Защо се случва така?

Здравейте, казвам се Стефан на 16 години съм. Преди време бях си харесал едно момиче. Нали тя е по-малка с една година от мен и беше от моето(бившо) училище. Отначало тя ми беше само като приятелка. Ходихме с нея на училище, чакахме се да се прибираме пак заедно, но след време(това преди 2 години) почна да ме привлича.

Това добре, ама през цялото време все се държах като приятел. Един мой съученик ми вика аз ще изостана малко назад ти действай, ама аз нищо не направих и после ме псуваше(приятелски 🙂 ). След като кандидатствах и отидох в друго училище, както и тя на следващата година, въобще не се виждахме.

Срещахме се случайно, когато тя ходеше да играй баскет, аз футбол. Обаче тогава чувствата ми бяха отминали. От тази година не знам какво ми стана пак... След училище се срещахме в автобуса, като за начало пак нищо не усещах към нея, но след няколко срещи ей така в автобуса започнах пак да ми харесва, ама този път чувствата са по-силни. Н, че само я харесвах, ами и чак започнах да я обичам.

Осъзнавам, че направих голяма глупост, че изказах всички чувства чрез чат. Сигурно е било и грешка, че съм и признал чувствата си, вместо да и се обадя и да и кажа да излезем.

Добре случилото, случило се. Връщане назад няма.

След като и казах какво чувствам спря да ми пише в скайп, както и спря да ми отговаря. Един път се случи така, че ми прописа и аз я питах защо не ми пишеше и и споменах "заради това което казах ли"(че изразих чувствата си) и тя вика "да" и сподели, че не можем да сме нещо повече от приятели. И до там беше разговора. След като се опитах да и пиша, тя все не отговаряше.

Имам чувството, че като се влюбя в някое момиче и почвам да ръся само глупости. И поради това си мисля, че не ми отговаря.

На няколко пъти и казвам, че някой път може да направим нещо кафенце и тя все "еми може".

Притеснявам се от факта, че ако и звънна и ако се съгласи, после не знам като излезем какво ще правя. Ще се панирам много лошо и не знам какво ще стане.

Проблема ми е, че все приказвам глупости, когато харесвам някое момиче. Трудно ми е да я гледам в очите. Донякъде ме е срам да изляза с нея, карай, че аз я питам за кафе.

След прочетените НЛП-та на Lover си мисля, че няма да се панирам и да приказвам глупости ама не се знае. По принцип съм човек на хумора, приемам всеки човек според настроението. Обичам да се бъзикам с приятели, приятелки роднини, обаче като съм лице в лице с моята обич не се държа както с приятелите, ами гледам да не я обидя с нещо макар, че това едва ли ще стане като се има на предвид, че те преди това няма да е знаела, че я харесвам и тем подобни.

Искам да ме посъветвате какво да правя. Да и звънна да излезем или да търся друго момиче, макар и трудно. И дали ще има шанс да стане нещо след като ми е казала преди всичко, че с момчета отдавна не се занимавала, и след това, че не може да станем нищо повече от приятели.

Колкото пъти се опитам да завържа разговор с нея, тя все ми отговаря студено - с по един отговор. Аз изписвам 5-6 реда и след 5 минути ми отговаря с една дума или въобще пък спира да пише.

Според мен, ако трябва да съдя по това какво пише по скайпа си, не вярвам да не се интересува от момчета. На няколко пъти съм я виждал да пише "никой не обича ели" и всякакви подобни такива.

Да не забравя да спомена, че сподели, че и тя нямала никакъв късмет с момчета, които си харесвала.

Та искам съвети от вас - можещите. В този сайт прочетох супер много теми и се убедих, че сте женкари (нямам предвид гейове, а че се оправяте с жените).

Приемам всякакви коментари - критики (знам, че ще има такива, защото съм идиот), съвети (най-вече на това се надявам) и нещо друго.

Извинявам се, че заплетах така темата.

бутон за споделяне

4 мнения за “Защо се случва така?

 1. Първо ми кажи дала ли ти е някакви основания да смяташ че може да си с нея. примерно: Замечтани погледи, игриви усмивки, да е седяла без причина на по-малко от педя до тебе, или нещо такова?

 2. Като за начало – забрави за нея. С тази вече си си изгърмял патроните. Минавай на следващата. И както казва Lover – практика му е майката. Без да практикуваш, няма как да спреш да се притесняваш и да говориш глупости.

  Един ден нещата ще се оправят. При всеки се оправят 😉

 3. Гледай сега, нищо не пречи да я поканиш на кафе, но най-добре си избий от главата мисълта, че я каниш, за да я сваляш. Ако можеш да я поканиш и да възприемеш само като приятелка, покани я. Но ако чувствата ти са толкова силни и неконтролируеми, че да не можеш, тогава не я кани и намери други момичета, за които не ти пука особено, но са достатъчно привлекателни за тебе и пробвай с тях. И най-добре „работи“ върху две момичета едновременно. Не звучи много романтично, но ще ти е от голяма полза!

  И да се научиш да гледаш жените в очите биз да мигаш! 😉 Това е адски важно!

 4. Благодаря за кометарите. Вече се разбра, че нямам шанс да бъдем нещо повече.
  Пък по центъра като запукам с някой приятел ще гледам да направя нещо 🙂 Вече свикнах да гледам в очите без да спирам 🙂

  Както казахте повече няма да се занимавам с това момиче. Ще си търся друго, с което да се заиграя :D:D

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *