Сексът е много по-добър, отколкото си мислиш

Точно две неща са в състояние да вкарат ужасна параноя в красивата главичка на всяка средностатистическа жена – общите съблекални и страхът, че всеки се забавлява в леглото повече и по-често от теб... Лошото на тези натрапчиви мисли е, че не си отиват или поне не завинаги. Темата секс ни тревожи повече от всякога, а всъщност не си струва. Има толкова страхотни неща за всеки етап от сексуалния ти живот, дори когато си необвързана. Какъвто и да е любовният ти статус, винаги има причина да се чувстваш удовлетворена от положението в спалнята си.

Без гадже

1. Без гадже си от... неопределен период

Добре, да погледнем фактите - най-близкият ти контакт с мъж беше преди... май изобщо не си спомняш кога беше... Независимо колко плачевна ти изглежда картинката в спалнята ти, всъщност нещата не са чак толкова зле. Макар последният ти сексуален подвиг да е бил отдавна, използвай ситуацията в своя полза. Да си сама, може да е фантастично по отношение на секса.

Все още се чудиш защо? Свободна си да разбереш какво те възбужда най-силно. А знаеш ли всичко това, ще си способна да преобразиш сексуалния си живот, когато в крайна сметка срещнеш някого. Добър вариант е да се въоръжиш с няколко интересни книжки, които да те вдъхновят да започнеш с изучаването на фантазиите си.

След това се впусни в експерименти с помощта на огромното разнообразие от еротични играчки. Те лесно и ефикасно ще ти помогнат да разбереш точно кои усещания те възбуждат. Не се притеснявай да опиташ различни пози и степени на налягане. Колкото по-добре познаваш себе си, толкова повече ще се забавляваш сега или след време, когато бъдеш отново обвързана.

„Бях заедно с гаджето си още от 16-годишна и съвсем неопитна в сексуално отношение. Притеснявах се ужасно да използвам вибратор пред него. След като се разделихме, започнах да експериментирам и сега смея да твърдя, че се чувствам много по-секси и по-уверена от онзи период. След сериите на Sex and the City, в които Шарлот се сдоби с розовото си зайче, всичките ми приятели започнаха да се обаждат и да се забавляват, че това съм аз“, Лидия (26 г).

2. Отдала си се на връзки еднодневки

Обикновено се случва неочаквано и вероятно точно това нажежава атмосферата. Дълбоко в себе си обаче ти не си спирала да търсиш сигурността от стабилните взаимоотношения, а и редовния секс... За съжаление колкото и неприятно да е, това определено омаловажава страхотното и страстно прекарване, но не е задължително... При положение че сексът е бил безопасен, еднодневното изпълнение може да допринесе за светлото ти сексуално бъдеще.

Това всъщност е прекрасен начин да откриеш какво и кой ти подхожда сексуално. Не само обогатяваш репертоара си, но и повишаваш самочувствието си. Получаваш нещо като доказателство, че си достатъчно секси и наистина привлекателна, а според проучванията се оказва, че повечето жени, които не крият сексуалността си, имат по-висока лична самооценка.

Фактът, че не възнамеряваш нещата помежду ви да се задълбочат, ти позволява да се притесняваш много по-малко и открито да заявиш точно какво искаш в леглото. Колкото и плашещо да е това за повечето жени, то е ключът към щастливия и изпълнен с приключения сексуален живот, а каква по-добра възможност да се изправиш срещу сексуалните си страхове от безперспективната проява за една нощ?

34-годишната Теди вече е щастливо омъжена, но в миналото е била невероятен фен на забивките за една нощ. „Чувствах се по-освободена, защото знаех, че едва ли ще се повтори. Благодарение на свободата да експериментирам, добих повече сексуална увереност и мисля, че сега съм доста по-добра в леглото.“

3. Впуснала си се в краткотрайни приключения и сериозната връзка е все още мираж

Гаджетата ти напоследък са доста далеч от представата ти за „единствения“, затова и приключенията с тях не траят кой знае колко дълго. Няма нищо по-сладко от няколко седмици, изпълнени със забавни романтични мигове, а и доста вълнуващи и похотливи нощи, но често след това изниква въпросът: „И в крайна сметка за какво ми беше цялата работа?“

Според експертите „цялата работа“ е точно в това, че една краткотрайна връзка всъщност може да допринесе за най-добрия секс в живота ти. През първите седмици на новата връзка желанието ти е на максимални обороти. Задръжките падат и имаш нужда от най-различни приключения. Ако и издръжливостта ти е на нужното ниво, постигаш доста добри креватни резултати!

Определено това е случаят на Ваня (29 г), която признава: „Най-хубавият секс, който някога съм правила, е бил с някоя от краткотрайните ми тръпки, по които не съм хлътвала. Предполагам, че е така, защото при такива обстоятелства нямам абсолютно никакви задръжки. Не се притеснявам за нищо и не се старая да играя ролята на послушното гадже. Като знаеш, че всеки секс с него може да е последен, атмосферата е максимално разгорещена.“

4. Отпуснала си се удобно в уютната ви спалня

Преди време бяхте като зайци, не си спомняш, но почти убедена си, че сте го правили дори на челна стойка. Напоследък обаче нещата са се попроменили. Лесно ти е да предвидиш какво ще правите, а и се случва не по-често от два-три пъти седмично. Боиш се, че дивашките сексуални дни са останали в миналото, но не си права.

Сега ти е паднало да опиташ да повишиш качеството на действията ви под чаршафите. Кой, мислиш, е анатомичният орган, който играе най-важна роля по време на секс? Грешка... всъщност е мозъкът! Не би трябвало да се притесняваш от разкриването на най-палавите си сексуални фантазии, а колкото по-лесно се отпускаш и доверяваш на човека до теб, толкова по-интензивен ще бъде и оргазмът ти.

Ани (28 г) е заедно с приятеля си от три години. „Паникьосах се, когато за първи път преминахме към по-удобния и за двама ни етап. Сега като се замисля, за нищо на света не бих се върнала назад. За първи път в живота си имам доверие на някого и съм толкова открита, а сексът... той е направо сензационен! Дори получих първия си множествен оргазъм!“

Според статистиките не само сексът, а и здравето ти ще се подобри. Доста изследвания показват връзка между редовния секс и понижения риск от сърдечни заболявания. Два пъти седмично секс ще подсили имунната ти система и най-вероятно ще подобри плодовитостта ти в бъдеще.

5. Имаш странно повехнало либидо

Сексуалната ти охота не само е намаляла, ами никаква я няма. Без паника! Нормално е, а всъщност не е толкова лоша новина за теб и партньора ти. Подобно преживяване може да задълбочи отношенията ви, защото, за да стигнете до решение на проблемите, които го причиняват, трябва да поговорите честно и открито. Такъв тип проблем може да върне и любовната предигра отново в шоуто.

През подобен период в отношенията в повечето връзки тази важна част от секса е леко позабравена. Щом обаче е дошъл моментът да си припомните колко съществена е за женския оргазъм, нещата ще се променят. Този проблем е и чудесно извинение да започнете да експериментирате повече. Мъжете не се обиждат, ако им покажеш по какъв начин ти доставят най-голямо удоволствие.

Разбира се, хубаво е да използваш насърчителни реплики от типа „Обожавам да правиш това“. Винаги се интересувай и какво ти можеш да направиш за него. Колкото повече се преоткривате, толкова по-вълнуващо ще става в спалнята ви.

Емилия (34 г) признава, че повехналото й либидо е най-прекрасното нещо, което се е случило в 5-годишната й връзка. „Този факт подсказа на мен и гаджето ми, че сексуалният ни живот се нуждае от малко подобрения. Срещнахме се със специалист, който наистина ни помогна. Сега имаме споразумение – през седмицата, когато сме под стрес и уморени, само се прегръщаме и запазваме дивите сексуални изпълнения за уикендите - тогава разполагаме с достатъчно време да направим всичко, както трябва. Това е идеалният вариант и за двамата.“

6. С гаджето ти сте по-скоро приятели, отколкото любовници

Заедно сте, откакто се помниш, обичаш го с всяка частица от съществото си и когато правите любов, нещата са удивително страстни и прекрасни. Проблемът е, че понякога минават месеци с едва 5-секундна предигра. Сигурна си, че нещо не е наред? Не, не е задължително. Въпросът, който трябва да си зададеш, не е „Колко често?“, а „Хареса ли ми?“

С опита ще разбереш, че не е дошъл краят на света, ако на единия от двама ви не му е до секс. Този етап на липса на действия може да предотврати превръщането на секса в машинален и като по учебник. Либидото се понижава и повишава през целия ти живот, повлияно от най-различни външни фактори като стреса например, и тази промяна на ритъма помага да запазиш свежестта в спалнята си.

Според Cosmo анкета за 64% от омъжените жени най-хубавият секс в живота им е бил със съпрузите им. Надя (33 г.) споделя: „Със съпруга ми определено правим доста по-малко секс от преди 8 години, когато се срещнахме, но качеството е хиляди пъти по-високо, защото се познаваме толкова добре. Гледам на нещата по този начин: Предпочитам да опитвам изтънчени френски ястия веднъж месечно, отколкото да се храня с бързи закуски всеки ден.“

Някои от знаменитостите разкриват, че в сексуално отношение нещата при тях не стоят толкова безоблачно, колкото си представяш... „Мисля, че бях споменал в някое от предаванията, че мога да правя любов цели осем часа. Това, което пропуснах да кажа, е, че тези осем часа включват настройката, вечерята и филма...“, Стинг

Преди години Ева Лонгория, която се превъплъщава в ролята на сексапилната отчаяна съпруга Габриел, призна, че в реалния живот се нуждае от малко помощ: „Най-хубавият секс, който преживях тази година, беше с вибратора ми. Всъщност притежавам цели два броя.“

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *