Жените – вечните свалячки…

Жената е плячка, която сама си избира ловеца. Това е вечната истина в отношенията мъже-жени. Инстинкта на мъжкия индивид го кара да желае да разпръсне семето си на повече ниви, образно казано, разбира се,  т. е.  желае да спи с колкото се може повече жени.

Много от съвременните техники за сваляне са типично женско оръжие в борбата за надмощие над половете. Мъжете правят женски номера за да привличат внимание в опитите си да бъдат свалячи. Но в крайна сметка се оказват свалени и се вайкат като жени, защо го изоставила и т.н.

Много ясно, че ще те изостави, нали вижда, че ползваш нейните номера.  Проблема е там, че много рядко вече се срещат класическите мачовци, които ще те грабнат и без много приказки и трикове ще постигнат своето, без да те насилват.

Според мен проблема на много мъже с жените се крие точно в липсата на увереност и самочувствие и затова те се опитват да преодолеят своите комплекси, като заучават методи от програмата на жените, което не е решение на проблема.

социални бутони

15 мнения за “Жените – вечните свалячки…

 1. „Според мен проблема на много мъже с жените се крие точно в липсата на увереност и самочувствие…“

  С това съм абсолютно съгласен!

  Действително няма нищо по-важно от увереността. Несигурността и страха да не те отрежат са анти-съблазнителни, сиреч отблъскват. И от тази гледна точка е много по-важно какво НЕ правиш отколкото какво правиш. Когато един мъж е много уверен в себе си, това му личи отдалече и още преди да си е отворил устата жените вече са вперили поглед в него. Такъв мъж каквото и да каже, освен ако не е супер дебилно, е без особено значение – жените пак му се лепят. И също не му се налага да играе игрички, защото играта при такъв мъж си се играе сама, един вид.

  И също така е вярно, че ако един мъж е адски неуверен вътрешно, каквито и игри да играе нищо няма да се получи.

  „…затова те се опитват да преодолеят своите комплекси…“

  Няма друг начин освен да се опитваш да преодолееш комплексите си!

  „…като заучават методи от програмата на жените…“

  Основната игра всъщност е да играеш трудно достъпен(а) по един или друг начин. И това не е нито женска нито мъжка, а универсална игра и тя действа точно както действа правилото на търсенето и предлагането. Като намалиш предлагането на себе си и съответно повишиш търсеното, като покажеш, че си готин(а) пич/мацка и ето ти идеални предпоставки за ескалиране на привличането и съблазняване на противоположния пол.

  Всъщност игрите са отблъскващи когато са очеведни, независимо дали ги играе мъж или жена. Тъй че в повечето случаи няма „женски“ или „мъжки“ игри. Има само добре или зле изиграна игра.

  Чисто женската игра е лигавенето, но на един мъж трудно би му хрумнало дори да играе такава игра.

  Е, мога да призная, че игрите са женски доколкото жените ги владеят интуитивно. А ние мъжете също ги научаваме тези игри, но много по-бавно и затова е по-добре един мъж да вземе и да прочете книга по въпроса.

  „…което не е решение на проблема.“

  Напротив, за един мъж може да е от голяма полза дори само да научи какви игри се играят от жените и да види, че с може с нейните камъни по нейната глава така да я насвятка, че ум да й зайде. 😉

  „Проблема е там, че много рядко вече се срещат класическите мачовци, които ще те грабнат и без много приказки и трикове ще постигнат своето, без да те насилват.“

  Ти изказваш тука някакво съжаление, че го няма стария тип мачо. Но аз съвсем не съм убеден, че ако той възкръсне ще е особено успешен. Аз лично бях свидетел на това как един мачо в продължение на една година сваляше всички колежки подред (в работата има над 300 жени, една голяма част от които са под 35), но накрая успя само с една и то доста посредствена и като външност и като характер.

  А аз наистина рядко съм виждал по-самоуверен мaчо от него. Проблемът му беше, че адски отчаяно търсеше жена. Даже бях дочул, че колежките се оплакваха, че нямаше жена необарана от него. Та ето ти пример за мачо, който е много директен, абсолютно “перде”, самоуверен до безумие и накрая – пие една студена вода. Същият този тип, ако беше се опитал поне леко да схване женската игра и да промени поведението си можеше да стане абсолютен Казанова, но си остана старовремски смешен мачо…

 2. Не при всички жени е вродено, има и доста посредствени, които връзват на всеки, точно защото не могат да заемат позицията на избиращи. Просто в стремежа си да виждаме само хубавите и стойностни жени си слагаме капаци и пренебрегваме тези, които са по-невзрачни. Повярвайте ми, има и жени, които не знаят как да задържат един мъж до себе си

 3. mislead_f, преди 2-3 години беше направено изследване в което на едни и същи жени се показват снимки на едни същи мъже в разбъркан ред, но по следващите снимки на същите тези мъже са правени леки корекции (без жените да знаят това!) към малко по-мъжествена (мачовска) или малко по-нежна (женствена) визия на мъжете, които те ще трябва да оценяват. Един огромен процент от жените са гласували „за“ на по-женствените снимки на мъже, за които преди малко са гласували „против“ 😉 Това категорично доказва, че жените променят критериите си и започват да предпочитат мъже с по-нежни черти.

  Обяснението е, че преди време (в каменната ера, например) жената е търсила мъж, който да може да отиде на лов и да се върне от там с голям улов, а не да падне жертва на зверовете. Това означавало, че тя и децата ще оцелеят.
  В днешно време обаче, жената вижда в якия и силен физически мъж, заплаха и сигнал за опасност, а не сигурност. До преди 5 години, мачовците се харчеха, като топъл хляб, а сега са на дъното на женския списък за предпочитани партньори. Единствения плюс, който им е останал е секса за една нощ. Само по този параграф остават предпочитани. Иначе, до който и да е сладникав тип – мачото олеква!

  И какво излиза от това?

  Истинския мъж не е онзи як „бивол“ с гръдна обиколка 3 метра и просто идва при теб и те звима, а е този, който може да предостави сигурност и удобство на избранница си и да я накара да се чувсята добре и е същият този, който няма нищо общо с мачото, който описваш 😉 Вече няма мачовци от този тип.. или поне са много малко, а и не са предпочитани. Сегашните са много по-цивилизовани и идват при теб за да те съблазнят, а не да те „вземат“ 🙂

  Примера на All That Jazz е достатъчно красноречив, колко са ефективни „мачовците“ 🙂

  🙂 Have A Nice Day 🙂

 4. Извинявам се за статията, явно не съм я написала както трябва, защото оставам някак неразбрана. Под мачо нямам предвид някой култорист, имам предвид поведение, много мъже се държат като жени, реагират като жени използват женски похвати нямат изхраден характер. Това е жалко, защото в една връзка все някой трябва да играе силната страна, когато мъжът до теб се „лигави“ повече от теб това е малко странно. Не е вярно, че жените предпочитат мъже с женски черти, наскоро разговарях с няколко мои познати по този въпрос,общото мнение е, че няма нищо лошо един мъж да се подържа, но в определени граници, едната ми позната каза: „нужно е мъжете да са силни за да се откроява нашата нежност, когато сме до тях“, мисля, че е права. Никоя жена не иска да бъде с мъж, който е по-нагласен от нея.

 5. Не, добре си я написала. Отразява напълно женската гледна точка, а именно, че жената има цялата власт, а мъжът няма никаква власт над процеса на свалката. Така си мисли всяка жена.

  Що се отнася до мачото – това което имаш предвид е не мачо, а мъж, който е уверен в себе си, който не се нуждае от жените, а те се нуждаят от него, който не се страхува от жените, не страхува и знае как да подходи към тях, който е леко недостъпен, с който жената чувства сигурност и в същото време чувства тръпка и й се ще да го „изнасили“ още преди той да е подходил към нея…

  Сиреч, мечташ за перфектния майстор на играта…

 6. А какво разбираш под лигаване на мъжете. Това че когато жените се лигавят и искат това, а след пет минути нещо съвсем друго и т.н и те гледят да й угодят… Това не е лигавене, а слабост и несигурност.

 7. Тука гледам някакви войни на половете, някакви драми … защо се половете трябва да са определящ фактор? Това е все едно да определяш някой по неговата зодия … пълна глупост! Всеки е уникален сам по себе си, всеки има свое разбиране и свой подход, независимо лъв ли е, риба ли е, мъж ли е жена ли е. Отделен е въпроса, че човек дори и да не иска, подсъзнателно се влияе от мненията на другите, и ги пречупва под собствената си призма, така придобива способността да „дава оценка“ на другите, да прави изводи за тях и т.н., използвайки (подсъзнателно) гледната точка на друг човек. Обикновен човешки инстинкт, който така да се каже ни помага да се развиваме.

  „Много от съвременните техники за сваляне са типично женско оръжие в борбата за надмощие над половете. Мъжете правят женски номера за да привличат внимание в опитите си да бъдат свалячи“

  Много жалко, че любовта вече се приема едва ли не като „в борба за надмощие над половете“ любовта не е война … тя е нещо много повече, всъщност в книжките именно любовта е тази, която избавя хората от страданията на „войната“. Т.е. любовта е абсолютната противоположност на войната. Относно „съвременните техники за сваляне“, донякъде мога да се съглася, че жените са майсторките на техниките за сваляне. На вас ви е вродено, ние мъжете сме „аматьори“, но пък какво ни пречи да се усъвършенстваме? Всъщност според мен, дори това, че сме аматьори ни дава предимство … с много труд и силно желание, определено можем да станем много повече от „аматьори“. Това да си сваляч не е нещо което можеш да назубриш, всеки дълбоко в себе си е сваляч, просто трябва да го изкараш наяве, най-важното при това е да си уверен в себе си, после всичко се нарежда. Без значение мъж ли си жена ли си, всеки има свой собствен подход, дори и да се побира в супер кратка фраза. Вярно е, че взаимстваме някой неща от вас жените, но както писах по-горе това е обикновен човешки инстинкт … всеки е уникален няма мъже, няма жени.

  „Много ясно, че ще те изостави, нали вижда, че ползваш нейните номера.“ , „затова те се опитват да преодолеят своите комплекси, като заучават методи от програмата на жените, което не е решение на проблема.“

  Не е в това проблема … по-скоро ще те изостави защото и се подчиняваш и тя те върти на малкия си пръст … просто трябва да си мъж. Вие жените сте адски самоуверени мислите си, че винаги сте господарки на всяка ситуация, че държите всичко в свои ръце … но какво става когато някой не се диктува по вашите правила, не ви угажда? Тогава вече го искате истински, и не мислите още след първата целувка как да го изоставите, именно защото е мъж и е поел всичко в свой ръце. Така, че жените, а и мъжете не сме едва ли не „божества“, ние сме просто хора, нуждаещи се от внимание, а това внимание ни го дава именно онази думичка която неслучайно повторих 3000 пъти в този мой пост …

  ЛЮБОВТА.

 8. mislead_f, напълно съм съгласен с приятелката ти, че е нужно мъжа да е мъж и с характер, за да се отличава от нежното същество до него. И аз съм на същото мнение. Не може да видиш мъж и жена и да се чудиш дали не са двойка лесбийки, защото и той е епилиран, с изскубани вежди и направен маникюр, като нея. Просто е абсурдно. Само не бъркай, малко по-нежните черти на мъжа с това той да изглежда „нежен“, т.е. гей. Наистина всичко си има граници. Ако си чела внимателно, какво написах по-горе, ще видиш, че говоря за ЛЕКИ, почти незабележими промени. Не за тоталното превръщане на мъжа в жена. Може би, ще ме разбереш най-добре, ако изкажа по следния начин – по-предпочитания от жените тип мъже, между грубия и сладникавия тип, е сладникавия. Самия факт, че огромен процент от жените, харесват Димитър Бербатов, Ники Илиев и други сладникави красавци, доказва тезата ми 🙂 Много по-малко са етзи, които биха избрали да кажем Гонзо или Киро Скалата. Не казвам, че и те си нямат почитателките, но като цяло сладникавите мъже са доста по-предпочитани пред мъжествените.

  @LongWay, ако заменииш думата любов, с думата свалка, бих бил по-склонен да приема твърдението ти за вярно. Защото тук не говорим за любов, а за свалката, търсените и предпочитани качества, които се харесват или не в партньора, и за техниките на свалката.. мъжки или женски.

  Бтв, това което описваш в началото на поста си е стил на поведение на някое мекотело, а не на човек с характер! От чуждото мнение се влияят хора, които нямат собствено такова и се опитват да го формират от това на околните. И въобще не е на подсъзнателно ниво, защото, ако това беше вярно, всички щяхме да имаме едно и също мнение за Иван, Мишо, Сашо, Мими, Деси, Данчо и Минчо Празников.. а самия факт, че това не е така, доказва, че не си прав. Вярно е, че е и до т. нар. „среда“ в която си, и от която си формичаш част от характера, но не и мнението. То вече си е до лично възприяте на човека отсреща 😉 Защото, какво ще се случи, ако слушаш отрицателни мнения на двама души от обкражението ти за Иван. В последствие ти се запознаваш с него и виждаш, че човека си е много добър и ти харесва що за пич е, и въобще не е отвратителен, както казват другите двама. Тогава ти на каква позиция ще бъдеш? Лош ли е Иван, или ти харесва? 😉 От отговора, който ще си дадеш, ще разбереш, дали си мекотело или човек с характер 🙂

 9. Четейки написаното ми хрумна идея, дали тази мъжка метросексуалнос, класическия мачото, еманципираните жени … не ни водят до сблъсък в изградените ни детски представи за любов от истории, книги, наблюдения и днешната реалност. Настъпва криза, изхода от който е ….. времето ще покаже.
  Нямате на идея колко е трудно да си жена и да си намериш нормален партньор между метросексуалните и мачовците. … :), голямо приключение е :))).

 10. За детските представи за любов, книжките и филмите… Не мисля, че са помогнали на който и да било мъж да се почувства сексапилен и желан от жените. Мисля, че напротив, по-скоро всички тези предтави карат мъжете ад се държат като безполови свалячи на звезди, които колкото повече звезди свалят, толкова по-малък шанс имат имат да свалят жените.

  А какво е определението за метросексуален? Какъв смисъл влагаш ти?

  Метросексуалният мъж отговаря на повечето от следните белези:

  – метросексуалният мъж се грижи за лицето, кожата, косата и тялото си
  – метросексуалният мъж винаги се облича перфектно до най-малкия детайл
  – метросексуалният мъж е модерен, той следи последните тенденции в модата
  – метросексуалният мъж е галантен и нежен с жените, той се отнася към тях с уважение
  – метросексуалният мъж е сексуално разкрепостен
  – метросексуалният мъж е мечта за всяка жена и мразен от консервативните мъже, които го обявяват обикновено за гей
  – метросексуалният мъж има висока обща култура
  – метросексуалният мъж е интелигентен, има добра работа и кариера, тези които не работят имат големи амбиции и често още в ученическа възраст надминават като успехи връстниците си с извън-училищни дейности.
  – метросексуалният мъж не парадира с това което е, той знае своята цена и няма нужда да го доказва със скъпи телефони, коли, часовници

 11. Jazz, не влизам в този сайт, за да дразня теб или който й да е участник в дискусиите. Засегнах тема, която “ особена“ за теб. О.К. приемам твоето определение за метросексуалин мъж, но само в последното не съм сигурна… но не споря.
  Приемам твоето определение, тъй като ти говориш за естетически издържана визия. Аз говорех за мъжете с изтънени вежди, гладко обръснати, с гривни пръстени и обици … всичко това виждайки го на един мъж ми идва в повече. Докато виждайки в банята на един мъж добра козметика и самата грижа за себе си, говори много за самия човек, като личност.

 12. Коя е темата, която е „особена“ за мене?

  Що се отнася до определението – честно, не знаех думата метросексуален и това определение го намерих в някакъв сайт.

  Аз и сега не разбирам точно какво се има предвид. Мислех, че за тебе метросексуален и мъж, който е „женчо“.

 13. Аз понеже знам, какво представлява мертосексуалният мъж, ще си позволя да се намеся в разговора ви. Метросексуалността, няма нищо общо със сексуалните наклонности на дадения индивид и за това ми е малко странно, защо е мертоСЕКСУАЛЕН, но това, защо ми е странно е друга тема.

  И в двете изказани мнения има по много истина. Този тип мъже, наистина се грижи за тялото си, в крак е с модата, не е възприеман от консервативните хора, смятан е за хомосксуалист от много от тях, носи бижута и използва козметика.. да, изскубва си веждите (казват, че го правят от хигиенична и естетична гледна точка.. без коментар), носи бижута и изпозлва козметика. Но до тук. Не е нужно нито да е галантен с жените и да ги уважава, нито да е с висока ерудиция, нито да е гения на класа (образно казано) или пък да си знае цената. А това дали ще е сексуално разкрепостен и амбициозен.. това вече си е до човек.

  Накратко, метросексуалността се свежда до външния вид на въпросния тип мъж. Това дали на места прекалява или не, вече си е до преценка на хората, които го оцяват.

  Надявам се да съм бил полезен. 🙂

 14. А-ха, ясно. Да, това няма нищо общо със сексуалната ориентация. Аз имам двама добри приятели, които са метросексуални – в лека форма – и двамата са си хетеросексуални.

  Мисля, че метро-то го правят за да привличат внимание.

 15. Съгласна съм с авторката и я разбирам напълно, може би именно защото съм жена… Както съм и съгласна с това, че мъжете напоследък започнаха да придобиват много женствен вид, което не е нито в тяхна полза, нито в наша, лично според мен. Аз, както и повечето ми приятелки, предпочитаме силни мъже, като характери, които знаят какво искат, как да го постигнат, които са уверени в себе си и на чието рамо можеш да се опреш и да се почувстваш наистина слабия пол. Особено в ситуацията в България, която е изпълнена с ежедевни препятствия, е хубаво да има на кого да можеш да разчиташ и да знаеш, че имаш мъж до себе си, а не някой, който си прави кола маска по-често от теб и вместо да обсъждате проблемите от живота и заедно да търсите решенията им, вие обсъждате последните тенденции в маникюра – мерси, имам си приятелки за това. Живея от 2 години в страна от Западна Европа и не искам да ви казвам какво виждам тук – силни и властни жени, които не дават нито да бъдат изпратени, камо ли да им се плати едно кафе или кино, които крещят на мъжете си и са абсолютни мъжкарани. От другата страна, женствени мъже със слаби характери и раними души, с изнежена психика, с изключително женствени гласчета, които ходят на лекар само като кихнат и изпадат в потрес от успяла жена пред себе си. Това ли ни чака? Натам ли отиваме?
  Ами аз пък предпочитам типа мачо, който за мен не е олицетворението на този колега дето тича при всяка пола и чака да го огрее и се пробва навсякъде – това за мен е парцаливо поведение и в никакъв случай на мъж, който си знае цената, знае какво иска в тоя живот (мен!) и как да го постигне – да дойде, да ми каже точните думи и просто да ме вземе…а не като тук да ме канят на кафе в продължение на година и 6 месеца и да ми говорят за учене и други глупости и когато на мене вече са ми се изпарили и наааай-смелите очаквания за каквото и да било и вече възприемам човека само като приятел, едва тогава той да се осмели да направи някаква крачка…
  Смятам, че половете изначално сме си различни и не е нужно да се унифицираме, както и че на нас не ни вършат работа мъжките похвати, нито пък на мъжете не са им от полза женските номера. Всеки си има своя арсенал и точно това му е хубавото в тази игра…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *