Да нараняваш човека, който те прави щастлив

Здравейте, преди две години за пръв път публикувах в този сайт и получих много полезни съвети, намерих скъп приятел.

Сега ви пише едно пораснало момиче. За тези две години се случиха много неща. Мислех, че вече всичко ми е ясно, че повече няма да ми се налага да търся съветите ви, че сте ми казали всичко... Но съм грешала.

Сега отново имам нужда някой да ми помогне, някой друг, защото аз не мога да помогна на себе си... Нямам тази смелост.

Преди половин година се запознах с едно момче, в началото, няколко месеца, излизахме като приятели, бяхме неразделни, всяка свободна минута прекарвахме заедно. Иии... един ден той ме целуна, не знаех какво точно чувствам, беше ми приятно с него, не исках да загубя приятелството му, изглеждаше така сякаш съм важна за него. Но дали беше или само изглеждаше?

Не след дълго той поиска да правим секс. Казах му, че с него ще ми е за първи път, направихме го и всичко беше повече от прекрасно. Казваше, че ме обича, но това продължи няколко седмици... От тогава до ден днешен всичко се промени на 180 градуса. Спря да ми се обажда, отбягваше ме, държеше се студено, търсеше ме от време на време. Отговаряше ми, когато той пожелае.

Излизахме, когато той пожелае... Говорили сме много пъти "какви сме си?","защо се държи така?","какво чувства към мен?". Всеки път получавах един и същи отговор: "Не очаквай нищо от мен. В момента работата ми е на първо място. И аз имам чувства към теб, но просто не са толкова силни като твоите". Няколко пъти сме се разделяли, но се е връщал твърдейки, че му липсвам, че е щастлив с мен, че не иска да ме загуби.

Преди седмица правехме половин година откакто се запознахме, беше подготвил изненада - екскурзия. Прекарахме няколко дни заедно, а след това се държеше по същия студен начин.

Човек държи ли се по този начин с някого, когото не иска да загуби? Казва ли му да си намери друг, а сам да не го пуска? Би ли ви било все тая за някого, с когото сте щастливи?

Аз не разбирам това поведение!

Моля ви,дайте ми съвет как да постъпя... Да продължа да живея в тази агония с надеждата, че един ден човека, когото обичам ще осъзнае, че ме наранява с поведението си или спра да се залъгвам?...

🙂

сподели ме

2 мнения за “Да нараняваш човека, който те прави щастлив

  1. Човека се пази от задълбочена връзка, защото колкото по-дълбока е връзката, толкова по-дълбоки рани оставя след себе си. И втория вариант е ,че иска просто да те чука. Извинявам се за грубия език, но повярвай ми,ако е по-голям от теб с 2-3 години, човека си е препатил достатъчно от разни момичета и сега „отмъщава“ с теб. Това е най-лошия вариант. Другия вариант е ,че наистина работата му е важна ,за да си създаде евентуално стабилно бъдеще, което да сподели с теб. Но аз да ти кажа, не бих лежал на това ухо. Третия вариант е, че си му оръзнала. Четвъртия ,че може да му досаждаш. Това което говоря с приятели, това ми изтъкват като причини да отбягват една жена. Прави ти изненада или защото иска да те изненада и те харесва наистина или защото иска да те задържи като сексуален партнцьор. А това ,че сте били приятели са ала-бала. Мъж и жена приятели няма. В един момент винаги единия от двамата е искал нещо от другия. В най-честия случай – само секс. В по-рядък случай- връзка. Но ,за да те отбягва да ти кажа честно, просто иска да скъса пъпната връв между вас. Омръзнало му е на човека поради някаква причина и това е. Или пък те е приел за даденост. Според мен, това което мен ме е палило да искам една жена е било ,това – Тя да ми дава свобода и да не ме задушава. Т.е. Ако му пишеш всеки ден ,все ти първа. Ами спри !!!! Не му пиши всеки ден, той човека и да те обича дори, малко му писва в един момент да чака редовната доза:“ Как мина денят ти?“ Понякога омръзват тия неща, човече….. Надявам се ,че не си се сдухала от коментара ми. Не го казвам с хейт или нещо подобно. Дано съм ти бил полезен !!!!

  2. Съгласен съм с коментара по – горе. Всичко, което правят мъжете във връзките се базира на ЛОГИКА, за разлика от жените, при които водеща е емоцията и моментното настроение.
    Например ако един мъж харесва една жена визуално, тя го възбужда, то той иска да прави секс със нея. Ако тя му е досадна като личност и не го впечатлява с нищо, то нормално е след първоначалния флирт, без който няма да получи секс да се отдръпне емоционално. Вече е получил основния дял от пая (пицата) и от тук нататък не му е толкова интересно. Огладнява се през известно време и тогава отговаря на съобщенията ти. След като отново се засити, пак му е все едно, защото му е все едно за теб като личност. Дори може да си му досадна с приказки за връзки, обвързване и т.н., затова те отбягва. Работата не е и няма как да е оправдание за отношението на един мъж. Може да се отложи някоя среща, поради извънреден служебен ангажимент или работа след работно време, но това няма да промени самото отношение на мъжа към теб. Недвусмислено ще те накара да разбереш, че иска да е с теб, но е изникнало нещо. Това до колкото разбирам при теб не се случва, а по – скоро ти откликва на периоди, точно когато е огладнял. Така стоят нещата. Запомни най – важното за мъжете – ЛОГИКАТА. Не е като при жените. Няма как той да е лудо влюбен, а да се държи така. Това някой жени биха го направили, но не и повечето мъже.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *