Когато нещата не вървят – отрежи жената временно

Казват, че на Запад продавачите на коли често използват следния трик:

Когато на клиента вече са показали автомобила, договорили са цената, но клиентът още не е решил окончателно да подпише договор за покупката, ето какво прави продавачът.

Той взима напечатания договор за покупка и казва: "Вижте, страхувам се, че съм сгрешил... Вероятно тази кола не е подходяща за Вас. Нека забравим за какво сме говорили". И започва да къса ъгъла на бланката на договора...

Разбира се, това предизвиква у купувача обратен ефект и той започва да убеждава продавача, че всъщност тази кола е подходяща и иска да я купи...

По този начин, като поема ролята на "съпротивляващия се", продавачът се отдръпва настрана, поставя купувача на мястото на продавача и сега вече купувачът убеждава продавача, че всъщност тази кола е подходяща.

Може продавачът да удари на чест, като каже: "Да! Страхувам се, че наистина не можете да си позволите тази кола". С термините на НЛП може да се каже, че тук се използва естествената "полярна реакция" на клиента.

Тази реакция се състои в това, че ние сме свикнали да смятаме за ценно това, което демонстративно ни отнемат и сме склонни да се откажем от това, което твърде настойчиво ни натрапват.

Приложен към съблазняването, този модел работи по следния начин:
ти казваш на жената, че погрешно си мислил, че си бил влюбен в нея, но сега разбираш, че това е било грешка, глупост и нищо не се получава.

Възможни са някои вариации от типа на: "Чувствах се добре с теб, но ние не си подхождаме и не си струва да сме заедно..."

Неотдавна чух тези думи от един младеж. Бях качил млада двойка на автостоп. Вероятно той съвсем случайно се беше възползвал от този метод, не осъзнавайки неговата истинска същност.

Но как подейства това! Естествено всичко завърши с това, че приятелката му увисна на шията, започна да го целува и да го убеждава, че още не всичко е загубено...

Самият аз веднъж, много отдавна използвах този ход, при това несъзнателно и напълно случайно... Тогава казах на момичето: "Беше ми хубаво с теб, обичах те, но ти си твърде малка за мен, нужно ми е нещо друго..."

С какво свърши всичко? Правилно - тя се влюби в мен! След много години тя разказа, че тъкмо е обмисляла вежливо да ме отхвърли, но аз съм я изпреварил с една крачка и ситуацията се обърнала на 180 градуса - аз съм й показал, че тя не е съвсем за мен и трябва да се бори за мен.

Важен момент: използването на този модел може да има смисъл само след известно време познанство с жената: когато вече си се срещал няколко пъти или откровено сте разговаряли по телефона. Когато тя в известна степен се е привързала към теб.

Тоест - техниката работи тогава, когато ти не си празно пространство за жената. Би било повече от странно, ако този модел покаже добър резултат при съвършено непознато момиче.

Не случайно отделих тези пасажи с курсив, тъй като много хора не отчитат и не разбират условията за използване на този метод и се опитват да го приложат, когато нямат никакви основания за това.

Например при запознанство, когато тя отказва да си даде телефона, да й кажеш: "Знаеш ли, мислех, че съм влюбен в теб, но греших" е повече от абсурдно.

Какво може да си помисли жената тогава? Най вероятно ще си помисли: "Що за идиот е това? Да върви по дяволите и да греши колкото си иска!" А може просто да ти се надсмее - и ще бъде права.

Защото за всеки метод има критерии за използване, които трябва да се знаят и отчитат. А ето как е нормално да звучи този метод:

Може ли да си призная нещо? Имаше време, когато си мислех, че съм влюбен в теб... Сега искам да ти кажа, че като се вгледам в миналото разбирам, че не е било така.

Тогава можех често да си представя колко ни е добре заедно, в най-различни ситуации, можех да си представя как ставаме все по-близки и по-близки, как се подкрепяме и обичаме дълги години... Сега разбирам колко глупаво е било това... Да мисля, че всичко може да бъде така... Навярно не си подхождаме...

А може просто да кажете без всякакви "вградени команди", като онзи младеж в колата ми: "Виж колко сме различни с теб... Ти си толкова млада... Аз съм почти 5 години по-голям... Нищо няма да се получи между нас..."

Става, нали? И с какво се отличава от простия трик на продавача на автомобили? Само с това, че ти можеш да усилиш конструкцията с вградени внушения...

Източник: lover.ru

бутони към социални мрежи

15 мнения за “Когато нещата не вървят – отрежи жената временно

 1. Това си е много известна методика, но за жалост се използва повече от жените, отколкото от мъжете. Аз лично няколко пъти съм я използвал, когато видя, че нещата с момичето не вървят. Може и аз да съм виновен за проблемите, но често са виновни самите жени.

  Не при всички жени се налагат подобни методики. Свестните такива биха ти казали всичко в очите. Но при болшинството това не се случва и там идват номерата. Тогава трябва да се действа с тежката артилерия – с подобно отдръпване и номера.

  Само тогава този вид жени се чувстват „живи“ и можеш да ги задържиш. Друг е въпросът трябва ли да се задържа такава жена 🙂

 2. Този сайт няма ли форум, където да задам няколко въпроса по темата???

 3. Структурата и идеята на сайта е различна – затова нямаме форум. Идеята е всеки подробно да опише проблема или опита си. В България форумите се спамят много и искат много администрация. В структури като нашата това е по-трудно.

 4. Интересно… ако този метод подейства, то значи никога да не си признаваш вече пред това момиче какво наистина изпитваш… Защото логиката тук говори, че всеки иска това, което не може да има и то наистина е така де 🙂 И когато тя те поиска пак…тогава как се процедира, продължаваш да се правиш на незаинтересован, като само и даваш малка част от това, което всъщност искаш да споделиш с нея или…? Навярно ще свърши и нейното търпение все някога и ще бъдеш обвинен, че не си влагал достатъчно и това е повода да се разделите… С претенции съм, че размишлявам логично, но стигнах до този омагьосан кръг… Ако някой знае как се излиза от него…

 5. моля, простете моето невежество, какво е абревиатурата НЛП?

 6. pete4564, НЛП означава Невронно Лингвистично Програмиране. Попринцип не го използвам, защото не ми се налага, за щастие, но съм го пробвал ей така, от интерес. Мога да ти кажа, че има потресаващ ефект!

 7. а дали потресаващият ефект не трае кратко, все пак? до кога ще я убеждаваш, че има нужда от теб, показвайки й, че ти нямаш никаква нужда от нея? тази „благотворителност“ от твоя страна да сте заедно не може да трае вечно? иначе съм съгласна, че работи, особено добре при хора, които искат това, което нямат…но…когато го получат отново? ще го искат ли за дълго…
  поздравления за страхотния сайт и интелигентно написаните мнения, в които липсва изобилстващата по другите сайтове простащина. определено мненията са много полезни за всеки, който влезе тук.

 8. Здравейте
  Според вас дали ще може да се ползва успешно върху стари гаджета, такива с които е имало взимане-даване преди време, но нещо се е объркало?

 9. Само ако сте подновили връзката си. Иначе да кажеш на старо гадже, с което сте разделени от години, че мислиш че няма да се получи между вас и трябва да си останете приятели е малко малоумно. 🙂

 10. Pingback: Добра приятелка ми е, но аз искам повече
 11. Да, определено има грандиозен ефект. Използвал съм го, без дори да подозирам, като целях съвсем обратния ефект, да прекратя всичко, но се получи точно обратното – засилих интереса към себе си! Моите подбрани думи в случая са: Забрави за мен! Обикновенно с смс … мисля че е още по-ефектно. И да не ми използвате думите, че ще ви търся за права 🙂

 12. Ами ,как да действаме , ако вече сме изпуснали момента ,и момичето първо ни е зарязало.Моят случай е такъв,в началото бях Алфа, много ме гонеше ,после станах добрият и готов на всичко за нея и ме отвсири,след известно време.
  Каза ми че не била удовлетворена вече,незнаела дали иска.. и т.н. , лошото е че това съм го правил преди и действа , но този не го направих и тя ме отсвири.
  Какво мислите по вапроса, на този етап ,ако се приложи ще има ли въобще някакъв ефект? или трябва да я спечеля отново?

 13. Това, което искат жените, е ТРЪПКА, а мъжете – ТРЪТКА. Когато от Алфа Мъжкар се превърнеш в ГОТИН ПИЧ, ти си издигнал ТРЪТКАТА на ПИЕДЕСТАЛ и ТРЪПКАТА за жената си е отишла. Знам , че звучи много общо, но винаги се получава така, въпрос на време е в зависимост от инерцията, която си набрал като Алфа Мъжкар. А иначе „хватки“ много, но да не спамя, че тук свободното слово не се толерира, „сайтовата ви коректност“ на изказа го забранява. Всъщтност, за какво ли ви пиша, вие 100 % сте 50 нива над мен в областта, дори не трябва да чета вашите публикации, понеже не съм дорасъл да ги разбера…

 14. Приложих метода и все си мисля че,може би има някакво въздействие,но тя почна да говори за това как винаги била честна с мен и че така е наранявам и тем подобни,,опитвам се да поддържам линията на това да изглежда все едно ме губи,но нещо може би не се получава ,отвърнах с отговор в такава насока,но тя не е предприела отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *