Изгубване на своята идентичност

Какво стана? Не усещам ароматите както преди. Не виждам всички тези прекрасни картини както преди. Къде са? Къде се дянаха? Случи се нещо, но все още не знам какво. А може би знам, но не искам да го приема. РАЗБРАХ. Аз съм сам. Това е факт. Нямам си никого до себе си. Дълго време загубих в търсене на жената, минавайки през многобройни мимолетни преживявания с хора от противоположния пол.

В последствие целта вече не беше да намеря жената, а просто да бъда с колкото се може повече жени. Но това не е щастие. Правейки това, с течение на времето аз забравих как да обичам, нито една жена не е достатъчно добра. Те са лесни, посредствени и както се изразява един познат те гледат с погледа "на 2 мин. съм ти от леглото". Но те не са такива, аз ги карах да са такива и в следствие, на което те никога не са добри за мен.

Наистина, запознавах се красиво, забавлявах се с различни жени, кои красиви, кои не толкова привлекателни, но нещо постоянно ме събаряше на земята. Нещо липсваше. Това беше – ЛЮБОВ. Да знаеш, че някой е до теб и те обича. Това е най-ценното нещо на света, да изпитваш любов към някой и да знаеш, че и той изпитва същото към теб. И най-красива жена не може да запълни тази празнина в сърцето ти, ако се нуждаеш от любов.

Аз веднъж успях да изпитам това чувство, но като почнах да се чувствам така, аз не знаех какво да правя. От многото кратки преживявания през, които съм минал, аз не знаех как да се държа с нея. ЕДИНСТВЕНАТА. Човекът, който като го видиш и се появява усмивката на лицето и пеперудите в корема. Този човек не е съвършен, но ти поради незнайни причини го обичаш. Може би точно поради факта, че той не е съвършен.

Но това не е от много голямо значение в момента, защото аз я изгубих. Бях прекалено зает да играя играта за да я задържа и може би точно това я прогони. Най–вероятно повече няма да я видя, но се надявам да не е така. Дано любовта ми е достатъчно силна и тя да я върне при мен. Когато прекалено силно желаеш нещо, ти си като магнит за него. Дано и в този случай да е така. Света не е съвършен и в повечето случай голямата любов винаги ти се изплъзва. Аз ще продължа да живея живота си и ще намеря друга жена, с която да бъда и да съм щастлив, но няма да бъде жената на живота ми. Това го бях чул в един филм и мисля, че е много вярно.

Има 3 вида любов - 1 просто любов: "любовта, която може да ти мина за 3 месеца", 2 голямата любов: "Любовта, която може да ти мине за една година" и 3 Великата любов: "Тази любов, която оставя белег на сърцето ти до края на живота ти". Аз съм от третия вид и тя винаги ще има място там.

сподели ме

5 мнения за “Изгубване на своята идентичност

 1. Така е както го казваш…….и при мен е така…..но тя рано или късно ще го осъзнае ще плаче много….но е трудно да я имаш тази,която може и да те е заблудила.Аз 11 години съм с едно сладко момиче,и за 2 дни тя предаде любовта…За това че неможах да я задържа,каза ми :Аз мога да живея с всеки….но искам някой който да ме задържи….да е силен.Но сега се усеща че намери силен мъж,в друга компания който тя си мислеше че е този когото иска да срещне,оказа се чЕ е изгубила и него само за 2 вечери,той я искал само да я усети…..И сега плаче,така че Когато си обичал,и каквото и да е правила за да те накара да не си това което си,ти ако я обичаш докажи и гоо..тя никога няма да е същата….но ще те уцени…..ще ти върне усмивката,макар и да не те иска тя ще го направиииии…..успеххххх.

 2. Приятел, много ми харесва как разсъждаваш. Рано или късно всеки стига до тези изводи. Лошото е, когато е прекалено късно.

 3. Cubano, колкото и странно да ти звучи, белег на сърцето може да ти остави за цял живот дори едно мимолетно увлечение, когато си бил на 13 години. На това мнение е съвременната психология.

  И до колко този белег ще се отрази на бъдещите ти връзки зависи от тебе.

  Това дали има велика любов, така като ти я описваш също зависи от тебе. Ако твърдо вярваш, че я има, значи наистина я има и тя е най-важното нещо на света за тебе. Това е твоят свят и твоята реалност.

  Но дали това е вярно за всички?

  Очевино не. Вземи например един средновековен дзен монах. За него намирането на жената на живота му и правенот на любов с нея е нещо твърде банално за да го отклони от трансцеденталните дзен преживявания и възприемане на света.

 4. тОВА коетосам си си направил никой друг неможе да направи. Просто си си намерил майстора 🙂 Вече знаеш че играта променя коренно своите правила когато се появи любовта…

 5. всъщност,ти казал ли си и всичко това,което си написал тук,че тя е твоята единствена и велика любов и т. н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *