Въпрос …

Може би се питате какво правя тук. Истината е, че търся отговор на някои въпроси свързани със "силния пол". Не искам да съм саркастична, но... добре, ще го карам по същество. На 21 год. съм /за тези, който ще кажат "малка е", ще кажа, че животът ми по една или друга причина е започнал доста рано/, искам сериозна връзка с романтика и всички други глупости... С бившия бях 4,5 год. На първия му рожден ден още учех, но и работех. Парите не ми стигаха, затова му направих изненада - романтична вечеря или с повече думи невероятно вкусна риба, торта, балони, свещи и всичко това, за някакви си 3 часа. Същата вечер се прибра и дори не забеляза, какво става, просто започна да ми се кара, че съм била с друг на кафе, което не е вярно... На втория му рожден ден, ставаше на 25, му направих купон изненада, два месеца организирах приятелите му. Падаше се събота и той беше на работа от 10 до 16. За тези 6 часа, направих храна за 30 - 40 човека, торта, надух около 120 балона и разчистих апартамента от чупливи неща. Когато влезе, разбрах че ми е сърдит, че съм му направила купон... На третия говорих с шефа му, да го пусне отпуска 3 дни + събота и неделя, организирах пътуване из България - Копривщица, Карлово, Калофер, връх Шипка, Етера, Арбанаси и още едно две места. За всичко аз плащах, а знаете ли къде той ме заведе на 20-тия ми ден ден - в Студентски град, в някаква чалга кръчма на купона на фирмата му! Настоящия, много си го обичам, пак подобни проблеми. Той поне оценява подаръка, но... рождените ни дни са през 3 дни, януари. За Коледа, именния му ден и рождения му, поръчах оригинален екип на БАРСЕЛОНА /голям фен им е/, суичър, обувки и разни други дреболийки, пари пак на заем, а аз още си чакам коледния подарък...сърцето ми се къса, не искам нещо скъпо или уникално, искам просто жест, внимание...

Въпроса ми е къде греша... ?

бутон за споделяне

27 мнения за “Въпрос …

 1. Грешката ти е там, че все се хващаш с някакви кретени. Ако жена ми, ми прави такива жестове, сигурно ще я позлатя. 🙂

  Може би, рецептата, която ти трябва е да уважаваш повече себе си. Когато се случи нещо такова, да се карате, за да разбере той, че ти не си му организатор на купони, за който даже не плаща, а си приятелката му и искаш и ти някакво внимание и жестове от време на време. Разбира се, не прекалявай, но когато нещо ти е неприятно е хубаво и той да го знае. Търпението и толерантността са хубави качества, но всичко си има граници.

 2. Да ти кажа нещата който казваш сами доста познати с разликата че аз съм момче, и съм правил такива жестове на момче. Грешката която аз открих при мен е в думите, повече правя и доказвам от колкото да говоря.
  Там въпросното момиче един ден ми каза “ Бих заменила половината от подаръците и жестовете ти само за две думи който не ги споменаваш достатъчно често“

 3. BlackDiamond – прав си, но как да кажеш на един мъж, че това което ти дава не ти стига нали ще нараниш гордостта, честа и чувствата му… а за карането аз съм на мнение че с крясъци нищо не се постига. Кавгата започва и с всяка дума напрежението ескалира докато накрая единия казва нещо без да мисли…. с една дума мазало

  Smile – В моя случай думите винаги са били много, разговорите чести, но това с нищо не ми е помогнало… знаеш ли за какво си мечтая, колкото и смешно да звучи, искам да ме вземе от работа и да ми каже сега отиваме на разходка в парка, ще се разходим в центъра или тази вечер аз ще ти сготвя, дори варени яйца да са пак е достатъчно…

 4. afrodita когато нещо не е както трябва то не може да се поправи или се примиряваш или се предаваш друг вариант няма. За всичкото време което съм прекарал с бившата си пряителка сигурно пътите когато не съм я изпращал или взимал от тях за разходка се броят на пръсти. Какво ли не съм правил вечери на свещи носил съм и закуска в леглото и пак не се е получавало.

 5. Smile хората са различни и по различен начин възприемат света, любовта и романтиката, но не е ли истина че всички постоянно се развиваме, растем и променяме? Тогава защо да не се променим поне малко и за хората които ни обичат и ние обичаме? Ако не се променяхме още щяхме да сме в каменната ера и да държим пръчка в ръка.

 6. afrodita – Никога не съм предполагал че, е възможно да има такива мъже! Сериозен съм!
  В крайна сметка останах с впечетлението че, искаш романтика и сантименталности! Може би да ти прави малки изненади, да ти подарява разни дреболий, да цени това което правиш за него, да си сложи твоя снимка в skype и други такива мили работи!
  Нищо не ти пречи да си намериш такъв мъж. Не всички мъже сме безсардечни и безчуствени глупаци. Сигорен съм че, има мъж който ти подхожда във всичко! Но какво правиш ти? Излизаш с човек цели 4,5 години въпреки че, ясно разбираш че, той не ти подхожда.

  Най-одачния начин е просто да си намериш мъж който ти подхожда! И който прави нещата за който говориш с жалание!

 7. afrodita, що се отнася до въпроса отправен към мен – целта на скандала не е да си вдигате кръвното и да си правите Войната Вкъщи, а да му привлечеш вниманието „шшш, алоу.. има проблем.. неприятно ми е.. съобразявай се“. Някак си не върви ти да правиш всичко за него, но видиш ли само и само да не се скарате, ти да носиш всичките щети. Много неща се оправят с каране, ако преди това разговора не е дал никакъв ефект. Няма смисъл да страдаш за нищо.

 8. Както има добро момче, така има и добро момиче. И двете не са привлекателни за срещуположния пол. Когато човек усети другия като даденост, той губи интерес. Хубаво е да се съобразяваш с него, но трябва да мислиш и за себе си. Първо за себе си и тогава за него. Даването и взимането трябва да е еднакво. Освен това трябва да си активна.. Липсата на самоуважение е една от причините за разделите.. Бих ти препоръчал да прочетеш книжлето на Йозеф Киршнер – „Изкуството да бъдеш егоист“.

 9. Животът обикновено не пише най-добрите истории, но на дамите им харесва да играят главните героини, макар и в сапунен сериал.Само че това много добре го знаят и мъжете.

 10. Мъжете, които крият същността си зад високите претенциинай-вероятно крият в себе си редица комплекси и са силно неуверени в себе си. Именно затова често унижават половинките си и ги карат да се чувстват зле с обидни реплики и квалификации, които го принизяват. Често се случва така, че двойки се разделят, защото жената е по-дейна и по-оправна от мъжа и той, не можейки да го приеме, започва да създава куп проблеми в отношенията им.

 11. Ама че интересно 🙂 Може да се питат вс и аз какво правя тука , но ми стана интересно от афродита , наистина жена/момиче мечта си.И мисля наиситина ,че чак на такива жестове няма кой да ти откаже, явно приятелите ти са „кретени“ както казва BlackDiamond. Но нали знаеш,че има и една такава поговорка „хубавите ябълки, прасета ги яли“. Аз също съм правила жестове доста повече от очакваното, но не съм полувала даже грам от всичното това до момента 🙂 Нооооо… има време 😉 Нали така!

 12. BlackDiamond разбрах идеята ти и ще я пробвам, просто всеки бяга от миналото си…

  TheDarkSide на заплата си я взимам 😉

  Morgan това за комплексите и неувереността е характерно и за двата пола, а за оправната жена какво да ти кажа в последно време се убеждавам че няма истински мъже и за това на нас ни се налага да бъдем и двете. Аз съм типичен пример за това.

 13. afrodita – Не е вярно че, няма истински мъже!

  Всъщност какво значи истински мъж! Всички имаме различни мнения за образа на истинския мъж! Ще ми е интересно да чуя твоята представа за такъв мъж.

  Но със сигорност сегашните мъже и момчета не се вписват в критерия на който/която и да е!

  Само се огледайте 60% приличат на парцали, 20% на клошари, 10% на гамени, 5% що-годе мязат на хора и само останалите 5% са мъжкари!
  Факт е че, мъжете се повече се поженчват да не кажа че се погейчват!
  А културата им е с оценка 2 с 10-15 миноса!
  Няма да споменавам колко са елементарни, глупави, безодговорни и още куп негативни епитети!
  В речника им има не повече от 200 думи! В среда на умни и интелиентни хора мълчат като бити магарета! Не са компетентни в нито един сериозен въпрос! По отношение на секса или са крайно некомпетентни или имат някави погрешни знания.
  Само ще спомена за един мъж на 22 години който си мислеше че, кли**р е някакав коктейл!
  Нямат никакви ценности или принципи! Жалко найстина!

  Но пък тези мъже найстина са вървежни. Защо ли? Можеби жените нямат избор! А можеби и жените са на тяхното ниво!
  Останал съм с неприятно впечетление че обществото се повече деградира. И се повече взима пример от филмите и престапниците. Защото биле готини!

  И 2 седмици да говорим на тая тема нищо няма да променим. За това по-добре ще е да се примирим с това което става!

  Междодругото ще ми е интересно да чуя мнения за това кой е виновен за деградирането на обществото!

 14. manowar Самият ти потвърждаваш твърдението ми че няма истински мъже! Това което забелязвам е че мъжете м/у 28 и 35 са най – истински, голяма част от тях са мъжкари, хора на които можеш да разчиташ с ясни цели и представи за живота. Колегата ми е на 26, ми той мисли като детенце! Никакво желание за развитие, невероятни илюзии за живота като цяло и пълна некомпетентност във всяко едно отношение.

  А сега да отговоря на въпроса ти – какво за мен е истински мъж? – утопия! От малка съм заобиколена само от мъже на всякаква възраст, социално положение и образование, работила съм изключително мъжки професии, за повече яснота – автосервиз, строителство, мебели и куп други. Имам приятели на 60+ и на 20+, тези на 20 си мислят че трябва да подражават на мухльовците от списанията и телевизията и какво се получава:
  „Още от съвсем малък никога не съм искал да бъда какъвто съм. Исках да бъда като Били Уидълдън, а Били Уидълдън даже не ме и харесваше. Вървях като него; говорех като него; записах се в същата гимназия като него.
  Заради което Били Уидълдън се промени. Взе да движи с Хърби Вандеман; ходеше като Хърби Вандеман; говореше като Хърби Вандеман. Обърка ме! Започнах да ходя като Били Уидълдън, който пък вървеше и говореше като Хърби Вандеман.
  Тогава ми светна, че Хърби Вандеман ходи и говори като Джоуи Хавърлин. А пък Джоуи Хавърлин ходеше и гоВор^ше като Корки Сейбинсън.
  Така че какво се оказа – че аз ходя и говоря като Били Уидъльн, който подражава на Хърби Вандемановата имитация на Джоуи Хавърлин, който се опитва да ходи и говори като Корки Сейбинсън. А като кого мислите ходи и говори Корки Сейбинсън? Като Тъпчото Уелингтън – онзи досадник, който се опитва да ходи и говори като мен!“ – Пилешка супа за душата 2
  Защо по дяволите никой не е себе си, защо си мислите че искаме някой друг а не вас самите такива каквито сте! Всеки човек трябва да е себе си и никой друг, защото всеки е уникален и единствен и когато осъзнаеш това живота ти се променя, хората около теб се променят. Не ти ли е писнало от лицемерието и маските на обществото?! В случая визирам и последния ти коментар в „Как мога да си намеря приятелка?”. Същото е и с жените аз съм на мнение, че човек първо трябва да харесва, уважава и цени себе си и чак тогава ще е готов да бъде харесван, уважаван и ценен от другите жени/мъже. Не ме разбирай погрешно с две ръце съм ЗА развитието на човека като цяло – физически, духовно и интелектуално и точно там е уловката да се развиваш и усъвършенстваш сам, да си в постоянно търсене на собствените си недостатъци, за да ги изкорениш или поне смекчиш.

 15. Afrodita- Много си права. Честно не мога да си обесня защо трябва да се правиш на някого!

  Но за това да бъдеш самия себе си не си много права! Защото всеки има страни който не трябва да показва и трябва да промени! Не възможно е някой в развитието си като личност да остане 100% себе си!

  Да не си чела книгите на Вадим Зеланд?

 16. manowar – не не съм чела книгите на Вадим Зеланд, чела съм доста други неща има и едно много хубаво филмче „The Secret“, много неща съм изпробвала сама и наистина има ефект, просто всичко зависи от нагласата.
  Сега да бъдеш или да не бъдеш себе си си прав, но и аз това имах предвид, развивайки се като личност човек трябва много критично да се погледне и да реши кой качества му харесват и кой не, вторите трябва да ги промени, след промяната той пак си е същият, но просто подобрена версия на предишното му аз.

 17. Бих препоръчал на всички, не само на вас двамата, да не се учите от тъпите „пилешки супи“, защото са боляма боза. Нито пък от други книги, какви да бъдете. Много хора смятат, че щом го пише в книгите – това е така и трябва да се следва. „Да, да, ама не“, както казваше един журналист от близкото минало. Повечето хора се учат от книгите, какви да бъдат, как да се държат, как да се отнасят с децата си, как да ги възпитават… как да живеят. Обаче, точно тези хора, си живеят все в същия ад. И затова има причина. Много горещо ви препоръчвам да гледате филма „Rain“. Целия е няма и 8 минути, така че само може да спечелите от гледането му. Там в тези няма и 8 минути се описва изключително точно, какви са последиците от всчко това. Филмчето е изключително!

  manowar интересни са ти мнения, защо има деградация. Лично моето мнение (с което, може да си навлека гнева на доста хора) е, че една от най-най-основните причини е ЧАЛГАТА! Какъв пример дава чалгата?!? „напий се и се сбий заради мене“, „микрофона в лапАта, два куршума в главата“, „тирбушона врътка-врътка“, „напипай го, в ръцете твои нека то да си играе“, „ах, банана, кеф ми става щом го хвана“ и още много, много, много други простотии. Женската визия на проститутка – големи силиконови цици (колкото по-огромни – толкова по-добре), минижуп тип коланче, друсане и „връткане“ на женски прелести. Мъжа трябва да е пиян, препоръчително да му висят пачките от джоба и да я преследва с „бял мерцедес“ („бял мерцедес“ е още от безобидните чалги). Жените харесват лекия живот и затова им допада чалгата. Мъжете гледат чалга, заради прелестите на певачката. И в един момент мъже и жени на едно място, слушайки „проповедите“ на въпросния стил, какво правят – почват да го следват. И какво стойностно нещо, каквото и да било то, или какви ценности, или какви стремежи, какви цели, какви желания, каква визия за бъдещето очаквате от модела „алкохлик и к*рва“? Отговора е ясен – нищо добро!

  Рапърите и те. Коли, пари, леки жени и лек живот.. ако има и някоя „ютия“, най-добре. Гангстерски живот. Макар, че те са дооооста по-добрия случай и познвам не малко хора, слущащи рап и са си съвсем свестни хора.

  За всеобщо съжаление (освен, ако не уцелиш 6 от тото) единствения начин да си направиш живота хубав е чрез работа. Работа, която да ти носи пари, работа, която да те изгражда, като „някой“ в обществото и работа върху сами я себе си (самоусъвършенстване). Другото е утопия в преследването на която неусетно се затъва бързо и не рядко – безвъзвратно.

  Разбира се, има и други причини, но тази според мен е може би най-основната.

  Та manowar и afrodita… защо се чудите за деградацията???

 18. BlackDiamond в пилешка супа има много боза и голяма доза истина, за деградацията няма спор чалгата е един от основните виновници.
  Търсих филма “The Rain”, но нещо не го намирам ако можеш да ме упътиш…

 19. Afrodita – Гледал съм „The Secret“ няколко пъти. Има известна истина но премалчават най-важните неща. За това го забрави. Горещо ти препоръчвам книгите на Вадим Зеланд! Там всичко е подпалетено с факти. И обяснено защо е така! Чрез науката обяснява явленията който в „The secret“ се излагат! Но никак не е толкова просто колкото го казват във филма!

  BlackDiamond – Найстина има книги който казват на човека как трябва да живее! Но книгите за който говорих са по-скоро научни и ти предлагат да мислиш позитивно, да се предпазваш от така наречениете „махала“, как да постигаш целите си. И няма нищо общо с пара-нормалните и окулстни историй! Всичко е в начина на мислене!

  По отношение на деградацията на обществото съм много сагласен! Чалгата найстина е един от причинителите на деградацията! Но това не е първо-причината. Хората слушат чалга защотото им е приятно да слушат такава музика и ги стимолира по някакав начин. Но защо им е приятно да слушат това! Можеби заради малодушието но това също нещо трябва да го причини. Мен ме интересува първо-причинта която е подтикнала обществото към провал!
  Аз мисля че просто ни е заложено да се самоунищожаваме. Още от деца си играем на „война“ стреляме се с водни пистолети. И така на татак. Детето което още не е приело никаква информация от света е предрасположено към унищожение и насилие! То даже не мисли какво прави просто му е приятно. ЗАЩО? А представяте ли си какво става с това влечение към насилие и унищоение когат се снабди с ум, с воля, хитрост, сила и знания?

  Всички мъже, жени глупави и умни хора, необразовани и интелигентни всички избират лесния път който е много примамлив и води до бързи резолатати без много труд. Но ако се замислим ще разберем че, винаги когато сме избирали „лестния път“ сме правили грешка!

 20. manowar, аз не говорех за паранормални явления, а за взаимоотношения. Еди къде си пишело, че трябва с индивида Х да се отнасяме по начина Y. Когато емоциите и реакциите ти са програмирани да са еди какви си, защото в някоя книга така пишело, че е по-добре.. зле!

  За „лесния път“ си прав. Това уж е всеизвестна истина и пак почти всички тръгват по него. Не знам, защо е така, но за съжаление е факт.

  afrodita, извинявам се за малката неточност. Филма не е „The Rain“, а само „Rain“. Ето, направо линка, за всеки, който иска да го гледа. http://zamunda.net/details.php?id=45635&hit=1 Аз когато го гледах за първи път, преди около 3 години, след края му стоях и гледах монитора сигурно, около 15 минути, без да го виждам. И го осмислях в следващите, може би, около 2 часа. Има страшно много информания в това кратко време. За мое щастие, познвам и човека, който го е качил. Изключително стойностен човек. А стойностните хора, качват стойностни неща, като това!

  Но филмчето, определено не е за всеки!

 21. Още с първия коментар BlackDiamond ти отговори…
  Като те загубят после ще се сетят, ама къъъъсно… хехе.

 22. afrodita, ти правиш тези подаръци, защото това те прави щастлива. Може да си го притеснила с “ оригиналният екип на БАРСЕЛОНА“. В момента може да не знае какво да ти избере така, че да е измеримо с твоя подарък. Не всички имат усет и умения да подаряват, това не ги прави по- малко ценни хора. Обърни повече внимание на това как той се отнася с теб, какво отношение има към твоите приятели.
  Наистина заслужаваш да бъдеш щастлива и обичана, слушай сърцето си!
  BlackDiamond страхотно филмче.
  Важно е какви книги четем, но също толкова важно е да прилагаме прочетеното. В различен етап от живота едни и същи книги осъзнаваме по различен начин.

 23. BlackDiamond – Super филмче.
  Hubavelka – права си че подаряването ме прави щастлива, за притеснението може и така да е – това му е детска мечта… за отношението, постоянно ми доказва че е стойностен човек особено напоследък

  Благодаря на всички!

 24. afrodita, знам за какво говориш, но ми подариха книга, която изясни прекрасно нещатат и ти я препоръчвам „Мъжете са от Марс-Жените от Венера“. Там пише за даването и получаването и къде е границата – прочети я и ще си отговориш на доста въпроси и за сегашния и за бившия!
  Жените се буквално се опитваме да купим вниманието на един мъж – но не е това начина…. – те не са като нас – на тях не им пука толкова за дребните неща и за жестовете , не им обръщат чак такова внимание … като им подариш нещо се чувстват задължени да върнат жеста – което не винаги е най-приятното нещо на света за тях и не винаги го правят. Все пак не забравяй, че сме различни … както казваше последния пич – научи се да даваш без да чакаш да получаваш – прави го безкористно и без задни мисли и да очакваш каквото и да било -а и така като получиш нещо ще му се радваш много повече.
  Относно големите подаръци – не забравяй комплексите на повечето мъже – за това колко получава той и какво може да си позволи и колко получава жена му …

 25. Аз не се опитвам да купя ничие внимание то или го има или не, а има доста по-оригинални начини да привлечеш вниманието на един мъж – секси бельо, плодова салата в/у голо женско тяло /за предпочитане твоето/ и тн. мисля си че са доста по-добри и запомнящи се от всеки друг подарък. За разликите – да има много при това големи, за безкористното подаряване – така е, но за съжаление съм човек и колкото и да не искам да е така си имам своите очаквания, а при втория случай няма комплекси за пари…

  P.S.: Мъжете са от Марс-Жените от Венера – ще я прочета

 26. Здравей afrodita ти опитвала ли си да поговориш с него. ( Както го правиш с нас тук). Да му обясниш как се чустваш от какво имаш нужда. Това е според мен е най – добрия вариянт да говориш с него и да се разберете като държиш на своето и в същото време се съобразяваш с него.
  Ако не искаш направо да говориш с него. Говори с най – добрия общ приятел като го помолиш да му предаде но без да се разбера, че ти си го казала. Това за приятеля не ти го препоръчвам обаче. (Просто го давам като възможност).
  Все пак приятелят ти трябва да научи какво мислиш. (Защото да го оставиш сам да го осъзнае си е направо убиство). Никой не знае какво мисли другия дори това да е човек с когото се познава одавна.

  Не съм съгласен за възраста на която са истинските мъже и, че такива нямало. Все пак може да са малко но ги има и не изключено някой на 18 да мисли по трезво от 25г например.
  Съгласен съм, че може да четем книги но без пртктика нищо няма да постигнема. И че дори да сме чели една и съща книга и да използваме едни и същи методи. НО всеки би бил праивил нещата по свой собствен начин. Точно там се крие красотата на човешкия ум.
  Най – добрия съвет който мога да дам за практиката и книгите е по добре да сме естествени а не да играем роли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *