Как точно да постъпя с тези две момичета?

Ще разкажа на кратко какво точно се случи. Значи...харесах си едно момиче, което работи в магазин близо до нас. Не знаех как се казва и питах мой приятел, който зарежда магазина. Каза ми име... и аз реших да пратя цветя. Взех голям и хубав букет, прикрепих към него картичка, на която пишеше само "Просто защото си красива"...

Не писах име и т.н. тъй като тя не ме познава дори. Виждаме се само в магазина. Всичко добре... НО се оказа, че букетът е получила колежката й... моят приятел е объркал имената. За съжаление това го разбрах седмица-две след като го бях пратил вече. Доста се обърках, тъй като този мой приятел на всичко отгоре им казал, че еди кой си е пратил цветята.

След това... аз направих грешка може би. Отидох и взех една голяма плюшена мечка и една роза и ги пратих вече на когото трябва... А след това и още един букет вече с името ми. Можете да си представите сега за какъв ме мислят сигурно 🙂 за някой мръсник, който пробва и при двете и която върже.

Сега ме е срам да отида и да обясня каква е цялата работа, а и е неудобно. В магазина и пред толкова хора. Принципно винаги намирам решения, но сега точно не знам как да постъпя. Бяхме говорили да излизаме... ама след като пратих мечката... нещата станаха сложни. Някакви мнения и препоръки? 🙂

споделяне в социални мрежи

15 мнения за “Как точно да постъпя с тези две момичета?

 1. Малко ти промених заглавието, за да е по-артактивно 🙂

  Моя съвет е да излезеш и с двете или поне да намериш начин там в магазина или където и да е да се срещнаш с двете. Случката, която се е получила е перфрктна тема за разговор. Обясни им какво се е случили и аз лично след обясненията бих започнал да свалям повече другата колежка, а не тази, която харесвам. Ако са добри приятелки и й спечелиш доверието – тя ще го предаде и на момичето, което харесваш.

  Успех! И спокойно – нещата са станали по-добре според мен.

 2. Добре си постъпи, а сега отиди и й обясни че я харесваш на саме! Ако искаш и се извини че трябва да и направиш признание( примерно: много ти се извинявам но трябва да ти направя едно малко признание. така и така … ), заради онова че може да и губиш времето, но за да се знае истинта и кажи всичко в очите и това че я харесваш. Разбира се нахалството и дори най-малкото нетактично отношение няма да е в твоя полза, а тя като види че си искрен и я уважаваш даже извиняваш което е правилно от хуманна гледна точка (за мен поне) даже може да и плениш сърцето! Време е да се откриеш, а не да ходиш като някой който ходи скришно да върши каквото и да било така че от срам да не се показваш което вероятно не правиш, но най-доброто за мен е доброто и тактично отношение с цел да и се разкриеш, а тя да решава за себе си какво пожелава да прави от сърце!
  Бог с тебе! 🙂 … но в никакъв случай не се притеснявай, а изпълни онова което е добро за личноста ти!

 3. Лавер, ако сваля двете, коя обича или харесва? Да не мислиш като арабите, че жените са подобие на животни? Бог е направил жената да бъде заедно с него – ЕДНО, но не да му слугува като роб, а помощник във всичко, понеже мъжа умее да прави по-добре много неща, защото не напразно е пръв, не напразно Ева съгрешава, не Адам, затова глава на Ева е Адам – в смисъл като ръководна позиция, но не ръководна както е навсякъде по света, но да я ръководи в пътя на доброто с много любов, понеже това е доброто за човека, а друго няма … (!!!) Бог казва да обичаме жените си както телата си, понеже реброто за жената бе взета от мъжа. И най-добрия Исусов съвет за подобни неща: „Каквото искаш на тебе да правят и ти прави“ !

 4. Ами в общи линии то се получи така…че сякаш свалям момичето получило попогрешка букета…понеже основно с нея говорих като съм бил в магазина..питах за скайп и тн.А в следващия момент пращам и на другата…а после нищо не правя 🙂 Да излезна и с двете е добра идея..и там да обясня…,примерно нещо от сорта…“Ти си много привлекателна,но букетът беше за нея“Смисъл…да и направя комплимент и така да не се получи чак толкова кофти и да не се почувства тъпо и тн..то не че има начин да не се почувства ама…Сега проблема е вече дали ще се съгласят да излезем…преди уж бяха много навити ама сега..незнам..ама в крайна сметка каквото стане.Мерси за съветите 🙂

 5. Според мен най-добре ще напрвиш, ако отидеш при нея и й вземеш телефона, но така че колежката й да не разбере за това! После й се обади, покани я на среща (ако ти е дала телефона си със сигурност няма да ти откаже, така че смело:)) изведи я някъде на кафе и й кажи, че дори първия букет е бил за нея, но по стечение на обстоятелствата е попаднал при колежката й. От това може да излезе много интересна история, което ще е само в твоя полза.. зависи как й го разкажаш де.. от теб зависи. След първото кафе, вече ще имаш достатъчно инфо, колко бързо ще се развият нещата.

  Г-н Желев, виждам, че се оповавате на библията и божието слово, но пропускате, че момчето не търси това момиче с цел дълготрайна връзка и брак, а просто си я е харесало и най-вероятно мислите му са доста похотливи. Никъде в библията няма да намерите Господ да поощрява разврата и похотта. Даже в Стария Завет, една, от много известните 10 божи заповеди гласи – не прелюбодействай! Така че, се опасявам, че давате съвет от гершен за целта източник.

  Само едно уточнение. „…не напразно Ева съгрешава, не Адам…“ – не е вярно! Като ще цитирате и тълкувате библията, го правте както трябва, а там в Битие 3:6 пише: „И като видя жената, че дървото е добро за храна и приятно за очите, дърво желано, защото дава знание, взе от плода му и яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде“. Така че това, че Ева е съгрешила, а Адам – не, просто не отговаря на истината. Като ще цитирате светото писание, ще Ви помоля, първо да се запознаете с него!

 6. Явно съм пропуснал да спомена,че до колкото знам аз..освен че са колежки са и приятелки.Така че това „без да разбере другата“ май няма как да стане 🙂 Въобще..омота се работата 🙂 Иначе да, интересна история която може и да завърши сполучливо…но всичко зависи от това какво точно ще направя.Струва ми се че в момента нямам много шанс да изляза с която и да е от двете на кафе.А както казах там в магазина…не е удобно да се говори и обясняват такива работи.Но така или иначе трябва да се изясни това недоразумение…Дори нищо да не стане след това тряба по някакъв начин да обясня грешката…А този начин ми се губи 🙂

 7. Начина е лесен. Просто излез с избранницата си и й обясни, каква е точно ситуацията и от къде идва грешката. Може да вмъкнеш нещо от типа на „само не знам как да го обясня на приятелката ти без да я засегна“ няма да се учудя, ако тя ти предложи помощ, като ти каже „споко, аз ще й обясня“ или нещо от сорта. Ако не реагира на репликата ти, може да добавиш „някакви идеи как да стане“. Трябва да е безкрайно нетактична и да е абсолютно перде, което не разбира от намеци и подмятания, ако не ти предложи помощ. Ако имаш още въпроси – питай.

 8. Това всичко ясно…и аз искам така да стане…да изляза с нея и да обясня.Само че…проблема е от това че те са винаги двете на работа…и най-вероятно ще ми откаже ако питам само нея примерно.А и както вече писах…сега като мислят че пращам и на двете пък квото стане…незнаят как стоят нещата и тн шанса да излезем според мен е минимален.

 9. Сега запомни едно желязно правило. Шанса ти винаги е максимално голям и за това отиваш при нея с високо самочувствие и увереност. Ако си неуверен, колеблив или нещо такова, тя ще го усети (и види) и шансовете ти за успех падат драстично. За това отиваш при нея в много добро настроение, уверен в себе си и с най-чаровното си поведение й взимаш телефона или може би вече да е по-удачно направо да я поканиш на среща с лековато подхвърлената фраза “ … и без това имам да ти обяснявам нещо, ама .. аве като се видим тогава“ и се усмихваш! Нещо важно: не АКО се видим, а КАТО се видим! После й даваш няколко секунди време за да ти отговори с „да“ и от там нататък слвдва още едан усмивка придружена с „ок, чао за сега“. Обръщаш се и си тръгваш.

  Относно другата… приятеля ти дето е оплескал работата с имената, сега така да се каже, ти е длъжник за кашата, така че трябва да ти помогне.. да разсейва приятелката й, по възможност в другия край на магазина за някаква консултация там за.. нещо си.. без значение какво. Важното е да я държи съзможно най-далече от вас в момента в който я каниш. Даже, ако е достатъчно словоохотлив, може той да й обясни гафа с първия букет. Ако стане така, даже ще е много по-добре за теб. Той обяснява на другата в шеговит стил „аве знаеш ли какво, тука стана един малък гаф, който……“, а ти в този момент забираш другата на кафе.. какво по-перфектно от това 😉

 10. Идеята на Lover е да се хареса и на приятелката й, защото за едно момиче е много важно мнението на приятелките й.

 11. В конкретния случай обаче, освен приятелка й е и съперница. Нека да разберат по отделно, а после вече като знаят и двете, да си говорят колкото искат. Когато и двете са предупредени, няма да има ревност от типа „защо пък тя, а не аз“ няма да има и конфликт на интереси. Но, ако покани и двете.. ще му откажат и историята не само ще забози още повече, а нищо чудно и да приключи.

 12. Ами то какво е тръгнало и даокато се чудя…тя ще си приключи.Мина повече от седмица от как пратих последния букет..и от тогава нищо..дори в магазина не съм ходил.Дали не съм закъснял…

 13. Ами време е вече да наминеш покрай магазина. Може да се появи друг сваляч и работата ще стане по-сложна. Случвало ми се е, затова – действай!

 14. Да, напълно съм съгласен с Lover. Отивай, докато е време! После може вече да е късно и след това само ще се биеш по главата проста, защо си се офлянквал толкова и си изпуснал щанса си. Действай и успех! После да разкажеш 🙂

 15. ForBiDDeN, какво направи ве, повече то месец ни вест, ни кост от теб. Кажи какво стана с тия двечките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *