Да кажеш „Обичам те“

Здравейте,

Нека споделя и аз своята история тук, с надеждата да получа отговор 🙂 Как започна всичко ... преди около година се запознах с едно момиче. Тогава и аз и тя имахме сериозни връзки. Въпреки всичко обаче явно имаше сходство в характерите ни, защото станахме добри приятели - започнахме да си споделяме всичко и т.н. Обаче тази зима нещата коренно се промениха, аз приключих моята връзка, а освен това вече нямахме възможност да се виждаме и говорим толкова често.

Може би тогава за първи път усетих, че се влюбвам в нея, обаче тъй като тя имаше връзка, реших да не и казвам, да запазя поне приятелството си с нея (да много голяма грешка). Чак наскоро разбрах, че нещата във връзката и вече не вървели на добре, а пък тя се била влюбила в някой неин колега. Това доста ме шокира, още повече, че с течение на времето усетих как започвам да я губя като приятел - по-рядко виждане, по -редки срещи, дори отказ да се видим.

Така, че май няма какво да губя и затова реших да и кажа цялата истина за това, което чувствам към нея. И затова бих искал да Ви попитам - удачно ли е това, има ли въобще смисъл да опитвам и ако да - как според вас ще бъде най-добре да й го кажа.

Благодаря предварително !

социални бутони

25 мнения за “Да кажеш „Обичам те“

 1. Или си мазохист, или аз не мога да разбера точно, защо искаш да си го причиниш. Това, че не си се намесил във връзката й с цел да си запазите приятелството не бих го определил като „много голяма грешка“. В крайна сметка, това да си в добри взаимоотношения с въпросното момиче е една отворена врата към нея, през която ще можеш да минеш. Колкото повече си разваляте отношенията, толкова повече тази врата се затваря за теб и задачата ти се усложнява. Щом още е в същата връзка и не я е прекъснала, значи там нещата не са на ред, но и увлечението й към онзи колега не е толкова силно, че да си разбута разклатената връзка. Това не е лош момент за теб.. само трябва да си оправите добрите отношения и то бързо, и след това да навлезете в интимни такива. Няма да те лъжа, че си в блестяща позиция и всичко е в твоя полза, но не е и крайно безнадеждна. Може да използваш колебанието й. Предполагам, че си чувал за „двама се карат – третия печели“. Опитай се да си този трети 😉 Бъди печелившия. И запомни едно златно бизнес правило, което обаче върши блестяща работа и в живота. „Единственият начин една ситуация да е безизходна, е да я мислиш за такава!“. Измисли си стратегия по която да действаш, според динамиката на ситуацията и я следвай. Не чакай иделния момент, защото той сам няма да дойде. Трябва да си го съсдадеш. Успех в начинанеието.

  А, щях да забравя… и не казвай „обичам те“.

 2. Не го планирай………… Кажи го спонтанно,без да мислиш за последствията……..Когато си помислиш че я обичаш, просто и го кажи. Няма нищо страшно и според мен тя ще се зарадва още повече че, и тя го изпитва и също неможе да ти го каже…….Ще си отвориш много врати.Но го направи само ако наистина си сигурен в чувствата си.Да не стане така да и кажеш а после да съжаляваш, защото почваш да ставаш несигурен. Сега при най-малкото харесване или забивка всички казват “ обичам я/го“, но въпреки това , изричането на тия две думички си е сериозна работа.

 3. Не, казвай „обичам те“. Може след време като сте вече заедно и решиш да й предложиш да се ожените да й го кажеш… Но сега е най-неподходящия момент.

  Както казва BlackDiamond не всичко е загубено, но сега ще ти е по-трудно отколкото преди.

  Според мене трябва да осъзнаеш, че все повече се влюбваш, защото тя ти се изплъзва. Ако това предизвика паника и ти тръгнеш прекалено настървено да я „преследваш“ това само ще я отблъсне още повече. От една страна трябва да показваш внимание, от друга страна трябва да го правиш доста пестеливо и също да създадеш впечатлението, че и тя те губи.

  Много е важно да създадеш напрежение, в положителния свисъл на думата, разбира се. Ако момичето не чувства тръпка, ако няма напрежение, ако не й липсваш – нищо няма да стане. Ако й кажеш, че я обичаш ще убиеш всякаква тръпка.

  Не се оставяй да мислиш, че тя единствената жена на света.

 4. Благодаря за коментарите, наистина са много добри и надявам се да ми бъдат полезни. Само ще си позволя да коригирам „All That Jazz“, че може би се влюбвам повече не само защото осъзнавам, че я губя но може би и защото все повече започвам да разбирам, че тя е един прекрасен човек. Все пак относно нея се надявамза по-сериозна връзка, отколкото за тъпа свалка.

 5. Само не й го казвай и показвай още от началото, защото ще се уплаши и ще избяга.. ще те зареже. Влез в тази връзка на принципа „каквото стане“. От опит ти го казвам, когато правиш нещо с идеята да е дълготрайно(независимо дали става дума за работа или връзка) то свършва бързо. И точно обратното. Когато правиш нещо с идеята, че утре то може вече да не съществува или просто да го няма и ти вече да не си част от него, точно тогава се получава така, че въпросното нещо е много дълготрайно.

  Накратко: Не й казвай и показвай, че я обичаш и че искаш нещо трайно и сериозно с нея. Просто започнете, а пък каквото се получи. В крайна сметка само с искане не става, а и не зависи само от теб.

 6. Добре, но защо точно сега го осъзнаваш, колко прекрасен човек е тя?

  Има една приказка, че рибата във водата винаги е по-голяма, отколкото е в действителност.

  Просто искам да ти кажа, че част от причината да се започнеш сега да се влюбваш е една психологичска игра, която се получава, когато си мислим, че сме могли да имаме нещо и сме го изтървали. Независимо какво е то, нашата фантазия винаги рисува един нереален образ на това колко ценно е нещото, което не сме успяли да имаме.

  И обратно – когато получим нещото, което сме искали изведнъж виждаме, че то не е чак толкова страхотно.

  Това не ти го казвам, защото искам да омаловажа качествата на девойката, която ти е на сърцето, а просто като съвет да помислиш над въпроса и се опиташ леко да охладиш страстите си, защото едно нетърпеливо поведение от твоя страна най-вероятно ще я отблъсне.

  Гледай трезво на нещата. Може би няма да успееш. Въпреки това дай най-доброто от себе и бъди сигурен, че ще намериш и други страхотни жени. Не точно като нея, но също така страхотни по свой си начин.

 7. А за сериозната връзка – абсолютно съм съгласен с BlackDiamond.

  Жените най-добре реагират на поведение, което е по-скоро леко несериозно. Ако ги питаш какво искат, ще ти кажат, че искат сериозен, стабилен мъж и т.н. Но всъщност това, което разпалва пламъци в сърцата им е съвсем различен тип поведение.

  Тъй че използвай поне от време на време прийомите на „тъпата свалка“, както ти я наричеш. Няма значение дали ти се вижда тъпа или не. Важното е ча работи и че точно това търсят жените. Може би са тъпи ;-), но това е положението. Аз ги разбирам. Искат нещо интересно и забавно. Не тъпо, скучно, сериозно поведение.

  Не се подлъгвай да й демонстрираш тъпо, скучно и сериозно поведение през цялото време. За жените е важно свалката да е една забавна игра. Точка. 😉

 8. Ситуацията ти е сходна с много млади хора и няма нищо обезпокояващо. След като си толкова влюбен, защо тогава никога не си разкрил чувствата си? Намекни й че че за теб тя е специална и че искате да имате нещо повече. Когато едно момиче изпадне в ситуация да е много с някой мъж, обикновено тя таи някакви чувства и се надява той да направи първата крачкал. Още повече че си разбрал че нещата във вразката и невървят добре-това е индикатор че не се чувства щастлива в момента и вероятно иска да провери какво ти е отношението. Това което трабва да направиш според мен е да действаш! Негуби повече време и не позволявай колебанията да разсеят ситуацията и тя да отмине. Обади й се, вижте се, покания на по-специална среща,дори й кажи че си сериозно хлътнал по нея и не издържаш. Дори да няма никакви чувства,тя все пак ще се трогне и ще оцени смелостта.

 9. Наистина, не й казвай, че я обичаш. Дори да я обичаш, това само ще я отдръпне.

  Кажи й, че я харесваш и искате да опитате. Като се ожените, тогава й кажи, че я обачиш 🙂

 10. Не те съветвам да слушаш съветите на Елина. По принцип жените са твърдо убедени, че чувствата възникват от само себе си и че те (жените) сами „решават“ какво да чувстват към даден мъж. Двете твърдения леко си противоречат, но нито едното, нито другото е вярно.

 11. Всеки с разбирането си. Аз нямах в предвид само думите „Обичам те“ а за любовта като цяло.
  Всеки заслужава да знае че някой , някъде го обича. Това са думи които ги мислиш и чувстваш, не просто така казани да отбиеш номера……

  В крайна сметка решенията си ги вземаш ти……….. каквото ти продиктува от вътре…….

  Нечакай съвети ами действай, че нали знаеш много баби келяво дете.

 12. Ок де, elinaelina, той ще отиде при нея, ще й каже, колко е хлътнал и колко я обича. Тя от своя страна, както казваш ти, ще се почувства страхотно защото е обичана.. наистина страхотно чувство. Ще се почувства страхотно, ще бъде полъскана и приятно изненадана, ще оцени смелостта му… и ще го отреже, защото няма да й е интересен. И в крайна сметка какво – тя с „начесано“ его, а той в депресия. Точно това е една от причините за такава ситуация да не се обръщаме към посестримите ви. Мислите само за себе си и за собствените си чувства и его. Мъжете обаче, кучета ги яли. Те са само да ви направят кефа – е не става. Не обвинявам нито една жена за това ви поведение, просто защото ви е природа, но ако се замислиш, точно това ви поведение води до доста проблеми в отношенията мъже-жени. Ако можеш оспори го.

 13. BlackDiamond, не бих могъл да го кажа по-добре от тебе! Точно така е!

 14. Незнам защо, но мъжете си имат шаблонно отношение към целия женски пол.Не искам да споря с този или онзи, въпрос на възпитание, усещане, потребност.

  Неможе и не трабва да се поставят всички под общ знаменател, за себе си знам: аз съм човек, мислещ, чувстващ и себеоважаващ се. Нима ние , никога не сме били наранявани?

  Хайде стига, за жертви ли се имате? Тогава защо след многократни разочарования продължаваме да искаме да се борим и да обичаме?

 15. Виж сега. Шаблонното отношение, както го наричаш, не е към всички жени, а към всички общи женски НЕИЗБЕЖНИ черти и реакции. Всеки човек и всяка жена са различни, защото искаме или не, живеем в различни семейна среда, обществен кръг и т.н., които ни формират в една или друга насока и то там идват разликите и индивидуалността на всеки един от нас. Останалото обаче, общото, вече си е до природни дадености, инстинкти, .. хормони ако щеш. Реакциите произтичащи от тези исконни дадености на природата, колкото и да ти е жал, са едни и същи за всички жени. Точно те влизат под общия знаменател, а не самите жени (макар да признавам, че така звучи). Както вие казвате, че всички мъже сме свине и тъпаци, така и ние казваме, че всички жени сте кучки и лигли, макар да не е точно така. С други думи, колкото ние слагаме вас под общия знаменател, толкова и вие нас 😉 За да няма недоразумения, ще направя и следното уточнене: Както едно момче отгледано и възпитано от консервативните си баба и дядо не може да се нарече свиня или кучи син, просто защото няма „типичното мъжко поведение“, на гадняр, както смятате вие жените, така и внучката на попа на селото не може да я наречем кучка или шафрантия.. по същите обясними причини. И все пак този 0.001% не може да служи, като оправдание на останалите 99,999%, че не можело да попадат под общия знаменател. За това си има правила и изключения. Правилото е, че жените сте кучки, а мъжете сме свине. Останалото са изключения с които никой от двата пола не бива да се извинява „ама аз съм раличен“. Точно заради общите за всички мъже черти, както и заради общите за всички жени черти! За това има и стереотипи и общи знаменатели, за целия женски пол (а и за целия мъжки.. дай да не се лъжем;)). А наранявани… винаги е имало и от двете стани.

  Относно жертвите. Аз лично не се имам за жертва.. най-малкото не обичам да мрънкам, като повечето хора. Някак си не ми допада. Да не говорим, че не се оставям да съм жертва, при никакви обстоятелства. Държа на себе си. Тези обаче, които са си жертви, си ги има и от двете страни на барикадата – има и мъже-жертви и жени-жертви (макар вторите да са доста по-малко). Това дали да си жертва сам си го избираш!

  А защо след многобройните разочарованя се опитваме и мъже и жени да намерим любовта? Ами супер елементарно! Заради чувството да си обичан и да бъдеш обичан 🙂 Ако някой се сети по-прекрасно чувство, моля да пише. 😉

  Надявам се, че съм отговорил на въпросите ти достатъчно изчерпателно 🙂

 16. resurrection, като жена бих ти дала съвет … не я плаши със сериозни намерения към нея. в момента тя не е наясно с мъжете в живота си. бъди й приятел, бъди до нея, забавлявай я, измисляй нестандартни неща, изслушвай я… само не я гледай влюбено, по онзи начин :). жените, когато сме в дисбаланс сами не се разбираме :))), но е супер да имаш внимателен мъж до себе си. всичко това те съветвам да направиш, защото виждам че си влюбен. дори и да не си сигурен в чувствата си заслужава да опиташ. не мисля, че при неуспех ще е голяма трагедия за теб…. жени много :)))
  ако тя знае, че си прекратил сериозната си връзка, че си свободен ….. ти си направил достатъчно!
  … и помни след сексуална връзка с една жена приятелство няма!!! … само добри взаимоотношения между интелигентни хора.

 17. Евалата, Hubavelka, не вярвах, че ще видя искрена жена по тази тема! Много се радвам, че resurrection го чу и от жена същия съвет. Смятам, че ще му е от голяма полза, това че го чува и от двете страни, за да не се съмнява и да е по-уверен, че ще постъпи правилно. Още веднъж, поздравления за откровението. 🙂

 18. Много ти благодаря Hubavelka, за коментара. Мисля че той е най-смисления и полезен тук. Колкото и да са различни отделните хора, то най-добрия съвет относно това което мисли или вълнува една жена може да се даед само от друга жена :)) Стига тя да го каже откровено и искрено, което мисля че ти си направила. и мисля да се вслушам в съвета ти. Благодаря още веднъж !

 19. Resurrection, съветите на Hubavelka са наистина добри, но се надявам, че няма да видиш в тях оправдание да продължаваш нищо да не правиш и да оставиш нещата по течението, да станеш само приятел и дори по малко от приятел.

  Вашето приятелство, както си разбрал, не е било просто ей така, защото тя се е чудила как да убие времето.

  Има и друго нещо. Ти се оптиваш да разбереш какво мисли и мисли твоята избраница. Тя мисли много неща, чувства много неща, които постоянно се променят, може би по няколко пъти на ден…

  Важно е също какво ти мислиш и чувстваш и да предприемеш нещо.

  Ако продължаваш да се държиш като „само приятел“ ще циментираш това положение. А ако продължаваш да си близък с нея, но само като приятел, нй-вероятно това само ще усили копнежа ти и просто ще страдаш още повече.

 20. Hubavelka, ти много хубаво казваш, че жени на тоя свят – много.

  Обаче, знаеш ли колко често ние мъжете не осъзнаваме това и се вманиачаваме в една жена, която поставяме на пиедестал, за която пъшкаме, тъгуваме, обграждаме я с внимание без да показваме, че я желаем като жена, копнеем и така понякога месеци наред, докато в един момент вече сме „инвестирали“ толкова много емоции, че не издържаме вече…

  А жената междувременно ни е сложила в категорията само приятел…

 21. All That Jazz и ти си ужасно прав. Да много сложна ситуация наистина, дано все пак да е с добър край (което зависи в голяма степен от мен самия :))

 22. Виж какво в този случаи аз мисля че е по добре да не и казваш, защото цялото ви приятелство сваршва. а ако тя не отговори на чувствата ти ,ПОВЯРВАИ че няма да ти е много лесно и аз бях в сащото положение-на скоро. не исках никои да разбира това го знаеше само наи добрата ми приятелка постепенно тои разбра сигорно се сесхташ как , че когато я видиш чувствата преливат+, бях отбласната не веднъж, но още го обичам , затова според мен е наи добре да не и казваш .

 23. Много стар пост, ама да си кажа и моето мнение.
  Пич, ако ти си мъжът който мацката иска, тя ще се напишка от кеф ако й го кажеш. Ако изпитва съмнения или наистина си в графа приятелчета, ще останеш като попарен от реакцията й.
  И нещо малко встрани от темата. Защо мамка му в повечето случаи сме мъже дето все търсим help за някакви романтични проблеми.
  Представяте ли си какви слабаци сме в очите на женките. Ужас. Срам и позор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *