Връзка, въпреки венерически проблеми?

Здравейте! Предполагам, че темата четат предимно мъже и се надявам на честни отговори 🙂 Жена съм, на 25г. Първият ми сериозен приятел ме зарази с вируса на херпес когато бях на 19г., без да ми сподели за проблема си. От тогава приех за лична кауза да информирам всеки мъж, с когото предстои да имам интимни отношения за този си проблем. Слава богу, не съм заразила никого до сега.

След кратък романс преди около година се оказах с още един проблем - човешки папилома вирус. Доста мъка видях, но от скоро успях да подтисна и този вирус. От както съм с тези два проблема съм се сближавала само с един мъж, на когото след като казах за тях се отдръпна много рязко. Бих се радвала господата да споделят мнение, ако са имали приятелки с подобни проблеми, как са реагирали на признанията им?

И като цяло как смятате, че се поднася такава информация? Мисля, че съм на прага да ми се случи нещо много хубаво и много искам "да се пусна по течението" но се опасявам, че споделя ли проблемите си, нещата ще приключат. Бихте ли приели жена с две венерически болести? Има ли наистина значение вътрешната красота, или когато ножа опре до кокала всеки гледа от своята камбанария? Наистина, не е СПИН или сифилис, но са доста досадни нещица и повечето хора ги свързват с развратен и разпуснат живот.

сподели бутон

4 мнения за “Връзка, въпреки венерически проблеми?

  1. Не виждам да имаш проблем – и двете неща се лекуват. Не е задължително да запознаваш интимния си партньор с гинекологичната си история. Просто бъдете предпазливи поне докато не се излекуваш а и след това, докато не се опознаете и си имате пълно доверие. Някой от твоите бивши партньори предупреди ли те какво ще ти лепне ?! Алергия към презервативи ли имахте ?! Голям човек си вече – уважавай здравето си и не допускай в теб да влиза някой който не те уважава. Прието е мъжа да се погрижи за предпазването на себе си и партньорката си и по това можеш да разбереш колко държи на теб. А на въпроста ти: Ако някоя дама тръгне да ми разказва какви интимни заболявания има или е имала, ще си помисля че иска да ме разкара и то грубо.

  2. Херпесът не се лекува. Но се появява периодично и е заразен само в момента, когато има лезия по кожата (половите органи в случая – херпес тип 2). Така че, когато нямаш обостряне (лезия), няма да заразиш партньора си. Ако не беше така, то почти всички хора щяха да имат херпес на устната (тип 1), прихванати от целувка. Има лекарства, за които се твърди, че разреждат епизодите на обостряне, трябва да се заинтересуваш от това. Не е необходимо да казваш на партньора си, ако държиш на него, просто трябва да избягваш контакт в момент на обостряне. Презервативът не винаги помага за предпазване, понеже има контакт между кожите и извън зоната на презерватива.
    Що се отнася до папилома вируса, той е повсеместно разпространен – в предходни статистики се споменава 70% от хората, сега се срещат и мнения за 100%. Те причиняват све неща – или кондиломи (брадавици), които се виждат по кожата на половите органи, или невидимо засягане основно на шийката на матката при жените, което при някои от тях може да доведе до рак на шийката. Ако при теб се касае за първия случай – трябва да отидеш на кожен лекар за лекуване на брадавиците. Те са заразни и трябва да не правиш секс, докато не ги излекуваш, защото рискуваш да ги прехвърлиш на партньора си. Ако се касае за втория случай, трябва редвоно да ходиш на цитонамазка при гинеколог – веднъж на 2 години. Този тип папиломи се среща при много жени и не е необходимо да се говори за това с партньора. Те също са заразни, но при мъжете рядко водят до заболяване, става въпрос пак за рак. Напоследък взеха да излизат проучвания, че могат да причинят рак на пениса, ануса или гърлото, но тези локализации на рака са доста редки. Презервативите не спасяват от заразяването заради контакта с голи участъци на кожата. Не бива да се чувстваш като лека жена, само защото си се заразила от някого с тези 2 вируса. Разбира се, добре е да се ползват презервативи заради другите полово-предавани инфекции като трипер, хламидии и СПИН. А сифилисът се лекува лесно само с Пеницилин, но все пак понякога не се диагностицира навреме и може да се премине във втори стадий, не дай си боже в трети.

  3. Аз съм авторката. Споделих на младежа и всичко рязко охладня 🙂 Той всъщност е италианец, а моят английски не е много богат, та може и това да е натежало в преценката му. Сега замина за 3 седмици и се връща в България в края на месеца. Младежа доста ми харесва (харесва ми и как аз се чувствам около него) та се чудя, ако потърси контакт с мен какво да правя?.

  4. Според мен не е нужно още в началото да предупреждаваш за това, стига да си предприела мерки и да си сигурна, че няма да заразиш партньора си. След като човека те опознае и си допаднете, той сам ще те подкрепи в тази неприятна борба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *