Какво да правим, когато нарочно съсипят срещата ни?

Здравейте, пиша ви в този сайт, защото имам толкова необичаен случай, че сигурно е направо за учебник по излизане от нестандартни ситуации! Не ми е очевидно какво да предприема, а би било хубаво някой да даде добър съвет 🙂

И така, наскоро се срещнах с едно момиче, тя е на 23, аз съм малко по-голям. Познавам и братовчедка й, с която са близки, и също ми правеше впечатление на добро и уравновесено момиче. Усетих, че в началото малко се колебаеше, когато я поканих на среща, впоследствие ми писа дали имам нещо против да дойде и братовчедка й и да отидем тримата на кафе, и аз се съгласих - реших, че разговорът тъй или иначе няма да е много личен, а и вероятно ще се чувства по-сигурна на такова предварително опознаване без някакъв особен ангажимент, още повече че й братовчедка й ми беше донякъде симпатична.

Срещата вървеше много добре до момента, когато се появи братовчедката. Братовчедката, която дотук познавах като извънредно приятно, скромно, дори  свито момиче, дойде очевидно без настроение и абсолютно без видима причина се държа толкова нагло, грубо и арогантно, че буквално съсипа цялата среща - ако не бях видял с очите си, със сигурност нямаше да повярвам.

Реших да не влизам в пререкания, първо, защото винаги изглежда дребнаво когато един мъж се накара на момиче, и второ, защото обвиненията които тя ми отправи бяха толкова абсурдни че нямаше и никакъв смисъл да им се отговаря, просто я изгледах студено и я попитах има ли нещо по-грубо, което иска да добави. Това като че ли малко я озапти и започна да обяснява, че това което казала не се отнасяло лично за мен и че всъщност съм бил много приятно момче.

След този разговор, естествено, кафето не продължи дълго, а аз си тръгнах дълбоко възмутен както от системата "каниш един, идват двама", така и от странното държание на братовчедката, както впрочем и на самото момиче, което не й каза една дума, а само седеше и гледаше сеир. След това едва ли е учудващо, че отношенията не потръгнаха, намираме се в някакъв глупав "френд зоун", а ми се струваше, че има потенциал за много повече, освен това първата девойка е сама от известно време и поради специфични обстоятелства няма много кандидати.

Иначе ми се струва уникално свястно момиче, каквото не съм срещал от години и ще съжалявам много, ако я изпусна. Както казах, с братовчедка си са много близки и сигурно тя й влияе, а според мен - най-вероятно и ревнува, че момичето се среща с когото и да е (не смятам, че братовчедката изпитва нещо конкретно към мен). Трудността е в това, че не виждам как бих могъл да предприема нещо срещу братовчедката, без да засегна и момичето.

Дори да бяхме толкова близки, че да й обясня насаме че оная просто й пречи да си намери приятел - което ми се струва повече от вероятно - най-вероятно ще чуя "О, това не е възможно, братовчедка ми е толкова добро и скромно момиче че не може да бъде." И действително, до момента и аз я смятах за такава, но делата говорят повече от думите. Трудното в този случай е, че не виждам някаква конкретна моя грешка, която да е за поправяне - единствения друг вариант беше просто да откажа срещата, което не води до нищо. Ако някой има идея как може да се излезе от такава ситуация, моля да ми напише някакъв коментар.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *