Защо по-често трябва да правим секс? (1 част)

В две поредни статии ще изброим 10 причини по-често да правим секс. Сексът е немаловажна част от живота ни. Знаете ли, че нередовният секс може да бъде причина за редица проблеми – не само в личния живот, но и на работа? Сега ще разберете, кои признаци показват, че имате спешна нужда от секс!

10 причини по-често да правим секс

1. Постоянно боледувате, особено от простудни заболявания.

В момент на грипна епидемия, не е трудно да се разболеете. Достатъчно е да излезете от къщи и инфекцията е навсякъде около вас.

А понякога не е необходимо и да излизате, някой от близките ви ще я донесе и домът ви за няколко седмици ще се превърне в малък лазарет.

Едно е, когато само сте преболедували, после сте се излекували и продължавате да живеете по обичайния си начин. Съвсем друго е, ако вече няколко пъти сте се разболявали от грип, ако настинката не отминава, постоянно кашляте и страдате от хрема. Това означава, че имунитетът ви е отслабнал до краен предел.

За укрепване на имунитета ще ви помогнат не само витамините, физическата активност и т.н., но и сексът!

В резултат от изследвания е било доказано, че в кръвта на тези, които редовно правят секс, се съдържа около 30% повече антитела, от кръвта на тези, които не правят редовен секс или въобще не правят.

В същност тук има едно малко условие. Ако правите секс с болен от грип, рискът от инфекция многократно се увеличава!

Професор Ханс Шерер, директор на отделение в голяма берлинска клиника пояснява: „Истина е, че сексът укрепва организма, но е истина и това, че чрез такива интимни контакти зараза произтича почти винаги”.

2. Месечния ви цикъл е станал по-болезнен - Само за жени 🙂

Напълно естествено, знаейки за това, че при регулярен секс в организма се изработва определена доза разнообразни хормони, да се предположи, че нарушаването на редовен интимен живот води организма до някакво разстройство. Ако говорим за менструалния цикъл, то са възможни проблеми с неговата ритмичност, може да започне да закъснява, от това, че вътрешният ритъм и женските процеси са нарушени.

Поради това месечният цикъл може да стане по-болезнен. Това се случва защото, при редовен секс организмът привиква към определена доза ендорфин (можем да го наречем естествен аналог на морфина). Той по принцип е отговорен за така наречения „праг на болка”: колкото по-малко го произвежда организма, толкова по-остра става всяка болка.

Към това – по време на секс в организма на жената се отделя естроген, който потиска болката.

Да не забравяме, че климаксът при сексуално активните жени настъпва по-късно и протича по-безболезнено и леко.

3. Страдате от безсъние.

Дълго време не можете да заспите? Събуждате се посред нощ и се въртите в леглото? Събуждате се час, час и половина преди да ви звънни будилникът?

Разбира се, ако това се е случвало и преди, то отдавна е трябвало да се обърнете към лекар. Но ако е започнало да се случва след, като сексуалният ви живот е станал нередовен или просто е престанал, трябва да се замислите дали това не е причината за нарушения ви сън.

Във всеки случай, учените са доказали, че след оргазъм в организма на човека се отделя ендорфин – хормонът на щастието. Той помага на клетките да се отпуснат, да се успокоят в резултат на което обикновено след секс на човек му се доспива.

И не само му се доспива, но и заспива леко и приятно, а събуждането е съпроводено с бодрост.

Но това не е най-важното: по време на секс в организма се повишава нивото на окситоцин – образно казано, сънотворен хормон.

Не забравяйте, че хроничното недоспиване е причина за редица болести, примерно диабет и сърдечносъдови заболявания.

4. Чувствате се нещастни.

Хората, чийто интимен живот е нередовен или отсъства, са склонни да изпадат в депресия, стават по-нервни, раздразнителни или обратното, апатични.

Това особено се отнася за тези, чийто интимен живот преди това е бил доволно наситен. Разбира се, това може да се препише на психологическия дискомфорт. Но ние знаем, че дори психическото ни състояние се определя в много случаи от физическото.

Освен това по време на секс вие се чувствате желани, любими, обожавани, от което няма как да не ви се подобри настроението. По време на секс организма започва усилено да отделя хормона на щастието ендорфин, а по време на оргазъм нивото на отделянето му е най-високо.

Сигурно затова след бурна безсънна нощ, обикновено се усеща умора и сънливост, но пък настроението е просто великолепно и ви се струва, че можете да покорите върхове.

В следващата част: Сексът забавя стареенето!

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *