Стадии в Pick-Up

В предишната ми тема с която исках да обърна внимание на всички нови тук, ви запознах с няколко метода, системи, стратегии за Pick-up.

В тази тема искам да ви представя условно частите, на които можем да разделим взаимоотношенията мъж-жена от запознанството до секса/започването на връзка.

Учени са установили, че средно на мъж и жена им трябват около 4 до 7 часа от запознаването до секса/започването на връзката.  Както споменах преди, има различни модели, принципи и стратегии, но общото между тях е, че можем да разделим тези 7 часа на 3 основни стадия:

Привличане - Изграждане на комфорт - Съблазняване

Привличане - това е стадият, когато мъжът заговаря жената, по-късно създава интерес в нея, а после й помага да създаде интерес в него. Привличането е онова чувство, когато си заинтересован към някого (не просто като видиш и да кажеш, тази ми допада), когато искаш да го опознаеш  и да отделиш време за него. Тук избягваме въпросите "откъде си", "как се казваш", "с какво се занимаваш" и подобните на тях. Тук само се презентираме и говори за по-общи неща, като целта ни е да свалим женският гард и да създадем привличане.

Изграждане на комфорт - това е когато мъжът и жената са взаимно заинтересувани, тук започва изграждането на "рапорт" или иначе казано на някаква емоционална  връзка между тях. Сигурно ви се е случвало с някоя жена да усещате онова "аз и тя си допадаме" усещане. Тук вече можем да се разкрием малко по малко, подходящи са и въпросите "как обичаш да се забавляваш, "с какво се занимаваш", "каква искаше да станеш като малка" и други по-лични въпроси. В този стадий можете да целунете момичето, да я прегърнете, да я държите за ръце и т.н.

Съблазняване - това е, когато след като сте се запознали, заинтересувани сте един към друг, напълно отпуснати сте, да подпечатате всичко със секс или започване на връзка, това си е края на играта и началото на някакви продължителни отношения.

Създаването на привличане

Сега ще разгледаме първата част, а именно Създаването на привличане. Тя се характеризира с 3 по-малки части, а именно - подход, женски интерес към мъжа, мъжки интерес към жената.

Подход - това е самото заговаряне на жената или така нареченото "отваряне". Тук вие забелязвате жена, която искате да заговорите/съблазните и отивате при нея и я заговаряте.

Има два основни типа подход:

1. Директен - отивате при нея и й показвате, че искате да я заговорите. Пример "Не ме гледай така, защото ще се влюбя" или "Ти си доста готина, трябва да си говориш с мен" или "Хей, видях те, като минаваше покрай мен... "Има нещо в излъчването ти, което ме накара да дойда при теб и да се запознаем."

Плюсове - Мъжът, използващ директен подход, показва увереност и че "има топки", т.е стиска му. Освен това, жената има малко време да прецени дали би искала да има общ с мъжа или не. Следователно, ако ви отрежат, поне няма да си губите времето, ами ще намерите друга да заговорите.

Директният подход спестява, всички онези неща, които питаме, говорим си, уж да се правим на оригинални. Ако няма нищо против да се запознаете, то и двамата знаете, че сте заинтересовани един от друг и можете да преминете по-лесно към среща/секс/връзка.

Особено подходящ е през деня, когато вървите по улицата, в парка или някъде другаде.

Минуси -  Не е особено подходящ вечерта, когато сте в клуб, на парти, в дискотека... Възможно е жената да е резервирана или да си има приятел и да ви отреже.

2. Индиректен - Индиректният подход се характеризира, с това, че вместо да използвате "свалки", евтини реплики, които жените са чували стотици пъти, вместо да показвате интерес, вие се държите с нея така, както бихте се държали с непознат, когото искате да попитате колко е часа.

Пример:
"Ти: Хей, целувката брои ли се за изневяра?
Тя: Да/не/не знам
Ти: Снощи бяхме в един клуб, аз, моят приятел Георги и неговото гадже. Две питиета по-късно, гаджето му се целуваше с друго момиче.. какво мислиш по въпроса"

Плюсове - Показва оригиналност, артистичност и незаинтересованост към жената, като потенциална партньора. С други думи, показвате, че сте готин, но не я сваляте. Индиректният подход ви позволява да преодолеете женските щитове и в същото време да покажете, че си заслужава да бъде с вас.

Подходящ е при нощна игра, в заведения, а също може и да се използва при дневна игра на улицата или в парка.

Недостатъци - отнема доста повече време от директния, трябва да се справяте и с нейните приятелки/приятели; Използвате заучени фрази. Не особено ефикасен, когато право се насочите към момичето и й зададете подобен въпрос.

В дневната игра, Директния подход е по-подходящ от индиректния.

По-късно ще напиша още някоя статия, която да ви е от полза.

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *