Съвет: Как мога да си намеря приятелка?

Здравейте! От 4 години харесвам едно момиче, но така и не събрах смелост да й го кажа и си загубих шанса, като се преместих в друг град. Между другото, тя разбра от "най-добрия-ми-приятел" още на първата година, спря да говори с мен, поздравяваше ме все по-рядко и по-рядко. Едва на последната година започнахме да правим разговори от сорта 2:2 изречения.

Сега единствения начин да видя нейна снимка е от личните и профили в 2-та сайта за запознанства, където се е регистрирала. Не пропускам, влизам през час. Преди свалях и снимките й, но разбрах, че единствения начин да я забравя е да спра да свалям снимките й и да посещавам профилите й. Сега влизам по 2-3 пъти на ден, не мога да се откажа, но снимки не свалям!

Добре, ОК, тази история приключи, загубих битката, точка! Поне, ако можете ми дайте съвет, как да си намеря приятелка, с която да общувам свободно, да мога да споделям и още мнооого други. Намирам се в един нов град, далече от всичко старо. На моменти започва да ми проблясва и се питам как да стане.

Не ме бива, пък и не ми се опитва, защото се опасявам момичето, на което предлагам, да не ми се изсмее и да се пуснат слухове, както ще стане. За всичко си има хора 🙂 , сами разбирате, както при първия случай. Просто знам, че няма да стане. Не съм с нищо по-специален от останалите хора. Дори, като малък, преди да завърша, в училище бях просто един зубър.

Все пак- и кучетата не ги харесват такива. Не съм с нищо по-различен, с нищо не се отличавам, затова и не ми потръгна при първия случай, нищо че съм разкрит от "приятел". Може би го правеше за добро, защото знаеше, че никога не възнамерявам да се разкрия на тази-която харесвах тогава и още харесвам днес.

бутони за споделяне

19 мнения за “Съвет: Как мога да си намеря приятелка?

 1. Еми правилно си се ориентирал, да не се занимаваш с нея. Осъзнаваш, че жените са много, а ти си само един 😉

  Как да си намериш друга приятелка – рано или късно всеки намира. Прочети някоя от по-старите теми тук и ще се мотивираш 😉

 2. Пич, целият сайт е насочен към изграждането на една привлекателна личност в теб, както за жените, така и за мъжете. Прочети всички статии от сайта. Започни да прилагаш това, което чувстваш най-близо до теб. Този процес, както си забелязал, не става за един ден, една нощ или дори един месец. Ако наистина си бил „зубър“ и искаш да се превърнеш в пича на даскалото, трябва да се промениш отвътре. Трябва да смениш ценностите си. Опитай се да не ти пука за мнението на другите и прави това, което на теб ти е кеф и това, което смяташ за вярно. Намери заповедите на pickup-ъра. Разпечатай си ги. Мисли за промяната.

 3. WordPress, наистина спри да се влияеш от мнението на другите чак толкова. За да си истински мъж трябва да търсиш вътре в себе си своята истина, това което наистина дълбоко в себе си искаш да си.

  Друго. Спри да казваш на околните, че харесваш еди кое си момиче. Естествено, че ако четири годни си надувал главите на приятелите си с въздишки по едно и също момиче, което дори не е искало да говори с тебе, те са те взели за мезе. Дори да не са искали да бъдат гадни с тебе, просто ситуацията, която описваш е комична, погледнато отстрани.

  Какви са тези глупости, че не си нищо специално. Колко пъти на ден си повтаряш тази глупост? Ти така се самопрограмираш да бъдеш господин никой. Веднага да ставаш специален! 😉 И първата и най-важна стъпка е да знаеш, че си специален.

  Не казваш много за себе си, така че нямам много други коментари. Срещаш ли се понякога с жени, на кафе, само като приятели или..? Някакви случки с жени или нищо? Какво става когато си на купон примерно?

 4. Ако бъдеш по уверен в себе си,и се стараеш да бъдеш себе си няма да имаш проблеми,приятелю 😉 Още по-добре че си в друг град имаш възможност да се докажеш какъв човек си!А тази която ти се изсмее в лицето не заслужава даже да се ядосваш за нея,защото просто не си изгубил,а си се отървал от такива само бягай.И пак ти казвам ако се научиш да бъдеш себе си,а не да играеш роли ще намериш човек,който да те цени,защото трябва да знаеш че жените усещат кой се преструва и кой тежи на мястото си!Успех 🙂

 5. wordpress, учените да доказали, че са необходими 30 дена за поставянето основите на нов навик. Също толкова са необходими и за „разграждането“ на стар такъв. Какво искам да кажа с това? Опитвам се да ти кажа, че имаш изграден лош навик да разглеждаш профила на момичето, което харесваш и дори да си намериш нова приятелка, ще разглеждаш и нейните профили, което е лошо. „Лечението“, както предполагам вече се сещаш, е да спреш да го правиш. Както казах, това е само за полагане на основите, така че ти препоръчвам да не отваряш профилите на бившата си изгора поне 2-3 месеца! И по-важното – в това време изграждай нови хубави навици, които да ти помогнат в начинанието ти с жените. Заповедите на пикъпера сами по себе си не са нещо особено, но имайки предвид „къде си в момента“, ще ти помогнат много. От мен запомни, че най-важна е Четвъртата. Тя е и най-кратка, но като всичко гениално е просто, кратко и ясно. 🙂

  Рецептата за всичко е ПРАКТИКА!!!

  Следвай съветите на All That Jazz. Той е може би най-големия капацитет в блога, така че няма да сбъркаш!

 6. Я ги линкнете тези заповеди, че съм ги забравил, а не мога да ги намеря 😉

 7. Човече,само като прочетох последните два абзаца,косата ми настръхна!Прочети си ги сам и погледни на тези думи като страничен наблюдател.Не мога да разбера ти достойнство имаш ли,самочувствие и хъс за нещо или единственото,което те вълнува е това какво ще кажат хората????Някога бил ли си себе си,държал ли си се както на теб ти харесва,бил ли си спонтанен в нещо?Съмнявам се.Ако е имало такива моменти ,бих се радвала за теб.Не може да казваш НА себе си и за себе си,че си нищо и че нищо няма да стане!Ако така мислиш винаги ,ще тъпчеш на едно и също място и само ще се надяваш,че някога нещо ще се получи.Трябва коренно да промениш мисленето си ,както по-горе те посъветваха и тогава нещата ще си дойдат на мястото.Най-главното е ДА БЪДЕШ СЕБЕ СИ!!! Успех

 8. Anji – Слез на земята. Никой не е станал нещо докато е бил себе си.
  Виждаме тея който са себе си. Мерси от такъв живот!

  Найстина звучи красиво и привлекателно но ако се огледаш ще видиш че, никой който е „себе си“ не е оспял в нищо…

  А въпроса с жените е още по-страшен. Представи си че, аз съм някакав мухлю. Това ме обрича на самота. За това трябва да се вземеш в раце и да станеш пич!

  Жените харесват пичове. Няма какво да му мислим виждаме го всеки ден!

 9. Май ти трябва да слезеш на земята ,manowar,защото точно тези ,които не изневеряват на себе и СА себе си ,успяват в живота.Ако си решил ,че си мухльо и не мислиш,че имаш нужда от промяна ,бъди си такъв и тогава се надявай да ти провърви с жените.Точно за това казвам ,че момчето трябва да се промени ,за да не бъде мухльо и да преодолее ниското си самочувствие.

 10. Противоречиш си Anji. Не може да се промени и да запази същноста си тоест да остане себе си!

  За да преоделее ниското си самочуствие трябва да си промени начина на мислене и на държание за да може да се харесва. Така ще загуби сащноста си!
  Ако в момента на дадено момче не му върви явно нещо му куца и не се вписва в критерите на жените! За това трябва да разбере какво му има и да го промени. За да го промени трябва да „изневери“ на себе си!
  Живеем в общество в което се изискват някой работи. За това малко или много трябва да се променим за да можем да се впишем. Иначе оставаме аутсайдери и никой или почти никой не иска да подържа контакт с нас!

  Ти сега ме нападаш. Не знам защо! Но трябва да разбереш че, мухлюто трябва си промен сащноста за да стане пич. Това е закон и не подлежи на обсъждане!

 11. manowar, поздравявам те за напредъка ти с правиписа. Даже да използваш редактор, няма значение. Пак е начин да се научиш. Разликата е видима. Браво!

  За спора ви обаче, трябва да застана на страната на Anji. Хората се променят ежедневно под влиянието на това, което им се случва, искат или не. Това е естествения ход на нещата. Точно затова е израза „битето оределя съзнанието“, макар да съм на мнение, че и обратното важи със същата сила. Но това е тема на друг разговор. Хората се променят ежедневно. Това е нормално. Тази промяна обаче, не ги кара да „изневеряват на себе си“. Това е един вид ежедневно самоизграждане. Това не изключва да бъдеш себе си. Да НЕ бъдеш обаче, означава съвсем друго нещо. Това е когато, например, си срамежлив, сантиментален, романтичен, но когато излезеш на среща се променяш и играеш ролята на „лошото момче“. Или когато живота ти е скучен и няма с какво да се похвалиш, но на среща или с приятели се правиш на гъзар. На този тип индивиди, аз им казвам „високооборотни гъзари на ниска предавка“ (шофьорите ще ме разберат, какво искам да кажа).

  Що се касае до това, че хората, които са себе си, не постигат нищо – 100% не съм съгласен. Не е така. Човек, най-добре дава пример със самия себе си. Това ще направя и аз, като ти разкажа само няколко кратки неща. Когато за първи път се хванах на работа, заради стила ми на работа, коректността, качествата, които показвах, още на 6тия месец получих покана, от тогавашния търговски директор на фирмата, когато той стане управител, аз да бъда следващия търговски директор на фирмата. От около 50-60 човека персонал, избора му падна върху мен. Така се стекоха нещата, че той не стана управител, а напусна. В същия момент и аз напусках. Когато собствениците видяха предизвестието ми, още на следващия ден искаха да говорят с мен. Така и стана. Казаха, че и тримата ме смятат за най-ценният кадър на фирмата и за да остана ми предложиха двойна заплата. Когато казах, че това не би ме накарало да осатна, ми казаха „Х напусна и сега поста на търговски директор е свободен. Ако това, ще те накара да останеш – твой е“. Така получих същото предложение и от самите собственици. Както предполагам се сещаш, това е много висока позиция в йерархията. И защо ли избраха мен измежду толкова много хора?!? Ами защото всички останали се правеха на такива, каквито не са. Аз бях единствения естествен и можещ тип и това си личеше. Останалите се „набираха“ и това си личеше.
  Спечелих с това, че бях себе си!

  Когато съм на среща няма случай в който момичето да е оставало разочаровано. Винаги е искала да излизаме отново и отново и отново. Никога не съм бил фалшив. И точно това, че съм винаги себе си е една от причините да имам успех с жените.

  И какво се получава. Естествен съм, себе си съм и това ми носи много добро име, много добри професионални успехи и много добри лични такива. Като за капак не съм единствен. По една или друга причина познавам страшно много хора и „пирона в ковчега ти“ е точно там, че всички, които са себе си – са успели. Тези които не са – бучат на ниската предавка и нямат успех в нищо или и да имат е нещо много малко „Лъскавата“ обвивка е нещо хубаво, но когато отвъртре си нищо – ти си нищо с лъскава обвивка.. и в крайна сметка си… нищо!

  Хора, не се правете на това, което не сте, защото изглежда по-добре – това няма да ви доведе до нищо хубаво. Усъвършенствайте се и най-вече – бъдете себе си!

 12. Браво BlackDiamond точно за това говоря и аз! Хора бъдете себе си няма по-прекрасно нещо от това!

 13. BlackDiamond – Не бих могал да издаржа пред доводите ти.
  Но аз нямах предвит да се правиш на нещо което не си! Имах редвит че, за да оспееш трябва да си поправиш „куцащите елементи“ . А това си е вит промяна на Азът. Следователно промяна на „самия себе си’
  Тоест никой не би оспял ако не се промени, за да се вписва в обществото и средите в който иска да кражи!

 14. „…развивайки се като личност човек трябва много критично да се погледне и да реши кои качества му харесват и кой не, вторите трябва да ги промени, след промяната той пак си е същият, но просто подобрена версия на предишното му аз.“ – много точно казано. Да изневериш на себе си обаче е друго. Това е когато позьорничиш, когато се дуеш повече от колкото би трябвало, когато демонстрираш стойност, която всъщност не притежаваш, но въпреки това я демонстриташ. Става дума за нещо, което не е част от теб, но пред другите го представяш за таквоа. Това е да изневериш на себе си, а не да се променяш усъвършенствайки се.

  Аве, защо си пишем само тримата… останалите… къде сте?

 15. Пишете само тримата защото повече се заяждате един с друг вместо да дадете съвет на момчето. Първите коментари бяха смислени – накрая стана пълна боза – затова по-добре прекратете глупавите спорове за дребни неща , а и не му е тук мястото.

 16. Ще си позволя и аз да се включа малко в разговора.За израза “битето оределя съзнанието” – вярно, но ГРУБА ГРЕШКА.Всеки един човек трябва да се стреми да прави точно обратното – съзнанието да определя битието.Ще дам един пример – един човек с перфектно битие – пари, уважение, любов и т,н е щастлив – нормално.Битието му определя съзнанието и индивида се чувства добре.Но автоматично ли трябва да значи, че лошото битие трябва да води до лошо съзнание.Общо взето е така.Хората, които не са упели в живота са нещастни, но именно там трябва да се променят.Трябва да си порменят съзнанието, да си кажат аз мога да се променя, аз искам да се променя, имам качествата да се променя и след като са си променили съзнанието, битието лесно се променя.

  На въпроса за промяната пак не трябва да се приемат двете крайности.Много ясно, че един човек като има недостатъци трябва да ги подобрява – ако е срамежлив, трябва да работи по „отракването“ си, ако има проблеми с общуването – да работи по този проблем и т,н.Промяната е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, но не трябва и да се прекалява и както казаха по-горе да се правиш на това, което не си.Трябва да станеш това, което искаш да бъдеш.Подобрена версия на самия себе си.Да бъдеш ти, с твоите идеи, твоите възгледи, твоите идеали, но без недостатъците (разбира се няма хора без недостатъци, но всеки се стреми към съвършенство 🙂

 17. Моят съвет е много прост И вместо да гледаш снимката й, погледни се в огледалото, за самочувствие, и се харесай. Така ще се почувстваш по-добре. А и ще забележиш, че момичетата те заглежда!

 18. за да ти стане гадже трябва да си много мил с нея и да и подаряваш подаръци.Късмет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *