Дали казва истината или си има друга?

Здравейте, с приятелят ми сме заедно от няколко месеца, всичко е страхотно, обичаме се, прекарваме добре заедно, всички смятат, че сме страхотна двойка.

НО от седмица нещата между нас сякаш изстинаха. Вече не ми звъни толкова често, като има почивни дни не настоява да сме заедно. Чашата преля когато преди седмица прочетох нещо в скайпа му. Не мислете, че съм се ровила или нещо подобно. Нещата станаха така, бях му на гости, а приятеля ми през това време си пишеше по скайпа, аз отидох да си взема душ и го помолих като се върна скайпа да е изключен, понеже имах други планове. Като  се върнах той още пишеше, аз се приближих за да отклоня вниманието му от лаптопа и реших да затворя скайпа. Но в този момент прочетох нещо, което ме шокира, една позната на приятеля ми му написа:

"Какво стана с онази твоята колежка (мен), не я ли заряза вече?"

След тази реплика останах като зашеметена, не можах да разбера как човек, който не ме познава е способен да напише подобно нещо. Започнах да си мисля, че приятелят ми е споменал, че иска да ме зареже. Следователно последва скандал, много  остри реплики от моя страна по адрес на приятеля ми и неговата позната.

Неговата първоначална реакция на написаното беше от типа първо се сепна, после се опита да го извърти на шега. Започна да се извинява и да се оправдава, че той няма вина, каза ми че ме обича и никога не би направил нещо, което би ме наранило. След това си поговорихме и аз му простих. В момента в който се сдобрихме той започна да ме обвинява, че аз съм направила голям скандал от случилото се и не съм реагирала адекватно (въпреки, че му простих и се сдобрихме).

Тези му думи малко ме подразниха, но си замълчах. Пропуснах да спомена, че малко преди да прочета въпросното изречение в скайп, приятелят ми направи коментар относно "стегнатите бедра" на познатата му (това от части беше причината  за кавгата). На другия ден приятеля ми заяви, че се е обадил на въпросната позната, че се е скарал с нея, изтрил е номера и скайпа и, т. е. прекратил е всички контакти с нея. Въпреки, че не го бях молила за тези действия, той каза, че са доказателства на любов и, че така е решил. Аз естествено не се усъмних в думите му, защото го обичам и му имам доверие.

НО след седмица, докато му разглеждах телефона му, попаднах на скайпа на същата позната, попитах го какво означава това? Той ми обясни, че списъка на скайп абонатите в телефона му не се обновява и това е просто негов пропуск, съответно изтрих скайпа, но все пак се усъмних и проверих телефоните и чий номер намерих?- на същата позната. Тогава осъзнах, че приятелят ми ме е излъгал. Разкроих се и не можах да си обясня защо, попитах го...

Той ми отговори, че това е благородна лъжа, че го е казал, защото не искал да му се сърдя. Тогава се замислих и го попитах как да му имам доверие и за какво друго ме е лъгал. След това някак изгубих доверието си в него. Простих му, но не знам какво да правя, ами ако в бъдеще пак продължи да ме лъже, за да не ме нарани? Как да му вярвам след това? Моля за съвет какво да правя. Миналото ми ме кара да бъда съмнителна към хората, като цяло смятам, че приятелят ми е искрен с мен, но сега вече се съмнявам, не искам да се разделим заради липса на доверие. Как да не се съмнявам?

spodelime.com

17 мнения за “Дали казва истината или си има друга?

 1. Според мен си е хлътнал по това момиче, дано да греша!

  Този Skype е създал толкова проблеми на хората, че трябва да го забранят със закон, според мен. Чатовете са място, където възприемаш хората както на тебе ти се иска и чуваш от тях това, което искаш да чуеш.

  При всяко положение вероятността да те зареже заради нея е малка, защото тя в същност няма да е това, което си представя, но не е честно спрямо теб изобщо да има връзка с нея. Не знам какво да те посъветвам – поговори с него и го накарай да избере.

 2. Разкарай го и не му мисли повече! ИЛИ си прецени заслужава ли си и ако да касмет !и винаги се съмнявай!!!дано всичко да се оправи, но се съмнявам останаха много малко свестни хора или поне аз така си мисля аз не познавам такива.

 3. наистина е жалко че те е излъгал,но я си помисли ако му е позната от доста време и просто е споделял с нея своите тревоги относно вразката ви е логично тя да го подпитва за раздялата ви.така или иначе не можеш да откаснеш приятеля си от всичките му познати от женски род,просто поговори с него(не под формата на скандал) относно вразката ви като цяло и се договорете че няма нужда от лъжи и разговори със странични хора за вашите си отношения.ако съумеете да изградите обстановка на на взаимно разбиране ще си варнете доверието и няма да имате подобни проблеми занапред.успех

 4. Поговорихме за познатата му, той ме увери, че е просто позната, а не приятелка, дори ми каза, че се е виждал с нея само няколко пъти, че тя я позната на негов приятел. Аз познавам дългогодишните му приятели, а тази позната дори не съм я виждала.

 5. Според мен има два варианта – това, което си прочела да е само бъзик от страна на познатата, или пък наистина да има някаква заигравка. Този тип въпроси „вие още ли сте заедно“, „още ли си с него/нея“ съм ги чувал няколко пъти и във всичките случай бяха казани с чувство за хумор (не знам колко хумористично е това, но това е друга тема…). Иначе ние мъжете сме лъжливо племе, а ти до колкото виждам си доста хлътнала, така че и другият вариант не е изключен. Най-добре е наистина да говорите, ако смяташ, че наистина ще е откровен с теб. Можеш да пробваш да се докопаш до някакви чат хронологии и т.н., но тогава не виждам каква връзка ще е това….

 6. mislead_f , мисля, че всичко зависи от това колко си влюбена в него. ако много си влюбена, ще му простиш и дадеш пореден шанс. дълго време след случилото се ще се съмняваш в нещата, които ти казва и обещава. готова ли си за това ? той заслужава ли го ? с какво го заслужава ? … дай отговор на себе си.
  той е чатил с Нея, докато ти си била при него, позволил е да го разбереш … това е доста грубо от негова страна….
  Успех и обичай себе си!

 7. „НО след седмица, докато му разглеждах телефона му….“ А АЛОООООООО! Ти каде мислиш, че се намираш бе момиче? Аз мисля, че той трябва да те зареже! Мноооого мразя такива номера честно! Не си резглеждала, а си ровила е тефона му. Това е мнооого тъпо и грозно! Е добре какжо сега да си сложим всички Phone Code и пароли на юзерите на Уиндоуса ли? Дай да не се дебнем за да не се хванем! На кого е нужно това? Каква е ползата? Освен разбирасе, че ще стане тъп скандал или ще започнат едни съмнения. Ако той е решил да прави секс с нея или да те зареже той ще го направи, независико дали ти го шпионираш, правиш сканадали и т.н. Набий си го в главата и престани да създаваш от тъпото ти женско любопитство напрежение за теб и за него. Sorry просто изказвам мойто мнение 🙂

 8. motley, какъв е смисъла да се лъжат партньорите в една връзка ? Това е губене на време, възможности, разочарования… на кого е нужно ?
  Аз съм против навлизането в личното пространство на партньора.
  .. но когато имаш повод да се съмняваш в другия, то е по- силно от разума. Няма как да не го провериш :). Това не е типично само за жените….

 9. Дами, моите уважения към мненията ви, но както една жена може да види, как друга жена мотае някой мъж (просто защото сте от същата страна на барикадата и знаете номерцата), така и мъжете знаем по-добре от която и да била жена, дали мъжа до нея я мотае и лъже или не (по същата причина).

  Ще обърна внимание на две неща.

  Първо – Той е „предприел“ доста сериозни мерки за спасяването на връзката ви с това фалшиво изтриване на скайпа и телефона на въпросното момиче. И то без да си го молила за това. Ако беше решил просто да те успокои, можеше да те излъже нещо доста по безобидно или дори да не те лъже, а просто да ти каже това, което искаш да чуеш. Но не! Той е избрал една голяма, тлъста лъжа. Изключително грозно от негова страна.. и доста глупаво. Предполагам, че ти го е казал с голяма доза увереност в гласа и поведението си. Или поне достатъчно за да му повярваш. След това пак те е излъгал по същия начин, за същото нещо.. „прекратявам си отношенията с нея“, „нямам нищо с нея“.. дрън-дрън.

  Второ – Опитал се е да те изкара неадекватна и виновна за това, че той те лъже, и едва ли не, коя си пък ти да му търсиш сметка за това и той е възмутен от постъпката ти, от която пък ти трябва да се засрамиш. Опит за тотален контрол над нещата.. за да лъже и маже още и още и още.. безотговорно и най-вече безнаказано.

  В заключение ще кажа, че изключително много ми напомня на Филип от Острова На Изкушението. Той действаше по АБСОЛЮТНО същия начин. Направи нещо некоректно, после гледа в очите Милена (мисля, че така се казваше красавицата) и с една увереност, едно спокойствие и гаранция в погледа я уверяваше, че нещо не е разбрала и че се е заблудила и че той не я лъже и тя може напълно да му вярва. Хвърляше си „честната“, „мъжка“ дума и оставяше нещата да се решат м/у неговата уверена лъжа и нейната неуверена (логично, поради липсата на 100%това информация) вярна позиция. За съжаление лъжлива или не, увереността винаги надделява над неувереността и тя по тази причина му вярваше, както и ти сега вярваш на твоичкия хубостник.. 100% неоснователно! И така беше до неоспоримите факти че е хванат в гаф, за които той не знаеше. Ти няма от къде да имаш аудио или видео запис, но мога да те уверя, че този човек е същия, като Филип. Лъже те, и ще те лъже. Гаранция ти давам!

  Съвет: Ако искаш да не те прави на глупачка и да те лъже – спри да му прощаваш неспирните гафове и лъжи и се махни от него при следващия, енти гаф, който със сигурност ще направи рано или късно!.. или ако искаш си спести всичко това и се разделете час по-скоро и си намери човек, който наистина ще е искрен с теб и ще те цени!

 10. Благодаря за коментарите, всеки има право на мнение, радвам се, че споделихте своята гледна точка. Отстрани преценката е по-трезва, когато имаш чувства към даден човек е лесно да се заблуждаваш и по-лесно да простиш. Точно защото обичам човека до себе си му простих. Рискувам всичко с него, но така е в любовта, няма съвършени хора, дори и след тази лъжа аз му вярвам. Не си струва да се разделяме за толкова малко, ако го направя ще съжалявам цял живот.

 11. ПС: Думите на BlackDiamond ме разстроиха много, защото са много правилни, истината боли.

 12. Искаше мъжката гледна точка и я получи. Съжалявам, че съм те разстроил с нея, но все пак си мисля, че е по-добре да те разстроя веднъж и вече да си наясно, от колкото да не знаеш какво става в същност и да си като в небрано лозе. Нистина, искрено съжалявам, че си му простила или по-скоро, че отново му вярваш. Знам, че не ти е лесно да последваш съвета, който ти дадох, но в крайна сметка той за това е съвет, а не заповед. За да можеш да го чуеш и после сама да прецениш дали да се съобразиш с него или не. Сега поне вече си наясно в каква ситуация се намираш. Успех за напред!

 13. Вместо да се занимавате със скайпове и глупости направете един як секс и после се разправяйте- да ви имам проблемите.

 14. Здравей,убедена съм,че скайп не може да се види случайно.В основата на здравата връзка е доверието.При вас то липсва-това е проблемът.Изпитала съм го и знам за какво говоря.Дори да те обича,щом усети,че му нямаш доверие-любовта се изпарява,сексът може да си остане..но не е същото.Трябва да започвате всичко отначало,а е малко вероятно той да има търпение за това,щом броди по скайповете и най-вероятно по чатовете.Като гледам и ти не падаш по-долу ,щом те засичам тук.

 15. Здравей , при мене се получи почти същата ситуация ;( … Мисля че BlackDiamond е мн мн прав в това което казва .. истината е просто че един човек ако те излъже веднъж , то ще се случва и отново и отново ..

 16. освен вия мажете дани наранявате друго не можете ами ния жените ве нараним нимавие хубаво сшто така има много маже наранени надявамсе даси промените характераси спрямо нас жените

 17. Вела, пиши четимо, едвам ти се разбира коментарът. Освен това освен да нагрубяваш мъжете, друго не казваш с този си твой коментар.
  Темата е стара, но ако някоя жена има сходен проблем и чете това в момента ще й кажа, какъв е проблемът на авторката:
  Приятелят ти ти изневерява, най-вероятно, или поне се опитва и мисли да го направи. Глупавите ти постъпки са, че му вярваш и му прощаваш, когато си убедена, че той ти изневерява или поне иска да те разкара.
  Фактът, че се държи отчуждено и т.н. показва, че иска да скъса с теб.
  Лъжите и другите глупости от негова страна показват, че те държи като Вариант Б, колкото да не е на сухо, а може и да няма смелост да скъса с теб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *