Как да предложа на момичето, което харесвам?

Аз харесвам едно момиче (не просто момиче, а жената на моите мечти). Ситуацията е такава, че и двамата сме затворени и се страхувам, че най-вероятно ще ме отреже.

С нея не сме кой знае колко близки, но сме учили в един клас и колкото и да е, се притеснявам повече от тяхното мнение, отколкото от нея (именно затова съм я отбягвал).

Тя е много чувствителна (а аз съм изградил имидж на пълен дървар). Знам, че в един характер трудно се поместват романтизъм, имидж на дървар, притеснителност и чувствителност, но аз съм си такъв.

МОЛЯ, ВСЕКИ КОЙТО ПРОЧЕТЕ ТОВА, ДА ДАДЕ НЯКОЙ ДРУГ СЪВЕТ!!!

социално споделяне

95 мнения за “Как да предложа на момичето, което харесвам?

 1. Ами ето ти съвет. 🙂 Излизайте с момичето в общи компании като за начало, после се сближете (не ти да се сближиш с нея, а се сближете.. нямам предвид ти да хлътнеш още повече, а тя нищо. Трябва да е двустранно!) и накрая я извеждаш на среща за двама. И забрави за „искаш ли да излезем“. Засичаш я някъде и съвсем за по м/у другото, без да ти пука и да влагаш нещо в това казваш „утре свободна ли си? в 7 на попа? (ако си от сф.. иначе където ти е удобно)“ и най-важното… питаш и очакваш отговор ДА, а не „ами не знам“ От там нататък… времето ще покаже, дали е жената на живота ти. 😉

 2. kir0t0, много мило звучиш :). аз също мисля, че трябва повече време да изкарвате заедно да свикнете с присъствието си и да не се притеснявате един от друг. наблюдавай я тя съзнателно или не ще ти даде знак. просто бъди готов. не се притеснявай да бъдеш с нея различен, мил и романтичен. тя ще го оцени.
  kir0t0, всички се променяме когато сме влюбени, то света ни изглежда различен… :). не ми харесва, че се притесняваш от съучениците си. на колко от тях държиш и какво значение има останалите какво си мислят за теб ? тези на които държиш би трябвало да разберат промяната в теб. давай смело, за да не съжаляваш един ден, че не си опитал…
  Успех, искрено се надявам да изживеете нещо прекрасно :)!

 3. Най-вече трябва да бъдеш смел. Момичетата не харесват нерешителни момчета и най-малко дървари… (майтапя се, някой път и аз се вдървявам). Както и да е, подкрепям по-горните коментари и ти предлагам не само да започнеш по-често да се виждаш с нея, а и да общуваш с нея на теми, които примерно са и интересни. След като мине време и тя вече горе-долу е свикнала с теб, може да опиташ и да я попиташ какво мисли да прави от тук нататък… Не избързвай да я определяш като жената на мечтите си, защото си хлътнал много, а това понякога е най-грубата грешка. Стой си, мирувай си, изчакай я и най-вече не я боготвори! 🙂

 4. Братле – един съвет – първо почни да работиш над имиджа си и страховете си. Без тези стъпки не знам на къде си тръгнал. Т’ва е в основата на всичко. Без основа не можеш да надграждаш.

 5. kir0t0, казваш, че с нея сте били в един клас. Ако правилно разбирам, вече сте завършили и тази зависимост, от мнението и оценката на съучениците, липсва.

  При това положение дай свобода на мислите си и я покани на среща или я изненадай с неочакван и вълнуващ жест. Ако симпатията е взаимна, ще си проличи. Ако ли не, можеш да продължиш да упорстваш, с такт. Щом ти допада, действай в това да я привлечеш.

  По-добре да опиташ и да сгрешиш, отколкото да не опиташ и да съжаляваш. А разликата между двете е в настройката на мислите. 🙂

 6. kir0t0, и най-вече спри да се страхуваш, че ще те отреже! Шансовете ти се увеличават многократно ако си мислиш, че ще успееш.

  И второ не се самонавивай колко тя е уникална и едниствена и само нея обичаш и т.н.

 7. Хмм…Горе долу същата ситуация имах и аз. Пак 1 клас и тн. тя беше най-красивата, аз 1 от многото, също си имаше и гадже с кола и по голям с 2-3 години.(какъв шанс имам аз или поне така си мислех) Но все пак се престраших и почнах да предприемам разни действия и така се стигна до 1 момент с усмивки погледи и тн. След тва разговор в скайп в който си отрязах всички пътища. Просто прибързах и си излях душата колко съм влюбен и как не спирам да мисля за нея и такива неща… Резултата беше – ами аз искам да сме само приятели, нека да се опознаеме повече и така аз останах шокиран и смазан едновеменно. Но сащо така и отвратен по някакъв странен начин(как може да си излееш душата и да те отрежат толко хладно кръвно) но чувствата ми към нея си останаха и все още ги има (което е наи страшното). Глупавото е че след тва тя ми даваше шанс но аз заради тва си състояние не можах да направя нищо, а сега е твърде късно мисля. Поуката е да действаш постепенно и СПОКОЙНО ! ! ! Каквото и да става да не ти дреме(така имаш дори по големи шансове за успех) и другото нещо НЕ СЕ ВЛЮБВАЙТЕ В МАКЕДОНКИ =)

  А като съвет към мен, да правя ли 1 последен опит за среща или просто да се примиря ?

 8. Ами единствения начин да не спечелиш е да не опиташ. 😉 Вижте се, кажи й че в последствие си разбрал, че е било тъпо да й го кажеш толкова рано, та като за капак по скайпа и че не й се сърдиш за това. Аве с други думи – осъзнал си си грешката. Кажи й, че ти е симпатична въпреки „шамара“, който си отнесъл и може да я поканиш на среща „от нулата“.. все едно нищо не се е случвало. Ако тя се колебае, може да вметнеш нещо от типа на „хайде, ще бъде забавно“. От там натаък каквото сабя покаже. 🙂

 9. Drake, понякога се налага да действаш бързо, друг път постепенно…

  Няма рецепта. Трябва да „надушеш“ ситуацията. А за това трябва да си спокоен и уверен в себе си. Иначе ще заглушиш гласа на шестото ти чувство с твоите лични, егоистични чувства – искам я и я искам сега.

 10. Благодаря за съветите =) И само за едно не съм съгласен-за егойстичните чувства. Мисля че не бяха егойстични, а по скоро бушуващи (чесно казано по едно време мислех, че полудявам или съм омагиосан). Но това няма значение грешката си е грешка.

  А иначе ми е интересно какво става с Кирото…мене не ме мислете. И братче виждам че си се обърнал за помощ към този блог, за това не приемай нещата само като редове от букви….Прочети внимателно съветите и като стане напечено се сети за коментарите на един или друг И ИЗПОЛЗВАЙ написаното в тях !! Но не забравяй и да си естествен и спокоен (може би най-важното и най-трудното) .

  Към Lover не съм подозирал, че има толкоз полезен сайт/блог/форум и аз нз кво точно е 🙂 в бг интернет пространството. Ако успееш да синтезираш написаното тук имаш сериозни шансове за подобряване в областа на общуването с другия пол и не само…. и изключително ценното в случая е че можеш да получиш помощ от не 1 човек (под форма на съвети/коментари) Така че продължавайте да творите и побликувате коментари, материали и мнения, защото сте от полза на мн хора !!!

  (Thumb up)

 11. „Пътувах в автобуса, когато се качи ТЯ – жената на мечтите ми. Още от първия поглед разбрах, че ще се оженя за нея! Ухажването и опознаването щяха да бъдат просто стъпките чрез които щяхме да стигнем до сватбата. канех се да я заговоря и тъкмо събрах смелост, когато автобуса спря на поредната спирка, тя слезе и повече не я видях“… това е отказ от книгата Езикът на тялото преразказан от мен. човече помни че никога няма да бъдем същите и когато изпитваш нещо го покажи докато го изпитваш, доста възможно е тя също да те харесва, но да не го показва, нали и тя е скрита и свита в себе си. Според мен най-важния и полезен коментар тук е на TheDarkSide. Послушай го, това е начина да победиш, защото няма да мислиш постоянно какво и как да направиш. Когато имаш самоувереност и нямаш страхове ти правиш всичко от самосебе си. Обикновено тогава нещата се получават 🙂 успех и … късмет – винати е необходим става ли въпрос за жена 🙂

 12. тряа мн врвме изпраштай я до тях е такива работи подаръци,цветя, но не закаснявай аз закъснях с предложението и тя ми предложи..

 13. аз също съм в този случай 🙂 Много ме е срам . Няколко пъти ми е показвала че изпитва нещо към мен но ако и предложа и ако ми откаже ще стане мн гадно.

 14. по-добре да те отрежат, отколкото да се самосъжаляваш. Зае*и си притеснението, просто й пиши по скайп или излезте някъде си поговорете, разбери кво харесва тя, и така лека полека трябва тя да се привърже към тебе. След т’фа сичко е лесно 🙂 И все пак предложи й за да не се чудиш после „ами кфо щеше да стане ако й бях предложил?“

 15. Аз имам подобен проблем харесвам много момиче казал съм и го а тя се прави
  че не ми вярва казва не е вярно ни ти вярвам и мисли че се базикам с нея
  и постоянно си пише в скайп че харесва някой но така и година мина почти не разбрах кой е тоя ако може и на мен да дадете малък съвет… 🙂 мерси предварително

 16. и аз сам в затруднение харесвам едно момиче което си има гадже а също така гаджето и си има кола и е по голмо от мен а аз сам луд по нея а не мога да рзкрия чуствата си кам нея и сам много нервен и искам да съм с нея моля ви много помогнете ми мисля че до някаква степен ме харесва но не сам сигурен много съм объркан моля ви помогнете ми !!!

 17. Имидж на дървар е тва ти е грешката ..излизайте и ще станеш от дървар нейния принц послушай ме

 18. Аз имам същия проблем харесвам едно момиче но мисля че тя харесва друго момче! Мен ме е срам да и кажа че я харесвам и незнам какво да направя някои може ли да помогне??

 19. Никсън, прочети малко из блога, бе човек. Кликни на карта и виж старите теми. Ако има някакви особени моменти в твоята ситуация пусни едно тема и обясни малко по-подробно за какво става дума.

 20. здравейте момчета!
  искам да ви попитам какво да направя в моя случай:
  та един ден се запознах с едно момиче от моя град по скайп
  видяхме се един ден в градската градина на вечерта си писахме и разбрах какво харесва но се оказа че си има гадже
  аз я попитах да ли иска да сме заедно а тя ми отговори ДА,но чуйте какво стана!
  след 7-8 месеца тя ми каза че не иска а пто е излъгала.
  тогава направо аз неможех да издържа и си тръгнах….кажете дали ще мога да се поправя или как??

 21. Аз сам в подобна ситуация само че усещам че тя ме харесва но незнам какво да кажа ( как да и предложа). От дълго време не съм бил с момиче. Има такива които искат да са с мен но според мен 1/2 тях са _ _ _ _ _ а другите просто не ми харесват.

 22. Аз мисля, че трябва да действаш постепено. Аз харесвам едно момиче, но отначало незнаех как да и го покажа. Не мислех , че чувствата са взаимни, но най-накрая открих решение. Започнах да я каня на срещи, водех я у дома ми и още много други неща. АКО ХАРЕСВАШ НЯКОЕ МОМИЧЕ , НЕ СЕ КОЛЕБАЙ, ЗАПОЧНИ ДА И ГО ПОКАЗВАШ С РАЗЛИЧНИ ЖЕСТОВЕ,АКО ТЯ ТЕ ХАРЕСВА ЩЕ ТИ ОТКЛИКВА НА ТВОИТЕ ЗНАЦИ-при мен стана опитайте и вие!!!!!!!!!!!!!!!

 23. За да се изгради крепост, трябва тя да има здрави основи, затова не се колебай, а покажи на момичето, което харесваш, че за теб то е специално.Пробвай не се страхувай нищо не е ясно докато не опиташ, така
  че започвай да и показваш, че я харесваш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 24. spRo за теб имам нещо кажи и че я харесваш тя или ще дойде при теб или ще се махне не се колебай действай защото момичетата не харесват страхливи и нерешителни момчета

 25. shhhhwepss…. на твое място бих действал защото ако имаи надежда всичко е възможно питай я дори да те одреже пак ще спечелиш и няма да храниш празни надежди все ще се намери някой който да харесаш

 26. NoName не се колебай давай ако те хареса ще сте заедно ако не имая и други момичета все ще се намери някоя която да харесаш

 27. имам много лош момент . харесах едно момиче и тя ме хареса но незнаех как да и го кажа. по едно време тя ми призна. но за мое съжаление ми каза че вече не ме харесва защото не бях решителен и смел аз да и го призная.
  какво да правя да и призная ли чувствата си или не . не съм бил с момиче от 3 години. но все пак си взех поука.
  никога да не изчаквам ако изчакаш чувсвата и към теб ще си отидат така че НЕ ЗЯПАЙ ДАВАЙ!

 28. харесвам едно момиче тя е 1 година по голяма от мен не знам ко да направя чатим си по някога по скаипа ама не мога да разбера дали изпитжа някакви чуства не знам ко да направя как да подходя да я поканя ли на среща да и разкрия ли чуствата си аз наистина много я обичам но не знам какво да направя

 29. искам само едно да попитам, аве хубаво ще я драпна някъде и ще и кажа:
  „Харесвам те“ и после кво дайте някуф савет че вече не издържам!!!

 30. недей да правиш така… не и казвай „харесвам те“ или „обичам те“, никакви подобни, от личен опит ти го казвам – единственото което ще получиш е да ти се изсмеят в лицето…заинтригувай я с нещо, накарай

 31. Преебах се като казах на момичето, което харесвам че я обичам не го прави и ти, иначе тя ми даваше доста поводи, че имам шансове

 32. Привет на всички! След кат видях темата на kir0t0 реших да не пиша нова защото в момента имам почти същтия проблем. Прим мен обаче ситуацията е малко по сложна защото момичето което харесвам е от моя клас и все още учим заедно. В един клас сме вече втора година и скоро разбрах, че много я харесвам. Не ме е грижа много какво биха казали саъчениците ми, но при евентуален провал от моя страна ще е много неловко защото с нея ще се виждаме доста често за напред. В класа имам имидж на веселяк и отворен тип(какъвто по принцип съм) и нямам проблеми в обществото, освен с жените. В тази свера съм не само срамежлив, а направо страхлив О_O. Проблемът е че останалите(включително и въпросното момиче) не знаят това и ме смятат едва ли не за любовчия. Тя също е доста срамежлива и това още повече ме затруднява. Често общувам с нея и дори в един от часовете стоим на един чин, но рядко оставаме насаме, а дори и да останем темите ни на разковор все са свързани с училище или най мното да си говорим за някой филм. Забелязвам известни симпатий от нейна страна(усмихва се когато я погледна, смее се на шегите ми, често ме търси за помощ, закача се с мен и така…) , но не съм сигурен, дали изпитва сходни чувства защото не усещам да чака някакво действие от моя страна. Както вече споменах тя е доста стеснителна и най често аз я заговарям, та затова предполагам че тя няма да ми каже или намекне нещто. Заради страха от провал все си казвам, че трябва да съм търпелив с нея и да стъпвам бавно, но се страхувам, че ако много изчаквам накрая нищо няма да излезе, но все пак си мисля, че за в бъдеще ми предстоят доста удобни моменти в които ще мога да се сближа с нея… Но в момента съм доста объркан затова ви моля за съвет, как ще е най удачно да постъпя? Благодаря предварително на всички които биха ми отговорили и също на админите за страхотния сайт :]

 33. confused, при мен е абсолютно същото. На колко години си и колко връзки си имал досега? 🙂 :s

 34. Confused, не се колебай повече, а действай, защото може и да си изпуснал момента вече – дано не е така 🙁 От това, което казваш, аз лично смятам, че наистина те харесва и само чака да се осмелиш да я поканиш, защото ако не го направиш, някой друг, по-открехнат, ще го направи… и най-вероятно ще я спечели. Опитай, дори да те отреже, това е по-добрият вариант, отколкото да я видиш другата седмица да излиза с друг и да се псуваш после 2-3 седмици, че не си намерил смелост у себе си да я поканиш да излезете… Това съм го правил неведнъж (имам предвид протакането) и винаги съм губил, така че лека-полека стигнах до извода, че по-добре да действаш и да изгубиш, отколкото да не действаш изобщо 🙂

 35. харесвам едно момиче което харесва най-добрият ми приател как да се опитам да и зема сърцето

 36. Аз също съм момиче и знам какво искам подари и един бокет с чевени рози и я заведи на вечеря и там и преложи.Дано да прораби.

 37. Такаа, ето я и моята история. Та преди 2 години (олеле) се запознахме с момиче на едно шоу на Комиците. Та от тогава всеки път като я погледна съм като праснат с правата лопата. И ето 2 години по-късно се осмелих да отида на рождения и ден. Тя ме заведе в спалнята. Целувахме се. До тук добре. Тя е на около 15 километра от мен и напоследък зачестих пътуванията си до нея. Мисля, че си е повече от очевадно, че я харесвам, а пък и тя ми отвръща до известна степен. Но от тогава тъпчем на целуването, а аз искам да задълбочим. В смисъл поне да тръгнем пък другото ще си дойде с времето. Това е първата ми „връзка“ от 194149 годни насам. И въпроса ми е по какъв начин да и предложа, защото всичко което знам са изтърканите предложения. Дайте нещо оригинално. Лесно ще и кажа „Харесвам те бля-бля. Ти какво мислиш..?“, но някак не ме влече този разговор, пък и гледам не го толерирате като цяло. Някакви идеи?

 38. Абе, оправих се. Една среща насаме в някое кафе е напълно достатъчна.

 39. и мен ме е срам но днес сам тжардо решен да и предложа касмет и на вас в лубовта

 40. Значи според мен действаш така.
  Който играе печели или губи,който не играе не печели.
  Не и казваш искаш ли да станем гаджета като 5-то класник а я караш да си мисли разни работи и когато дойде момента действаш никога не си позволявай
  да излизаш с нейните приятели и да им казваш кво мислиш за нея колко много я харесваш ала бала звезди би свалял и да ти се кълнат те винаги са порти това е ГОЛЯМА ГРЕШКА.

 41. има едно нещо за да си разсеян значи ДА СИ ВЛЮБЕН .Аз също съм влюбен в едно момиче не е от моето даскало ама е от моите танци.Което тръгна с най-добрия ми приятел.Те след време скъсаха.но аз още съм сърдит на приятеля ми.

 42. Приятели чесно да ви кажа и аз съм в подобна ситуация!
  Без гадже съм от 2 месеца!!
  Сега си харесах една страшна мацка,на моите години е (13)!
  Имаме много общо , но проблемът е че не знам по какъв начин да подходя.
  Последният път и подарих червена роза и до там!
  Моля за помощ!!!
  Мерси предварително! :):)

 43. Ей братле аз ти предлагам да не бързаш със заключенията че е жената на мечтите ти… както с аспоменали в 1вите коментари излизайте с приятели сближете се говорете си за общи интереси след време ще ти дойде отвътре да и кажеш че я обичаш,харесваш и т.н. Успех с нея! 🙂

 44. Аз не мислия че има нешто Страшно в това да предложиш на момиче .. Но горе главата и главата в турбата Нее срамното да Предложиш срамнуто е да ти откажат Тогава вече става лошо но никога от парвия пат не се отказваи поне от собствен опит ! Ако има 2,3 – пат може би Тя като види че настояваш че имаш голямо желание ште вземе някакво решение Но преди това я извдете някаде на парк на Брегат на морето или пак Просто на някоя пеика Но ! никога не говори парво за Теб просто обшти прикази но напрягаи да говориш повече за нея не говори много ,много за Лубовта може би накрая ште разбере че Си лудо влубен в нея и ште вземе решение и вече може би на Другата срешта ште ти каже Всичкоо което има да ти каже зависи ако не Положителен отговора но дори да ти каже ДА ! никога не скачаи от радост прави се че си го очаквал просто се усмихни леко и след това ч Хвани за раката и ч прегарни и след това Една кратка целувка но никога не Изпадаи в неодобно положение Бади себе си Това си поговорете питаи я повече нешта прави се на Загрижен и след това я испрати до тях и я Целуни ако се отдрапне не повтаряи ако се отдрапне това не значи че подозрира нешто а може би заштото мисли че оште е Тварде рано ако е такова момичето де Пожелавам на всички който са лудо Влубени да имат ено на ум и Всичко да е ОК може да пишете на скупа: gazara_fitnes_pz

 45. аз незнам какво да и кажа смисъл незнам как да и предложа ;(

 46. niki – конкретизирай малко, няма как да разберем дали те харесва

 47. Хора помогнете малко .. преди година горе-долу се запознах с едно момиче на моята възраст но не сме от едно и също училище .. такаа та почнахме училището и изведнъж тя започна да говори за едно момче от нейния клас което тя много харесвало но нищо не ставало .. аз много я харесвам и знам че ще ми кажете да не прибързвам но я познавам от много време и със нея си прекарвам много добре даже перфектно .. наскоро разбрах че и тя ме харесва .. ноо не знам как да и предложа .. притеснява ме и това че ако скъсаме може и да не ми проговори както стана с миналата връзка .. ;s Кажете как да постъпя ..

 48. И при мен така многа са си прави хората не трябва да се избурзва с нещата при мен стана така бях на лагер с отбора докато ходехме 4 човека излезе едно страшно красиво момиче малко по нагоре я ощипах леко по дупето тя се обурна удари 1 шамар на 1 приятел и ме видя мен после на ве4ерта ни е проследила с неина приятелка и в 1 4аса през нощта доидеха при нас и ни сабудиха тогажа ги пуснахме при нас те спаха при нас гушкане целувки ала бала и така до като тренерите ни завариха в 8 за тренировка тогава ги изпратихме и така 3 дена подред когато се прибрахме в софия 3 дена след това и предложих и тя ми каза харесвам те но нека си останеме приятели и тогава се почувствах много гадно НО поне опитах затова са казали „хубавите неща стават бавно“

 49. хора мн полезна информация давате но ме заболяха очите да чета всички коментари.Тъй като ми е в кръвта са свалям момичета (роден съм на Св.Валентин (party)) реших да дам и аз моя съвет който може да помогне на някой.Та той е такъв че и аз съм в същата ситуация като kir0t0 и аз харесвам не направо обожавам 1 момиче което беше в моя клас.И мен леко ме е…страх от това какво ще кажат другите за нас но както някой по-горе каза „..да не ти пука нали мислиш само за НЕЯ..“.Та така…аз за жалост съм мн срамежлив и затова от начало тайно покрай другите от класа и взех скайпа.И така лека полека почнах да й пипа ден през ден после всеки ден но не всеки път отговаряше.Постепенно с времето почнах да я уцелвам кога е тя на компа и кога е вън (разбрах го защото просто задавах въпроси но на нея много не и харесваше че я разпитвам но ми свикна)И така почнахме всяка вечер да си пишем и й взех и фейсбука и понеже обичам да наблюдавам и да събирам инфо (викат ми снайпериста 😀 )разбрах каква музика харесва,какви филми и тн. та разбра почнахме много да се зближаваме.Тя понеже обича мн шегите почнах ОТНОВО ЛЕКА ПОЛЕКА да си признавам чувствата НО НЕ ОТКРОВЕНО просто като закачки почнах да й правя комплименти,да й подарявам шеговити подаръци (меченце на което пише „Обичам те“) и така потайно си разкривам чувствата. !!!НИКОГА НЕ СИ ПРИЗНАВАЙТЕ ЧУВСТВАТА ПОНЕ В ПЪРВАТА СЕДМИЦА.ЩЕ СЕ ОПЛАШИ И НАЙ-ВЕРОЯТНО ДА МИСЛИ ЧЕ СЕ ШЕГУВАШ ИЛИ ДА ТЕ ОТРЕЖЕ!!! .За сега върви като приказка но понеже тя има мн приятели и по цял ден е с тях за сега сме излизали 2-3 пъти.Някой да ми каже какво да правя от тук нататък защото нз.Измислил съм само 2 решения:
  1 да се „натрапя“ в компанията й и да се опитам да се впиша (съмнявам се поне на този етап)
  2 да се опитам да я откъсна от компанията й за да ми отделя повече време (сигурно ще ми се разсърди защото тя много си харесва компанията)
  Всичко това е станало за около 3 месеца ако може някой да помогне защото искам да тръгнем да ходим като гаджета до лятото

  ПП. Всичко до първия коментар на 2010 (до там четох) е мн интересно,вярно и полезно.Нека всички да успеем с момичетата си 😉

 50. Как най-просто да предложиш на 1 момиче 1. Излизай често с нея 2. Говорете повече за общи теми 3. НЕ избързвайте с предложението след месец 2 зависи как се развият нещата и кажете че я харесвате и на същия или на следващия ден и кажете че я обичате. Дано съм ви помогнал УСПЕХ 😉

 51. Много ми харесва вашите обсажданиа , можете ли да ми помогнете аз по принцип не сам сдухан и нещо така и преди сам имал гадже но това е специално ако мога да го имам ще е мого хубаво . Стига сам овартал направо ще ви помоля за савет 🙂 Аз харесах едно момиче запознах се с нея по скайпа 🙂 тя ми беше намерила скайпа от някаде, тя започна да ми пише и т.н 🙂 и аз със времето се виждах с нея на няколко пъти и ме кефи много запояна да ме нарича батии и на скайпа си е написала батиии :**** и селувкиии и аз си написах подобно 🙂 и сега проблемами е че и си признах сичко и си и казах че п харесвам че много ме кефи и сичко във нея ми харесва 🙂 и тя ми отговори във формата на емотикон (blush) това означава срамежливост . и след малко направо и казах онзи ден като излезнахме на кафе неми беше одобно да ти кажа незнам защо вече немога да се колебая и направо и предложихх 🙂 и тя след малко ми отговори и ТЯ каза : ми нз в момента аз нз дали те харесвам ама ще си помисля 🙂 и след един ден ми пише по скайпа здр и започнах ме си пишеме се едно нисхтоо нее станало и е така Благодаря предварително 🙂

 52. Ми ако я харесваш ако имаш приятел във нейната компания и излезни с приятеляти ако нямаш намерии скайпа и се запознай по скаипа и като се видите тя сиг ще ти каже здравей и от там започваш 🙂

 53. Ммм Да имам познати които даже ми казаха че ще ме запознаят лично.Но понякога се вдървявам и ми е малко притеснено!! Благодаря все пак :))

 54. Отпоснисе се говори бавно и не ти е зор от никой 😉 и някое момиче като те попита нещо неказвай нз или нещо подобно започни да импровизораш никога не ходи по гуза и ако иска тя да ходи ако неиска не ходи ТИ си важния не ‘ТЯ’ !!!

 55. Изчетах всички коментари, но искам да знам какви горе долу трябва да са точните думи когато и предлагате, какво трябва да се каже 😕

 56. Ми казваш например Аз те харесвам мн ме кефиш сичко във теб ми харесва и се ъсмихваш за малко и и казваш искаш ли да ходиме например така 🙂

 57. Така да кажеш ‘искаш ли да ходиме’ не е ли малко неправилно :Д или примерно, нещо от сорта ‘може ли да бъдем нещо повече от приятели, би ли се получило между нас’ нещо такова ли :Д

 58. Може и така ама за да го кажеш това трябва поне малко да стеси говорили за нещо между вас но пак може ама аз предпочитам искаш ли да ходиме 🙂

 59. момчета при мен случката е трагедия .. ;д
  такаа имам приятелка от 2 години и повече но харесвам и едно друго момиче
  излизаме през 2-3 дни всичко е адски яко.. симпатяга е ..
  пишеме си в скайп редовно държи се адски мило към мене,не съм сигурен дали има някакви симпатии към мен.. но постоянно иска да излизаме
  кажете какво мислите по въпроса..

  а на вас всички други УСПЕХХ!! 🙂

 60. хора, вие давате много полезни и добри съвети. прочетох ги понейе аз също харесвах(и още харесвам-което е доста странно, защото Я харесвам от 3 години) и аз също закъснях,защото преди 2 години бяхме в едно у-ще а сега не сме и това е проблемно.Всички коментари са прекрасни и има логика,защото хората които ги четат (това са влюбените) разбират ценни за различни ситуации съвети.Моят съвет е
  1. да не ти пука ама и 1 само 1 грам какво смятат другите.
  2.не прибързваи ,НО и не закасняваи( и в двата случая е грешно).
  3.ако не те харесва се опитай да я впечатлиш с нещо и да я привлечеш :).
  4.прави й комплименти(това помага).
  5.гледай дали не ти дава знак(МНОГО Е ВАЖНО!).
  6.ако ти откаже знай че на света има много жени които биха те харесали и ти тях.
  :):) успех на всички и като четете помнете какво е написано и цитирайте(без да казвате че е цитат,разбира се! =О). В различни ситуации ви помагат доста тези малки и полезни съвети 🙂

 61. При мен е малко по-различно от главата на темата, но пак е подобно:

  Аз харесвам едно момиче и имам подозредята, че и тя ме харесва!
  Четох много и много и даже молих за съвет една двойка ( един приятел, който ме прати да пиша на гаджето му ) и донякаде схванах! Но ми трябва още да знам за това КАК да и предложа после сам ще си намеря хъз и така.
  Та благодаря за това което сте писали и се надявам да пишете още и още =]

  Благодаря!

 62. аз съм същия проблем харесвам едно моми4е с една година по голямо от мен и още немога да събера смелост да и предлога,но незнам дали тя ме харесва и незнам какво да направя

 63. и аз харесвам едно момиче и си мисля ,че и тя ме харесва ,но ме е срам да и предложа

 64. и аз имам същия проблем както на kir0t0

 65. незнам какво да направя аз я харесвам повече от всичко на света и тя мен ме харесва и ме е срам да и предложа

 66. Закачай я, прави и комплименти, научи какво харесва.Най важното е да ви е забавно.

 67. аз също имам един проблем преди ходех с едно момиче 2 години по малка от мене и я зарязах заради друга но сега пак много я харесвам а тя понякой път ми дава някфи надежди а някой път не и незнам кво да направя тя сега е на морето а аз ще ходя след 5 дена при нея и се чудя дали пак да и предложа но ако ме отреже ще е гадно и просто не знам аз съм много тъп просто не мога да измисля за кво да си говорим и такива неща ако можете кажете нещо плс

 68. Реши най-после какво искаш. Представи си, че я свалиш тази ПАК и след месец-два ти писне и после кво’… отново я зарязваш? Така няма да стигнеш до никъде. Относно предлагането на морето, няма да ти е трудно: отивате на дискотека черпиш я няколко питиета ако потръгне екстра, ако ли не се донапиваш на плажа и на сутринта толкова ще те цепи главата, че дори няма да си спомниш за тва момиче. Това е от мен и умната 🙂

 69. Здравейте от скоро чета блога и наистина е доста полезен.Извинявам се че пиша тук но моя проблем е донякъде като на кирото а и освен това просто чакам вече 5-6 дена за темата ми да бъде приета . Та сега по проблема ми, аз съм момче на 15 и преди 2 години моята най добра приятелка доведе в компанията ни нейна приятелка която се казва Моника всичко ок държех се съвсем нормално и майтапчийски както и с всички момичета от компанията.Малко след това тя си отиде и аз чак след това аз осъзнах че я харесвам и дори обичам.След време явно двете са се сприятелили отново и Моника отново се присъедини към компанията ни от тогава насетне аз се опитвах да флиртувам с нея и учудващото бе че и тя ми отвръщаше със същото,но отново по ред причини те се скараха и Моника си отиде.След като все повече не я виждах толкова повече се влюбвах в нея.Наскоро я зърнах в градския транспорт поздравихме се казахме си две-три думи защото беше прекалено тясно и шумно за да се чуваме добре а и освен това моята спирка приближаваше.Близо месец след срещата в транспорта аз я видях на събора на моя квартал заедно с нейни приятелки а аз бях с двама мой познати.Когато се засякохме за първи път там поздравихме се и отминахме тъи като имаше много хора и следователно блъсканица,10 мин.по-късно отново се засякохме и се погледнахме право в очите аз изтръпнах мисля,че и тя почуства същото.Сега до моята молба към вас тъй като това ми е първото влюбване и първото истинско чувство че я искам да ми бъде гадже колкото и детско да прозвучи,но просто не знам какво да права как да я заговора и всички тези неща.Моля ви помогнете като хора с опит

 70. Еми брато, първото и най-важно нещо е да вземеш телефона, skype, facebook и тн. Книш я някъде ама не на някво мега романтично място а ми на кафе или просто на разходка в борисовата (предполагам, че си от София), ако не в някой парк, който ти е близко. Задаваш и въпроси и я оставяш тя да приказва колкото се може повече. Не е нужно да се вслушваш много в приказките и, защото момичетата принципно говорят само глупости, просто се съгласявай за всичко, което казва. Гледай я в очите и следи за знаци на привличането: погледи, дали е притиснена, дали си играе с косата, такива работи.
  Относно тебе: много е важно да не и показваш, че не можеш без нея, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ КАЗВАЙ, ЧЕ Я ОБИЧАШ, ХАРЕСВАШ или нещо такова (поне в началото). Кажеш ли го тва – край всичко се скапва. Бъди малко по badass, ако се сещаш, кво’ имам предвид. Не и звъниш всеки ден по 5 пъти, не и пиши постояно по skype. Примерно, след като я поканиш и се видите, не и се обаждаш 2-3 дена. След тоя период и звъниш пак да се видите вече на кино или да хапнете в някой ресторант. Гледаш да я държиш за ръката, независимо дали ше ти се дръпне или не. В края на срещата я гушваш задължително. Може да повторите така няколко пъти подобни излизания и след това вече действаш сериозно. Щото ако останеш твърде дълго на тази фаза, ще минеш в кръга на „просто приятели“, а от там няма излизане. Тва е, което трябва да знаеш. Успех 🙂

 71. Моят случай е по различен.От 3 години съм в един клас с едно момиче.Когато я видях на първия учебен ден в 5 кл. я харесах.След като я опознах по добре се влюбих в нея. Знам ще кажете на такава възраст не е сериозно,но в продължение на 3 год. не съм си променял мнението за нея.С компания сме излизали заедно и смея да кажа че сме и дори приятели .В 7-ми клас се опитах да и предложа но от слухове тя разбра и ме отхвърли преди да говоря с нея.Опитвах се да говоря с нея но без резултат даже на поздрава не ми отвръщаше.След този случай като подозира че не я харесвам се държи приятно но……….!В 8ми клас мисля да опитам отново и дано да има резултат.Моля ви кажете ми как да го направя е да я впечетля до толкова че да ми отговори положително.

 72. Щом те харесва значи ще е лесно.Трябва само в удобен момент да я попиташ дали иска да ходите.Аз поне така правя и винаги се е получавало,а пък съм на 12 години и от малак пробвах и сe получи така че пробвай по тоя начин. 😉 Надявам се да съм ти помогнал. 🙂 Аа и да не забравя трябва да не се притесняваш дали ще ти се смеят твойте приятели,защото няма да ти се смеят,ако тя не те харесва и да те отблъсне,но щом се харесвата това е невъзможно.

 73. Такаа та и аз имам един проблем.Едно момиче ме харесва но е с 3 години по малко(тоест на 11).Чудя се дали да и отвърна, или да изчакам да порастна още малко и да си намеря истинска приятелка.Тя живее много близо до мен(аз съм във 8ми блок,а тя във 10ти).Аз започнах да я харесвам и тя мен.Дали ще се получи при тази възрастова разлика?

 74. данчо не и отвръщай но ако си покажеш чувствата може би ще се получи пък може би не

 75. момчета имам 1 проблем значи харесвам 1 момиче където я видех скоро и си писах по фейса ама вече думите ми се исчерпват кво да правя нз какво да и пиша и като нз все и казвам че излизам на вънка и т.н. :С плс помогнете и късмет на влюбените.

 76. Ето я и моята история…тя е доста разбъркана и дълга :)… Всичко почна още от далечния 5-ти клас… ухаа беше отдавна, тааз тренирам карате. И там ема едно момиче, което е малко или много еднакво тренирано като мен… искам да кажа тренираме още от малки при един и същ треньор и така чак досега 9 клас. Проблема е че тя е с една година по голяма от мен, но се знем от малки… през това време мен ми бушуваха чувства в сърцето и много я обичах, но това го зачетох като детска любов и заключих вс. чувства в себе си… Да ама не… отделих се малко от нея ,защото сме през ден заедно и си говорим на много общи теми ,смеем се и т.н., но тя отиде в друго училище… една година не бяхме заедно толкова често, като тогава и правиха и операция ,за която не знаех и не идваше на тренировки… бях се освободил от тези чувства ,бях свободен като птичка 🙂 ходех мо други момичета и т.н. И така дойде момента ,в койте влязох в същото училище при нея… Тя е общителна ,понякога студена и затворена ,но по- често си говори с теб от уважение…. Та влязох в същото училище и какво мислите че се случи БУМ гръм от ясно небе. Сърцето ми щеше да изкочи от гърдите , краката ми станаха на разтопен кашкавал , езика ми се оплете ,почнах да се потя ,абе удари ме купидона с артилерииски снаряд… Както и да е спрях за доста време тренировки и така на татък ,но въпреки това пак я обичах… Та да съкратим малко исторята… Дойде един момент дето бяхме по случайност постоянно заедно… и тогава вече не издържах и й писах по скайп да се срещтнем че ми трябва спешно… тогава претичах половината квартал на спринт с надеждата че ще се уморя и няма да стане, но къде бе даже като стигнах можех да изтичам през БГ от София до варна на спирнт…:D, та там започнаха да изкачат думи като луди ,но тя ми каза да си избистря ума и да и кажа нещата бавно и спокойно…Казах и го директно…И тогава настана кратка тишина за кратко и ми отвърна че нищо няма да стане ,но аз я прекъснах ( ебати тъпака) и казах най-противното нещо ,като се псувах на ум като каруцар, казах и да си останем приятели , тя някак остана без думи ,а и двамата набързо някак се изпратихме и тогава тя се опита да ме отбягва за коло месец ,кактои аз, но аз взех че изчезнах за лятото ,а и тя… както и да е мина лятото и на есен пак се срещтнахме и така си се израдвахме един на друг, говорехме си ,смеехме си та до този ден… но тя се опитва да се промени излиза доста повече в що-годе нова компаня ,докато аз вървя в другата посока, започнах да режа хората подред, като сега си имам един кръг само от бойци и някак не съм тъй комуникативен като преди… Като в повечето случай аз съм душата на компанята ,но вече се отцепих ,което е проблем… Но да се върна към края на дългото писание… проблема е че аз и правя сигнали и тя се отдръпва ,а тя когато ми дава сигналчета ,аз бягам и неможем да се хванем…А двамата се се разбираме много добре…но май я тормози дилемата дали аз ,който съм с една година по-малък от нея ,обаче съм и доста приятен или по-голям батко, който да си няма хабер от нея и какво прави тя… А аз пък съм твърде ударен за да се сетя какво да направя и ви моля за някакъв съвет… Страх ме е втори път да изразя чувствата се ,но я обичам и мисля че го знае ,но и тя нещо неможе да се отвори и да изрази чувства….

 77. Веднъж отидох на спортен лагер в Македонско с моят отбор по ориентиране. В този отбор имаше едно момиче (1 година по – голямо)което аз харесвах от доста дълго време. Една от вечерите успях да се отделя от групата и бях само с Нея.Говорихме си, смяхме се ит.н., когато аз реших да действам.Точно преди да започна да говоря се вдървих (не за първи път с нея) и нищо не можах да и кажа (за което много се мразя ). На следващата вечер излязохме да пиеме и после след като се напихме отидохме на дискотека, като малко преди това пак се опитах да и предложа ама едни македонци на около нашата възраст дойдоха и преебаха всичко. Отидохме на дискотеката и си викам сега е моментът. Казах и го!!! Тя започна да ми се обяснява, че съм и като по-малък брат (познаваме се от бебета) и се върна да танцува. Отидох до тоалетна и като се върнах видях как мочта изгора се целуваше с един от онези тъпанари. Бях убит, умирах от вътре, бях преебан от някакъв нещтастник. И да ви кажа много ме заболя. Исках да се убия или някой друг да го направи. Бях безмълвен. Върнах се в хотела и се насилих да заспя. Още ме е яд, че предната вечер се издъних. сега се чудя дали пак да се пробвам или да я разкарам от живота си.
  1 Извод: Никога не се страхувай, въпреки че за да спреш да се страхуваш трябва да стане нещо такова.

 78. Хора вие бихте ли тръгнали с едно много хубаво, прекрасно момиче, което обаче носи очила ! Но на нея много и отиват ! Тя е на 11 и е много сладка ! ОБИЧАММ ЯЯ !!

 79. Хора,аз имам същия проблем.От 5ти клас съм.Харесвам си едно момиче,което учи с мен.Тя е много красива!Тя не знае, че я харесвам.Много искам да й го кажа, но не знам дали и тя ме харесва.С една дума ме е страх да си призная пред нея.Всеки ден след училище си тръгвам заедно.За сега сме само приятели, но искам да бъдем повече от това.

  Моля дайте ми някакъв съвет.

 80. момчета няма какво да му мислите , не е задължително да й предлагате , има и други начини например излизайте на кафе, вечер се правете на ударени и я извикайте да излезе пред тях… с времето и тя ще ви обикне и просто в един момент докато седите насаме на някоя пейка или кафе я прегърнете , шегувайте се (не се притеснявайте ако момичето я досрамее , нормално е) , не бързайте с подаръците и след тези прегръдки,започнете с някоя целувка по врата или по бузата, тя ще се почувства специална и оттам всичко ще се нареди. УСПЕХ МОМЧЕТА :3

 81. Ей, хора видях ви коментарите ,много са яки. И аз имам една молба. На 14 съм има едно момиче , което харесвам. Искам да и го кажа обаче ме е срам и имам друго малко съм пълен. Давайте съвети, че работата е сложна. Какво да правя?! Помагайте!
  Предварително благодаря.

 82. Можели малко помощ:
  Ходя със едно момиче вече почти 3 месеца но се влюбих във приятелката и и сега нз какво да правя плс малко съвет ? ;( :Х

 83. Момчета когато аз си харесам едно момиче деиствам.Не се срамуваите или страхуваите да не ви дреме за околните и кво си мислят.Ако ви отреже ,следващата 🙂 деистваите на момента за да не го изгубите.

 84. Бих те посаветвал според мен и пусни някаква бележка (да пише : харесваш ли ме да-не-горе-долу)ако ти отговори горе-долу я покани на среща опознайте се.Почнете да излизате често и може да е твоя.

 85. Така искам да предложа на едно момиче да сме гаджета но нз как да и го кажа. Примерно кво да и пиша искаш ли да сме гаджета или какво. Но има един проблем тя си има друго гадже което преди пак бяха заедно но се раздешо а сега пак са заедно. Но ме е страх като и кажа как ще рейгира тя е от ноя клас ние от отдавна сме заедно в един клас всяко междупасие излизам с нея, излизаши сме изграда идвала е вав наз и т.н. но де претеснявам как ще рейгира да ли ще ме отрежи и после в клас ще ме отбягва нз. Но ме е срам искам да питам дали може да и го кажа по вибер или скупе. Ако някой ми итгори вав най скоро време ще му бада благодарен. Благодаря предварително.

 86. Aз имам същия проблем,но днес си излях душата пред момичето и тя ме отряза и каза,че иска да сме само приятели.Какво да правя?Мисля скоро да я изведа на среща…

 87. Като цяло да забравиш за нея.. просто я забрави. Щом си си излял душата, значи шансовете ти са почти никакви. Или се дръж като мъж и се прави, че не я харесваш, всъщност накарай я да ревнува, хвани си някоя мацка, с която да излизаш, там смейте се у-а. Нека да види какво губи.

 88. Ще ви дам един съвет, момчета. Поканете си момичето да излезете (кафе, разходка, кино и т.н). Поговорете си, следете за знаци. Ако тя ви харесва, ще е лесно, просто я целунете в подходящ момент…

 89. Аз съм на 13 и много харесвам едно момиче, което е на 12 и учим в един клас, но не знам как да разбера дали и тя изпитва същото, може ли някой да ми даде съвет какво да направя?🥺

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *