (защото ако не го направиш ще виси като сянка над всяка твоя връзка от там насетне – ако успееш да си създадеш връзка де) и си потърси необвързано по този начин момиче/жена/както искаш я наричай. Или не я търси – остави тази, която наистина ще те цени сама да те открие. Човек, който няма желание да скъса със стереотипния си, идеален живот не става за връзка. Толкоз от мен. Успех!

 12. @Zorkplik – ЕВАЛА!!!
  Просто и да искам не мога да коментирам. Страхотно казано и много, ама много истина.

 13. Подкрепям абсолютно казаното от @Zorkplik.защото аз самият години наред съм се мъчел в подобен случай.трябва да спреш всичко това иначе животът ти ще отиде по дяволите.
  на нея не и пука за тебе ,вапреки че сигурно тварди обратното.За една жена един мъж е 1000 пъти по ценен да и бъде приятелЧЕ(както и те самите понякога се изразяват и така) от колкото да и бъде в леглото.Както и почти обратното за мъжа .И запомни това без да ти прозвучи крайно, но най лошото нещо което може да се случи на един мьж е да попадне в ситуация като твойта.Казвам ти го за съжаление от личен опит.
  Послушайме.
  послепис> Пич като ти прочетох историята наистина ми стана гадно за тебе и го приех на вътре.Стискам палци да си намериш някоя която наистина да даржи на тебе.
  Успех!

 14. „да продължа ли да я посещавам, да я ухажвам, да я каня да излиза с мен, да поискам ли отново да бъда с нея независимо от поисканото от нея да бъдем приятели или да опитам да я забравя и да продължа на пред“
  Дали да продължиш да я посещаваш – да.
  Да я ухажваш – не.
  Да я каниш да излиза с теб – да.
  Да поискаш отново да си с нея – не.
  Да я забравиш – не. Също не забравяй рождения и ден, именния и ден и дамските празници. Ако има и някакви лични празници, не забравяй и тях.
  И накрая – да се бориш ли за любовта си – да, но просто не я търси в нея.
  Останете си приятели, щом ви е хубаво да се виждате и да сте заедно от време на време. Не се опитвай да се сближиш с нея, защото това може да разруши и приятелството ви. Тогава ще загубиш още повече и повече ще страдаш.
  Истинското приятелство на мъж със жена е много ценно и рядко срещано взаимоотношение. Такова трябва да бъде пазено, защото ще бъде от полза и за двама ви.
  Междувременно си се „оглеждай“ за твоята единствена и неповторима – истинската ти любов. Има я, не се тревожи. И ако не ти, тя ще те намери. Само да знаеш, че човек никога не е сигурен, че е изживял истинската си любов в живота си. Така че не бъди твърде придирчив към чувствата си.
  Огънят в теб постепенно ще угасне. Ще дойде време, когато няма да ти се преобръща нещо вътре в теб, като я видиш. Това най-лесно ще стане, когато се влюбиш отново и то не в нея. Търпение трябва преди всичко. Прибързано решение или действие може да съсипе плановете ти за бъдещето!
  Успех!
  Поздрави: Марин.

 15. Freeman: като чета тази история все едно, че аз сам я писал. Имах същата ситуация две години. Съвет не мога да ти дам, но ще споделя моите грешки.
  Съобразяваш се с нея и удобнио за нея време- грешка N1. Каквото каже тя , това е. Виждате се когато на нея и е удобно, когато тя поиска и т.н. Ти стоиш на полусъединител и си на повикване. Живееш за мига в който ще ти звънне.
  Настояваш за повече внимание N2. Искаш да си повече време с нея и и го казваш. Това според мен е втората по значение грешка. Поставяш я в ситуация да избира.
  Грешка N3 – повтаряш колко я обичаш и колко я цениш. Лош резултат.

  Единсвено съм сигурен че си имал хубави моменти с нея , които обаче няма как да върнеш. Извини ме, аз се опитвах две години да върна миналото – няма как да стане, въпреки че не се отказвам лесно.

  Хареса ми коментар прочетен тук – помисли дали си заслужава да се сасипваш заради тази връзка.

 16. Времето лекува вси4ко…Аз оби4ам много 1 моми4е ама заради ненините грешки няма да направя пак предишната ми грешка….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *