Ще се получат ли нещата между вас?

Най-бързата проверка дали при вас ще се получи е въпросът "Просто ли е?". Ако отговориш нещо подобно на: "Ами не, защото той не знае", "Да, той ме обича, нищо че ходи с нея...", "Да, ама бившия ми... а във фейсбук..." - направо забрави. Отговорът трябва да бъде: "Да"!

Ще се получи ли между нас?

Няма кой да те научи точно как да изградиш и задържиш добри отношения с този, който ти е на сърце. Има няколко неща, с които можеш да си помогнеш, за да имаш пълноценна връзка, а не да плачеш за поредния задник.

Ето как:

Не се влюбвай в потенциала на някой

Прекалено много мъже и жени си избират половинка или поддържат връзка с надеждата, че другият един ден ще се промени. Запитай себе си честно – можеш ли да останеш с този човек, ако той продължи да бъде такъв, какъвто е днес, без очакване за промяна? Ако отговорът е „Не” – търси друг.

Не бъркай привличането с любовта

В бързането си да развият отношения, хората правят секс много рано във връзката. Това създава фалшива интимност, която може да ти донесе разочарование. Не бързай със секса. Остави си време да изградите истинска емоционална връзка преди сексуалната.

Не пренебрегвай негативните знаци

Само защото не искаш да бъдеш необвързана, не означава, че първият, който ти обръща внимание, е наистина за теб. Например той ти казва: „Не искам връзка” - повярвай му. Запитай се дали този човек е емоционално свободен за отношения, или е свободен за моментни забавления. Ако страда за бившата или от несподелена любов, едва ли ще промени скоро мнението си в твоя полза.

Не се обвързвай на всяка цена

Повярвай ми, в момента всички момичета с гаджета предпочитат да са на твоето място, вместо да правят поредния компромис с милото си. Това, че той се интересува от теб, не означава автоматично ти да се интересуваш от него. Знай си цената.

Мъжете не четат мисли

Не разчитай, че човекът трябва да знае точно какво искаш или от какво имаш нужда. Бъди открита в желанията си, за да изградите емоционална връзка и да избегнете конфликти. Мъжете не четат мисли. Научен факт.

Не се изяснявайте непрекъснато

Не настоявай на всяка цена да си изяснявате отношенията с думи и разговори. Когато ситуацията го налага, разбира се, трябва да говориш с него. Нo да го питаш дали те обича на втората седмица, е сигурен начин да му изкараш ангелите. А мъжките ангели се изкарват лесно. Също научен факт.

Не го възприемай като даденост

С отшумяването на първоначалната романтична фаза, вие свиквате един с друг и не правите усилия да разнообразявате връзката си. Затова поддържай романтиката в отношенията ви – изградете си ритуали или определете една вечер от седмицата, посветена само на вас двамата.

социални мрежи

Едно мнение за “Ще се получат ли нещата между вас?

  1. Без намерение да оспорвам гледната точка на авторката, искам да споделя различно мнение по постулата: „Няма кой да те научи точно как да изградиш и задържиш добри отношения с този, който ти е на сърце.“, последван от серия съвети, които имат за цел да ни учат ;).
    Привърженик съм на мнението, че ИМА кой да ни научи как точно да изградим добри отношения. И този КОЙ е човекът до нас. В откритата ефективна комуникация и истинския интерес към партньора/партньорката се намира ключът към дълготрайните взаимоотношения или ранното прекратяване на обречените такива. Тъй като във връзката сме две уникални същества, то и процесът по изграждане и поддържане на взаимоотношенията е уникален. В тази връзка повечето съвети са неадекватни за нашата конкретна връзка. Открита комуникация означава без лъжи – няма безобидни лъжи. Дори и най-дребната лъжа руши доверието. Ефективната комуникация се свързва с проверка дали правилно са ни разбрали и дали са приели това, което сме казали. Истинският интерес представлява желание да разберем различната гледна точка, в противовес на импулса да наложим нашата, да докажем правотата си. Научим ли се да практикуваме: (1) подхода „По конкретната ситуация сме на различни мнения. Искам да разбера твоята гледна точка“ , в съчетание с (2) откритата и (3) ефективна комуникация, ние ще сме развили умението да изграждаме и поддържаме дълготрайни пълноценни взаимоотношения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *