7 начина да накараш партньора ти да те слуша

Съпруг, съпруга, приятел или приятелка: може да бъде трудно да водиш разговор с партньора си. Комуникацията е трудна дори в най-хубавите моменти, а когато има сериозен проблем, може да стане много изнервящо. Но можете да се подсигурите, че партньора ви внимава, когато говорите. Има 7 начина да накарате партньора си да ви слуша, които могат да помогнат както на вас, така и на партньора ви.

7 начина да накараш партньора ти да те слуша

1. Не съдете

Когато някой се чувства сякаш е на подсъдимата скамейка, нуждата да се затвори и защити е естествена. Дори и да не сте съгласни с нещо, което партньора ви е казал или с виждания му/ѝ за дадено нещо, не изготвяйте присъдата. Опитайте се да разберете, защото съденето няма да реши нищо.

2. Не обвинявайте

Поради същите причини, обвиненията ще донесат много повече щети от ползи. Ако обвините партньора си в нещо, ще изглежда сякаш той или тя е направил нещо лошо – а партньора ви може да не смята така. Още повече, помислете си как вие се чувствате, когато ви обвиняват. Не е приятно и дори може да ви накара да се затворите, така че помнете това.

3. Не поставяйте изисквания

Да молиш за нещо е едно. Да изискваш, е съвсем друго. Бъдете много внимателни тук. Подсигурете се, че молите за неща, а не ги изисквате. В най-добрия случаи, ако изисквате нещо ще накарате партньора си да се чувства като дете, а вие не искате това, нали?

4. Казвайте това, което мислите

Много е важно да не играете игри и да не давате на партньора си отговорите, които той или тя иска да чуе. Винаги казвайте това, което мислите и същевременно, мислете това, което казвате. Трябва да сте честни ако очаквате от партньора си да е честен.

5. Говорете открито

Не заобикаляйте това, което искате да кажете. Ако имате някакъв проблем, кажете го открито. Не измисляйте десетки други неща, които са ви проблем, за да избегнете основния проблем. Това ще бъде дразнещо и за двама ви.

6. Запазете зрителния контакт

Винаги е важно и двамата да се гледате в очите докато обсъждате нещо. Това ви сближава, усилва откровеността, близостта и разбирането. Освен това, трудно е да вярваш на думите на някой ако той гледа навсякъде, освен в очите ти.

7. Задавайте въпроси

Не можете просто да кажете какво мислите или чувствате. Трябва да задавате въпроси на партньора си, за да разберете какво мисли и той/тя. Уверете се, че партньора ви участва в разговора толкова колкото и вие, че и двамата се слушате и си отговаряте откровено и уважително. Много е важно двамата да говорите един с друг, а не един на друг. Независимо колко много говорите, ако не се слушате един друг комуникация няма да има.

Винаги помнете, едно е да слушаш, но е друго да чуваш. Проблеми с комуникацията винаги има, но те не значат, че връзката ви е застрашена. Това просто значи, че двамата ще трябва да поработите върху това как изразявате чувствата си.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *