Защо по-често трябва да правим секс? (2 част)

Продължаваме с признаците, които показват, че имате спешна нужда от секс!

Сексът е истинско вълшебство

5. Забелязвате, че тялото ви старее?

Недоволни сте от външния си вид? Често откривате нова бръчица на лицето си и кожата ви губи тонус?Причината за това не е само във времето, чийто ход не може да се спре, но и недостига на секс.

При редовно правене на секс тялото придобива желаните форми, в резултат на което кожата се изпъва, престава да се подрусва и си възвръща предишния тонус.

Но това не е всичко! При редовен секс в организма се увеличава съдържанието на естествен колаген. В резултат на което бръчките се изглаждат вътрешно от само себе си. Удоволствие носещо младост – какво повече да си пожелаеш?

6. Недоволни сте от фигурата си?

За никого не е тайна, че секса помага да отслабнем. Разбира се не може да замени фитнеса, освен ако не си направите месечен секс маратон. Изчислено е, че за един полов акт, с продължителност 5-7 минути, се изгарят 360 калории. За сравнение половинчасов джогинг изгаря около 300 калории.

По време на секс се задействат много мускулни групи. Разбира се това зависи и от позите, колкото сте по-активни, толкова повече мускули натоварвате. Тоест, избирайки различни пози и включвайки въображението си в действие, можете да си разработите тренировъчна програма.

Всъщност не трябва да забравяме и за психологическия аспект. Например много жени недоволни от фигурата си, започват да се комплексират на тема външен вид. Много по-лесно е да се борите с комплексите си, когато се чувствате желани, когато вашия партньор с всички сили се стреми да ви докаже, че за него вие сте най-най.

7. Работата ви не спори

Обикновено намалената работоспособност произтича от предната точка – апатия или обратното напрежение те далеч не помагат за подвизи на работното място. Но това не е най-важното. Ще се съгласите, че се случва настроението ви да е под нулата, но да вършите чудеса в работата си, справяйки се с такива обеми от задачи, че сами се учудвате.

Специалисти от Хамбургския център за медицински изследвания установиха, че с помощта на редовния секс, даже можете да увеличите своето IQ! Оказва се, че цялата работа е в това, че по време на секс организма започва да отделя по-големи количества кортизол и адреналин, което спомага активирането на различни мозъчни дялове.

Така, че това може би е не само причина за редовен секс, но и за по-редовното му практикуване сутрин.

8. Разсеяни сте и забравяте

Отсъствието на секс или нерегулярната практика водят не само до понижена работоспособност, но също така и до разсеяност, забравяне, несъобразителност.

При регулярен секс се наблюдава обратното. Това може да се обясни с това, че по време на секс, кръвообръщението се засилва и следователно обогатената с кислород кръв по-бързо навлиза в мозъка (както и в другите органи).

А хипоталамуса от който зависи паметта, започва да работи по-активно. Именно затова хората занимаващи се редовно със секс по-малко забравят и са по-съобразителни и организирани. А ако либидото съвсем угасне?

9. Имате неконтролеруеми оргазми?

Ако либидото ви е нормално, но не правите секс, започват да се случват странни на пръв поглед неща, които в действителност са съвсем обясними.

Например занимавате се с нещо и изведнъж се оказва, че сте крайно възбудени. Или сте започнали да сънувате много често еротични сънища, по време на които изпитвате оргазъм. Или гледате филм и по време на някоя съвсем безобидна сцена на близост се възбуждате толкова силно, сякаш гледате еротика или даже порно.

Всичко това говори, че имате спешна нужда от секс, иначе желанието ви за секс може да се превърне във вманиачаване и да спрете да мислите за каквото и да е друго.

10. Не искате да правите секс

Ако либидото ви е угаснало, това не може да се нарече нормално.

Едно е, ако не искате интимна близост в резултат на някакви причини за не много дълъг период от време, но е съвсем друго, ако вече отдавна не искате да правите секс или го правите рядко, защото партньорът ви настоява.

Ако сте обърнали внимание на предните точки, то сте разбрали колко е важна интимната близост и колко проблеми могат да възникнат при отсъствието й. Естествено това не означава, че трябва да правите секс само и само здравето, и психологическото ви състояние да са добре.

Сексът, особено ако е с любимия човек е истинско вълшебство, малка приказка, вашият свят, в който се превръщате в едно цяло. Готови ли сте да се откажете от това?

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *