Как да призная любовта си пред едно момиче?

Здравейте, имам един фенменално голям проблем и искрено ви моля за съвет. Значи, ситуацията е следната: има едно момиче което го познавам от вече доста години. Интересното е че още когато я видях за първи път разбрах че това е човека който търся - влюбих се още веднага. Сега може би ще кажете това са пълни глупости не е възможно, но това е самата истина.

Та... през тези всичките 4-5 години аз я обичам истински, но тя мене не. Минал съм през какво ли не. Дори бях в ситуация да избирам между нея и най-добрия ми приятел-в смисъл той имаше влечение към нея, но не знаеше за мойте чувства, разбира се и в краина сметка аз направих всичко възможно за да тръгнат - казах си, нека той е щастлив, а аз хем може да я забравя, но нищо такова не се случи аз я обикнах още повече.

Мина време, те скъсаха и аз все такака си я обичах. Но нещо ме спираше, може би факта, че ме беше страх, да не ми каже че няма чувства. Минаха отново доставреме и тя тръгна с един и до този момент вече са заедно 2 години. Аз исках тя да е щастлива, а мене както се казва кучета ме яли, реших да се дистанцирам за точно 1 година под претекст, че съм сърдит за нещо маловажно, но просто исках малко поне да ми стане по-лекичко, но това не стана.

Така... само да кажа, че няколко 1-2 пъти през периоди съм й казвал, че имам чувства, но никога не и в лицето и само със SMS или нещо такова - страхувам се. Сега, към днешна дата. Тя си е с гаджето. Да, казах преди малко, че просто искам да е щастлива, но аз познавам приятеля й и смятам, че аз съм много по-добър от него в смисъл, аз бих направил всичко за нея, а ме съмнява той да е готов на всичко.

Един път дори бях сигурен, че има чувства към мене на един мой РД каза ми (18-я ми рд), каза ми : "Тази вечер съм твоя можеш да правиш каквото искаш с мене", аз се направих, че не съм я чул, защото ме беше страх, като цяло нещо спрямо нея се страхувам много. Та... сега 1 година бях дистанциран от нея, но се оправихме, щото не можах да понеса да я видя в болница и аз да не съм около нея, но сега отново се питам как подяволите да я спечеля?

Как да я накарам да ме обикне истински? Да остави гаджето си заради мене? С дистанциране явно не се получи какво да правя моля ви кажете ми? Просто да я накарам да ме обикне? Помогнете ми със савет.

бутони за споделяне

35 мнения за “Как да призная любовта си пред едно момиче?

 1. Вземи малко се стегни! Изтървал си си всичките шансове – стига повече си се излагал пред нея. Намери си друга цел, но бъди по-уверен. Сам си си виновен, че не използваш възможностите на живота. Тези неща се случват на всеки, но все-някога всеки се взима в ръце. Твой ред е! И пак ти казвам, ДЕЙСТВАЙ!!!

 2. Ники: Бягай от там. Закъснял си много. И да останеш само ще страдаш.

  И нещо друго – това за кучетата си го избии от главата незабавно. В твоя живот ти си най-важен бе. Ставай и продължавай човече.

 3. Трябва да си избиеш от главата мисълта за нея. Това момиче ти се вижда най-страхотната жена на света защото не можеш да я имаш. А това, че си готов на всичко за нея няма да я впечтали. Всички жертви, които си направил за нея са абсолютно безсмислени. Знам, че това ти звучи жестко и брутално и съжалявам, че трябва да ти го кажа, но е така.

  Сега трябва да пренасочиш енергията си в други посоки – други жени или нещо което ти се прави. Използвай всички възможни средства. Всичко, което ти отвлича вниманието от нея. Но това не е достатъчно.

  Второ, трябва съвсем съзнателно да свикнеш с мисълта, че между тебе и нея нищо няма да се получи без да правиш трагедия от това. Първо трябва съзнателно да проумееш, че единствената причина поради която тя е суперспециална е че ти в собственото си съзнание ден след ден си я възприемал като специална и си я поставил на пиедестал. Сега трябва да направиш обратното. Трябва да я смъкнеш от пиедестала.

  С други думи трябва да комбинираш двете. Когато мислиш за нея, а то е неизбежно, мисли си как си я идеализирал и че всъщност „обективно“ (каквото и да означава това) тя не ангел неземен. Повярвай ми наистина не е. През повечето време гледай изобщо да не мислиш за нея.

  Отиди да учиш в друг град. Сега тъкмо ти е време за университет. Даже отиди в друга държава. Аз така направих навремето и имах толкова много нови грижи на главата, че за около два месеца почти напълно забравих жена, която в продължение на година изобщо не ми излизаше от главата.

  И друго. Прочети старите постове. Има много добри съвети там. Действай бързо с жените. Ако станеш приятел след това е страшно трудно да станеш нещо повече от приятел. Следващият път като те е страх си помисли колоко повече болка ще изпиташ ако се бавиш… и просто действай. Ако стане, стане, ако не здраве да е. Защо трябва да „инвестираш“ чувства години наред и да страдаш. Бъди милостив със себе си!

 4. Така…сагласен сам с вас можеби наистина сте прави ,НО ? Аз имам РД на 25 декември и винаги съм вярвал че това е много спецялен ден.Смятам до тогава лекичко да опитвам и на 25-и да и кажа някой неща дори с риск да я загубя поне ще знам че сам направил нещо по въпроса а не така да приключи историята с „ПАС“.Какво ще кажете ?Да опитам ли ?
  Е знам че не сте някакви магиосници но ми харесва мисленето ви на всички затова се съветвам с вас

 5. Ами пробвай се, ако мислиш, че така ще ти е по-лесно да разбиеш илюзиите. Но се пробвай само един път и й обърни гръб след това завинаги.

 6. Или всичко, или нищо, приятел. Питай я, пък както каза Jazz, ако не стане – здраве да е. Има и други жени.

 7. Според мен, човек трябва да се бори докрай за мечтите си. Защо трябва да я забравяш, при положение че ако я спечелиш, ще бъдеш „най-щастливият“?
  Мисля, че не знаеш някой основни неща за жените. 1во – „Жената е като сянка – гониш ли я – бяга, бягаш ли и – гони те“. Искам да кажа, че колкото повече и обръщаш внимание, толкова повече тя ще те счита за даденост и нищо няма да и прави впечатление – ИЗНЕНАДАЙ Я! Недей да и огаждаш на всички прищявки, дръж се на ниво – жените обичат стабилни мъже. Контрирай я, но с мярка. 2ро – ако жена ти каже „Действай!“, не се двуоми, ами наистина действай. (Като прочетох, че ти е казала „Тази вечер съм твоя, можеш да правиш каквото искаш с мен“, седях 1 минута без да мръдна). Не си мисли, че жената е нещо свято, и че ако я целунеш ще я накърниш.
  Според мен, да й излееш всичко наведнъж няма да е много полезно. Гледай да действаш постепенно – комплименти, жестове, гарнирани с откази на нейни изисквания. Действай достойно – покани я на среща. Гледайте филм, ходете на ресорант, дискотека. Там си позволи да я „притиснеш“ леко. Знам, че всичко това ще ти е трудно, но все пак мисля, че би дал всичко за нея – ако не успееш да преодолееш препядствията, значи тя не те интересува чак толкова.
  …И чак тогава, ако нищо не се получава – нямаш избор и направи това, което останалите казват.

 8. Kamen:Хубаво мислене мисля че това наистина е правилно,но нещата са действително сериозни не си мисли че сам някакъв нещастник девственик който не разбира нищо от живота.Когато казах че ме е страх да не би тя да няма чувства към мене го казах в точния смисъл.Така…аз съм болен тежко лекарите ми бяха казали че няма да живея дълго „приятелю“.Ако ти виждаш в едно цвете просто цвете ,аз виждам красота,ако ти виждаш в някое съзвездие просто звезди аз отново виждам нещо божествено ,ако аз чувам и се наслаждавам на звука на вълните ти навярно дори не го усещаш това чувство…ако ти виждаш жвната като „една сянка“ аз виждам любов там ,живея със вяра с надежда за по-добро и с любов към всичко.Затова ако поне малко можеш да се поставиш на моето място ще разбереш деиствително колко много я обичам и колко наистина ме е страх да не проваля всичко.Има хора които дори не искат деца да имат и такива неща ,а аз тези неща ги намирам за мои мечти,разбирате ли.Искам само да кажа за тези неща дето ги пиша ,за болестта ми това момиче дори и представа си няма и никога няма да научи за това ,защото не искам да испитва някакво съжаление иска ми се тя да ме обича наполовината на това колкото аз я обичам ,но деиствително ме е страх че това може да не се случи и незнам какво да правя което е по-лошо.В смисъл такъв го казвам абсолютно директно -не искам да си отида от този свят и тя да не знае че я обичам истински.Затова искам да и кажа защото напоследък се чувствам все по зле и по зле ,но както и да е …Въпроса е как точно деиствително да го направя?Както казах аз съм на 21 години а тя е на 19 и ще има бал тази година.Тя си има приятел което и също казах и ми се струва тъпо да и кажа нещата преди бала и защото знам за едно момиче какво означава бала.Рокли…,танци…,забава…, и тя ще иска да си бъде с гажето си през това време.Разбирате ли ?Някак си ще бъде тъпо да говора затова ситуацията е много по-сложна от това което в началото написах.Но сега пиша тук защото деиствително ми харесват мненията ви.Kamen:Надявам се с нищо да не съм те засегнал и ти благодаря че изказа мнение по темата ,мисля че това е което исках да кажа

 9. Виж, Ники, съжалявам за състоянието ти и затова, ще ти кажа нещата в прав текст.

  Това с отдръпването за година или няма значение за колко, би имало ефект, ако тя има дори малък интерес към теб. Щом нищо не е станало от нейна страна… значи тя просто няма чувства към теб.

  Това с рождения ден, честно казано и аз не бих се възползвал от тази ситуация, но след това бих действал. Дала ти е знак, че би направила всичко с теб (в онзи момент), а ти си пасувал.

  Причината да не е с теб е в теб. Имах подобна история и то с момичето, което съм обичал най-силно през живота ми до момента. Беше преди 4-5 години. Давах мило и драго за нея, казвах й го, повтарях й го едва ли не ежедневно, писах й стихчета, прашах и SMS-и, правих чудеса за нея, исках я, казвай й го и й го показвах… заливах я с любов отвсякъде. Тя обаче, само се дърпаше. Няколко години по-късно, тя ми сподели, че и тя ме е обичала, но нищо не е станало м/у нас, защото съм я задушавал с толкова много любов и съм я притискал. … И аз съм ги правил всичките глупости с SMS-ите, които и ти си направил, та и отгоре. В крайна сметка се оказа, че нищо не е станало, защото много съм й го показвал.. както очевидно и ти правиш. … Дълго време си повтарях, че няма логика, но с времето разбрах, че има! Всеки човек си има предел и когато този предел започне да свършва – човека започва да се пази.. дори и от любов – искрена, чиста и т.н. .. няма знчение. Когато гониш някой – той бяга.
  С други думи, ти я гониш с любовта си. Най-вероятно ти изглежда нелогично, че ти искаш да й дадеш нещо толкова прекрасно.. всъщност ти искаш да й дадеш всичко, а тя бяга и не иска. И това ти поведение, може да я плаши. Дори тя да има нещо към теб, ти си го убил или ако не си го убил съвсем, то почти.

  Честно, казано, мисля че с нея нямаш много шанс. Ако беше някой друг, щях да ти кажа, че нямаш никакъв шанс и да се откажеш. Имайки предвид състоянието ти обаче и силното ти желание, ще те посъветвам нещо. Единствения ти шанс да я имаш е да пресътвориш отново отношенията ви от 18тия ти рожден ден.

  Ако това не проработи ти остава един единствен начин.. малко долен и подъл, но… признай й за състоянието си. Предполагам, че този вариант няма да го одобриш (аз самия не го одобрявам), но това ще ти е наистина последния шанс.

  А ти рано или късно, ще трябва да й кажеш. Помисли си само, как ще се почувства тя, ако не й кажеш. Ще се скъса от самообвинения и чувство за вина, угризения и т.н., че не ти е отговорила на чувствата, докато е имала тази възможност, а тогава вече ще е късно. Ще се обвинява без причина, но все пак ще го прави. Помисли и за това.

  От тук нататък, единствено мога да ти стискам палци и да ти пожелая успех. Ако има нещо, казвай. С радост ще ти помогна.

 10. Моят съвет е да не я заливаш с обяснения в любов – а да я ухажваш – нежно ,романтично , чувствено и постоянно.Грешката ,която правят повечето мъже (младежи) е , че започват с показ на своите чувства. Това отблъсква почти всяко едно нежно създание на първо място, защото е задължаващо.Нормално е двама души да изпитат привличане един към друг и със времето това да се окаже любов – но никой не е готов да приеме твърдение ,за такава(любов) преди да получи романтичните нощи под луната. Защото си задава въпроса : към мен ли изпитва тези свои чувства Ники или към тази ,която си мисли, че съм?И коя трябва да съм – реалната или фантазията? Кажи и че за ТЕБ -тя е най-красивата,че обожаваш гласа и, че харесваш стила , че ухае на лятна нощ под звездите……., само не започвай с „имам чувства към теб….“ Остави това за момента ,в който тя ще го поиска.Това, че си има приятел не ти пречи ,да я поканиш на филм ,после на сладкарница ,за да обсъдите филма…търси повече начини да общуваш със нея. Покажи и ,че си по-добрия избор.

 11. Niki, съчувствам ти човече. Доста трагична ситуация.

  Пак ти казвам, поразрови се назад в блога, виж старите теми. Вълшебна рецепта няма.

  Ако трябва да синтезирам в едно изречение – Най-лесният начин да се съблазни една жена е като й покажеш, че силно я желаеш, но същевременно действаш така все едно не ти пука и всеки момент може да изчезнеш от полезрението й.

  Звучи лесно, но когато си инвестирал огромно количество чувства се превръща в непосилна задача.

 12. Ники, съжалявам за ситуацията, а и нямаше как да знам. А, колкото до последните коментари – наистина са много правилни, но за тях трябва доста опит. 🙂

 13. харесвам си едно момиче,като направа нешто смешно или кажа нешто смешно и е забавно но понякога просто не ме харесва не съм и приатен какво да направа

 14. някои ште ми каже ли какво да направа

 15. Ами най-добре започни нова тема и кажи малко повече за тебе и момичето.

  Дай някоколко примера, кога се смее, кога не си й приятен. От колко време се познавате, колко често се виждате, какво правите…

  Дай някаква информация.

 16. еми оште от 3 клас е в нашето училиште само в училиште се виждаме еми смее се когато направа нешто смешно ами тя е много мила но кажеш ли й нешто лошо и се обиди.едимпът си писах по skype с нея и си писахме другите кои си харесват и такива нешта.В калс толкова много не си говорим но като се заговрим обшто взето училиште но по skype аз съм и казал как се чуствам но искам да съм с нея но незнам какво да кажа и да направа?????

 17. като и казах че я харесваб го прие нормално но в skype определено сме си писали повече за това че я харесвам и такива нешта

 18. Не й казвай, а й ПОказвай че имаш чувства. 😉

  Имам предвид с действия. Излезте заедно и започни да я докосваш леко, ей така все едно съвсем приятелски. Трябва да е също съвсем естествено. Т.е. не трябва да се шашкаш от нейното присъствие и от физическия контакт.

  Ако това мине добре и особено пък ако тя те докосне значи можеш да предпиемеш по-смели стъпки напред. В подходящ момент започни да я галиш по косата, целуни я. Ако не ти позволи не е трагедия. Оставаш спокон и куул все едно нищо не е станало. Може да продължиш да я докосваш, но ако видиш, че тя не е на кеф спираш всичко, но не се шашкаш. След една подобна среща е добре леко да се отдръпнеш, не защото си обиден или засегнат. Просто имаш много неща да правиш. После пак се срещате и виж как тя реагира и прецени. Има доста голям шанс ако си бил куул през цялото време тя да съжали, че те е отблъснала и да стане малко по-директна. Ако не, мисля, че е най-добре да си набележиш друга „жертва“, и да я оставиш да те съблазни.

 19. Не я питай дали иска да излезете „някъде“, а измисли нещо и й кажи, че отиваш и ще се радваш ако и тя дойде.

 20. Пробвай първо. Бъди готов да приемеш отказа спокойно, без да ти пука, но това не означава да й предложиш плахо. Направи предложението по един уверен начин без да ти пука.

  Ако не стане пиши какво точно е станало. Ако например ти каже, не мога еди-кога си, но може друг път, това е добре. Ако ти каже само „не“, пиши, ще го обсъдим. Едно „не“ не винаги е края на историята.

 21. Ники пожелавам ти да успее6 да постигне6 това което иска6 знам 4е не е много и разбирам как се 4увства6 и аз съм бил в подобна ситуация и аз направих гре6ката да заоби4ам моми4е с което първо съм бил просто приятел при мен се развиха не6тата малко по разли4но използвах възможността си но то4но когато се почувствах 6тастлив 4е имам моми4ето което оби4ам тя ме нарани като ме остави за някой който никога не би могъл да я оби4а както аз,но вси4ко минава и заминава пада6 но трябва да се изправи6 и да продължи6 колкото гадно и о6тетен да се 4увства6.Аз не съжалявам за това за6тото така осъзнах 4е тя не заслъжава оби4та ми.Това което искам да ти кажа е 4е по добре да рискува6 и тактично да излее6 чувствата си така поне няма да се чуди6 а 6те знае6 отговора.Може6 само да спе4ели6 приятелю и да бъде6 6тастлив ако не то поне 6те си приклюил с тази дилема и 6те ти е по лесно да продължи6 напред.
  Дано нещата да се развият по най добрия за теб на4ин .Касмет!!!!

 22. Виш сега братко! Нищо няма да спечелиш ако гледаш играта от скамейката, ако мога така да се изразя!
  За това вземи се в раце. С какво ти си по-лош от другите? С нищо!
  Ако искаш нещо взимай го. Със страх, със притенения и други такива ужасни човешки чуства не се живее! Какво чакаш?
  Да дойде някой ден и да ти кажи „Ники миличко, обичам те!!!“
  Възможноста това да се случи е равна на нула! Тай като ако има някакви чуства нея я е страх можеби повече и от тебе!
  За това ти трябва да действаш!
  Ако искаш нещо взимаш го!!!

 23. Ако я обичаш истински не се отказвай от нея.Аз също имам един такъв проблем но при мен нещата са по-сложни.Та…исках да ти кажа,че ако се откажеш сега,никога няма да разбереш дали си имал шанс с нея,а и сам каза че вече си и казвал за чувствата си към нея,така че действай и не губи време!

 24. Ще и кажеш Виж искам да ти кажа нещо! Обичам те и името и която харесваш

 25. Ники една година по-късно как се разви ситуацията ? сега сте заедно нали ?

 26. виж,човече,аз също съм момиче и не бих ти обърнала минута даже.ето и скайпа ми ако искаш да си поговорим,защото мисля че ти трябва съвет от момиче! ето и скаъпа ми коол_емо_гирл_krazi но пиши с английски букви!!!!!

 27. Пич и аз сам така с едно момиче,но ти препоръчвам да се бориш до край бъди по-уверен.. 😉

 28. Братле,само едно ще ти кажа – ако искаш да си с това момиче,преглътни страха от това,че ако и придложиш ще откаже и давай смело!!!И най – важното е да и предложиш на живо,а не по скайп или да и пратиш SMS!!!Това показва признаци на слабост и на неувереност!А такова нещо в една връзка не трябва да има!!!Трябва да я заговаряш колкото се може по – често и да я обсипваш с комплименти!Казано на кратко отнасяй се с това момиче както искаш тя да се отнася с теб!!!Послушай съвета ми и ти гарантирам,че няма да сгрешиш!!! 🙂

 29. Нека и аз да разкажа нещо за себе си. Аз също съм имал подобни ситуации и знам какво е да бъдеш влюбен в някой а той да не ти отговаря. Някога преди 2 години обичах едно момиче но на нея и беше безразлично. Мисля че това което всички казват тук по темата е ценно. Аз какво мога да каже освен че за една жена любовта означава много когато е в нормалната доза. Аз лично държа на разбрателство междо мен и половинката ми. Сега иначе съм сам няма си приятелка не за друго, за сега не смятам да влизам в любовни интриги искам малко свобода за момента. Иначе съветите са много добри на всички, някои от тях вече съм пробвал още преди да прочета форума.

 30. абе човек к`во се косиш момичето си пада по теб и сто на сто се дразнии че й позволяваш да е с друг отиди кажи й че не я пускаш обичаш я от години и че нямада я оставиш пък ако се стресне и ти откаже кажи йбазиках се обзаложих се на бас че ще мога да ти го кажа или нещо измисли като план Б но той няма да ти трябва защото тя копнее да чуе тези думи поне така мисля не не мисля аз съм сигерна човек аз съм момиче и знам как се чувства не се страхувай всеки го е страх но ако истински я обичаш както казваш тогава ще си преглътнеш страха ище се изправиш пред принцесата ти

 31. знаеш ли че и аз съм все още така от 2-3 години съм я харесвал но може би ще ти помогне моя съвет.Кажи и :Виж сега не искам да се караме и да си бъдем приятели обичамте всичко ще ти направя само че и ти да ме обикнеш и после ако тя те хареса(обикне) и презнай голямата си любов.

 32. Приятел всичко е в главата ти просто сам трябва да стигнеш до извода че света ти не се върти около нея.Просто я забрави,за да можеш да изживееш пълноценно последните мигове от живота си.Не се ограничавай с нея.И също от каквато и болест да страдаш можеш да се излекуваш,всичко е в главата ти,помни това.Ума е велика сила,стига да можеш да я контролираш.Ако можеш ти ще водиш съдбата си а не тя теб но всичко зависи от теб твоята воля и твоя дух успех вярвам че ще се излекуваш от каквато и да е болест.Гледай филма „Тайната“ може да придобиеш представа за някои неща.Успех вярвам в теб.

 33. Здравейте може ли да искам от вас помощ за моята ситуация значи има едно момиче която я обичам много но нз дали тя чувства нещо към мен на живо не съм я срещал но по фейса си пишем всеки ден разказваме си неща и така нататък пращам и сърчица целувки и тя същото но като и няпиша обичам те тя или пише аз не обичам никой и ми праща сърце или целувка но искам съвети как да разбера дали чувства нещо към мен или просто ей така времето да мине плс хелп мерси предварително

 34. ако си я харесваш отиди при нея и кажи че я харесфаш ако тя не те хареса откажи се зман че е много трудоно да я забравиш знам го от личен опит но трябва да я забравиш и сега просто си намери друга има много риби в океана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *