Бившето ѝ гадже вреди на нашата връзка – как да си я върна?

Здравейте, преди година срещнах в 1 бар едно момиче. С нея се харесахме общо взето веднага и 1 месец по-късно тръгнахме. Още в началото тя ми каза, че аз съм ѝ втория и до преди 1 година е била с некъв момък в продължение на 5 години. Като също така ми каза, че поддържа къси връзки с него и в действителност си пишеха макс 1-2 пъти на месец неща от сорта на "как си/к'во правиш?".

Това продължи следващите 9 месеца като всичко вървеше перфектно в нашата връзка било то романтика/любов/секс/срещи к'вото се сетите, но в един момент техните разговори зачестиха, а въпросния младеж почна да ѝ пуска предложения за Банско, срещи и прочие.

Тя го режеше, но не по начина, по който на мен ми се искаше. Общо взето забелязах, че тази врата там я е оставила отворена. Незнайно защо реших, че това тогава не е чак такъв голям проблем може би, защото нещата в нашата връзка се развиваха в доста положителна насока и не се притеснявах толкова.

Но ето, че дойде Великден и тя си отиде към нейното родно място, където явно се е срещнала с този момък и е станала някаква разигравка. Не мога да кажа дали се е стигнало до креватни упражнения, но я познавам добре и знам, че не е способна да ми изневери толкова внезапно, но пък аз си мислех, че и с бившия няма да имам проблем, но то к'во стана...

Та завърна се при мен, при което реших да проведа 1 разговор с нея, в който и обясних, че взаимоотношенията ѝ с бившия и са станали прекалено сериозни и това вреди на нашата връзка като мм... Изисках от нея, ако мога така да се изразя да постави граница между тях или още по-добре да спре да контактува с него, понеже това подкопава нашата връзка. В отговор получих, че тя не възнамерява да спре да контактува с него понеже за нея той е скъп човек и го познава от 6 години.

Та след не кратък разговор стигнах и до истината поне такава каквато тя я усеща в момента. А тя усеща, че все още има чувства към него и не била готова за нова връзка, въпреки че преди година си мислила обратното. Като в последствие ми каза, че имала нужда от време да помисли.

Преди няколко дни се видяхме разходихме се и си прекарахме супер, но и същевременно тя ми каза, че иска да приключим взаимоотношенията си като гаджета, а причината за това не била нейния бивш... Просто искала да остане сама за известно време, защото не била готова за сериозна връзка каквато аз исках.

Моето виждане на нещата какво е? Не знам колко да ѝ вярвам за това, че проблемът не се корени в бившия, но аз съм сигурен че тя ме обича и според мен разговорите с бившия са ѝ размътили главата и в момента е объркана и затова стигнахме до тук.

Какво мислите вие? Бихте ли дали някакъв съвет какво да правя?

Забравих да кажа и двамата сме на 21 години.

spodelime.com

6 мнения за “Бившето ѝ гадже вреди на нашата връзка – как да си я върна?

  1. Ох,мале,малеее…Откъде да почна? „но аз съм сигурен че тя ме обича и според мен разговорите с бившия са ѝ размътили главата и в момента е объркана и затова стигнахме до тук.“

    Ох,горкичките й размътени мисли, напра’о не знае какво прави нали? Ти по-добре знаеш какво иска тя? По-добре от нея самата? Ми, виж, кво пич,аз за тебе не знам но някой ако реши да скъса с мен аз хич нема да съм сигурна че той „много ме обича“?!!?

    Отговори ми на този въпрос-ти ако скъсаш с някоя мацка, защото много я „обичаш“ ли го правиш, или защото не виждаш бъдеще с нея? Защо си мислиш че за една жена е различно???

    Аре,сега, не сме чак толкова пък различни. Една година е предостатъчно време да види дали й харесваш, да прецени дали иска бъдеще с тебе или не. Преценила е че :“не“. Сори, човек,боли и боли много когато обичаш още другия човек,знам.

    Но пък от друга гледна точка: барем ти е казала лице в лице, не се е скрила в някоя дупка/зад Скайп/ телефон/ текст. Тоест била е готова да си понесе последстивията и да те види наранен (то и това е много трудно. Не е лесно да спреш нещо с някой когото си обичал/а. Тях ги боли, но и тебе те боли така да ги видиш. Защото най-малкото нещо което искаш да е да ги нараниш,но… но понякога просто няма друг изход.)

    И барем сега знаеш 100% че всичко е свършено. Няма „ама“/ „или“. Така решила, така направила. Приеми го. Двама се искат за да се танцува тангото.

    Мога ли да ти дам съвет за вбъдеще? Ако има гадже на 5 години/повече/по-малко но някой много важен-приеми го. Това „избирай! Или аз или той“ няма да те закара много далече…

    Всмисъл,представи си- 5 години, та тя е БИЛА само на 15 години!! Тя е пораснала с него!! Той й е бил „пръв“ във всичко за години!

    От друга страна, ти много добре се изрази с „креватните упражнения“-сори, най-вероятно е имало,но не ти е казала за да не те нарани. Най-добре. За какво да те нарянава още повече? И да ти подкопава самочувствието, способността ти да вярваш в други жени и т.н.? Дори да е имало нещо и да не ти е казала-добре е направила. Представи си как би те наранило да си представяш някви други глупости???

    Забрави я, и за вбъдеще където има важен бивш-там си и ти. Не, не могат да се виждат на четири очи без твое присъствие; не, не могат да ходят да пият заедно и т.н. Колкото бивши да има-да има. Да са приятели-ок,да сa си приятели. Ма,аре сега,без игрички,не сме в детската градина. Кат няма кво да крие от тебе няма да има нищо напротив от това ти и той да се познавате.

    Тоест, гледаш и ти да станеш част от нейната/неговата приятелска група (без да се натрисаш много-много обаче. Абе деликатни ситуации са това трудно се учат. Но това което искам да кажа е че не можеш да поставяш ултиматуми- тя не е твоя собственост и не можеш да й кажеш с кого да се види/да не се види, с кого да е приятели и с кого-не. НО можеш да станеш част от нейните приятели и така ще имаш също толкова знаечение (ако не и повече) от бившия. Не си се „интегрирал“ добре в групата този път. )

  2. Знам , че звучи нереалистично така казано , че тя има чувства към мен , но в месеците , които съм бил с нея смятам , че съм я опозная достатъчно добре , за да си го мисля това. Не изключвам и опцията да се бъркам … Пуснах тази тема , защото може би не съм склонен да се откажа още от нея като гадже дори имам нещо като план в главата какво да правя и то не е да ходя да и се Моля , но това няма значение в момента. Доколкото останалото , което се казал rose си прав особено в частта за ултиматума … това беше най-голямата грешка която направих в момент на слабост.

  3. Сори,човек имам чувството че много си хлътнал по нея. Случва се. Не е лошо нещо, хубаво е,но много боли когато не проработи. Когато няма кой да ти отвърне със същото.

    Знам,че боли (за съжаление от личен опит…) Но единственото нещо,което научих от това е- мъж (или в твоя случай-жена) ако не те иска, няма какво да ги гониш. Никви планове,никви такива.

    Междуврочем,аз си знам че съм права,но не боли да се повтори :Р Мерси за комплимента.

    Отколкото до другите неща,които ги каза-не се и съмнявам. Може да те е обичала даже.

    НО можеш ли да отговориш на два въпроcа-1) Ако те обичаше толкова (СЕГА не преди какво е било), нямаше ли да избере тебе?

    Да,ултиматума ти беше грешен, и не трябваше да я питаш и т.н. и т.н. Всичко това е вярно. В същото време обаче-отговорът й не ти ли казва много за нейните приоритети? Той е приоритет, ти не си. Избираше между теб и него.

    Избра него.

    2) Мислиш че е възможно само веднъж да обичаме в живота си?

    Обичала те е. Ок,приемам го. Вярвам ти. И нa нея вярвам. Но тя не е ли обичала преди и другия? Ти не си ли обичал други преди нея? СЛЕД нея, наистина ли смяташ че няма да намериш друга да запълни празнотата в сърцето ти?

    Млад,здрав, прав мъж. Аре сега. Неколко години и ще си хлътнал по друга.

    За вбъдеще трбва да можеш да отделиш страст/обич от истинската любов.

    Аз смятам че си на 3тия етап след скъсването-Bargaining (преговори/пазарене).

    Тоест не можеш да приемеш още че сте скъсали, търсиш причините защо сте скъсали и как можеш да си я върнеш. Един вид:“ех,само ако не бях направил това..Ако се върнеш няма повече да правя така. Ще направя това и това и т.н. и така тя ще види колко съм готин и ще си я върна.“

    Амииии-може. Но не искаш така да стане. Вярвай ми.

    Затвори тази вратичка, отвори нова и си продължи по пътя.

    пс: междуврпочем,аз смятам че бившия й най-вероятно много я използва. Виж как разговорите и други неща зачестиха точно когато вие сте почнали да ставате по-сериозни един към друг. Един вид, допреди това той не се е притеснявал от теб, ти не си бил „заплаха“. В момента, в който се превъщаш в такава, виж как я манипулира и те разкарва от хоризонта изцяло.

    Няма кво да се опитваш да й го обясняваш това-няма да те чуе. Той ми звучи като този тип мъже ,дето са : „абе аз не я искам, но и ти не можеш да я имаш“. Мани,мани, мацето е с широко затворени очи. Не я чакай да прогледне. Има да чакаааш…

  4. Здравей rose !

    Нека първо да отговоря на въпросите ти :

    1. Да би трябвало ако ме обичаше и ако ме обича да избере мен , но не го е направила сама го каза за съжаление аз също споделям твоето мнение , че той я използва и действа само , защото тя е с мен , а не заради любов. Точно и затова пуснах тази тема , защото ами да хлътнал съм по дяволите и искам да и отворя очите. Не смятам , че е невъзможно , но и не съм сигурен точно как да подхода в случая. Имам познати/приятели , които са се събирали с приятелите си / приятелките си в по-лоши ситуации от моята и в момента са си заедно от 10 години + . Затова и не искам да вдигам бялото знаменце. По скоро съм навит да се пробвам още един път както казах колкото и да боли и да е гадно…

    2.Не не смятам , че е възможно да обичаме само един път в живота си естествено. Но пък не е като да съм решил , че съм намерил избраната прекалено ми е рано да си вадя тия изводи , но мога да кажа , че за пръв път откакто водя полов живот намерих момиче , с което се чувствам прекрасно … Може би и заради това ми е толкова трудно да се откажа от нея…

    Ще изчакам евентуално да видя какво би казала ако решиш да ми дадеш съвет , с който да използвам при евентуален мой опит да и отворя очите а след това ще споделя какво съм намислил за ситуацията…

  5. Под полов живот не ме разбирайте грешно имам предвид въобще откакто излизам с момичета било то за секс или връзка…

  6. Ами,както ти казах, аз не вярвам да можеш да й отвориш очичките… Хвана главната чаsт от това,което исках да ти кажа, но не и това което не съвпада с вижданията ти.

    Споко, и при мъже, и при жени се случва-чуват само това което искат да чуят.

    Така е като сме влюбени… Разбирам, че искаш помощ и че не искаш да чуеш това което искам да ти кажа (тоест най-добрият вариант е: разкарай се от този цирк).

    При условие,е искаш да играеш по въжето- защо не попиташ тези които познаваш и са били в по-лоши ситуации, но са успели да ги преодолеят?

    Аз, лично, никога не съм виждала такава ситуция да проработи (а по-лоша от това другия да не те обича и най-вероятно да ти изневерява направо не мога и да си представя).

    Рано или късно се разпада. Тия които са били заедно вече 10+ години само от любопитство, женени ли са? Защото в моя опит рядко съм ги виждала да се женят (т.е. да се обещаят един другиму за цял живот). Да живеят заедно, да имат деца и т.н.-да. Да се женят/омъжват- не,никога.

    Лично според мен това е защото в крайна сметка, на някакво много дълбоко ниво единият не е сигурен/сигурна в чувствата си към другия/другата.

    Всмисъл,както и всичко останало,има изключения и те може да са изключението, не правилото. Би било също интересно да ги попиташ след колко време са се „намерили“ един друг пак, така да се каже. Това може да ти даде няква идея.

    Ако наистина искаш да правиш нещо, аз бих оставила всичко да се поуталожи малко. Сега страсти, спорове,разговори- и от двете страни ще са много емоционални и НЯМА да бъдат рационални.

    Бих оставила нещата както са най-малко за 6 месеца. Тоест, никви смс-ченца, никви разговори,абе изобщо никакъв контакт с нея.

    Това има 3 предимства: 1) Ако ти не показваш интерес към нея, може и той да го загуби. Имам чувството че за него е спорт и когато няма с кого да се състезава може да почне да се държи гадно с нея (както се е държал преди да са скъсали). От това по-бързо отваряне на очите нема…

    2) АКО е имало некво взимане-даване, първите 3 до 6 месеца има хормони (по-силни при жените, затова ни е по-трудно да правим секс без обвързване), които мозъкът отпуска когато правиш секс и те „свързва“ с другия човек. Миризма, усещане, абе общо взето всичко. През това време мозъкът не работи рационално, той си върви на чисти хормони (затова и някои жени тръгват с пълни идиоти, привързват се и после не могат да се откъснат). В тези месеци, тя няма да те сравнява с него. След тях-най-вероятно ще почне. Един вид „Ох, Мишо, как ме уважаваше, как добре се държеше с мене. Пък тоя пън…“ Виж,ако си се държал зле, не можеш да разчиташ на това, но ако си се държал добре-дай й време да го оцени и да почнеш да й липсваш.

    3) И ти не си особено рационален в момента. Емоциите те тикат. След 6 месеца без да си я виждал, чувал и т.н. и да си виждал,говорил и т.н. с други момичета (важно! важно е и тя да разбере за това ако може…) поне ще разбереш дали ТИ наистина я харесваш или просто така си си мислил. Ако ли да, но няма интерес от нейна страна-поне можеш да почнеш да се възстановяваш. Ако ли не- тя е била една от онези които са, по-нашенска поговорка, :“Далеч от очите, далеч от сърцето“.

    Както казах според мен всичко това е напълно безсмислено, защото НАСИЛА хубост НЕ СТАВА, но ти съчувставм и ти пожелавам успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *