Запознаства в специфични ситуации

Пример 1

Ситуация: Парк, ветровито време. Момичето се опитва неуспешно да си запали цигарата. Но вятърът и пречи.

Действие: Достатъчно е да минеш, мълчаливо да й помогнеш да запали, а после да завържеш непринуден разговор за времето и защитените срещу вятър запалки.

По принцип всеки професионален сваляч винаги има в себе си запалка независимо дали пуши или не. Прави се така: Непознато момиче около теб (в заведение, бар, дискотека или където и да е) вади цигара от кутията. Вадиш си запалката и (това е важно!) бавно и спокойно запалваш запалката и й я поднасяш към цигарата. Добре е да имаш елегантна запалка (цените им са около 2 - 4 лева).

Дали се усмихваш или не - зависи от ситуацията.

Пример 2

Ситуация: Момиче си рови в чантичката на спирката, изглежда, че си е изгубила билета, а няма пари... и не знае как да пътува сега. Лицето й става все по-напрегнато.

Действие: Отиваш и й предлагаш билет, тя разбира се, ще се опита да откаже от приличие. Тогава можеш да използваш и това - "дай ми телефона си и ще ме черпиш едно кафе".

Пример 3

Ситуация: Двама приятели са организирали честване на празника 8 март в групата си и са купили за всяко момиче по 3 кокичета. Но няколко от момичетата не са дошли в университета. В резултат са останали излишни цветя.

Действие: Тези момчета веднага влезли в ситуацията и започнали да подаряват цветя на момичетата по улицата.

Някои симпатични непознати били така очаровани, че били готови да продължат запознанството веднага (в най-близкото кафене) или, като минимум, оставяли телефона си.

Пример 4

Ситуация: Мой приятел пътувал в автобуса, било голяма блъсканица. Наблизо имало момиче, което четяло някакъв конспект по математика и се опитвала да вникне в него. Той погледнал и разбрал - да се научи това по такъв начин е адски трудно.

Действие: Да се говори в автобуса било шумно и неудобно. Тогава той написал на листче следното послание: “точно и ясно изложение на задачите. Позвъни, ще си поговорим. Телефон: 0989-ххх-ххх" ........тя му позвънила.......

Пример 5

Ситуация: През май падал пух от тополите. Бял, пухкав и през този месец той вбесявал всички.

Действие: Отличен ход е да отидеш към момичето и да кажеш: “Не мислиш ли, че това лято много рано полетя пуха на тополите?” Обикновено следвал или смях, или възмущение от ужасното време, но и в двата случая имало за какво да се поговори.

Последния пример е много поучителен, защото демонстрира три елемента на правилния подход.

  1. Нешаблонно поведение, което да те отделя от масата и гарантира отсъствие на отработени защитни реакции в момичетата.
  2. Използване на чувство за хумор. Ти се представяш като весел, силен човек, при това смехът отпуска и я прави по-беззащитна и готова за контакт.
  3. Да използваш нейните емоции и това, което ви обединява. Имам пред вид, че почти 100% вероятно е тя също да ненавижда този гаден пух през май така, както и ти - това ви обединява и ви дава тема за разговор.

Пример 6

Ситуация: Компютърен курс в института. Момичето мърда мишката и се опитва да направи нещо, без особена представа какво ще се получи.

Действие: Налага се да отидеш и да й предложиш помощ при усвояването на IBM PC и да се уговорите за допълнителни занятия.

Пример 7

Ситуация: В парка се разхождат две страхотни момичета. Но не успяваме и да се доближим, когато към тях се приближават две момчета като нас, които се опитват да се запознаят с тях. Разбира се, бихме могли да се оттеглим, но не искахме. В резултат се наложи да разработим план на операция, който ни отне цели 10 минути.

Действие: Приближихме се към компанията и се обърнахме към момичетата с думите: Момичета, нали не възразявате да се запознаем с вашите кавалери?

Лек шок и всички мълчат. Момичетата са в недоумение! Момчетата също! След това казахме: Е, ако всички са съгласни, значи няма въпроси. А сега, момчета, след като се запознахме, нали не възразявате да се запознаем с вашите момичета?

След това, ясно, че се правим на глупаци, момичетата се забавляват, започва лек неангажиращ разговор. В резултат ние се оказваме по-интересни от техните "ухажори" и на тях им се налага постепенно да се оттеглят. По - късно момичетата признаха, че в началото нашия подход ги е озадачил, после развеселил. В резултат всичко с тях се получи съвсем добре.

Морал:

  1. Не трябва да се плашите от ситуацията, а да я използвате в своя полза.
  2. Да се оттеглите е много лесно, но след това дълго ще съжаляваш.
  3. Даже и да имате конкуренти, побеждава този, който е морално по - силен.

Достатъчни са ни тези примери, защото от тях можем да извлечем всичко, което ни е нужно. Сега ще формулирам някои много важни принципи и си струва да ги научите и да ги прилагате в бъдеще.

Бъдете не традиционни. Не се придържате към стереотипи. За всеки банален подход момичетата имат готов отрицателен отговор. А бие трябва да бъдете оригинални - проявете творчество.

Както и да се затяга ситуацията, вие трябва да мислите за това: как да излезете победители; как да използвате ситуациите за себе си и в своя полза, а не за неудобствата на даденото положение. БЪДЕТЕ ГЪВКАВИ – четвърта заповед на пикаперите!

Да се уплашите и оттеглите е много лесно. Това е най-лесният избор. Но и най-глупавият.

Ако се опитате да направите нещо, то вие или ще победите, или после ще можете да си спомняте за това, че всичко сте опитали, но не се е получило. Ако нищо не направите и веднага отстъпите, то дълго ще се намирате в неопределеността на колебанието - а какво би станало и ще се разкъсвате от това, че би могло да се получи, но вие нищо не сте направили.

Даже и да имате конкуренти, побеждава морално по-силния. Проявете сила и увереност и вие ще бъдете победители.

Източник: lover.ru

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *