Женските манипулации

Мисля, че всеки в своя живот се е влюбвал поне веднъж или му предстой да се случи, затова мисля, че всеки трябва да знае кога една жена го манипулира и какво може да последва от това.

Всеки знае всички онези женски номера, чрез който една жена се стреми да върти мъжа на пръста си, без той да се осети и да постига своето. Въпросът ми е, защо ние мъжете се поддаваме почти винаги на тях, защо винаги когато един мъж е влюбен е готов винаги да падне в краката на приятелката си или бившата си приятелка веднага, след като тя му се обади. Защо след раздяла, когато момичето се обади, момчето винаги се поддава на изкушението и се остава да бъде използвано. Да не винаги е така, но може би в повечето случай е така. Мъжете ли сме мазохисти или просто жените са много добри манипулатори?

Понеже не съм много навътре в тези работи, се обръщам към всички вас, посетители на блога, с надежда да разнищим поне от малко тази тема.

spodelime.com

54 мнения за “Женските манипулации

 1. Като се опариш 2-3 пъти и вече си имунизиран поне за година напред срещу подобно хлътване към жена. А за жените – работата им е да манипулират, че те са патологични лъжци. Малко са тези, които знаят какво искат и казват това, което искат.

  А мъжете… мъжете сме глупаци или по-точно като хлътнем по някоя мадама и ни спира тока централно. Няма разлика между глупак и влюбен пич – всички се приравняваме. Затова НИКОГА не трябва да се молиш на жена.

  Но е нормално и в живота на всеки се случва. Рано или късно претръпваш и вече не те вълнуват много женските прищявки, но ВИНАГИ си уязвим и зависим до известна степен от нея. Въпросът е да си запазиш личното пространство и достойнство!

 2. Има един лаф „За путка , путка ставаш“ !!! Няма начин всички са минали или ще минат по този път. Неизбежно е ! Веажното е да не повтаряме грешките си !

 3. Проблемът е в това че си мислите че жените са манипулаторки вие се опитвате да правите техните номера те виждат че го правите и разбират че не сте истински мъже и направо ви се подиграват ако питате мен!!
  Ако обичаш влюбен си харесваш някое момиче то обичай си я или там каквото е и не си мисли че нещо лошо ще се случи показвай истински чуствата си и бъди сигурен че тя ще ти отговори…. ЧУСТВАТА СТАВАТ НЕЩА!!!
  Да можеби не го разбрахте това но как да ви !! Вие приемате жените като манипулаторки хитри лисици и какво ли още не а искате те да се отнасят добре с вас!!! Нашите мисли чуства са идеалното отражение на случващо то се вбъдеще!!! Ако си мислите че сте сгрешили в нещо то търсете вината в себе си защото никой друг не може да бъде виновен за потокът от мисли който тече в душата ти единствено и само вие може да контролирате мислите си!!! Но как….??? Просто се наслаждавай на случващото се в настоящето за това че имаш възможността да си жив да живееш ,обичай себе си и другите ще обикнеш!!!!!!

 4. Първо, това което го казваш е на половина вярно. Смятаме ги за манипулаторки, просто защото са такива, НО не за гадни, подли и отвратителни манипулаторки. Не влагаме негативизъм в тази дума! Ако си мислиш, че влагаме нещо негативно – точно това ти е най-грубата грешка!!!
  Второ, сам си противоречиш! Проблема бил в това, че ги мислим за такива.. едва ли не не са, а още на следващия ред казваш, че използваме ТЕХНИТЕ номера 😉 (не че е вярно де, но..) … разбра ли къде ти издиша теорията? Щом правят номера, значи… 😉
  Трето, относно подигравките – те са неизменен атачмънт към всеки мухльо, който те могат да въртят на пръста си, както си пожелаят, независимо дали въпросния използва техни номера или не.
  Четвърто, вината винаги си я търсим в себе си. Има жени, които не знаят какво искат, но ако поразгледаш коментарите тук-там, ще видиш, че всички са с критика или съвет към мъжа, а не към жената с която въпросния мъж има проблем. Винаги е „направи еди какво си“, а не „тая кучка….“ 🙂
  Пето, и може би най-важно.. тук се оплакват точно хора, които са пострадали от това че са се пуснали по течението и са наранени от това или не знаят как да се справят с някой женски номер или тест. И им казваме ТЕХНИТЕ грешки!, а не на половинката им.

  Всички, които сега даваме съвети сме били и от другата страна, точно защото сме се пускали по течението на чувствата си и сме страдали много, но сме си разбрали грешките! и не ги повтаряме. Аз включително. Ако знаеш само колко влюбчива натура бях.. мълиййй.. не желая да си спомням даже. Сега уверявам те, връзките ми и дори флиртовете ми са мнооооого по-добри от преди.. ама в пъти по-качествени. Пробвал съм и по твоята теория и по сегашната ми. Като човек бил и от двете страни на тази барикада, мога да заема категорична и обоснована позиция. Уверявам те, сега е много по-добре и знам защо! Вика му се психология 🙂 Някои неща може да не се подчиняват на тази или онази логика, но важното е да ги знаеш как са всъщност и да се възползваш от това. Точно това й е хубавото на психологията, занимава се детайлно с неща, които на пръв поглед са нелогични или необясними и дори може би противоречат на нечия логика. Просто, като човек опитвал и от двете страни ти го казвам. Повярвай, така е. Практиката го е доказала, а по-голямо доказателство от това, че действа… няма 🙂

 5. Smile, не всички мъже са наясно с женските номера, а и тези, които ги знаят… може би не ги знаят всичките.. все пак арсеналът им е доста богат 🙂 Относно въпроса, който си поставил с бившите приятелки и мъжкия отклик на телефонното обаждане, мога да ти кажа, че мъжете постъпват така, точно поради страха, че ако откажат предложението ще загубят единствения си шанс да имат отново това, което са изгубили преди време, а още желаят толкова силно. Хващат се, като удавник за сламка, а от другата страна плувката потъва и макарата започва да се навива.. ако разбираш метафората 🙂 При жените е същото. И те изпитват чувства (колкото и от време на време да е трудно да се повярва), но не го показват. Започва се с „не знам, трябва ми време да помисля“, „не съм сигурна дали ще се получи отново“, „не знам, дали има смисъл да опитваме пак“ и т.н. и мъжа започва да я убеждава, че ИМА СМИСЪЛ и че ТРЯБВА да опитат отново.. и отново плувкта потъва под повърхността, и … продължението е същото. И какво излиза? Те от привидни жертви и в двата случая, накрая се оказва, че и в двата възможни варианта те навиват макарата, а ние от ловци и водещите в отношенията.. сме на кукичката, и де факто ние се оказваме жетвите. И защо? Защото те могат да си крият чувствата и да играят играта, а ние – не. Изводите са си за вас.

 6. Жените са манипулаторки и в това няма спор. Г-н Даниел Петров , само как звучи 😀 Това с чувствата нещо не ми се нрави, ако покажеш чувствата си на една жена тя ще се възползва или както казват „ще ти се качи на главата“. Виждал съм такива неща даже и ми се е случвало 2-3 пъти .Според мен жената е като колата – не настапваш ли , не върви.Мъжа трябва да контролира жената на нея това и харесва , а бе като колата. 😀 контрол !!! Мой приятел си хвана гадже.Тя е около 15 годишна. Преспа с нея , а той и беше първи. Хлътна до уши по мацката и един ден и го казва че я обича . И гадината казала на нейната приятелка за това и решила да го върти на малкия си пръс. Познайте как завърши – с раздяла . Подкрепям напълно BLACKDIAMOND

 7. Въпросът с женските манипулации го предъвкваме тука в блога от много време…

  Първо, жените са подвластни в много по-голяма степен на емоциите, а ние мъжете сме по-рационални. Това е биологическа даденост. Частта от мозъка, която отговаря за емоциите при жените е много по-силно развита и по-голяма. Така че няма какво да се направи. Това е положението.

  Тъй че жените не анализират логически ситуацията. Действат съобразно емоциите си. От там следват много от недоразуменията. Грешка е един мъж да очаква трезво и логическо поведение от жените. Колкото и да изглеждат рационални, може да са ядрени физици или математици – пак са си жени и неизбежно ще започнат ирационалното си поведение.

  Това просто трябва да се приеме за даденост. Ако един мъж започне да хленчи, защото не му харесва женската ирационалност – той просто става смешен в очите на жената до него. Тя очаква от него да бъде силен и рационален и да не се поддава на женската истерия.

  Една не малка част от женските манипулации са всъщност нормалната женска истерия (ау, ами сега искам това, а не, не го искам, искам другото, всъщност третото или по-скоро първото…) и ирационалност.

  Тъй, че жените често просто си действат ирационално без въобще да се осъзнават какво правят и често пъти не смятат това за игра или поне не си го признават. Тъй като ние мъжете сме рационални не ни остава нищо друго освен за играем играта иначе жените ще ни направят луди или по-скоро ще ни вкарат в собствената си ирационалност. А между другото, жените осъзнават ирационалността си, най-малкото подсъзнателно. И на тях им липсва мъжката рационалност. Но когато мъжът се поддава на истерията им, жените адски се нервират и губят уважение към мъжа, защото те очакват от него а е последователен и да не се влияе от истерия и щуротии.

  Когато жената види, че мъжът не се поддава на истерията им (аз използвам думата истерия в по-широк смисъл отколкото се употребява в ежедневието) тя започва инстинктивно да чувства привличане към мъжа. Особено, ако той приема нещата спокойно и с чувство за хумор, но същевременно твърдо се придържа към собствената мъжка рационалност и инстинкт.

  Ако мъжът се поддаде – жената започва да истерясва още повече и да го прави на маймуна докато мъжът не загуби напълно достойнството си, жената не започне да го презира. Накрая жената му бие як шут отзад и хваща следващия надявайки се, че той няма да се окаже същия мухльо.

 8. Явно е така, за жалост жъжете са лесно манипулируеми, или по скоро предпочитат да бъдат.
  По трудно им е да си отстояват принципите, сами се дават защото са слаби и немогат да носат отговорност за постъпките си . А и нали после могат спокойно да се оплакват как са били ПРЕЦАКАНИ.

 9. Не жали мъжете. Това е едно страхотно предизвикателство към нас. И тези от нас, които са го разбрали и осъзнали сме адски доволни от нещата.

  Ние мъжете имаме шанс да се самоусъвършенстваме и да стнем по-силни.

  Вие жените нямате този шанс. Това че манипулирате мъжете не ви прави изобщо силни.

  Имаше една тема за това защо за мъжете е толкова важно да стигнат до секс и не толкова важно за жените. Това ни прави слаби, но то не се дължи на женска сила.

  От опит знам, че истински уверени в себе си жени просто няма. Докато уверени мъже има, макар и рядко.

 10. .
  .

  Ех, че ми беше забавно да прочета това.

  В потвърждение на тезата колко малко разбират мъжете от съвременна женска психология, т.е. как търсят инвазията на неправилното място.Истинския агресор се знае от всички жени(почти), и е невидим само за мъжете. А именно милите, нежни, сладки сащества, които са вечно очаровани-поне привидно от мъжките думи и дела-това са натуралните женски екземпляри. Точно те измъкват от мъжа всичко, което си поискат- бавно, неусетно, последователно.
  Всвоята част те не протестират , нито против ниското ниво на банковите сметки, нито против половата немощ.

  До деня на победата. Мъжката жертва се усеща докъде я е докарало милото и е винаги съгласно същество,чак когато си развее знамето, при това стъпило му на главата.

  Но нищо де. Кой както си го надроби.

  Жена която знае какво иска и как да го постигне, като нестрада от излишни скруполи, с голямо самочувствие, често с добро покритие и изкусителна външност.
  С няколко думи съвършеното оръжие за масово поразяване-няма начин да не е уверена в себе си.

 11. elinaelina Жена която знае какво иска ? Това просто ме разби, от къде пак намери такова чудо невидено. Никоя жена не знае какво иска поради няколко наброй причини.
  Първо, всяка жена си мисли, че иска нещо но само си мисли :), и когато го постигне се оказва че не го е искала или иска нещо повече.
  Второ на жена неможе да се угоди, може звезди да и сваляш, песъчинки да броиш но тя все ще намери за какво да е недоволна.
  Трето жената очаква инициативата да е от мъжа това е правилно, НО тя винаги си оставя вратичка с нейното недоволство. Жената винаги желае да се наложи и да стане по нейната което си е един вид чиста манипулация.

  Това което съм забелязал, и ме очудва найстина много е как по силни натури от женски пол
  умеят да се налагат на свойте приятелки и да ги въртят на малкия си пръст.
  Примерът от който стигнах до този извод е държанието на една колежка от университета, която се стреми да бъде „тартор“. Тя винаги предлага първа предлага на приятелките си да отидат някъде, като тактично избягва да спомена къде е това някаде. Като приятелките и започват да предлагат различни места, но тя винаги намира някой недостатък и ги разобеждава от тяхната идея докато някоя нейна приятелка спомене мястото което въпросното момиче желае, и всичко приключва с реплика от рода добре щом искате ще отидем там и всички са щастливи.
  О това стигнах до извода че жените са дори по лесни за манипулиране от мъжете, НО за да бъде намипулирана качествено една жена наистина трябва ирационално мислене, което не е по силите на един обикновен мъж.

 12. Smile, погледни го от този ъгъл-всеки манипулира всеки.
  Няма изключения.

  При манипулацията всичко е подчинено на идеята, манипулирания да извърши някакво действие, носещо някаква изгода за манипулатора.

  Опитните манипулатори успяват да внушат на другите пълно доверие в своите заключения.

  Погледни коментарите, и сам ще се увериш, как някои се стараят да блеснат със сериозни аргументи, които по същество представляват само изводи, които са основани отчасти на двусмислени термини, отчасти на противоречиви положения, които сами изискват предварително доказване.

  Защото Smille, едно от най-опасните оръжия на манипулацията е “ изкусната аргументация“.
  Този който манипулира не разчита на истинноста на представата или мнението, което използва , а на това че тази представа или мнение, което той ни внушава, ще предизвика у нас определена реакция, която ще подпомогне постигането на целите му.

 13. Хе-хе, Елина…

  Всичко ще си кажеш ти! 🙂

  А за какво писа онези щуротии в съседната тема Да кажеш „Обичам те“.

  Хе-хе! И си мислиш, че аз или пък BlackDiamond ще се вържем на бабини деветини. 😉

  Вече съм го казвал, казвам го и сега. Вие жените знаете, че игрите ви могат да бъдат разгадани и веднъж станали прозрачни, мъжете могат да ви въртят на шиш и денят на победата никога не идва. Защото трябва отново и отново да се доказвате. 😉

  А за това, че няма истински уверени жени – да, не съм виждал такива. И не случайно го казвам тука. Жените, дори когато си мислят, че са убийствено красиви и гледат като свирепи зверове, надменно и арогантно, всъщност дълбоко в себе си са неуверени. Просто трябва малко да ги натиснеш. И като видят че не ти пука за тайното им оръжие, почват да мигат на парцали и да те преследват.

  Хе-хе, ще ми разправяш т бабини деветини. Хей, ти наистина ме развесели!

  Лошото е, че има един куп мъже, дървени глави. Колкото и да им говориш, не увират! Но тъкмо можеш да се упражняваш върху тях и да ги манипулираш с тайното си оръжие. Лошо няма. Както казваш, кой както си го надроби.

 14. Много се извинявам за това, че се осмелявам да Ви, противореча о, велики мъдрецо,навярно живеещ най-смисления живот на света, познаващ всяка негова частица, с всяка фибра от себе си, и то толкова добре че вече да не виждате по далече от собствения си нос и така явно осъдена да търпи само собствената си особа, фантазирайки си какви са другите наоколо.

  А, ако не ви затруднявам особенно, моля, бихте ли бил така любезен да говорите от тук на сетне само за тези , които познавате.

  ДВЕТЕ ТЕМИ НЯМАТ НИЩО ОБЩО

 15. Не се ядосвай, Елина. Това е загуба на време и енергия. 😉

  Казвам, че не съм виждал истински уверени в себе си жени. Естествено не съм се срещал с всички жени по света. 🙂 Но не ми се вярва да има, поне не сред тези, които се интересуват от мъже и секс с мъже. А причината е много проста. Жените привличат мъжете с външния си вид и с манипулативни игри. Освен това, жените винаги могат да си легнат с някой мъж без никакво усилие. От там идва цялата трагедия на жените. Всичко им идва наготово без усилие. И естествено това което изглежда като силен женски характер е само една фасада.

  Да не говорим, че жените ми се струва, че си мечтаят да се „предадат“ на истинския мъж, на силния мъж.

  Наистина живея в своя собствен свят. Много точно го казваш! Преди време живеех в света, в който се страхувах от жените, смятах че те са по-велики от мене, че тайното им оръжие трябва да го заслужа като им свалям звезди от небето…

  Сега живея в друг свят, в който номерата не минават и никоя жена не слагам на пиедестал. Жените трябва да се доказват и им го показвам още от първия път когато се видим. На тях им харесва това предизвикателство и се борят да се доказват.

  А това, което се опитвам да кажа тука на пичовете, които пишат и четат е, че всичко е въпрос на вътрешна нагласа. А вътрешната нагласа може да се промени. Понякога трудно, но може.

  Кажи ми, какво значи денят на победата. Исках да те питам това, но забравих…

 16. Smile,

  Гледай сега, ти казваш, че жените искат нещо, а като го постигнат вече не го искат.

  Ако имаш предвид, че жените искат нещо от мъжа и като го получат се оказва, че не го искат… Ами замисли се следващия път като някоя жена иска някаква щуротия дали пък да не й кажеш „не“. Вместо да сваляш звезди от небето заради тайното й оръжие. 😉

  Работа е там, че жените често пъти имат прищевки за неща, които те всъщност не искат, но просто се опитват да те тестват, да видят дали ще се поддадеш на манипулации. Тъй че смело казвай не, когато заподозреш, че искането е прищявка. Само ще си спечелиш уважение и ще получиш повече от тайното оръжие 😉

  Ако ли пък имаш предвид, че жените като се стремят към нещо и го постигнат и вече не го ценят толкова – това е нормална човешка реакция. Аз също като постигна нещо и след това не ми изглежда кой знае какво.

  И още нещо. Поведението на жените не е чак толкова ирационално. Представи си, че ти привличаш жените като магнит. И всеки ден един куп жение ти заглеждат и се опитват да те заговорят. Какво ще направиш? Ами ще си изработиш система как да се отървеш от тях. Точно това става с жените и колкото по-привлекателни са толкова повече им се налага да се отървават от навлеци. Така че не е толкова ирационално това, което правят. Ние също щяхме да действаме като тях ако бяхме на тяхно място.

 17. Незнам защо си решил, че целта ми е била да ви, манипулирам по някакъв начин.

  За нищо не съм се ядосала, най-малко за такива дреболии. Много трудно някой може да ме изкара извън нерви. Него допускам просто.

  По скоро изках да го приемеш като сарказъм, отколкото като ядосване. Но, честно казано, хич не ми е приятно, хора които не ме познават, да ме слагат в графа-разни……………….

  На въпроса , какво съм изкала да кажа с до деня на победата – ами то е елементарно, когато чрез манипулация , си постигнал целта си, и всичко се нарежда, така както на теб ти се иска – си е чиста победа, защото понякога е трудно достижима определена цел.

  А за това че, не си открил уверена жена досега, зависи само и единствено от теб самия.
  Стига да искаш (защото си мисля че неизкаш) да излезеш от мъглата в която си, и се върнеш в предишния си свят ( който толкова много те е разочаровал) няма начин да не прогледнеш и да нея видиш.
  Ще я познаеш- тя няма нужда да се доказва всеки път.

  Е, то и аз, досега не съм видяла истински уверен мъж, но това незначи че го няма-нали ?

  Немисля че съм говорила щуротии в предишната тема, ако при мен са били бабини деветини то при теб са едно си баба знае, едно си бае.

  Това че посъветвах resurrection , от гледна точка на жена , незначи че съм искала да го манипулирам.

  А ти, би ли ми дал определение за уверена жена ?

 18. Много лично взимаш нещата, които казвам, а не знам дали е редно да занимаваме всички с разни бла-бла, които не касаят другите, тъй че ще се опитам да оставя личните нападки настрана и да ти отговоря по начин, който да е полезен и за останалите.

  Това, че няма истински уверени жени не го казвам на тебе за да те ядосвам, а на пичовете, защото ако го разберат ще им е по-лесен живота. Разбери това.

  Твоето определение за уверена жена не лошо – тя няма нужда да се доказва. Но пролемът, както казваш, е там, че това зависи и от мъжа. Ако един мъж е неуверен всички жени около него му изглеждат уверени и нямат нужда да се доказват. Но ако мъжът стане по-уверен и вече нещата се обръщат. Той става по-интересен за жените и те започват да се доказват.

  Ти казваш, нека мъжът да се върне обратно при своята неувереност… Хе-хе! Че защо ще го прави? Да не е луд. Всеки се стреми да се чувства възможно най-добре. Мислиш ли, че ако някой излезе от мъглата на своята малка трагедия ще иска да се върне обратно?

  Дори да е „сам“ пак няма да иска да се върне обратно, за да участва в колективната трагедия на тези, които не могат или се страхуват за напуснат оковите на собственото си ограничено мислене, егоцентризъм и безпътица. По-скоро ще търси други които са стигнали там, където е той.

  Между другото, веднъж се срещнах с една жена, която може би беше истински уверена в себе си. После пак се видяхме и побъбрихме около 2 часа. Но тя на следващия ден си заминаваше. Аз бях заинтригуван да видя дали наистина е толкова спокойна и в същото време толкова уверена в себе си. Всичко изглеждаше съвсем истинско. При това тя беше доста красива. Един мой приятел, който е от същата държава, от която и тя ме запозна и ми каза че е девятка по скалата от едно до десет. Не беше като „уверените“ жени, който само от пръв поглед виждаш, че отвътре са напрегнати и спечени и пълни с противоречия и желание да направят впечатление на мъжете около тях.

  Тъй че, да признавам, че истински уверени жени може и да има. Но от дидактическа гледна точка и за целите на този форум може смело да се каже, че няма такива жени. 😉

  Но е забавно да ги търсиш…

 19. Ей,просто ме убивате.Чета коментарите ви и не мога да повярвам на очите си.Уникални са!!! Вие както сте тръгнали….цял инструктаж ще проведете за ПОЛЗВАНЕТО на жената.В скоро време и рекламации ли да очакваме?Интересно ми е само…като сте толкова врели и кипели и тъй добре познавате другия пол(съответно “номерата” му)…Как така още се “хващате”?
  Ето моето мнение по някои от изказванията,които прочетох.Дълго е,но просто не се сдържах 

  „Жената винаги желае да се наложи.“–––>Че кой не иска?

  „А за това, че няма истински уверени жени – да, не съм виждал такива…… Жените, дори когато си мислят, че са убийствено красиви и гледат като свирепи зверове, надменно и арогантно, всъщност дълбоко в себе си са неуверени. И като видят че не ти пука за тайното им оръжие, почват да мигат на парцали и да те преследват.“–––>Незнам да има някой,който да не е поне малко неуверен.Това,че при някои става въпрос за тегло,при други за интелект,а трети се притесняват от финансовото си състояние…е друга тема.

  „И естествено това което изглежда като силен женски характер е само една фасада.“––->Всеки се крие зад някаква УНИВЕРСАЛНА фасада.Номерът е,че тя пада пред хората,които са заслужиле да видят истинската ти същност.Важи и за двата пола!

  „Сега живея в друг свят, в който номерата не минават и никоя жена не слагам на пиедестал. Жените трябва да се доказват и им го показвам още от първия път когато се видим. На тях им харесва това предизвикателство и се борят да се доказват.“–––>Съгласна…с едно “НО”-в живота личностите трябва да се доказва-пред семейството,приятелите,в службата…пред човека до себе си!

  „Работа е там, че жените често пъти имат прищевки за неща, които те всъщност не искат, но просто се опитват да те тестват, да видят дали ще се поддадеш на манипулации. Тъй че смело казвай не, когато заподозреш, че искането е прищявка. Само ще си спечелиш уважение“ ––––>много правилно

  „Има един лаф “За путка , путка ставаш” !!! Няма начин всички са минали или ще минат по този път. Неизбежно е ! Веажното е да не повтаряме грешките си ! „–––>Не познавам някой,който да не е бил нараняван.Важно е наистина да продължиш,но не затворен и ограничен,а с отворено към света съзнание!

  „Проблемът е в това че си мислите че жените са манипулаторки вие се опитвате да правите техните номера те виждат че го правите и разбират че не сте истински мъже и направо ви се подиграват ако питате мен!! „––––>Съгласна съм.На никой не е приятно да види в даден момент,че човекът до него-този,който се води,че трябва да го подкрепя,играе на дребно и му прави номерца,само и само да докаже сам на себе си,че не си стока и не може да ти се вярва.

  „И те изпитват чувства (колкото и от време на време да е трудно да се повярва), но не го показват. Започва се с “не знам, трябва ми време да помисля”, “не съм сигурна дали ще се получи отново”, “не знам, дали има смисъл да опитваме пак” и т.н. и мъжа започва да я убеждава, че ИМА СМИСЪЛ и че ТРЯБВА да опитат отново..“–––––>Да,така е…НО не в следствие на някакво извратено чувство за всесилност.Това дали една жена си признава,че е била наранена е друг въпрос.Просто,когато покажеш на някого,че има властта да те нарани-ставаш уязвим, а никой не иска да е зависим от чужда воля.Зад цитати като гореспоменатите се крие само страх от ново разочарование,а не пъклени женски планове.И все пак-всичко е строго индивидуално.

  „Жените са манипулаторки и в това няма спор.“–––––––––––––––>Никой не е в състояние да поставя етикет ВСИЧКИ по полов признак!Нямало спор,ама друг път!Нито ВСИЧКИ мъже са еднакви,нито ВСИЧКИ жени могат да се слагат под общ заменател.При всеки животински вид има слаби и силни;такива,които водят масите и екземпляри,които се оставят да бъдат водени.Не е въпрос на кой знае каква психология.Някои жени владеят манипулирането…други са подвластни на околните.Разни хора,разни идеали!

  „Ако мъжът се поддаде – жената започва да истерясва още повече и да го прави на маймуна…“––––>Никой,който е в състояние на истерия (пък била то и красива жена),не може да контролира НОРМАЛЕН ЗДРАВОМИСЛЕЩ човек.
  „….докато мъжът не загуби напълно достойнството си, жената не започне да го презира….“–––––––>Не познавам някой,който да уважава човек,ненамиращ сили да запази собственото си достойнство!При връзките…най-силният оцелява.Жената избира този,който е НАЙ.В смисъл…този,който може да уважава;този,на когото може да се доверява;този,който може да и бъде опора…за да може,когато се прибере вечер вкъщи,да спре да се прави на силна и да се сгуши на сигурно при мъжа,който е заслужил ОБИЧТА и УВАЖЕНИЕТО й!
  „….Накрая жената му бие як шут отзад и хваща следващия надявайки се, че той няма да се окаже същия мухльо. …“–––>–С това вече съм МНОГО съгласна.Все пак…всеки има право да търси щастието си и ако не го намери с един,по-добре да се разделят и да се радват на живота поотделно.

  „Ние мъжете имаме шанс да се самоусъвършенстваме и да стнем по-силни.Вие жените нямате този шанс. Това че манипулирате мъжете не ви прави изобщо силни.“–––––––>Да,манипулацията не прави хората силни,а подмолни.А това,че само мъжете можели да се усъвършенстват…хаха.Мозъкът ви тежи няколко грама повече от нашия,факт.И ФАКТ,това не се отразява на интелекта.Така че…жените са също толкова способни,колкото и мъжете.Тук не става въпрос за борба между половете,а за сблъсък на личности.

  „Жена която знае какво иска ? Това просто ме разби, от къде пак намери такова чудо невидено. Никоя жена не знае какво иска…“—––––>ПРИМЕРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  №1 Женският отпечатък в историята на Френската революция
  Шарлот Корде планирала убийството на Жан-Пол Марат, председател на клуба на якобинците и яростен противник и преследвач на жирондистите. Корде искала да унищожи врага на жирондистите и по този начин да сложи край на терора. Това е един от най-сензационните примери за дейността на смелите жени по време на Революцията. Въпреки че няколко дни по-късно французойката била гилотинирана, нейната храброст ѝ донесла известност и вдъхновила много други жени да се включат активно в Революцията .
  №2 Знаменит британски военен хирург се оказва…женаГл. инспектор на британските военни болници през 18 в. д-р Джеймс Бари всъщност е роден като Маргарет Ан БалклиНеизвестни по-рано писма, за които разказва тази седмица сп. New Scientist, доказват, че добродушният доктор, който се е застъпвал за подобряване на условията на военна служба, който е ранил съперник по време на дуел и е стигнал върха в своята професия, всъщност е бил дъщеря на бакалин от град Корк.
  №3 Сведения за друга прочута жена са запазени от времето на Стогодишната война. Съпругът на френската графиня Жана дьо Белвил бил обвинен в измяна и екзекутиран. Тогава, през 1430 г., тя била на 29 години.
  Заклела се да отмъстии запасала сабя за кървавото си дело. Продала именията си и купила три бригантини. Пиратствала в проливите Ла Манш и Па дьо Кале и четири години горила и потопявала всеки заловен френски кораб. Нейните отряди слизали на брега, издирвали и залавяли благородниците, виновни за гибелта на мъжа є, предавали ги на жестока смърт, опожарявали замъците им. Когато ескадрата є била в Проливите, там избягвали да се появяват търговски съдове, както и по-слаби военноморски сили. Жана спечелила немалко битки с френската флота и накрая, без да бъде победена, се оттеглила на някакъв остров в Средиземно море.
  Не ми се търсеха още доказателства за „ОБЪРКАНОТО,ГРАНИЧЕЩО С НЕВМЕНЯЕМОСТ поведение на жените“!

  Един приятел обича да казва-“Човек може да бъде манипулиран,само ако САМ позволи това”.Ако малко се замислите над това,ще прозрете колко е вярно.Че има жени,които се гаврят с чувствата на околните,има.Но че останалите им се “връзват”,си е вече техен проблем.

 20. JeLiBoN, видях, че си вкарала в постинга си и част от мой коментар с пояснение, „че не е от някакво извратено чувство за всесилност“. Ако си прочела целия ми коментар ще видиш, че завършвам със следното „И защо? Защото те могат да си крият чувствата и да играят играта, а ние – не.“. Никъде не съм ви обвинил в „извратено чувство за всесилност“, а акцентирам върху ИГРАТА и защо жените са по-дбори в нея, а мъжете се дънят постоянно и после се оплакват. Всичко, което написах, беше като пояснене защо е така и защо директния подход с „обичам те“, „не мога да дишам без теб“ и тем подобни глупости са грешни ходове в Играта. А и ти самата каза, че „Не познавам някой,който да уважава човек,ненамиращ сили да запази собственото си достойнство!“. Когато някой мъж попадне в женски капан поради някакъв такъв грешен ход, после в друг, после в трети и т.н., той започва да губи достойнство. Точно поради причината, че не си крие чувствата и не знае как да играе Играта, смята, че да е открит и признаващ чувствата си е най-доброто, така прави, и накрая реве! И се пита като в рекламата на Sprite „къде сбърках“. Аз само им обяснявам защо и привеждам примери за правилно и грешно водене на отношенията в една и съща ситуация – кое е печелившо, кое не е и защо (жената губи интерес към този, чието достойнство започва да мачка, както си пожелае) 🙂 Не съм съглесен с няколко от твърденивта ти. Примерно, че „При връзките…най-силният оцелява“. Това не е битка на живот и смърт и не мисля, че тук закона на джунглата важи. Или пък с „Всеки се крие зад някаква УНИВЕРСАЛНА фасада.Номерът е,че тя пада пред хората,които са заслужиле да видят истинската ти същност.Важи и за двата пола!“. Най-грешното нещо е да мислиш, че с защитна фасада ще се спасиш от нещо. Даже в момента в който тя падне пред избраника ти, той може да каже „но това не си ти“ или „ти ме излъга“, „ти си двулична“ или нещо такова, и колкото и да не ти се иска, ще бъде прав. Няма начин да имаш една визия пред един, после друга пред друг. Това от където и да го погледнеш си е двуличие! И номера, че другото не си ти, а е маска – не минава. В крайна сметка рискуваш да изгубиш този човек, заради лъжата на „маската“ или „фасадата“.. както ти харесва.

  Има и други неща с които не съм съгласен, но ще трябва да напиша по-дълъг постинг от твоя, което не ми се прави точно сега, а и хората, чиито мнения си споменала, вярвам, и сами могат да се защитят и аргументират, защо са го казали.

  В заключение ще се съглася напълно с началото на финала ти. „Човек може да бъде манипулиран,само ако САМ позволи това“. 100% съгласен! Даже, ако си прегледала предишната тема (да кажеш „Обичм те“), ще видиш в последния ми коментар да казвам същото, така че тук сме на едно мнение 🙂

 21. Като допълнение ще кажа : затова нещата най- добре е да се казват директно, без увъртания, без манипулации.

  Така е най-добре, всичко останало затруднява нещата. Не е толкова страшно.

  Един средно интилигентен мъж, по поведението на жената, сам ще прецени как да действа.

 22. JeLiBoN, както виждам, като цяло си съгласна с нещата.

  Тука не става дума за това инструкции как да се „ползва“ жената, а по-скоро какво да прави един мъж, за се справи с женската игра, да си запази достоинството и да ескалира привличането, което жената чувства, вместо да го разрушава.

  Специално за манипулирането, това е нещо което жените правят толкова много и толкова често, че просто ние мъжете бледнеем в това отношение. Някои жени манипулират подсъзнателно, други са безкрупулни манипулаторки, които го правят съвсем съзнателно, както мога да съдя по постигите на Елина.

  Общо взето, „играта“ на мъжете, така както аз я разбирам, е просто начин да се неутрализират женските манипулации. И разбира се това, което казва Елина, нещата да се казват директно просто начин да позволиш на една жена да ти се качи на главата. Ако един мъж е глупав ще казва директно „обичам те“. Това е супер елемнтарна грешка, попадаш в „детски мат“ като пълен идиот.

  То не е въпрос на страшно, а дали върши работа. А отговорът е – не! Това е най-сигурният начин да деескалираш напреженето и да пратиш по дяволите една заформяща се любовна афера.

  Що се отнася до усъвършенстването, JeLiBoN – да, ние мъжете сме много по-привилигировани. Оставям настрана въпроса с интелекта. Просто ситуацията е такава, че мъжете са привлекателни с това, което те са като личности. А жените са привлекателни предимно с външния си вид и съответно имат по-малко мотивация и причини да се променят.

  А дали един средноинтелигентен мъж по поведението сам ще прецени и избере как да действа – не е вярно. Моите познати са предимно над средноинтелигентни, някои са страхотно интелигентни, но когата става дума за жени… нещо куца яко.

 23. Според мене, BlackDiamond, отговорът на въпроса защо жените са по-добри в играта не е в това, че могат да крият чувствата си. В смисъл, не че не е вярно, но не това е истинската причина.

  Бях чел в Psychology Today една статия, в която се казваше, че мъжете много по-често се сдухват когато не успеят да свалят жена, с която са смятали, че имат шанс. А жените рядко се сдухват в такава ситуация. Просто за жените е супер елементарно да намерят някой мъж за секс и това, че нещо не се е получило с някой мъж не е трагедия. Има много кандидати за нея.

  Та значи, при нас мъжете винаги съществува много по-голяма „опасност“ нещата със секса да се прецакат и това ни прави несигуни. А несигурността ни прави непохватни, лесно издаваме чувствата си и т.н. От там нещата тръгват още по-зле защото жените веднага пускат в действие номерата си, ние ставаме още по-несигурни… И става един омагьосан кръг…

  Другата причина, жените да се по-добри в играта е, че жените са толкова несигурни в себе си, че много рядко правят първата крачка или която и да било крачка. Тъй че при тях липсва този страх от подхождането който ние го имаме. Съответно по-малко причини да се тревожат за каквото и да било. След това идва четката от това, че мъжете подхождат към жените и по този начин жената чувства властта си да каже не. За нас е трудно да го приемем – за жените е почни непосилна мисълта, че те ще подходят и ще бъдат отрязани. И тъй като не смеят да направят нещо директно едиственият им начин да привличат мъжете е да играят играта.

  Още една причина е, че на жените им се случва много по-често да бъдат обект на свалка, особено ако са добре изглеждащи. По този начин те имат повече опит в свалките и много по-малко чувство на несигурност, защото знаят колко много кандидати могат да намерят без да си помръднат пръста да се усъвършенстват.

  Ние трябва да бъдем уверени, готини, забавни и интерсни личности. Една средно добре изглеждаща жената трябва да си врътне д…то и ако е темерут или дръвце трява да направи минимално усилие това да не се прояви в пълна степен – и хоп! ляга си с някой мъж.

  Просто ако си жена имаш много по-малко причини да се чувстваш неуверен, имаш много повече „материал“ да се упражняваш в игра и трябва само минимално да прикриеш най-острите си ръбове.

 24. Хей, AII That Jezz остави другите да решат , дали Еlina, манипулира, както виждам
  единствения който е с лозунг в ръце “ БРАТЯ, ЖЕНИТЕ МАНИПУЛИРАТ“ си ти.

  Как да се съглася с нещо което не смятам за правилно. Съжалявам, ако те разочаровам.

  Надявам се, всичко това което с написал, да не го мислиш, защото наистина ще е жалко.Ти имаш толкова объркана представа за жените, че сега и на другите искаш да го внушиш.

  Само немога да разбера, коя жена ще иска да е с мъж който непоказва чувства, и сама ще поиска да покаже каква е и какво търси, като през цялото време да остане в невидение за това, има ли интерес и какъв е той от другата страна. Тук си в тотална заблуда.

  Докато си мислите че, жените са тъпи п……., ще се занимавате само с тях.

  Така че не си мислете, че липсата на отношение към жената и мъжко поведение -вие печелите.Много скоро ще се убедите, че пак вие ще сте прецакани.

  По този начин може да пропуснете шанса да намерите човека за вас, или ако го намерите
  да решите че е поредното подлъгване, и да продължиш по същия начин

  Свестните жени лесно се забелязват, но те не са за всеки.

 25. Такаааа, един по един. Първо, дали elinaelina е манипулаторка.. ооо, да 🙂 Второ, не само All That Jazz е с „лозунг в ръце“ (макар да е малко пресилено казано от твоя страна). Трето, започвам наистина да се чудя в кой свят живееш?!?!? Повечето ти твърдения да толкова грешни, че няма на къде повече, а останалите в които има капка истина, вместо да са умерени и да могат да минат за верни, ти ги екстраполираш и започват да звучат тъпо, а ти – семешно.

  А сега да се хвърлим в Jazz-а 😉

  Като цяло нещата са навързани. Така че всичко, което каза е вярно с изключение на това, че „…смятали, че имат шанс. А жените рядко се сдухват в такава ситуация“. Сигурно няма по-отвратително и гадно нещо на света за една жена от това някой да не я харесва и да няма интерес към нея, камо ли, ако тя има. Е тогава настава такъв сдух…. нямаш си на идея. Рядко го показват, но съм виждал такива случаи, а някои от тях даже аз съм ги предизвиквал с някое мое „не“. В най-общи линии жените се сдухват по-рядко за това, че са отрязани, просто защото те не правят първата, втората или осмата стъпка 😉 Простичко казано, ако не правиш крачки, няма опасност да се спънеш. 🙂 На тях „по-уверената“ им позиция идва точно това, че те избират и винаги държат оръжито „не“ в ръцете си, което ги кара да се чувстват по-сигурни и по-уверени в такава ситуация. Ако трябва да сме до край честни, повечето ми гаджета са били „активните“ в първата стъпка, защото аз си падам леко гадняр и не правя първата стъпка.. чакам те да я направят, за да видя дали има смисъл да се занимавам с нея, защото не си падам по жени, които мъжа трябва да я погледне, той трябва да й се усмихне, той трябва да отиде при нея, той трябва да я заговори, той трябва да я сваля и накрая като си легнат, тя само само лежи по гръб и да си вдигне краката (от немай къде) и отново ТОЙ трябва да й върши работата.. с извинение. Но тези индивиди от женски пол, които първи „пристъпват“ са тооолкова малко, че напрво могат да бъдат пренебрегнати от статистиката.

  Ако трябва да се върнем на темата за женския сдух ще приведа един пример от собствения ми опит. Имах една приятелка на която ще запазя името в тайна. Ще я наричм М. Тя много си ме беше харесала и искаше да правим секс и почти си го взе. Казвам почти, защото я отрязах във вече „деликатна“ ситуация. На сутринта (това беше на един купон през зимата) бяхме първите събудили се и бяхме слезнали на втория етаж.. тя пред печката, а аз се разнасях на някъде. Jazz, тооолкова беше сдухала човек, и тоооолкова й беше кофти, че е отхвърлена, че ти е бедна фантазията! След време направи още един опит да ме прелъсти, но и той се оказа неуспешен. От този момент нататък, където и да се засечем, макар вече и години по-късно, тя само като ме види и веднага слага една маска-усмивка, под която обаче съвсем ясно си личи, че още се чувства супер зле от случилото се. Мога да ти певеда още доста примери, но смятам, че и този е достатъчно красноречив. В заключение ще ти кажа, че женския сдух е многократно по-лош от мъжкия. 🙂

  Аз лично си имам изключителна система за отношенията ми с жените, която е просто безпогрешна и изключва каквато и да било вероятност да бъда отрязан и съответно сдухан, но това е тема вече на друг разговор.

  Айде, със здраве 🙂

 26. От къде се породи това това самочувствие и поглед от високо?

  Май проблема е в грешното самоопределяне .

  Прекалено много хора взеха да се смятат за нещо повече от колкото са.

  Изумява ме егоизма ти – мислиш само за себе си, на теб да ти е добре, а жената в повечето случаи е екстра, която ако иска да се примири, може да остане като приятно допълнение.

 27. Елина, не съм казал, че ти манипулираш. Със сигурност мене не ме манипулираш. Но ти сама каза, че жените манипулират и че са направо от това, което казваш излиза, че са използвачки. Това са твоите думи.

  Аз знам, че има много жени, които не са безкрупулни използвачки, така като ти ги описа. Но всички жени използват подмолни средства. И всички почти го отричат дори когато е ясно като бял ден.

  Между другото, ако беше вникнала повече, щеше да видиш, че аз всъщност смятам че няма нищо нередно в подсъзнателното манипулиране, което жените използват. То е просто начин да тестват мъжете дали си отстояват позицията и дали действат съобразно с това, което им казва вътрешния глас или са готови да изневерят на себе си за да угодят на жената. А жените не уважават мъже, които предават себе си заради едното тайно оръжие.

  Всичко, което съм написал го мисля. Друг въпрос е, че ти отчасти го преиначаваш, от части не ти изнася.

 28. И сега продължение по темата…

  Елина, гледай сега. Скриването на интереса към жените е много важен момент в една свалка. Особено в началото колкото по-малко интерес показваш, толкова по-вероятно е да заинтригуваш някоя жена. Битката, която жените водят за мъжко внимание е драматична и неспираща. И тя се води най-ожесточено от красивите жени. Конкурнецията между красивите жени за привличане на вниманието на мъжете е безмилостно жестока.

  Дори жената да покаже интерес, мъжът трябва да изчака, а не веднага да покзва какво иска. Това ескалира напрежението в жената. Иначе тя си казва, ей, спечелих го и този, сега е готов да ми лиже подметките, значи няма смисъл да се занимавам с него.

  Имай предвид, че ние мъжете само като заговорим дадена жена и тя веднага го приема за интерес в сексуален смисъл, дори когато попиташ къде се намира еди какво си и наистина искаш да знаеш къде е нещото и не ти пука особено за нея. Но такива сте.

  Но това ваше желание всички мъже да са в краката ви се проявява докато не получите каквото искате – внимание. Ако го получите прекалено бързо и вече не ви е интересно. Затова във всяка свалка има моменти на двусмислено отношение, така че жената само да се досеща за интереса на мъжа.

  А това, че мъжете трябва да показват интерес е ясно като бял ден. Не знам откъде го измисли това, че интерес не трябва да се показва. Не случайно съветвам хората тука да зпочват да докосват момичето още на първата среща.

  Но да казваш обичам те и други такива – това просто в една свалка е абсолютно противопоказно. Не е секси да се обясняваш с думи на едно момиче за това какви чувства имаш. Това го има в стихотворенията, песните и романите, но на практика убива тръпката.

 29. BlackDiamond, абсолютно съм съгласен. И аз имам две подобни случки.

  И двете жени ме мразят в червата. Едната случка е доста стара, може би от преди 11-12 години. Няколко пъти сме се засичали с нея и тя не ми говори.

  Тъй, че да, прави си, но това са прекалено крайни случай. Иначе ако просто изгубиш интерес към жената в началната фаза и я направиш само приятелка, тогава тя няма да се сдуха. Ще направи всичко възможно да се почувства желана (макар и да е згубила интерес) за да си напомпа самочувствието, но в повечето случаи няма да се сдуха.

  А иначе, да женският сдух е доста лош и само показва, че има нещо гнило в женската душа.

 30. С това последното изречение, нищо чудно да си навлечеш още от една доза elinaleina, но както и да е 🙂 Иначе, щом и ти имаш две такива случки, значи си наясно. Мойта е една, но пък има време.. ще те догоня ]:) С М. си говорим, макар и съвсем повърхностно, но това не й пречи, както казваш да ме мрази и в червата.. може би иска да се пробва трети път и за това да ми говори.. знам ли.

  За началната фаза, да, съглен съм, но не познвам и мъже, които да се сдухват и депресират от отрязване в начална фаза. По-скоро понижаването на самочувствието и при мъже и при жени идва, когато вече свалката е в по-напренал стадий и там се получи отрязване от потенциалния партньор.

  Учудва ме поведението ти и двойните ти стандарти. Когато All That Jazz те постави в някаква графа, ти веднага възрупта, че кой е той и за какъв се има, че да дава определия на човек, когото не познава. Сега обаче, когато ти поставяш такива определения, като „егоист“ и започваш да ми обясняваш, как мисля само за себе си – може. Значи, когато ти „лепиш етикети“ – може, но когато някой ти слага на теб такъв – не. Хаха, я пак си помисли 😉 И как искаш някой да те взима на сериозно и да те слуша, когато имаш двоен стандарт за това и онова. Иначе, да, имам си самочувствие, и „не“ – не се взимам на сериозно. Не съм нито дебил, нито сноб, нито нищо такова. Ако някой ден имаш възможност да попиташ хората, с които общувам (приятели, колеги, клиенти… когото си избереш, без значение) ще се убедиш в думите ми. Последното нещо на света в което някой може да ме обвини е егоизъм или нарцисизъм. Така че, плс втори път да не се изказваш така неподготвена. 🙂

  И като за финал. Да, имам поглед от високо, но той не е високомерен или надменен. Погледа от виско, който имам е нещо прекрасно, защото виждаш цялата картина и то в цветове и цялост, които страшно много хора не могат да видят, защото се хващат за дреболии и всичко гледат от ниско. А едиственото, което можеш да видиш от ниско, е земята от близо. Разликата в гледката е огромна.. и то в моя полза 🙂

 31. П.П.: Първите два абзаца са за All That Jazz, а от трети нататък – за elinaelina.

 32. хехе BlackDiamond „Разликата в гледката е огромна.. и то в моя полза“ Това направо ме разби. Доста точно го каза, но мисля че доста се отплеснах ме от темата въпреки, че наистина има какво да се научи от вашите малки „спорове“. Незнам защо, можеби въпрос на гледна точка ( мисля че имам това право ) съм съгласен с някой мнения на всички, други ги отхвърлям тотално. Не мисля че съм голям спец, или че разбирам от всичко, но знам че съм преживял и израстнал доста за последнтие години.

  Едно от мненията което ми направи силно впечетление, е това за двуличието, маската която всеки един слага Да внякой случай всеки слага маска, няма изключения никой не е способен да ме обори в това мнение защото имам повече от железни аргументи. Въпросът е от целта която се стреми да постигне с тази маска.

  Ще дам един простичък пример който ми се случи наскоро. След раздялата ми с последната ми приятелка аз бях не малко сдух и един ден си казах Край отново съм в играта и реших да докажа на себе си че мога да получа за кратко време още по добро момиче. Може би си падам малко смахнат но обичам предизвикателствата, харесва, трудните победи и обикновенно си набелязвам трудни цели. Както и да е, набелязах си едно момиче и моята „игра“ започна. Първоначално се държах зле, с нея после добре, бях доста дързак и арогантен, като един ден чисто и просто и изтърсих „ти остави другото кога ще ми се обадиш да пием кафе“ това сякаш доста я възмути, но капана ми щракна и аз си заминах. Момичето наистина ми се обади след няколко дни и излязох ме на кафе.
  Но бях крайно разочарован от това което тя ми предостави в мига когато останах ме 2мата.
  Оказа се че всичко което ми е показвала до сега и всичко което ми е направило впечетление в нея е било измама бях крайно разочарован и я одрязах след което тя сдуха много яко.

  Сега искам да се опитам да оспоря един коментар на Jazz, и едно негово мнение което лично за мен е много противоречиво с някой негови изказвания.
  Jazz ти резонно наблягаш на това, че един мъж трябва да показва интереса си към дадена жена да я докосва още от първата среща, да я кара да се чувства желана. За мен това е пълна глупост, поради простата причина, че когато една жена разбере че един мъж я обгражда с внимание тя разбира че държи най силните карти в играта и започва да го намипулира и тества за да разбере дали той е достоен за нея. В най добрия случай той ще спечели нейното уважение, а в най лошия нейното презрение. Според мен интереса трябва да е резонен мъжът трябва само да загатва, че иска да стане нещо със съответната жена, той трябва да постави картите си така че жаната да започне да го обгражда с внимание и да поддържа нейния интерес жив докато капанът не щракне.

  Но това настрана. Целта с която пуснах темата беше да разбера, гледната точка на двете страни. Манипулатори и манипулирани, благодаря на всички за изказаните мнениея.

 33. Smile, радвам се чи си забелязал противоречието и че задаваш този въпрос.

  Специално за докосването още от самото начало мисля, че е начин да увеличаваш тръпката. Става дума за съвсем леки докосвания докато говориш или вървиш до момичето и то най-добре да се правят когато влизате някъде или нещо такова. Ако ги правиш съвсем естествено то няма да е е директно показване на интерес. Пак си остава индерктно, защото девойката няма да знае дали просто не се държиш така с всички. От друга страна, тези докосвания ще създадат тръпка, защото тя ще си мисли, че вероятно има някъкв подтекст цялата тази работа. Дори и нищо да не си мисли съзнателно, подсъзнанието й ще забележи докосванията.

  Освен това, докосванията от непонат човек са по-вълнуващи. В смисъл, непознато е вълнуващо и затова в началото има винаги много повече тръпка.

  По темата за това да си директен и ендиректен, да показваш и да криеш, могат да се кажат още много неща… Наистина е малко парадоксално това, което казвам – хем да си индиректен, хем да си директен. Ще се опитам скоро да обясня какво имам предвид.

  Ако трябва с едно-две изречение да го кажа, става дума за следното: не трябва да създаваш впечатлението, че си асексулно същество – директно показвай, че си мъж зареден със сексуално желание, но в същото време го дръж под контрол, все едно е тигър вързан с верига и ти държиш ключа и можеш да отвържеш звяра. Много е секси, когато „излъчваш“ секс и не се притесняваш от това и в същото време излъчваш контрол и увереност.

 34. Да, може да си навлека още от гнева на Елина, но какво да се прави…

  Елина се е вкопчила в идеята, че жените тотално доминират в любовната игра и че мъжете нищо не могат да променят. Затова не й харесват нашите писания.

 35. И пак за докосванията.

  Аз не винаги докосвам жените от първия път когато се видим. Тъй че зависи от ситуацията. Но ако сте само двамата – доксвай я от време навреме.

  На мене често ми се случва като докосна някоя жена по време на разговор след малко и тя да ме докосне. Тъй че това е начин веднага докосванията да станат нещо естествено между вас.

 36. Мене лично ме е страх с тия докосвания да не би да прерасне в бой.Случи ми се веднъж ,оказа се приятелка на един охранител.Голям бой падна !:D

 37. Не съм сигурен дали правиш разлика между докосване и обарване 😉

 38. Хайде, стига толкова……… целия тоя спор е излишен, отдавна мъжете не избират жени , жените си избират мъже, а това че някои не връзват не е края на света.

  А вие мъже, задръжте си гаднярските коментари за някоя уличница с която сте прекарали една нощ, и се чудите как да я разкарате на сутринта, и уважавайте останалата част , просто защото рано или късно, с повечко внимание и желание от ваша страна, ще имате нужда от нас, както и ние от вас.

 39. Разгеле и ти да кажеш нещо свястно. Имаме сделка. 🙂

 40. Лина, нещо много се нервиш…

  Ти хем казваш колко било жалко, че мъжете са слаби, хем като ти казваме, че не всички са слаби се ядосваш…

  Споко бе човек! Няма нищо лошо в това да има силни, сексапилни мъже, които са селективни при избора на жени.

 41. „Oтдавна мъжете не избират жени , жените си избират мъже, а това че някои не връзват не е края на света.“

  Много развлекателно 🙂 Удивително е как хем претендираш за адекватно и авторитетно мнение, хем си противоречиш в рамките на едно изречение 🙂 Това, че някой не ти вързва означава, че точно той е в позицията на избиращия 🙂 Знаеш сама колко е сладка тази игра, когато ти се придържаш към стандартите си. Немалко са мъжете, които са я открили и не можеш да ги спреш да се наслаждават по същия начин.

  Но съм съгласен с теб за хармонията. Един ден, когато човек израстне емоционално я намира, и това продължава цял живот 🙂 До тогава ще се лутаме като импулсивни тийнейджъри. Искам само да отбележа, че проблемите в една връзка обикновенно идват от това, че и двамта се опитват да държат властта малко или много. И когато откажеш да си под чехъл, просто връзката се прекъсва. Искренно уважавам такива мъже 🙂

 42. един човек е манипулиран само, ако той позволи това. няма значение от пола. мъжете са не по- малки манипулатори от жените. от опито го твърдя. поради тази причина смятам, че понякога сами си търсим манипулатора и не винаги сме способни да избягаме от него, когато сме обвързани емоционално или от нужда само за редовен секс. това също не е беда, получаваш своите уроци, за да може после да даваш съвети на други и в най- добрия случай да промениш себе си и да не се повтаря преживяното.
  според мен няма разлика между половете по отношение на манипулирането на другия, а разлика между хората.

 43. Hubavelka, мисля, че ти говориш за директното и съзнателно манипулиране с цел да извлечеш изгода за себе си за сметка на другиго. Да, права си че полът няма значение в този случай.

  Но причината да се появи тази тема е друга. Голяма част от женското поведение, което жените не възприемат съзнателно като манипулиране, изглежда от гледна точка на мъжа адски манипулативно.

  А що се отнася до това, дали можеш да бъдеш манипулиран само ако позволиш. Да, но не всички манипулатори са очевидни. Всеки може да попадне в капана на някой умел манипулатор.

  Единственият начин да никога да не бъдеш манипулиран е да живееш без да се вкопчваш в никакви очаквания за бъдещето, да живееш само тук и сега и да бъдеш в състяние на импровизация във всяка ситуация. Когато нямаш какво да защитаваш никога не можеш да попаднеш под обсада. Но просто никой нормален човек не може да поддържа такава настройка за дълго, още по-малко в една връзка.

 44. Jazz, … според мен става на въпрос за осъзнатост, но не искам да споря.
  не е ли по- добре човек да не влага чувства в една връзка, само да се наслаждава на нея и да взима хубавите емоции ? това манипулация ли е. измествам темата, извинявам се за което.
  сериозно питам.

 45. Искаш да кажеш, че всички женски игрички са напълно осъзнати?

  Може би е добре човек да не влага чувства в една връзка. Предполагам, че би било страхотно ако просто се наслаждаваш на това което става в момента. Но възможно ли е това ако връзката е нещо повече от кратко любовно приключение?

  Според мене това не е манипулация само по себе си. Просто вътрешно състояние и ако не го криеш от другия няма как да бъде манипулация.

 46. Хмм Hubavelke hubavelke винаги съм уважавал твоята гледна точка и затова искам да ти задам едно въпросче, може да е малко лично или …. но както и да е ти зачекна темата за секса.Там към въпросчето.
  Колко често, правиш секс и как го постигаш? …..
  Ти ли си го просиш или манипулираш мъжете по някакъв начин за да го поискат. Като използваш някой женски номера.
  А колкото до само физическите връзки, честно казано не виждам голям смисъл в тях, една връзка която е лишена от чувства за мен не е връзка.
  П.П.
  Не винаги човек съзнава, че манипулира другите и така и двете страни са просветени от незнанието 🙂

 47. Smile, когато се впечатлиш от една жена ти искаш да правиш секс с нея. Това много естествено и независещо от теб желание. При жените е същотото. Само че преди време жените са гледали на мъжете и като потенциални бащи на децата им, това също е подсъзнателно. Днес мисля че разликата в желанията между половете е размита. Всички искаме секс, а секс с чувства му казваме любов. Второто е за предпочитане. Вече трудно се получават дълготрайни и сериозни връзки.
  Ха ха ха, на личния ти въпрос не знам как да отговоря, не ми се налага да правя нищо целенасочено. Нещата се случват. Сигурно флиртувам и съблазнявам обекта си, но това не е зависещо от разума поведение :)). Тъй като крайната цел е взаимно удоволствие, не го смятам за манипулиране.. :).

 48. имам един такъв въпрос: защо когато усетите “ миризмата“ на друг мъж около вашата “ мацка“ , без доказателства за изневяра, променяте поведението си към много по- добро ? нима конкурентната среда е нещото, което ви стимулира и в интимния живот ?

 49. Аз не бих казал че това е точно така, аз по принцип не съм ревнив но въпреки това се дразня когато приятелката ми флиртува или е в компания на други момчета който поне според мен са много по готини и добри от мен. И това ме кара да се замисля тя защо изобщо е с мен и т.н. иначе за конкуренцията обичам я доста но когато съм от другата страна. Едно е да крадеш чуждо гадже друго е да крадат твоето. Въпреки че ако момичето те обича това няма значение.
  Понякога мъжете се страхуват да не изгубят това което обичат и когато разберат че има и друг почват да губят увереност в себе си и си задават въпроса как подяволите се е стигнало до там и т.н.
  Мога да изпиша още много по това, но едвали ще налучкам правилната посока, а и не съм чак такъв разбирач на нещата. Имам повече въпроси от колкото отговори.

 50. Hubavelka, абсолютно същото се отнася и до жените.

 51. Какво ли да нищим…То е ясно-след раздяла,хората се желаят взаимно много по-силно.Дори като се разведат,хората се обичат и желаят много повече.

 52. Когато видя теми,касаещи ясно диференциране и разделяне на половете ,се плаша.Защото всяка крайност е ограниченост.Бях отявлена феминистка,но за щастие вече в минало време.Феминизмът е като маскюлинизмът-за мен това са двете половини(взаимодопълващи се,даже не противодействащи си)на ограничението по отношение на пола.За мен и двата пола са с равен старт(или поне би трябвало да бъдат)Но в неразвитите общества не е така.Ако група индивиди се игнорират като такива(От рода на“Жената няма душа“….“Мъжът мисли само с втората си глава“)това улеснява множеството и го освобовдава от необходимостта да мисли,разсъждава и възприема.
  Нескончаеми спорове между мъже и жени,с тема кой е по-умен,кой е силният пол и т.н. ,които не водят до нищо друго освен до нарастване на либидото и сексуалното желание на спорещите.
  Но може би това е интересното,което придава стойност(макар и мнима)на представителите на двата взаимодопълващи се(не противоположни пола)Ян и Ин.

 53. Ани, не става дума за равен старт. Просто мъжете и жените сме различни. Има много причини за това и тези разлики няма как да ес изкоренят, нито пък е желателно това.

 54. Ще се включа по темата. Така ми се е случвало в живота чее съм има доста контакти с по големи жени от мен, обстоятелствата от тези познанства са работатата ми, личният ми живот, честите пътувания, ученето ии др. Да ви кажа провел съм много разговори с тези жени, много ми е било любопитно ии интересно всичко около тях. Жените просто искат да са излъгани, и да страдат, това съм разбрал пичове. Просто те имат хронична нужда от това някои да ги лъже, и манипулира и да ги подтиска дори, за да се чувстват жени, ина4е те ще се почувстват мъжа , в обратният вариант ии просто ще навирят главата и ще се възползват от вас. Голяма жена ми го е казвала, на 60 години, викаа еии моито мом4е така и не намерих един мъж да ме лъже и да ме разиграва, всичките бяха мухлйовци. И Този разговор и тези заключения съм ги чувал и от доста други жени. Те си го признават но накрая на годинките си. Така че мили дами, бъдете си женички, ние знаем че имате нужда от мъжкари, простоо на моменти ще ви оставим да ви мине някои друг номер, за да имате някакво чувство за липса на обсебване ии там както си го наричате, за да ви се подхранва незнаино какво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *